Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות העצות כאן בפורום אני בחיפושי טויוטה קורולה 2001-2002. ראיתי כבר ארבע (החמישית בתכנון). נראה שאצל אף אחת מהן לא "קופצים" קונים. אבל לא על זה באתי לספר לכם.

ובכן, עם אחת הקורולות בחרתי להתקדם. סיכמנו על 28,000 ש"ח, כאשר מזה נקזז את עלויות תיקוני הפח הדרושים (היו בעיות נראות לעין כולל כיפוף פנימה בדלת), ונתקזז גם לגבי בעיות שיתגלו בבדיקה. אני לא יודע אם זה הרבה או מעט, אבל הוא לא התמקח.

הבוקר הלכנו לבדיקה. נפרדתי מ-430 ש"ח ל'אוטוטסט' בצ'ק פוסט, וקיבלתי תוצאות מן הגורן ומן היקב, כוללת נזילות שמן באזור של שרשרת המנוע, לא ניכנס כאן לפרטים. אחרי הבדיקה התחיל הבחור לטעון שהבעיות שנתגלו אינן משמעותיות, ואני דבקתי בעקרון לפיו התגלו בעיות וצריך לתקן אותן.

נסענו ל'מת"מ מוטורס', וקיבלנו הצעת מחיר. למעשה, לא בדיוק קיבלנו הצעה בקלות משום שהצעה של-ממש הייתה מצריכה הכנסת הרכב לבדיקה במוסך עם פירוק - כך המליצו בפירוש התוצאות של 'אוטוטסט'. על כל פנים, קיבלנו הערכה גסה. החלק הכי 'כבד' בה היה יישור המכה בפח, ותיקון השריטות והשפשופים באותו צד. 5,000 ש"ח. היו גם צמיגים בני 5 שצריך להחליף. סה"כ הכל-כולל-הכל: 11,200 ש"ח. אמרתי למוכר, כהצעת פתיחה, שאני מציע להשתתף בצמיגים ב-25%, ובצביעה באזורים הלא-קריטיים ב-50%, מה שמוריד אותו ל-9,000 עלות תיקונים - כאשר לבחירתו אם להכניס לתיקון עכשיו או לרדת במחיר.

המוכר אמר לי: אני מוכן לרדת ב-2,000 ש"ח (ל-27,000), take it or leave it.

אמרתי לו: Leave it.

במהלך כל ההמתנה במת"מ מוטורס הוא הסביר לי כמה שזה לא סביר מצידי לצפות ירידה במחיר לפי עלות התיקונים, וכי אני קונה מכונית ישנה ולא חדשה, וכו' וכו' וכו'. בסוף הוא טען שלעולם לא אצליח לקנות אוטו עם הגישה הזו.

מצד אחד, הוא כמובן מוטה ורוצה למכור ביקור. מצד שני, אני לא רוכש מכוניות מנוסה. האם זה לא הגיוני לצפות שהתקלות שעולות בבדיקה יתוקנו?

נ.ב. - אני לא מדבר על בעיות אשר הבודק ואנשי המוסך אמרו שתיקונן אינו הכרחי ואשר אפשר להמשיך לנסוע איתן כמו רעש במערכת יניקה/פליטה. נגיד שאלה היו "עליי".

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע מה רמת החומרה של התקלות שם אבל אתה שוכח שאתה קונה רכב בערך בן 12, ככה שיותר מסביר שיהיו תקלות ואולי נזילות מסויימות. לא מהכל צריך להתרגש. אתה מוזמן להעלות את דו"ח הבדיקה לכאן ואני מאמין שיעזרו לך קצת יותר.

קקטוסולר ידנית

פורסם

זה לגיטימי מצידך לקבל רכב במצב מושלם, אבל דרישות ומציאות לחוד. הרכבים שאתה תסתכל הם רכבים בני יותר מ-10 שנים שכבר עברו דבר אחד או שתיים בזמן שלהם.

אתה עוד מסתכל על רכב שהמחיר שלו הוא 28 אלף, אבל מה אם היית מסתכל על רכב ששוה 12-13 אלף? גם ממנו היית מבקש להוריד 9 אלף?

זה בדרך כלל מה שקורה כשקונים רכב ישן עם מחיר מנופח. הקונים מצפים שהרכב יהיה מושלם מתוקף היותו יקר, והמוכרים בצדק לא מוכנים להוריד סכומים כאלה על רכב ישן.

ועם כול הכבוד לקורולה הזקנה, בסכום הזה בהחלט הייתי הולך על רכב אחר.

