Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

בבעלותי יונדאי אקסנט 2006 עם 224,000 ק"מ .

הרכב צורך שמן בצורה מוגזמת ולאחר ניסיון לעבור טסט נכשלתי על "עישון יתר" .

ביקשתי מהמוסכניק להעביר לי את הרכב טסט (מעניין , אותו הם העבירו ..) אך בעיית העשן לדבריו יכולה להיפטר רק באמצעות החלפת גומיות שסתומים שעלותה 700-800 ש"ח .

לאחר שדחיתי את החלפת הגומיות , הסתפקתי בטיפול 10000 והבטחתי לחזור לאחר חתונתי לבצע את הטיפול , נתקלתי ברעש "טוק טוק טוק" מכיון המנוע , כמו מעין דפיקה של פטיש . ניגשתי למוסך והוא סיפר לי שמדובר ככל הנראה בשסתום שנדפק ולכן יש הרס לשסתום .

הפלא ופלא , הוא המליץ לי להוסיף שמן מאחר שיש מצב שלטענתו "חסר שמן במנוע ולכן זה לא מגיע לשסתום" (נכון לאותו רגע השמן עמד על החצי). הוספתי שמן ולפתע הרעש נעלם. מאז חלף מעל לחודש והרעש נעלם, לא משנה מה הייתה רמת השמן (אני בודק כל שבוע את רמת השמן ולעיתים כל יומיים) .

בדקתי את רמת הצריכה ומדובר בבערך רבע-חצי קילו שמן לכל 700-800 ק"מ נסיעה.

לטעמי , מדובר פה בכמות מאוד גדולה , שאני לא מתכון להתמודד איתה או להמשיך למלא שמן ואני חייב למצוא פתרון שיצמצם או יבטל את אכילת השמן .

חשוב להדגיש - אין מים בשמן ואין שמן במים , כמו כן לא חסרים מים ברדיאטור אף פעם , מאז שקניתי את הרכב אי שם ב 2009, לא מילאתי כמעט אף פעם מים וגם אם כן מדובר היה בממש מעט מאוד מים , כמות זניחה למדי .

בנוסף ראוי להדגיש שהעשן לא מופיע בעת עמידה במקום אלא אך ורק בעת לחיצה על הגז , העשן שיוצא נעלם מיד עם הרמת הרגל מהגז .

שאלותיי הן :

1. האם מדובר בגומיות שסתומים ?

2. האם מדובר בתקלה אחרת במנוע ? בוכנות , רינגים או שאולי עליי להתכונן להחלפת המנוע ?

בסה"כ הרכב נוסע בסדר גמור, למרות שאין לכוח המנוע שום קשר לעצם אכילת\בריחת השמן, אך לאחרונה החלפתי גיר לאחד אחר עם אחריות לשנה וממש לא מתחשק לי להחליף מנוע ברכב שבכל מקרה בשנה הקרובה יוחלף באחר .

המוסכניק מתעקש שמדובר בגומיות שסתומים. על סמך מה שהסברתי , מה דעתכם ? איני רוצה להיות קורבן של ניסויים כאלו ואחרים על מנת להוציא ממני כסף שלא בצדק .

תודה לעונים ,

ליאור .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

שלום לך, ייתכן שבהחלט יש קשר לגומיות שסתומים. אני גם הייתי הולך לעוד מוסך בשביל לקבל חוות דעת שנייה על הדרך. ייתכן שהרינגים כבר שחוקים או שהם נדבקו לבוכנה ואינם אוטמים טוב. לכן שמן בורח מחלל בית הארכובה על חלל תאי השריפה, נשרף ונפלט עם הגזים. מבחינה כלכלית עדיף לתקן את הבעיה גם אם היא עולה 800 שקל שהרי אתה בסופו של דבר תגיע למצב שהכמות שמן שמילאת תגיע כבר לסכום הזה. קח בחשבון שזה לא רק גומיות אלא גם אטם מכסה שסתומים. 800 שקלים זה נשמע קצת יקר כי הגומיות עולות בדרך כלל בין 5 ל 10 שקלים לגומיה ואטם מכסה שסתומים לא יותר מ 30 שקלים. קצת מוזר שהרעש של השסתום הסתדר בגלל שהוספת עוד שמן. לא מגיע שמן לראש? אם ככה משהו אחר גם כן לא תקין. אם לא מגיע שמן לראש והחלקים עובדים שם בלי שמן אז גל הזיזים שלך יכול להידפק.

בקיצור, לך לעוד מוסך ואחרי זה אולי גם לעוד אחד. כאשר יהיו לך חוות דעת של 3 מוסכים אז תוכל להחליט.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

במידה ויתברר שזה גומיות שסתומים, העלות של החלפה הכל כולל הכל היא כמו שאמרו לך סביבות 700 שקל.

אם המחיר הוגן או לא יחסית לעבודה, זה לא השאלה פה, כי זה המחיר הסטנדרטי שמוסכים דורשים עבור עבודה זו, מנסיון.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

• תוכן חדש...