Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה להקים ישובים על הגבול בלי לתת להם משאבים להילחם. כמו שראינו, צהל לא נמצא בכל מקום כל הזמן. אצלי בקיבוץ (אחד מקיבוצי גזר בשפלה) הייתה נשקייה וכיתת כוננות עד אמצע שנות ה-90 (אבא שלי היה הרב"ש בקיבוץ) ואז המדינה החליטה שלתת לאזרחים נשק להתגונן זה מיותר ופירקו הכל. וזה כשפריצות וגנבות על ידי פלשתינים ובדואים ממשיכות בפול גז.

• אהבתי 3

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

זה לא רק בטחון. יש הרבה יתרונות להתיישבות עירונית. אין לי מושג מה ואיך לעשות בתכלס, כן? אבל אולי גם בעוטף עיר בסדר גודל של עוד אשקלון עדיפה על ישובי ספר קטנים. 

בנושא אחר, לפי התקשורת הכלכלית, הממשלה ממשיכה לדאוג למה שחשוב באמת בזמן המלחמה - תקציבים לחרדים. וזה בזמן שאני שומע בערך מכל כיוון על זה שלחיילים בשטח אין ציוד. אני לא רוצה להגיד שזה קשור. אני די בטוח שלא. הבעיות הלוגיסטיות בצבא נובעות מזה שמדובר בגוף מפגר בפני עצמו, עם כל התקציבים שלו. ואולי גם אין באמת מחסור וזה סתם ברדק שנובע מגיוס המוני. אבל המינימום שהממשלה היתה יכולה לעשות, גם בזה, זה נראות. אבל זה פשוט לא מעניין. 

• מבאס 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

לא אמרתי ששר האוצר אשם ישיר בטבח בעוטף עזה (למרות שהפוקוס שלו הוא על איוש מכל הבחינות מאז ומעולם), אבל זה כן חשוב, כי הם ממשיכים לגנוב, הם יודעים שלא יהיה כסף אחכ אז מעבירים מה שאפשר לפני שיעצרו הכל.

במקום להתחיל לעשות תוכניןת כלכליות למצב מלחמה, שכוללות תרחישים שונים, הם ממשיכים לבזוז את התקציב.

"כי הם מטפלים בהכל".

זה בגידה על מלא מלא.

מה שהם מעבירים, זה עובדות בשטח שמאוד יהיה קשה עד בלצי אפשרי ובלתי חוקי להחזיר ולהפוך למצב הקודם.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הממשלה ותומכיה וגם קולות פה, אומרים שזה לא הזמן לדבר על פוליטיקה.

אז זה לא שלא ידענו, אבל אתמול באחד הערוצים שמעתי את ישי כהן, עיתונאי חרדי ימני, מספר על בכיר בקואליציה שאמר לו שהסיבה שלא הוקמה ממשלת חירום בימים הראשונים, היא בגלל שביבי לא רוצה להצטייר כמי שלא מצליח להתמודד עם המצב לבדו.

הבן אדם עסוק בכל רגע ורגע בשיקולי תדמית ובספירת כסאות, הוא זה שמבקש לא להתעסק בפוליטיקה..

מישהו הטריל את יריב לוין בווטסאפ, והצליח להוציא ממנו את הדבר הזה. גם הוא עסוק חזק בפוליטיקה, כמו שאר האפסים שמנהלים לנו את החיים עכשיו.

IMG_8398.jpeg

• משעמם 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

טוב אחרי צפיה בסרטוני הפלישה של חמאס, אני חושב שגיבשתי תמונה של איך הם הצליחו לפרוץ את הגבול.

*אני לא מומחה צבאי, ולכן קחו את הנ"ל בתור קונספירציה*

1. מבחינת הצבא תרחיש פריצה של אלפי מחבלים היה אמור להימנע על ידי טנקים וצריחים של רואה יורה שממוגנים מפני ירי ונ"ט

- הם אלו שהיו אמורים להמתיר אש תופת על התוקפים, ולעכב אותם שעות עד להתארגנות הצבא.

