Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

לא מבין את ההיגיון בזה שאנחנו צריכים לשבת שם כי אפשר להגיע עם אבן לתל אביב.

לאילת, קצרין, נהריה, שלומי, קרית דמונה וכל יישוב קרוב לגבול אפשר להגיע. לפי אותו היגיון אנחנו צריכים לכפוש טבעת של 60 קילומטר סביב ישראל ולא ליישב אותו.

ביטחון לא משיגים על ידי שטח אלא על ידי זה שלצד השני לא יהיה כדאי לתקןף. השטח עזר לאוקראינה למשל?

קודם כל המדיניות של ישראל למרות ההכחשות שדין שדרות לא כדין ת"א.

ומי שלא חושב ככה שיוצא מהר את הראש מהאדמה. 

שכל יו"ש תהיה חמושה כמו עזה. כל רגע הם יוכלו להוריד את השלטר על מרכז העצבים של המדינה. ותהיה סחיט כמו שלא היית מעולם.

הטענה על מרחבי פעולה גדולים כשאנחנו לא שולטים בשטח היא בדיחה שלא עובדת במציאות.  לא ראיתי שפעולה כלשהי בעשה הצליחה להפחית את היכולות הרקטיות שלהם בכהוא זה. 

ומרחב התמרון הבינלאומי שלנו תמיד מוגבל תוך כמה ימים עם כל הכבוד אנחנו לא רוסיה או אפילו ארה"ב בלי אור ירוק אנחנו לא זזים. 

• אהבתי 3
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

קודם כל בעזה מבחינת העולם אתה הריבון כי אתה שולט בגבולות הבינלאומיים שלה.

שנית, מרגמה כל ילד יכטל לבנות ואני בכלל לא בטוח שאין הרבה כאלה בקלקיליה. העניין הוא מוטיבציה.

מזכיר לך שיזה פיתחה, ייצרה והפעילה מערך רקטי כשאנחנו בפנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, Night Driver כתב:

שנית, מרגמה כל ילד יכטל לבנות ואני בכלל לא בטוח שאין הרבה כאלה בקלקיליה. העניין הוא מוטיבציה.

מזכיר לך שיזה פיתחה, ייצרה והפעילה מערך רקטי כשאנחנו בפנים.

מרגמה או "קסאם" אולי כל ילד יכול לייצר, רק שבגדה, חוץ ממוטיבציה, חסר לך גם מנהרות הברחה ממצרים.

לגבי החלק השני - די עם השקר הזה. מתי נורה הגראד הראשון?   

עד 2006 הפלשתינים ירו רק קסאמים פשוטים. הקפיצה ביכולות שלהם (ובטווחי הרקטות), נבעה, בין השאר, מהתגברות ההברחות לאחר ההתנתקות ויציאת צה"ל מהאזור.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 2

פורסם

אתה אמיתי?

הם נחתו בשדדרות ב 2001 והטחווחים הלכו וגדלו.

באיזור התעשייה הדרמי של אשקלון חטפנו עוד לפני ההתנתקות.

כדי לייצר קסאם לא צריך מנהרות הברחה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

להביא לך סטטיסטיקה של ירי רקטות לפי שנים או של הטווחים?

האבולוציה ביכולות שלהם (שלא לומר קפיצה) לא הייתה רק תוצאה של זמן ולמידה, אלא גם, אם לא בעיקר, של "חופש הפעולה" לאחר יציאת צה"ל מעזה, ציר פילדלפי ועוד.

זה שרקטות נחתו בישראל עוד מתחילת שנות האלפיים לא סותר את מה שרשמתי.

הגראד הראשון מעזה נורה רק ב-2006. מספר הרקטות שנורו לאחר ההתנקות היה גבוה בערך פי 4 מהמספרים לפני ההתנתקות.

• אהבתי 2
  • משעמם 2

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

השטח עזר לאוקראינה למשל?

השטח הוא הסיבה היחידה שאוקראינה לא נכבשה במלואה בימים הראשונים של המלחמה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

אפשר לחתוך אותה בקלות גם היום. אם לתושבי קלקיליה יהיה כדאי לירות לפתח תקווה וכפר סבא לא תעזור לך הישיבה שם כמו שלא עזרה לשדרות כשישבנו בעזה.

אנחנו מדברים על 2 דברים שונים. אתה על ביטחון התושבים ואני על עצם קיומה של מדינת ישראל.

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

כולות רוסיה תוקפים בכל שטח אוקראינה. אם לפני 30 שנה הגיעו טילים מעירק לתל אביב אז היום יש בעיה לעשות את זה?

