Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

פורסם
"גבעה חסרה משמעות", ברור לי לחלוטין שהם לא רואים את זה כך.

אני יודע שרבים בעם חושבים כך גם.,,,,, כפי שציין בצדק אייל.

אני באמת מקדש את החיים.

לדעתי ומהתרשמות די רצינית, רוב העם בישראל מסכים כי הם עלו על גבעה אחת רחוק מידי.

וסיבכו את כולנו.

הבעיה היא הממשל שלנו - אין לנו מנהיגים הרואים וקובעים אסטרטגיה.

ממשלת ביבי היא ממשלת בובות על-חוט, המגיבה בהתאם ללחצי קבוצות פוליטיות קטנות.

בין אם בגבעות או דתיים, או קבוצות לחץ בתקשורת.

 

 

 

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

  • SlowRide

    7472

  • פינדר

    6177

  • יבגניפ

    5965

  • Night Driver

    5073

  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
למה אתה מפריד בין המדינה לבין אותם האנשים? אחד הם.

 

גם החוק במדינה לא ממש מתיר את זה, לכן מפנים את היישוב, עד כמה שאני עוקב \ מבין.

אז למה עד עכשיו הם גרו שם בלי בעיות? למה מלכתחילה לא העיפו אותם איך שרק התחילה ההתישבות? כי המדינה תמכה בזה ועודדה אותם. תוסיף לזה אידאולוגיה שמדרבנת אותם להימשך לחורים האלה ו-0 עניין בלחקור את החוקיות של הנושא מבחינה בינלאומית וקיבלנו מה שקיבלנו.

 

 

זה קורה לא אם אתה מספיק גמיש. זה קורה כי אנשים מטומטמים ברובם המוחלט. אבל אם אתה לא מטומטם, אז אתה אמור לבצע השוואות לפי הגדרות מסוימות, או פרמטרים מסוימים, וגם להבין שלא תמיד זה חייב להיות הכל או כלום.

למשל, כפי שצחקו פעם באיזו תוכנית רדיו, אתה לא תגיד שספרים עושים שואה כי הם גוזרים שיער. אבל להשוות 2 קבוצות דתיות - פנטיות, זה בהחלט מתבקש. זה לא אומר שהמסקנה היא שמדובר בתופעות זהות. בכל זאת, ראוי לפחות לשאול למה במדינה שלכאורה קידוש החיים הוא ערך בה, יש מקום כל כך מרכזי לקבוצה של אנשים שמוכנים למות ולהמית בשביל גבעה חסרת משמעות.

אה ולהמית זה לא אומר שהם צריכים להסתובב עם טנדר בשטח. זה בדיוק עניין האבסטרקציה.

אין מה לבוא אליהם בתלונות על השטות שהם החליטו להאמין בה. רוצים למות על גבעה? במדינה מתוקנת היו מאשפזים אותם בכפיה. לא שולחים אותם עם $$$ להקים שם ישוב.

זה לא עניין של טמטום, זה עניין של הגזמה ובדיוק כמו שכתבת, "הכל או כלום". בחרת בקבוצה הדתית הקיצונית הכי גרועה שידועה כרגע לעולם והשווית אליה אזרחים ישראלים שהדבר הכי קיצוני שעשו היה לגור בחור מסריח כי איזה רב אמר להם. במיוחד בגלל שהאנשים מטומטמים ברובם המוחלט, השוואות כאלה מסוכנות.

 

 

אני חושב שאתה נותן לחברים האלו יותר מדי קרדיט. החוק לא מעניין את מי שהולך לשבת בעמונה.

אני לא מכיר אותם מספיק טוב כדי לכתוב את זה. אתה?

אני לא רוצה לצאת מנק' הנחה שכל מי שחושב אחרת ממני ויש לו ערכים שונים משלי הוא אוטומטית פושע מסוכן שרוצה להחריב את המדינה, זה הכל.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שים לב שאתה שוב מסרב לקבל את העובדה שהם והמדינה זה אותו הדבר.

