Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

0.4 מאיות יותר ל100?אני דווקא לא ממש התכוונתי ל0-100, אני מדבר איתך על תגובות, על זריזות, על תחושה שהרכב סוחב יפה יותר מאחרות. אמרת 0.4, קורולה זריזה יותר למשל ממאזדה 3(הישנה) על הנייר מוצג הבדל ל100 ב0.4 או 0.6 שניות.

אני לא התייחסתי ל0-100,

אני בסך הכל טוען שמקבלים אמינות מעולה+רכב יעיל. לא מטוס, לא מהיר, אבל בהחלט רכב שלא תחשוב לקרוא לו עגלה.

עדיין, אני אומר לכל מי שחושב שאני מטורף ומגן על הקורולה ברמות שלא ראיתם דבר כזה, אני עדיין לא חושב שזה הרכב הכי טוב בעולם, ממש לא, יש בו הרבה חסרונות. מה, אבל, עם היתרונות?.

אגב, זה מצחיק שבכל שרשור על קורולה אני "מגיח" מאיפה שאני לא נמצא כדי להגן עליה,

אבל אני עושה את זה רק כי נדמה שלי בכל דיון על קורולה, לבנאדם ממוצע משתמע כאילו קורולה זו עבודה בעיניים וזה אחד הרכבים הגרועים ביותר.זו דעתי- הדעה עליה מאוד שלילית כאן ואני לא יודע למה.

אם תגידו לי שיפניות זה על הפנים בשבילכם, זה משהו אחר.

אני חושב שאנשים מדברים על קורולה בכלל ולא על דגמים מסויימים, אם זה היה הפוך המצב היה מובן.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המחשבה שלך נכונה חלקית.

טויוטה קורולה זה באמת אחד הרכבים הגרועים ביחס למחיר. אין לי דבר וחצי דבר נגד רכבים יפנים. הבאסה היחידה זה שלארץ מביאים בדרך כלל את הדברים הכי משעממים שלהם.

פורסם

פה אתה כבר נכנס לקטגורייה שאני לא שייך אליה (הנאה מנהיגה).

משעממים זה בוודאי, אבל מספיק(בקטע טוב) להיזכר בסיויק ידנית של שנות ה90!

אני נוהג בקורולה 99 ולפעמים אני לא מבין שאני נוהג באוטו כי פשוט אין התנהגות ואין הנאת נהיגה ב-כ-ל-ל,

מסכים איתך. צד שני:לא ממש מפריע לי אז זה באמת עניין אינדיווידואלי.

פורסם

אושריקו - ממה אתה רוצה להנות - מכבישי ישראל ונהגי ישראל? מרכב בן 12-14 שנה, שלמרות שמזדקן מצויין כבר אינו במלוא אונו?

בקו התחתון יש לך רכב אמין יחסית שבטיפול נכון ועם קצת מזל יוכל לשרת אותך עוד כמה שנים, ומבחינת סחירות הוא כמעט כמו פק"מ. תהנה ממנו עד כמה שתוכל, ויש סיכוי טוב שיהיה עוד מישהו שיהנה ממנו אחריך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אושריקו - ממה אתה רוצה להנות - מכבישי ישראל ונהגי ישראל? מרכב בן 12-14 שנה, שלמרות שמזדקן מצויין כבר אינו במלוא אונו?

בקו התחתון יש לך רכב אמין יחסית שבטיפול נכון ועם קצת מזל יוכל לשרת אותך עוד כמה שנים, ומבחינת סחירות הוא כמעט כמו פק"מ. תהנה ממנו עד כמה שתוכל, ויש סיכוי טוב שיהיה עוד מישהו שיהנה ממנו אחריך.

אני בספק אם מדובר ביהלום מבחינת סחירות. מה השוס הגדול ברכב בן 13, נושק ל-14? הצבע המקולף? החלקים העייפים? פגיעות הפח? גם אם המחירון אומר 20K, אני לא מאמין שיש מישהו שישלם סכומים כאלה כיום.

אנשים פשוט הולכים וקונים יונדאי אקסנט :wink:

וכן אכן בכוחות הביטחון מצויים קיות רבות ובבסיסן הן אכן אמינות - אך מניסיוני שלי, לאחר כ-200K (בחלק לא מבוטל מהמכוניות) המנוע מתחיל "לאכול" שמן והגיר מתחיל "לזייף" (כפי שציינתי לעיל - בחלקן) בצורה כזו או אחרת עד להחלפתו.

....

תגיד, אתה אמיתי? מי בכלל הולך להגיע לק"מ כזה עם הרכב?

אבא של חברתי רכש באוגוסט שנה שעברה אחת כזו עם 76K על השעון, בציר מרץ 2008, ב-49K.

