Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

קודם כל, העולם מעולם לא האמין להסברה הישראלית וכל מה שיצא תמיד הניחו שזה שקר אז טוב שאין כזו. המשרד שלה צריך להיות מפורק.

בעקבות המלחמה, יש המון מתנדבים שעוסקים ביצירת חומרי הסברה ותרגומם, בעזרת מומחי מדיה חברתית, אנשי מקצוע מכל התחומים, כולל משרד פרסום גדול שלא אגיד את שמו. אנחנו עושים עבודה יותר טובה מכל ממשלה.

• אהבתי 4

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

אני מניח שבדרום אין כבר הרבה תומכים לליכוד, ואם החזית הצפונית תתחמם גם בשאר הפריפריה אנשים יתפכחו.

אני מכיר טוב איזה ספר פה בעיר, שבמקור הוא מהדרום והוא ביביסט מושבע.

דיברתי איתו הבוקר והוא אמר כמה שביבי אפס והוא צריך ללכת הביתה.

הרבה אנשים התפכחו.

• אהבתי 4
פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, Coro כתב:

קודם כל, העולם מעולם לא האמין להסברה הישראלית וכל מה שיצא תמיד הניחו שזה שקר אז טוב שאין כזו. המשרד שלה צריך להיות מפורק.

המשרד שלה נתפר במיוחד בשבילה. טעות שלי. אבל כן. לנעול את הדלת ולסגור את הבאסה. שתחזור להיות חברת כנסת, ובכלל עדיף מה שהיא הייתה לפני זה, לא יודע, ברדיו, בערוץ 14, שתכתוב ספר. לא משהו עם אחריות שהציבור משלם עליו ממיסיו

עריכה אחרונה על ידי David32
  • אהבתי 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

@oryo שאלת אם ייצא מחוזק, אתמול היה ראיון:

בהתחלה לא האמנתי, אבל זה הופיע ב-14. הייתי בטוח שיחתכו אותו, אבל איפשרו לו להגיד הכל.

כל עוד יש אנשים כאלה, אני חושב שביבי לא ייצא מחוזק מהעניין הזה.

• אהבתי 5
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

הכלה או לא הכלה זו החלטה מדינית ולא צבאית. 

ומי נותן המלצה ומביא נתונים, שעליהם מבוססות ההחלטות?   הדרג הצבאי כמובן.

אם אומרים לך שהחמאס מורתע או שהחמאס רוצה רק כסף וצריך רק להקל עליו עוד קצת, כלכלית, אז מי ילך נגד המלצות הצבא?

אני לשניה לא מוריד מהאחריות של הדרג המדיני, אבל יש פה פאק רציני של הצבא, ובמיוחד של המודיעין. הצבא והמודיעין נרדמו בשמירה.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 7 דקות, Gosser1860 כתב:

@oryo שאלת אם ייצא מחוזק, אתמול היה ראיון:

בהתחלה לא האמנתי, אבל זה הופיע ב-14. הייתי בטוח שיחתכו אותו, אבל איפשרו לו להגיד הכל.

כל עוד יש אנשים כאלה, אני חושב שביבי לא ייצא מחוזק מהעניין הזה.

איזה גבר!

והמראיין חסר הרגש, ורק רוצה שביבי יצא טוב מהסיפור.

ועדיין אין ממשלת חירום.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 9 דקות, Gosser1860 כתב:

3:50 על איזה נפתלי הוא מדבר?

פורסם
לפני 15 דקות, gadik6 כתב:

ומי נותן המלצה ומביא נתונים, שעליהם מבוססות ההחלטות?   הדרג הצבאי כמובן.

אם אומרים לך שהחמאס מורתע או שהחמאס רוצה רק כסף וצריך רק להקל עליו עוד קצת, כלכלית, אז מי ילך נגד המלצות הצבא?

אני לשניה לא מוריד מהאחריות של הדרג המדיני, אבל יש פה פאק רציני של הצבא, ובמיוחד של המודיעין. הצבא והמודיעין נרדמו בשמירה.