כלומר, עד גבול מסוים ברשות השופטת (נזכיר שנציג מערכת המשפט הסמולנית, אדמונד לוי, הוא בערך המשפטן היחיד שהכשיר התנחלויות).

הם גרו שם בלי בעיה כי "המדינה" רוצה בכך. "המדינה" רוצה בכך, כי מי שמכתיב בה את הבון, בחלק די גדול מהמקרים, אלו הם ציונים דתיים. "המדינה" זו לא ישות חיצונית מנותקת, שיכולה לשמש כתרוץ או הוכחה. לכן, אם נזכר לרגע בתגובה המשווה (דוגמא מופתית להשוואה לא מוצלחת במיוחד) של גדיק6, במקרה שלהם ראש הממשלה עשה להם rimming בכל הזדמנות אפשרית.

זה לא עניין של טמטום, זה עניין של הגזמה ובדיוק כמו שכתבת, "הכל או כלום". בחרת בקבוצה הדתית הקיצונית הכי גרועה שידועה כרגע לעולם והשווית אליה אזרחים ישראלים שהדבר הכי קיצוני שעשו היה לגור בחור מסריח כי איזה רב אמר להם. במיוחד בגלל שהאנשים מטומטמים ברובם המוחלט, השוואות כאלה מסוכנות.

צר לי, אבל אתה טועה. הם לא "סתם" גרים שם. אני גם לא מגזים. אתה מגזים כשאתה הופך את מה שכתבתי לשחור ולבן. לא אמרתי שהם ודעאש זה אותו הדבר. אמרתי שראוי לשאול למה יש גם בקרבנו קבוצה של פנטים דתיים שמקדשים את המוות. אלו הן אמירות שונות. לגור בגבעה זה לא הדבר הכי קיצוני שהם עשו, ואתה ממשיך באותו קן מחשבה מוטעה, כשאתה מנסה לנתק את תושבי הגבעה מההנהגה והלוביזם שלהם. הדבר הכי קיצוני שהם עשו זה להפוך את צבא ההגנה לישראל למיליציה הפרטית שלהם, שעסוקה בהגנה על המאחזים הדביליים שלהם יותר מהכנות למלחמה אפשרית, ושמקימה או מסירה שטחי אש עפ"י הגחמות שלהם. כאמור, הם לא צריכים טנדר בשטח.

אני לא מכיר אותם מספיק טוב כדי לכתוב את זה. אתה?



אני לא רוצה לצאת מנק' הנחה שכל מי שחושב אחרת ממני ויש לו ערכים שונים משלי הוא אוטומטית פושע מסוכן שרוצה להחריב את המדינה, זה הכל.

זה לא "כל מי שחושב אחרת ממני". רוב האנשים חושבים אחרת ממני.

הם לא "רוצים להחריב את המדינה".

הם רוצים משיח, מדינת הלכה, כיף חיים עם אלוקים ועוד.

אני לא.

שוב, אתה עושה בדיוק מה שאמרתי שלא צריך לעשות. אם אני חושב שהאחים היהודים מסוכנים לכולנו, זה לא אומר שאני חושב כך על כל מי שלא מסכים איתי. הם ספציפית ופרטנית בהחלט מסוכנים למדינה היהודית. גם כי הם סוחטים את כולנו, גם כי הם פוגעים בכל סיכוי - נמוך ככל שלא יהיה - להסדר כאן. גם כי הם מקבעים חלוקה מעמדית פרימיטיבית מאוד לעמלים, לוחמים ומתפללים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם הם והמדינה זה אותו הדבר, אז למה המדינה מעיפה אותם משם?

בעניין קידוש המוות זה לא מדוייק, אם כבר קידוש האדמה. שזה גם בולשיט אבל מסוג מתון יותר.

למשפט "טוב למות בעד ארצינו" אין שום קשר לדת כמו שאתה יודע.