אותו סיפור. כן, רוסים יכולים לתקוף בכל שטחה של אוקראינה. אבל אחרי שנה של לחימה אוקראינה עדיין קיימת וממשיחה להילחם, אפילו הדפה את הרוסים לגבול המזרחי. השטח/זמן נתנו להם אפשרות להתארגן. בשבועות הראשונים  של המלחמה רוסים הגיעו עד פרברי קייב ובמדינה קטנה זה היה יכול להיות הסוף.

לפני 19 דקות, gadik6 כתב:

מספר הרקטות שנורו לאחר ההתנקות היה גבוה בערך פי 4 מהמספרים לפני ההתנתקות.

רק שבחמש השנים שלפני ההתנתקות נהרגו מפעולות טרור ברצועה 162 ישראלים. ובעשר השנים אחרי ההתנתקות 140.

פורסם

שטחים.   רמת הגולן.    

היתה נכונות של ישראל לותר על הגולן תמורת הסכם שלום עם סוריה.

בפרספקטיבה קצרת טוח אפשר להבין מה החשיבות של "שטח".

לא כל שטח הוא שווה ערך מבחינה אסטרטגית.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

להביא לך סטטיסטיקה של ירי רקטות לפי שנים או של הטווחים?

האבולוציה ביכולות שלהם (שלא לומר קפיצה) לא הייתה רק תוצאה של זמן ולמידה, אלא גם, אם לא בעיקר, של "חופש הפעולה" לאחר יציאת צה"ל מעזה, ציר פילדלפי ועוד.

זה שרקטות נחתו בישראל עוד מתחילת שנות האלפיים לא סותר את מה שרשמתי.

הגראד הראשון מעזה נורה רק ב-2006. מספר הרקטות שנורו לאחר ההתנקות היה גבוה בערך פי 4 מהמספרים לפני ההתנתקות.

בל נשכח שרקטות הן צד אחד של המשוואה.

בחמש השנים לפני ההתנתקות נהרגו מעל 150 אזרחים וחיילים כתוצאה מהטרור העזתי.

פורסם
לפני 40 דקות, mikyl כתב:

אתה רוצה להגיד לי שאתמול הייתה הפגנה אשר לא מימנו לה אוטובוסים בידי כספי משלם המיסים ואף שר לא פירסם עלייה והגיעו פי 14.5 אנשים מאשר להפגנת "הימין" הממומנת?

מפתיע...

https://www.ynet.co.il/news/article/s1xmiq1m2

מישהו יכול להסביר לי מדוע הם מתעקשים לפגוע בישראל בכל דרך אפשרית ולהליט את השטח?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 שעות, yb כתב:

אם מחר בבוקר אתה יוצא מכל מה שהוגדר באוסלו כשטחי המדינה הפלסטינאית חד צדדית משאיר להם הכל, מה אתה חושב שיקרה?  שקט? כנראה שלא

אבל למה שתעשה את זה? גם הסכמי אוסלו לא היו אמורים להביא ליציאה חד צדדית בין לילה משטחים מסוימים. הם בסה"כ היו הצעדים הראשונים בתהליך ארוך שבסופו הסדר קבע, שיש מי שיקרא לו "שלום". אני לא חושב שיש הרבה בני דעת שיחשבו שאם נעלם מהשטחים ככה בבת אחת בלי שום הסדר או בתהליך מסודר - נקבל שלום ואחווה וחרבות שכותתו לאתים. בנוסף ובמאמר מוסגר, חלקים נרחבים מהאוכלוסיה היהודית שחיה בשטחים לא יתנו לנו שקט מבית, אבל זה פחות רלוונטי כרגע. אם נחזור להסכמי אוסלו, הם נכשלו בעיקר כי כלל התהליך לא הושלם. אולי הם היו גרועים, אולי לא, אבל עצם זה שהם לא הושלמו ולא הבשילו להסדר קבע - אומר שלעולם לא נדע מה היה יכול להיות אם... זה דומה לניתוח לב פתוח שמיד איך שהמנתח התחיל להתעסק עם הלב - הוא חטף כדור בחזה; אז ברור שמצב המטופל לא יהיה וואו. מה שאני מנסה להגיד, זה שברור (לי לפחות) שיציאה מהשטחים וכל צורה של הסדר עתידי יצטרכו להיות בשלבים, בצורה מאוזנת ותוך הקרבות מצד שני הצדדים. עד שגם אנחנו וגם הם לא נבין את זה - אני לא רואה איך יגיע לפה השלום. כל פתרון של היעלמות חד צדדית משטח מסוים בבת אחת תביא יותר צרות מפתרונות (לדעתי), וגם אני לא רואה הרבה אנשים שמציעים את זה (להבדיל מתהליך הדרגתי ומסודר).