2. המחבלים השתמשו ברחפנים שנטרלו את כל הטנקים, מצלמות, קשר ומערכות הרואה-יורה בבת אחת.

3. תוך כדי הם הפציצו את הבסיסים מה שלא אפשר לכוחות הכוננות לתמרן וסגר אותם במגננה בבסיסים.

4. אלפי מחבלים הפתיעו את החיילים שהיו בסד"כ מקוצר בקרבות מטווח קרוב, כאשר הם פורצים מכל הכיוונים ויודעים איפה החיילים נמצאים, לכן אלמנט ההפתעה היה לצידם.

5. מהנקודה הזאת הגבול בעצם נפרץ, לא היה קשר עם השטח והמחבלים יכלו להכנס ולצאת חופשי כאשר הדבר היחיד שיכול עוד היה לעכב אותם היה חייל האוויר שכוחותיו שהיו בכוננות פשוט לא הספיקו.

6. המחבלים התפזרו על שטח ישראלי גדול מאוד ויצרו תוהו וובוהו, מה שלא אפשר לצבא לתכנן, לתמרן ולתפקד בצורה מהירה.

- מסכנות

א. מיותר לציין שהמודיעין כשל לגמרי.

ב.רשלנות.פושעת של הדרג הצבאי הבכיר -

נחשפנו לשימוש ברחפנים במלחמת אוקראינה עוד לפני שנתיים, כולנו ראינו את הסרטונים של השימוש בהם ולדרג הצבאי הבכיר היו שנתיים להתכונן ולהסתגל לאיום הזה ולבנות תרחישים לתקיפה על ידי רחפנים.

מבחינתי אם זה באמת המצב כל הצמרת של צה"ל צריכה להיות מפוטרת לאלתר ללא שום זכויות.

ג. כשלון אסטרטגי של הדרג המדיני - הדרג המדיני מתוך דחיינות בחר באסטרטגיה של מגננה, וכאשר אתה במגננה אתה תמיד on the back foot, האויב במשך שנים ניסה שיטות שונות לפרוץ את הגבול וזה היה רק עניין של זמן עד שהוא ימצא שיטה שעובדת.

הדרג המדיני דחה את הטיפול בבעיה לבאים אחריו ואפשר לארגון טרורו רצחני לגדול ולהתחמש מתחת לעף שלנו.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בוא נקווה שהם לא ינהלו לנו את החיים לאורך זמן. 

אני מניח שבדרום אין כבר הרבה תומכים לליכוד, ואם החזית הצפונית תתחמם גם בשאר הפריפריה אנשים יתפכחו.

פיתמר אמור לדבר היום בשדרות, מעניין מה תהיה תגובת התושבים וכמה מאבטחים יהיו איתו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 8 שעות, Uri-G כתב:

אתה מאוד אופטימי  אם לא רוצים להקריב חיילים בעזה, כיבוש הרצועה הוא תהליך של חודשים.

יש כמה תרחישים אפשריים:

רוחב הרצועה הוא קילומטרים בודדים, ברובה, פרט לחלק הדרומי שמגיע לרוחב שיא של כ-13 קילומטרים.

עם כמות הכוחות שצה"ל צבר, אפשר כנראה לכבוש אותה גם ביום, השאלה בכמה חללים שלנו ונפגעים מהצד השני זה יעלה. ניקוי הרצועה מריכוזי מחבלים וחיסול החמאס אכן ייקח חודשים, כנראה.

מצד שני, זה לדעתי היה גם השיקול בצוק איתן לפני כ-10 שנים - בכירי הצבא הציגו לממשלה תרחישי אימים של שנים עד לחיסול חמאס + כמות בלתי נתפסת של חללים אצלנו, כשהועלתה הצעה לכבוש את הרצועה. נראה לך שמישהו מהשרים בקבינט יכול היה להצביע בעד תכנית כזאת?