גם אם הוא ייסע 20K בשנה (שזה מעל הממוצע) ייקח לו 6 שנים להגיע למקום הזה, שבו המנוע מתחיל "לאכול" שמן והגיר מתחיל "לזייף" - ואז הרכב יימכר...במחיר הגיוני לקיה ריו בת 9 שזה סביבות 7-8K 8) בלי סנטימנטים מיותרים ובלי בלגאן - ועם הכסף שיתקבל מהמכירה הוא יקנה רכב בן 3 ואת היתרה ישלם בתשלומים, כמו שהיה עם הרכב הזה.

אף אחד לא מתעסק כבר עם רכבים ישנים כאלה למעט ילדים בני 17 ואנשים שיש להם גישה למכונאות רכב בצורה כזו או אחרת, ברובם ערבים.

פורסם

1. יחסית לרכבים אחרים באותו גיל הקורולה יחסית סחירה, ומנסיוני האישי הדל - גם אמינה (לפחות עד גיל 12-13).

2. אתה ותיק בפורום. שמת לב כמה בקשות לייעוץ לרכישת גרוטאות מופיעות כאן? כנארה שיש להו ביקוש.

3. נושא ההלוואות נטחן עד דק במאות שרשורים - מדובר בפתרון בעייתי מאוד, במיוחד בשיטת ה"ליסינג הפרטי".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן, יש ביקוש לוהט למדי לגרוטאות. זה אני מסכים. אבל הוא בתוך שכבת אוכלוסייה מאוד מסויימת.

כשמכרתי את הסיטרואן שלי, התקשרו עשרות...ילדים לפני גיוס, אחרי גיוס וערבים. בסוף נמכרה לבחור מכפר יאסיף שעובד במוסך סיטרואן בעכו.

שיטת ההלוואות נטחנה אמנם עד דק אבל מה לעשות, ככה אנשים קונים היום רכב. הוצאה חודשית קבועה וידועה מראש. כל אחד יבחר את המסלול שמתאים לו. אני אישית משלם 500 ש"ח בחודש על הרכב שלי ואני מרוצה מאוד. עוד שנה אני מחסל את ההלוואה, מוכר את הרכב וקונה אחד אחר באותה שיטה בדיוק.

לגבי הסחירות - עניין של מזל, כנראה. אולי תמצא מישהו שיסכים לשלם 20K על רכב בן 13, בזמן שיש רכבים בני 6 במחיר הזה - ואולי לא.

פורסם
עוד לא שמעתי שהדגמים של שנות 99-98 הן איטיות יותר,

כל מי שקורא לקורולה עגלה דווקא "במקרה" טען על רכב שיש לו את המנוע VVTI.

אם לא נהגת על הדגמים הישנים שהבחור דיבר, שנת 98-99 אז אל תדבר סתם.

האוטו זריז, יש לו תגובות יפות ואני לא כל כך בטוח שהמנוע VVTI באמת משנה משהו לעומת המנוע הישן של הקורולה!.

ובלי קשר, הקורולה מאוד "אהובה" כאן על אנשים שזה לא ייאמן.

אישית, לא הייתי משלם כל כך הרבה על קורולה כי אין בה משהו מיוחד(אני נוהג באחת), אבל אם אני מקבל רכב זריז ואמין ככל הנראה אולי הכי בקטגורייה הזאת, למה לא?.

אם לא שמעת - אז הנה אתה שומע.

נהגתי עשרות אלפי ק"מ על דגם 99 וגם על דגם 2002 - ודגם 2002 זריז (מורגש היטב) וחסכוני מדגם 99, וכן אני בטוח!!

ושוב יש טובות מהקורולה, יש זולות מהקורולה - אבל מכלול התכונות שלה עושה את החבילה לטובה ומוצלחת. ובכל מקרה גם קורולה לרוב לא נמכרת במחיר המחירון שלה, ולפיכך ניתן במחיר סביר למצוא אחת סבירה.

כל אחד ושיקוליו הוא.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

טוב, בסדר. ואני עדיין בטוח ב100 אחוז שקורולה בלי VVTI וקורולה עם VVTI, על כביש ישר עד ל100 לא יהיה כל הבדל שאלו המהירויות הנורמליות.(לא כולל זאת עם ה124 סוסים).

פורסם
טוב, בסדר. ואני עדיין בטוח ב100 אחוז שקורולה בלי VVTI וקורולה עם VVTI, על כביש ישר עד ל100 לא יהיה כל הבדל שאלו המהירויות הנורמליות.(לא כולל זאת עם ה124 סוסים).