לפני 6 שעות, motizkn כתב:

במקרה כזה אתה תיכנס למלחמה עם כל העולם הערבי מחדש + אירן חיזבלה וסוריה ברקע

1. ומה מונע מהמלחמה הזו לקרות כבר היום? זה שלפלסטינאים אין מדינה? כי אם כבר, עכשיו זה זמן הרבה יותר טוב מבחינתם לצאת למלחמה. הם אנדרדוג כבוש, יהיה הרבה יותר קל לשכנע את העולם הערבי (או את העולם בכלל) שהמלחמה הזו סבירה מאשר כשתהיה פה מדינה פלסטינית ריבונית, עם גבולות וצבא מסודר, שקוראת תיגר על המדינה השכנה לה כדי לכבוש עוד שטחים.

2. ההתקרבות של מדינות ערב למערב היא דווקא לטובתנו. בעולם שבו לאינטרסים כלכליים יש הרבה יותר השפעה משאלות מוסריות, אני לא רואה איזה אינטרס יש לכל העולם הערבי (לשיטתך) להתערב באופן אקטיבי ממש בסכסוך הזה ( = לשלוח לפה חיילים ונשק. אשכרה להצטרף למלחמה מעבר לגינויים חלושים). תוסיף על זה את זה שמצרים וירדן, למשל, גם נשענות לא מעט על המערב ועל האמריקאים, וכנראה שגם להן אין אינטרס אמתי להיכנס לתוך הבוץ הזה.

לפני 6 שעות, motizkn כתב:

בנוסף, מה מונע מהם להמשיך לעשות את מה שהם עושים בעזה? להשתלט על האוכלוסיה ולהפוך את כל השטח לתאים של תרור ולהמשיך לירות רקטות לתוך ישראל?

אתה שוכח שכבר ניסו את מה שאתה מציע בקטן בעזה וראינו אך זה נגמר.

לפני 6 שעות, yb כתב:

לצערנו יהפכו מהר מאוד לחמסטן על סטרואידים ברגע שיורד המצור והשטחים של מה שכרגע הרש"פ הופכים לקו איראני קדמי לא לשוויץ,  רק תוציא את האצבע מהסכר,  יש איזה פספוס בהבנה הזאת בגלל העצמה שלנו, 

ההתחזקות של חמאס בעזה היא משהו הרבה יותר עמוק מחיבה לטרור. הסיבה שחמאס נבחר מלכתחילה בבחירות שהיו ברצועה לפני 100 שנה, היא כי הוא היה הגוף שאם הייתה לך בעיה - הוא היה פותר אותה. בישראל מן הסתם דיברו רק על הצד של הטרור, אבל ברצועה, אם היית צריך תרופות או אוכל לילדים, לא היה מה לפנות לרש"פ המושחתת והמסואבת כי היא לא היתה מספקת פתרון; במקום - היית פונה לחמאס, שהייתה לו גם זרוע אזרחית. על כן, הסיבה שחמאס ניצח בבחירות היא כי הציבור העזתי סמך עליו כי הוא היה טוב איתו. מרגע שהבחירות הללו הוכרעו, אנחנו יודעים מה קרה. אבל זה לא שחמאס השתלט על הרצועה כי כל העזתים חובבי טרור, אלא כי הוא באמת היה טוב לאוכלוסייה שם וזה מה שסלל את דרכו לשלטון. ולמה זה חשוב? כי אם יתחיל תהליך של ניתוק בין ישראל לבין הרש"פ והקמת מדינה פלסטינית, חייבים לוודא שמי שיהיה בשלטון יהיה מישהו שיטיב עם האוכלוסייה הפלסטינית (בניגוד לרש"פ המושחתת, שלא מייצגת כלל את האינטרס של הפלסטיני מהרחוב ושהוא בז לה ויבחר בכל דבר אחר על פניה). ובשביל זה, לא צריך רק שיתוף פעולה בין ישראל לפלסטינים, אלא צריך תמיכה רחבה ושיתוף פעולה ועזרה גם מהעולם, ובעיקר מהעולם הערבי. אם מחר ישראל תנסה להקים מדינה פלסטינית עם הרש"פ - סיפור עזה יקרה שוב, אם לא יהיה משהו גרוע יותר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 דקות, arturkopit כתב:

אתה רוצה להגיד לי שאתמול הייתה הפגנה אשר לא מימנו לה אוטובוסים בידי כספי משלם המיסים ואף שר לא פירסם עלייה והגיעו פי 14.5 אנשים מאשר להפגנת "הימין" הממומנת?

מפתיע...

הייתי אתמול בהפגנה בגלל שזה חול המועד ומשלמים לנו תעריף חג.

• מצחיק 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 27 דקות, פינדר כתב:

הייתי אתמול בהפגנה בגלל שזה חול המועד ומשלמים לנו תעריף חג.

וואלה?

לי שילמו תשלום רגיל, כנראה בגלל שאני גוי...

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...