אי אפשר לדעת מה היה קורה אם אכן היו כובשים את הרצועה, אבל אולי עכשיו אנחנו משלמים על מחיר ההססנות.

וזה מביא אותי לנקודה השנייה - אני אמרתי כבר שביבי וכל הדרג המדיני נכשל וצריך להחזיר את המפתחות כשכל זה יגמר, אבל זה לא מוריד אשמה מהדרג הצבאי הבכיר. עשרות או מאות החיילים שנהרגו זה גם בגלל פיקוד שעסוק בהכלה, הרגעה ופוליטיקה.

כל הסיפורים על המכשול במיליארדי דולרים, מערך המצלמות ועוד, הטנקים המתקדמים, הכל חרטא. כשהפיקוד הבכיר שרוי בקונספציה שגויה וכשאין נקיטת יוזמה וחתירה להכרעת האויב, שום טכנולוגיה ושום רוח קרב של חיילים בודדים לא תעזור.

ונקודה אחרונה - מי שמציע או מדבר אפילו על אפשרות של שלום עם החמאס כנראה נחת פה לא מזמן. לא מדובר פה על "אויבים" או על סכסוך טריטוריאלי. עם דעאש גם הייתם מציעים לעשות שלום?

אי אפשר להגיע להסכמות עם ארגון ואוכלוסיה שטופת מח, שמבחינתם לטבוח במשפחות, להתעלל בנשים ולכרות ראשים לתינוקות זה פרקטיקה מקובלת. צאו מזה.

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני שעתיים, mikyl כתב:

אנשים שעשרות שנים נלחמים בערבים לא מבינים כלום ולא יודעים מה ש-avi1234 יודע

אנשים גם דיברו גרמנית ולא הבינו מה הנאצים אומרים.

לפעמים כדאי להקשיב לאויב 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 28 דקות, gadik6 כתב:

עשרות או מאות החיילים שנהרגו זה גם בגלל פיקוד שעסוק בהכלה, הרגעה ופוליטיקה

הכלה או לא הכלה זו החלטה מדינית ולא צבאית. 

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, פריג'י כתב:

מהצד שלנו, להשמיד את חמאס ולהשאיר לנו בדרום מן סומליה לא מתפקדת זה גם מצב מחורבן.

הקבינט והממשלה צריכים לתכנן פתרון אסטרטגי. כמובן ריסוק והשמדה של החמאס ברור, אבל מה עם הרצועה

יותר מזה,  מה עם פעילות חמאס שמחוץ לעזה במדינות העולם, צריך לחשוב איך מנטרלים את הגרורות בצורה יסודית .

לפני 6 שעות, Coro כתב:

אני פשוט כל הזמן נדהם מחדש מהמומחיות של הדוברים הפלסטינים לשקר ולעשות מניפולציות על תקשורת:

חמאס רוצה פתרון 2 מדינות.

עזה תחת כיבוש.

הפסטינים חיים תחת אפטהייד.

אנחנו לא מסכימים על תקיפות על אזרחים ישראלים

ברור שהם אומרים שקרים מתועבים, אבל סוג של אפרטהייד יש , חייבים להגיד לי לעצמנו את האמת.

לשלוט בטחונית על יהודה ושומרון זה בסדר אם זה הצורך, גם לתמיד.   אבל לתת לנערי גבעות לגזול אדמות בבעלות תושבים פלשתינאים שלא עוסקים בטרור, לשרוף להם יבול וכאלה ולהתעלל בהם, זה דברים פשוט לא מוסריים  והם קורים.  כדי שאנחנו נשאר הצודקים האמיתיים, קודם כל בעיני עצמנו, אנחנו חייבים להקפיד על שדברים שכאלה שנעשים בכוונה שלא יקרו, זה חיזוק התנהגות של אפרטהייד גזענית כמו שביהודה ושומרון צצה אמונה בדרך שכזאת.