אני באמת לא רואה איך צה"ל הפך להיות מיליציה פרטית של הציונות הדתית, שכל מי שאיכשהו מזוהה איתה הוא מבחינתך אויב.

הצבא שומר עליהם כי הם אזרחי ישראל שהחליטו לגור בחור מסוכן והממשלה איפשרה להם, לא כי הם מחזיקים אותו בביצים.

מאיפה הקביעה שכולם או אפילו רוב הציונות הדתית רוצים שתהיה פה מדינת הלכה ומלך המשיח? בגלל מפלגה אחת שעומד בראשה חולד קירח?

שההנהגה שלהם והציבור עצמו זה אותו הדבר? אתה יכול לומר על עצמך שהאנשים שהצבעת להם בבחירות זה אתה 1:1?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אם הם והמדינה זה אותו הדבר, אז למה המדינה מעיפה אותם משם?

כתבתי. משום שברשות השופטת עדיין יש אנשים שמצפים דברים ייעשו לפי חוק. והמדינה מעיפה אותם משם כמוצא אחרון, עם נאומי התנצלות מכאן ועד אוגנדה, פיצויים, ליקוקי חור תחת, תקציבים ועוד. אתה הולך כל הזמן במעגל. מצד אחד המדינה שלחה, מצד שני הם הלכו לשם בשם אידיאולוגיה. שים לב שזה אותו הדבר לגמרי. סימביוזה, או זהות, זה די אותו הדבר במקרה הזה.

בעניין קידוש המוות זה לא מדוייק, אם כבר קידוש האדמה. שזה גם בולשיט אבל מסוג מתון יותר.

למשפט "טוב למות בעד ארצינו" אין שום קשר לדת כמו שאתה יודע.

זה הכי מדויק שיש. קידוש החיים הוא לא ערך ביהדות. קידוש מוות למען האל כן. האתוס הטרומפלדורי לא לגמרי מנותק מהדת גם כן. זה לא המקום לפרט כאן - גם ככה חזרתי לחפור, אבל ישנם מחקרים שמראים איך התפיסה הזו עוצבה בהשפעת הדת.

אני באמת לא רואה איך צה"ל הפך להיות מיליציה פרטית של הציונות הדתית, שכל מי שאיכשהו מזוהה איתה הוא מבחינתך אויב.

הצבא שומר עליהם כי הם אזרחי ישראל שהחליטו לגור בחור מסוכן והממשלה איפשרה להם, לא כי הם מחזיקים אותו בביצים.

קישרתי כאן בעבר כבר 3-4 פעמים לדיונים באיזו ועדה בכנסת, בה הקצין הרלוונטי מצהל מתרץ בפני חברי כנסת דתיים ומספר להם איך הצבא מקים שטחי אש בגדה, כדי למנוע מערבים להתיישב שם. זו דוגמא אחת. אבל צריך להסתכל על התמונה הרחבה, המכלול. התמונה הרחבה היא, שצהל הפך לכח שיטור בגדה, שהיחידים שמרוויחים מזה משהו, אלו הם המתנחלים. כבר כתבתי כאן על זה שאפילו אנשי קבע ג׳ובניקים נשלחים לעשות הגנשים במאחזים. אם אתה רוצה ללמוד ממש על הנושא, אני ממליץ לקרוא את ספריו של יגיל לוי, שמפרט בנושא יותר ממה שאפשר לחפור כאן גם כן. לא אומר גם שהם ״מחזיקים אותו בביצים״. אבל בהחלט משפיעים עליו, בעיקר לרעה.

מאיפה הקביעה שכולם או אפילו רוב הציונות הדתית רוצים שתהיה פה מדינת הלכה ומלך המשיח? בגלל מפלגה אחת שעומד בראשה חולד קירח?

שההנהגה שלהם והציבור עצמו זה אותו הדבר? אתה יכול לומר על עצמך שהאנשים שהצבעת להם בבחירות זה אתה 1:1?