חבל שאתה מציג את עצמך כחסר ידע.

נסה ותיווכח לבד. והאמן לי יהיה הבדל לא רק בתאוצות מ-אפס ל-100 אלא בעיקר בתאוצות ביניים שהן חשובות יותר בחיי היומיום(קח בחשבון שלא מדובר רק במנוע זריז יותר ובעל מומנט משופר, אלא גם בגיר זריז יותר). ודרך אגב היא גם חסכונית יותר בתצרוכת הדלק.

פורסם

מצטער, יש הבדל בין להגיד שהרכב עם VVTI חזק יותר מאשר להגיד שהמנוע VVTI חזק אך הדגמים המוקדמים לא.

מצטער לומר לך, אתה מציג את זה כאילו הפער או משמעותי.

קורולה, גם בלי מנוע VVTI דיגדיאי, מטופלת נכון צפויה להיות בין הזריזות ביותר בקטגורייה.

אני יודע מה הרכב שלנו היה שווה שהוא היה חדיש ובלי בלאי, באמת שהרכב היה זריז מאוד כאוטומטית(לעומת משפחתית ממוצעת) ומהיר בגרסה הידנית.

לומר שVVTI זה הנקודת מפנה בכח של הקורולה, מצטער, אתה טועה ואת זה יגידו מומחים ממני.

אגב, עוד פעם אני אומר, יש שטוענים שדווקא מנוע הVVTI הוא עגלתי יותר ותבדוק את זה באינטרנט.

פורסם
מצטער, יש הבדל בין להגיד שהרכב עם VVTI חזק יותר מאשר להגיד שהמנוע VVTI חזק אך הדגמים המוקדמים לא.

מצטער לומר לך, אתה מציג את זה כאילו הפער או משמעותי.

קורולה, גם בלי מנוע VVTI דיגדיאי, מטופלת נכון צפויה להיות בין הזריזות ביותר בקטגורייה.

אני יודע מה הרכב שלנו היה שווה שהוא היה חדיש ובלי בלאי, באמת שהרכב היה זריז מאוד ומהיר בגרסה הידנית.

לומר שVVTI זה הנקודת מפנה בכח של הקורולה, מצטער, אתה טועה ואת זה יגידו מומחים ממני.

אגב, עוד פעם אני אומר, יש שטוענים שדווקא מנוע הVVTI הוא עגלתי יותר ותבדוק את זה באינטרנט.

זהו ויכוח עקר....אני מדבר מניסיון, ואתה....??

אל תכנס לסמנטיקה - שנינו דיברנו על ההבדלים בין הקורולות השונות ללא השוואה לדגמים אחרים.

פורסם
יצא לך לבדוק בשתיהן מה ההבדל בין 0-100?

אתה באמת חושב ש "מירוץ" בין שתי הדגמים האלו יהיה פער משמעותי ומביך לטובת VVTI?

אני לא יודע בן כמה אתה...אבל בחיי היומיום תאוצות ביניים חשובות בהרבה - ובהן ה-VVTI עדיפה, כמה עדיפה לא מדדתי, אבל היא "בשרנית" יותר עקב מומנט שמגיע לשיאו מוקדם יותר מאשר בקורולה בעלת מנוע הברזל ובגלל תיזמון השסתומים המשתנה.

וכן - גם במירוצי רמזור הקורולה בעלת מנוע VVTI והגיר המשופר,תהיה עדיפה.

פורסם

הקונה הטיפוסי של קורולה (לא בהכרח פותח השירשור) רחוק מלהתעניין בזריזות של הרכב.

מעניין אותו שזה טויוטה, שזה לא מתקלקל ושזה שומר על הערך. אה, שכחתי, יש גם בגאז'.

...אחרת, אין שום סיבה הגיונית לשלם כמעט (פאקינג) 30 אלף ש"ח על רכב בן 11-12 כאשר רכבים חדשים בהרבה, טובים בהרבה ונעימים בהרבה, נמצאים בשוק ללא כל ביקוש.

הקטע ההזוי בכל הסיפור הוא שישנן בעלי קורולה מבציר 2001-2002 שאשכרה דורשים על הרכב 32-33 אלף שח !!!

באותו התקציב ניתן להשיג פוקוס 2006 יוצאת ליסינג או פרטית !!! (טווח המחירים ביד-2 נע בין 28K ל 38K שח לפני מיקוח) וזה מבלי לדבר על ההבדלים העצומים באיכות תא הנוסעים, הנוחות והבטיחות !!!

אבל זה בסדר, תמיד ימצאו הפראיירים שישלמו 30K על רכב בן 11-12 שלא בולט בשום דבר מעבר למוניטין אמינות טובה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...