אם המדינה באמת רוצה לספח אזור או יותר מזה,  אז שתספח בצורה מסודרת ותישא במחיר!, שזה יקרה בדרך הראויה .  כמו שחייבים למנוע בכל הכח יריקה על מישהו רק כי הוא לא יהודי ויש עוד רשימה ארוכה.  

• אהבתי 2

פורסם

גלית דיסטל בתקשורת. עקרונית היא די הודחה על ידי ביבי, שהקים צוות הסברה שלא כולל אותה. ובכל זאת. זה רמת השרים של הליכוד. ולה אנחנו משלמים משכורת.

לא חושב שצריך לחכות לניצחון מזהיר על החמאס, כדי להבין כמה היא גרועה ומיותרת, ולדרוש שתעוף מהחיים הציבוריים לאלתר. 

• אהבתי 3
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

זה לא רק בטחון. יש הרבה יתרונות להתיישבות עירונית. אין לי מושג מה ואיך לעשות בתכלס, כן? אבל אולי גם בעוטף עיר בסדר גודל של עוד אשקלון עדיפה על ישובי ספר קטנים. 

יש צורה למיקום של עיר במרחב, אתה לא פשוט שם עיר בואקום.

עיר מטבעה היא קומפקטית כדי שתוכל לתת שירותים עירוניים מגוונים בצורה יעילה בבסבוז משאבים סביר.  ישוב כפרי שמעבד קרקעות חקלאיות תופס שטח רב בתשומות נמוכות יחסית.

לייצר עיר לכל אורך גבול עזה ( 65 קמ אורך לפי נתון ששמעתי?), זה כמובן לא פרקטי.

בנוסף החקלאות כערך ציוני, שאנחנו לפעמים שוכחים -  במקום שהיו יהודים רק בשטייטעל שלא מסוגלים לפרנס ולהגן על עצמם כמו שהיה בעבר, הציונות גם דרך החקלאות זה הפתרון וכלי להגשמה. 

יש סיפור בתקשורת על חקלאי שנהרג כי לא הסכים להפסיק את עבודתו הולך לחלוב את הפרות (לא סגור על פרטים מדוייקים של הסיפור).

עריכה אחרונה על ידי yb

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, יבגניפ כתב:

גלית דיסטל בתקשורת. עקרונית היא די הודחה על ידי ביבי, שהקים צוות הסברה שלא כולל אותה. ובכל זאת. זה רמת השרים של הליכוד. ולה אנחנו משלמים משכורת.

לא חושב שצריך לחכות לניצחון מזהיר על החמאס, כדי להבין כמה היא גרועה ומיותרת, ולדרוש שתעוף מהחיים הציבוריים לאלתר. 

האישה הזו היא בדיחה.

הבדיחה על חשבוננו כמובן.

תזכרו שהיא הוצנחה למקום העשירי בליכוד על ידי ביבי (שריון). 

מונתה על ידי ביבי לשרת ההסברה כבר לפני 10 חודשים.

הסיבה ידועה - ליקוק אין סופי למנהיג הנערץ, "אבי האומה" במילים שלה - ביבי.

זאת שיטת העבודה של ביבי, זה המנהל התקין שהוא מנחיל לישראל.

לפחות בסייבר יש לנו את דודי אמסלם, מזל.

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 1
  • מצחיק 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 27 דקות, יבגניפ כתב:

אבל לא נותנים לה לדבר עם הצנזור!!!!

היא הייתה עושה, פשוט שמים לה רגליים. הנה, השמאל הפיל את האתר שלה. אני לא יודע אם אני התבלבלתי, אבל אותי זה העביר לעמוד אינסטגרם.... שאני לא יודע אם גם זה בדיחה או לא.

• אהבתי 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...