בחירות לכנסת נותנות, לדעתי, מדגם מייצג לא רע לדעות של ציבור מסוים.

אני לא יודע מה חושב כל אדם דתי במדינת ישראל.

אני יודע שאין מנהיג דתי אחד במיינסטרים הפוליטי, שלא מזוהה עם הימין. ובשביל מדינת הלכה ומלך המשיח מספיק גם שר חינוך למספיק זמן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
זה עצוב עד כדי פתטי שההגנה על מפעל הגזל של האחים היהודים מתבססת על טעונים כמו "אבל הבדואים יותר גרועים". יופי, גם דעאש יותר גרועים. מאידך, ההגנה על המתרחש בישראל באופן כללי מתבססת כבר שנים על הטעון "אבל בסוריה יותר גרוע".

 

אני האמת לא מאוד עוקב אחרי המתרחש אצל הבדואים. תוכל בבקשה לספר לי: בפעם האחרונה כשפינו בדואים משטח שתפסו לא עפי חוק - האם כל אחד מהם קיבל מיליוני שקלים כפיצוי? האם פעילות הממשלה התרכזה כמעט ורק סביב זה במשך חודש תמים? נתניהו פרסם סטטוסים על ההערצה שלו למפעל ההתיישבות הבדואי? הועברו תקציבים לחטיבת ההתיישבות של השבטים הבדואים בנגב?

אפשר להמשיך, התשובות ברורות.

 

אני לא מגן על ההתנחלויות אלא על האמת. הרי לא מפריע לך ("כמה מיליונים שהם יקבלו"), לרוני, לסתיו שפיר ("3 מיליון לכל משפחה") או לחברי המפלגה הלאומית על שם יאסר עראפת, AKA מר"צ, להפיץ שקרים ולהעליל על המתנחלים.

הנה מאמר שמסביר כמה כל משפחה שם תקבל, וזה די רחוק מ-3 מיליונים.

 

עכשיו לחלק השני - אני אומנם בטוח שאתה ילד גדול, ושתוכל לענות על כל השאלות הללו בעצמך, אבל בכמה מילים - הוצעו להם חלופות בדמות קרקע בישוב בדואי מוסדר + פיצוי (לא יודע האם בכל המקרים זה היה המתווה ומה גובה הפיצוי, אתה מוזמן לבדוק). בנוסף, אולי ביבי לא עסק בזה חודש שלם, אבל מפלגת מר"צ, המפלגות הערביות ושאר גופי שמאל ישראלי/ימין פלסטיני עסקו ועדיין עוסקים בזה על בסיס קבוע (ולא תמיד תוך היצמדות לעובדות), כולל הגעה להפגנות נגד פינוי ישובים לא חוקיים (שזה בערך כמו שנפתלי בנט יגיע להפגנה נגד פינוי עמונה ויתעמת עם המשטרה).

 

אגב, כשאתה מדבר על ה"מתרחש" בישראל, אז למה בדיוק אתה מתכוון? ליהודים שנטבחים על ידי ערבים בתירוצים של כיבוש? כי אם כן, אז המצב בסוריה באמת יותר גרוע (מבחינת כמות האנשים שנטבחים).

פורסם

יבגני, אתה חוזר שוב ושוב על כך שאתה מקדש את החיים והמתנחלים הפרימיטביים אנשי העולם הקדמון מקדשים את המוות.

אני מזכיר לך שלפני שהיתה לנו מדינה, טבחו ביהודים בכל מקום שהיו (נכון, גם זה נשמע פרימיטיבי אך זה מה שקרה) וזה היה זרז להקמת המדינה. לאור הנ"ל, הישות הזאת שנקראת מדינת ישראל והאדמה הזאת שהיא לצורך העניין כלי הקיבול של ישות זאת הם בעצם ערך החיים. כי לפני הקמת המדינה ראינו מה קרה.