כולם מסכימים על זה שזה כישלון עצום של המודיעין. שים לב שכישלון לא בהכרח אומר רשלנות.

יכול להיות שהם עשו הכל נכון ועדיין החמאס הצליח לעבוד עליהם.

בכל מקרה, לא הרמטכ״ל ולא ראש אמ״ן צריכים להישאר בתפקיד אחרי דבר כזה.

זה גם כישלון של צבא היבשה שהעמיד קו הגנה שלא הצליח למלא את היעוד שלו.

פה זה באמת מחדל גדול כי גם אם אמ״ן העריך שחמאס רוצה רק כסף ומדי פעם סבב טילים בשביל לשמר את נרטיב שלו שהוא מגן אל אקצה, עדיין צריך להיערך למה שהוא יכול לעשות ולא רק למה שהוא מתכוון לעשות. זה לקח ישן שנלמד ביתר שאת ביום כיפור.

אם באמת הועברו כוחות לאיו״ש, הצבא צריך להתריע שבמצב כזה הוא לא יכול להגן על הגבול ואז השיקול (והאחריות) היא כולה על הדרג המדיני.

אחרי שזה נאמר, מעל לכל ספק, האחריות על הדרג המדיני ובפרט על ראש הממשלה.

• אהבתי 3
פורסם

המוסלמים מתכננים על מיליון אנשים שחוצים את הגבול. מקווה שהצבא יהיה ערוך לזה.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

מיליון אנשים זה בערך כל האוכלוסיה המבוגרת שלהם. אני בספק שזה יקרה. על עשרות אלפים ששולחים את עצמם למות אני יכול להאמין. אבל אוכלוסיה שלמה? 

פורסם
לפני 6 דקות, stx כתב:

כולם מסכימים על זה שזה כישלון עצום של המודיעין. שים לב שכישלון לא בהכרח אומר רשלנות.

יכול להיות שהם עשו הכל נכון ועדיין החמאס הצליח לעבוד עליהם.

בכל מקרה, לא הרמטכ״ל ולא ראש אמ״ן צריכים להישאר בתפקיד אחרי דבר כזה.

זה גם כישלון של צבא היבשה שהעמיד קו הגנה שלא הצליח למלא את היעוד שלו.

פה זה באמת מחדל גדול כי גם אם אמ״ן העריך שחמאס רוצה רק כסף ומדי פעם סבב טילים בשביל לשמר את נרטיב שלו שהוא מגן אל אקצה, עדיין צריך להיערך למה שהוא יכול לעשות ולא רק למה שהוא מתכוון לעשות. זה לקח ישן שנלמד ביתר שאת ביום כיפור.

נכון. לא אמרתי שהייתה רשלנות, אבל הצבא, כגוף, נכשל, ואין לזה שום קשר לחיילים בשטח שנלחמו בשיניים ושילמו בחייהם.

לגבי החדירה עצמה - זה אירוע חריג, שבלי מידע מודיעיני מוקדם אי אפשר היה באמת להתכונן אליו. אני לא חושב שמישהו התכונן לתרחיש של מאות רבות, או אפילו אלפים של חמושים אשר חודרים בו זמנית. שום כח, מיומן ככל שיהיה, לא יכול להתמודד עם כמות כזאת. 

גם העובדה שכל מערכי ההגנה פשוט כשלו (המכשול בגבול, מערכת המצלמות, סיוע אווירי) מראים שהצבא פשוט לא היה מוכן לתרחיש כזה.

כשכל זה ייגמר, ואם תישאר עזה בסוף, חייבים לנקוט בגישה יותר אקטיבית, על מנת למנוע אירועים דומים, כולל שינוי הגישה כך שכל מי שמתקרב למרחק מסוים מהגבול חוטף כדור. לא עוד הפגנות אלימות, פגיעה בגדר או זריקת אבנים על חיילים.

• תוכן חדש...