לענייננו: אני חושב שרוב הימניים במדינה יסכימו לבצע ויתורים על שטח במדינה ולמסור את חלקם לפלסתינאים וזאת אם יבטיחו להם שעם ביצוע מעשה זה יפסקו האיבה, הפיגועים, הרציחות וכו' ולא יהיה לפלסטינאים יותר טענות כלפי המדינה. הבעיה, שאי אפשר להאמין להם!! בנוסף, הם כל כך מפולגים שאין עם מי להתדיין על כך. קח את ההתנתקות כניסוי אכזרי שנערך על אוכלסייה יהודית, פינו ישובים - לא יצא מזה כלום המצב נשאר כבמקודם. גם אם תמסור את כל יו"ש, הם ירצו את ירושלים, תמסור את ירושלים, הם ירצו את זכות השיבה. איך לכך סוף חוץ מסוף המדינה היהודית.

פורסם (נערך)

גדי - נדמה לי שהשנאה המעבירה אותך על דעתך.

אתה יכול להסתכל על מר"צ בצורה הפוכה לגמרי - כמפלגה יהודית ציונית שרוצה להציל אותנו מצפורני פלסטין, זו שהימין מוביל להקמתה במקום מדינת ישראל.

מכל מקום - התנהלותו של ראש הממשלה הזויה לחלוטין. לא מראה שמץ של כושר מנהיגות. במקום לדפוק על השולחן ולהעיף את בנט הוא נכנע לו שוב ושוב. בלי שום מחשבה על מה שיקרה למדינת ישראל בשנים הקרובות. או שהוא שבוי באיזה קונצפציות שמתמוטטות כעת כבניין קלפים, יום כיפור מדיני.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

השנאה לא העבירה אותי לשום מקום, אני סך הכל מנסה ללמוד מיבגני את הלוגיקה מאחורי מתן השמות למפלגות בישראל, סוג של פסיכומטרי פוליטי אם תרצה ("בנט זה אח" שווה ל"אחים יהודים", כלומר "תמר זנדברג מבקרת בקרב ערפאת" שווה ל"מפלגה לאומית (יהודית) על שם יאסר ערפאת"?).

 

ואני לא רוצה להיכנס שוב לויכוח לגבי מר"צ, אז רק אציין שהפעם היחידה שאולי אראה במר"צ (בהרכבה ובדרכה הנוכחיים) משהו שקרוב למה שתיארת, תהיה כנראה רק בלילה של השנה האזרחית החדשה, כשאהיה זרוק שיכור על הספה אחרי 6 כוסות וודקה עם רדבול.

ואגב, יפה שמכל מה שאמרתי, בחרת להתייחס לכמה מילים על מר"צ, זה בהחלט היה חשוב לדיון הזה.

פורסם

גדי - סטירת הלחי שישראל ספגה השבוע נובעת מכך שהימין השולט מתעלם ממה שקורה בעולם. אם אתה פוטין, אתה יכול להרשות לעצמך את זה. אבל ישראל קטנה מדי, והמשך ההתפרעות יגרום עוד ועוד נזקים.

אנחנו כבר לא בשלב שבו "לא חשוב מה הגויים אומרים - חשוב מה היהודים עושים" - כיון שהגויים מתחילים לעשות - ועושים את זה נגדנו. וזה כבר סיפור שונה לחלוטין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

נתניהו אכן מתנהג כאילו שהוא איזה פוליטיקאי חלש שאין לו סיכוי בבחירות חוזרות. הוא נכנע שוב ושוב לגורמים אחרים בקואליציה שלו במקום להילחם על הדברים שלכאורה אילו היה נלחם עליהם יכלו לעבור. עכשיו זה בעניין עמונה או מה שזה לא יהיה, במקרים אחרים זה היה על דברים אחרים (שביתות, 8 מיליארד שקלים להסתדרות, סירובו של השר כץ להכניס את UBER לארץ, וכו').

פורסם
כתבתי. משום שברשות השופטת עדיין יש אנשים שמצפים דברים ייעשו לפי חוק
.

 

אה באמת? אז למה במקרים זהים אבל הפוכים, בג"ץ (ומערכת המשפט בכללותה) מגלה אורך רוח מופתי כלפי הריסת בתים של ערבים (לא בדואים), הן במזרח ירושלים, הן ביו"ש (סבא של אשתי ישמח לספר לך על כמה וכמה מקרים כאלו באדמות שבבעלותו), מה שגורם לתהות האם האכיפה היא מעט סלקטיבית בהתאם לתפיסת העולם הפוליטית.

 

והמדינה מעיפה אותם משם כמוצא אחרון, עם נאומי התנצלות מכאן ועד אוגנדה, פיצויים, ליקוקי חור תחת, תקציבים ועוד. אתה הולך כל הזמן במעגל. מצד אחד המדינה שלחה, מצד שני הם הלכו לשם בשם אידיאולוגיה. שים לב שזה אותו הדבר לגמרי. סימביוזה, או זהות, זה די אותו הדבר במקרה הזה.

 

המדינה עודדה, הם בחרו להתיישב שם. אבל להפוך אותם לפורעי חוק, כשהמתיישבים מצדם פעלו בתום לב גמור, זו קצת הגזמה בעיני.

ואם אתה ובית המשפט כל כך דואגים לבעלי הקרקע (נניח ואכן יש כאלו, מה שדי מוטל בספק), האם פיצוי כספי לא יעשה עבודה טובה יותר מבחינתם? דומני שבמצב כזה גם המתיישבים וגם בעלי הקרקע (שיקבלו סכום יפה ככל הנראה) יהיו מרוצים,

אז למה לא? מה ירוויח על אחד מהצדדים מהריסה מוחלטת?

 

זה הכי מדויק שיש. קידוש החיים הוא לא ערך ביהדות. קידוש מוות למען האל כן. האתוס הטרומפלדורי לא לגמרי מנותק מהדת גם כן. זה לא המקום לפרט כאן - גם ככה חזרתי לחפור, אבל ישנם מחקרים שמראים איך התפיסה הזו עוצבה בהשפעת הדת.

 

קידוש המוות הוא ערך ביהדות?

וואלה חידשת לי. לא מתיימר לדעת את כל התורה כולה, אבל למדתי ממנה לא מעט. היהדות כל כך מקדשת את המוות, שהיא מגדירה בדיוק שני מקרים (שגם הם באותה סיטואציה) בהם יש למות על קיום מצוות. והם מקרים מאוד מאוד מוגדרים.

אז בוא ספר לי איך דת שבה פיקוח נפש דוחה כמעט את כל ציוויי הדת, היא דת שמקדשת מוות.

אבל היי יש מחקרים בנושא, מי אני שאתווכח.

 

 

בחירות לכנסת נותנות, לדעתי, מדגם מייצג לא רע לדעות של ציבור מסוים.

אני לא יודע מה חושב כל אדם דתי במדינת ישראל.

אני יודע שאין מנהיג דתי אחד במיינסטרים הפוליטי, שלא מזוהה עם הימין. ובשביל מדינת הלכה ומלך המשיח מספיק גם שר חינוך למספיק זמן.

 

אכן הזרם הדתי לאומי מזוהה ברובו עם הימין המדיני (ולצערי לא עם הכלכלי כל כך) במדינת ישראל.

אבל הלכת רחוק מדי, גם הרבנים הכי דתיים (AKA חרד"לים) לא מדברים על מדינת הלכה ומשיח בן דוד כמשהו שצריך לפעול עבורו באמצעים כפייתיים (קרי במסגרת המדינה).

אתה אולי יכול לחלוק על שיטות חינוכיות, על פעילויות הסברה, על חינוך לדרך חיים שנאמנת לשאיפה שכזו בבוא העת, אבל אף אחד כמעט (ותסלח לי אם אני לא מתייחס אולי לאיזה רב גבעות שקורה לפעול כך) לא בעד לכפות את אורח החיים הדתי על הציבור בישראל בצורה שלה אתה קורא מדינת הלכה (נכון יש דברים שבהם ההלכה מעוגנת בחוק ואפשר להתווכח עליהם ועל נחיצותם, אבל תסכים איתי שזה רחוק מלהיקרא מדינת הלכה).

 

זה לא כל כך שונה מהשאיפות של החילונים הליברלים שפועלים בצורה די דומה, רק מהצד השני של המתרס.

פורסם

נכון שהאמונה היהודית מקדשת את החיים, אבל אני חושב שיבגני מתכוון לכך שהיהודיוּת הדתית-לאומנית בישראל היא מאוד מתריסה ואף לוחמנית בהוויתה.

 

אבל הלכת רחוק מדי, גם הרבנים הכי דתיים (AKA חרד"לים) לא מדברים על מדינת הלכה ומשיח בן דוד כמשהו שצריך לפעול עבורו באמצעים כפייתיים[...]על חינוך לדרך חיים שנאמנת לשאיפה שכזו בבוא העת, אבל אף אחד כמעט[...]לא בעד לכפות את אורח החיים הדתי על הציבור בישראל בצורה שלה אתה קורא מדינת הלכה.

 

גם אני חושב שהרעיון של מדינת הלכה מונרכית וכיבוש כל הפאה המזרחית של הסהר הפורה הוא חזון אוטופי עבור הציבור הדתי ולא איזה משהו שפועלים להשגתו בזמן הווה.

 

עדיין, זה חזון בעייתי ויש כאלו (מעטים אמנם) שכן רוצים לפחות לבצע במדינה "הכנות" לקראתו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
נכון שהאמונה היהודית מקדשת את החיים, אבל אני חושב שיבגני מתכוון לכך שהיהודיוּת הדתית-לאומנית בישראל היא מאוד מתריסה ואף לוחמנית בהוויתה.

 

מתריסה כלפי מי ולוחמנית כלפי מי? ומה אתה מגדיר כלוחמני בתפיסת הציונות הדתית?

 

 

גם אני חושב שהרעיון של מדינת הלכה מונרכית וכיבוש כל הפאה המזרחית של הסהר הפורה הוא חזון אוטופי עבור הציבור הדתי ולא איזה משהו שפועלים להשגתו בזמן הווה.

 

עדיין, זה חזון בעייתי ויש כאלו (מעטים אמנם) שכן רוצים לפחות לבצע במדינה "הכנות" לקראתו.

 

מסכים לחלוטין שזה חזון בעייתי, אבל עוד לפני שהחזון הזה מפריע לחילונים בישראל הוא מפריע להרבה מאוד דתיים, כולל לרבנים שביניהם. אותם אלו שרוצים לבצע הכנות לקראתו לא ישכנעו ככל הנראה את רוב הציונות הדתית, כי הויכוח איתם הוא קודם כל רעיוני ועמוק בתוך ביהמ"ד, ושם הם לא יכולים להכריע אותו מחוסר כלים רעיוניים שיתמכו בתפיסתם, כי בפשטות זו לא הגישה הרווחת ביחס לנושא (אגב גם אצל הרבה מאוד מהחרדים) ברוב ההתייחסות התורנית.

 

לכן לבוא ולצייר את הציונות הדתית ככזו שזה מה שבראש מעייניה ולשם היא חותרת, ואוטוטו תוך דור או שניים תקום כאן סנהדרין שתוציא להורג על ימין ועל שמאל הומוסקסואלים ומחללי שבת, אם להתבטא בעדינות זה פשוט שגוי ולא נכון.

פורסם
המדינה עודדה, הם בחרו להתיישב שם. אבל להפוך אותם לפורעי חוק, כשהמתיישבים מצדם פעלו בתום לב גמור, זו קצת הגזמה בעיני.

נו, באמת.

×
×
  • תוכן חדש...