פורסם
זה לגיטימי מצידך לקבל רכב במצב מושלם,

אני ממש לא מסכים. הוא קונה רכב בן 10-12 שנים. שום רכיב ברכב הזה לא נמצא במצב מושלם (אלא רק אם במקרה הוחלף אתמול). זו ב-ד-י-ו-ק הסיבה שהוא שווה היום 20% ממה שהיה שווה כחדש (זה והעובדה שהוא משתמש בטכנולוגיה מיושנת, כמובן).

בכל רכב משומש שתקנה יימצאו ליקויים. השאלה היא כמה הם חמורים. אם הצמיגים גמורים - יש להחליף אותם ולהוריד במחיר. אם הם רק במחצית החיים - זה כבר עניין של מיקוח. אם בולמים הזעזועים דופקים - צריך להחליף ולהוריד במחיר. אם הם סתם עייפים - שוב, עניין של מיקוח. אתה לא יכול לצפות שהמוכר יתקן את כל הדברים הקטנים שאינם מושלמים ברכב, רק בשביל שיצליח למכור אותו במחירון.

המחירון אמור לייצג רכב במצב אופייני לשנתון. לא רכב במצב מושלם. בדיוק כמו ש"מעל המחירון" מייצג רכב שמור במיוחד, ו"מתחת למחירון" מייצג רכב לא שמור.

ברכב כזה העיקר הוא הדברים שאי אפשר לתקן והדברים שהם יקרים במיוחד. למשל שלדה. למשל מנוע וגיר. אם אלו תקינים, השאר זה זוטות. קנה את הרכב וכשמשהו יתקלקל - תקן אותו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מצד אחד, אתה מחפש את המושלמת בשבילך (גם במחיר זול) , אבל מצד שני אתה יורד לקטנות.

אין ספק שאתה רוצה את המושלמות וזה בסדר גמור , אבל מושלמות תמצא בדרך כלל (וגם לא מחייב) ברכב חדש מהחברה או - מישהו שהוא כמוך בדיוק ! פדאנט.

לי גם היה חשוב, לקנות אוטו שנראה טוב ומתפקד טוב, בגלל זה עברתי 11 רכבים שונים עד שרכשתי. ואת זאת שרכשתי קניתי עם מכה קלה בדלת, אחת על המכסה מנוע וכמה שפשופים בטמבון. להגיד לך שאהבתי את זה ? לא. אבל זה הרע במיעוטו.

אבל מפה ולהתמקח בצורה מלאה על המחיר, זה גם לא מקובל. אפשרי אבל לא רצוי ולא יביא לתוצאות חיוביות בדרך כלל.

נסה להתפשר. יכול להיות שאתה מפסיד פה רכישות טובות.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

לי נדמה שאני מחפש או רכב ללא בעיות או רכב זול יותר מן המחירון. לאור העובדה שאותו בעל רכב לא הצליח למכור במשך כמה שבועות נראה לי שזה הגיוני. על כל פנים - מתמקחים, לא? אתה אומר 9, הוא מציע משהו אחר, אתה מציע הצעה נגדית וכו'. לו רק היתה איזו סטטיסטיקה על מכירת רכבים בפועל, ולא רק המחירון...

sronis: לי נראה שהירידה במחייר המחירון מוצדקת בעיקר ע"י:

• אורך החיים של החלקים שלא מחליפים.
  • ה'מרופטות' הממוצעת
  • נזקים שלא ניתן לתקן
  • התדירות הצפויה לכניסה למוסך (עם בעיה 'חדשה')
  • הזמן הצפוי עד שהאוטו הופך לבלתי-שמיש

davemustaine: אשמח לשמוע עוד רעיונות, אני לא נשוי קתולית לקורולה (בינתיים).

פורסם

הבעיה העיקרית שלי עם הטויוטות האלה שהם נסחרות במחיר יקר, אבל ניראות מבפנים כמו כול רכב יפני ממוצע וישן(ברמה של רכב אירופאי משנת 95) ועם בטיחות עלובה. מילא אם זה היה איזה רכב אקזוטי/ספורטיבי, אבל כאן מדובר על משפחתית אפורה כמו כול המשפחתיות שהדבר היחיד שיש לה זה מונטין אמינות. מוניטין אמינות זה משהו חשוב, אבל זה שלטויוטה יש מוניטין אמינות טוב, לא אומר שלרכבים אחרים יש אמינות גרועה, כול שכן כשהם חדשות בכמה שנים טובות.

אם אני הייתי במקומך, אני הייתי משקיע קצת יותר בתקציב ולוקח מאזדה 3, או מיצובישי לנסר שנת 06. הם בהחלט ירגישו כמו רכב מודרני ולא פח ממונע,הם יהיו בטיחותיות בהרבה, אמינות באותה מידה(אולי אפילו יותר), ואפילו ירידת הערך תהיה לטובתם אני מאמין(חבר שלי נשבר אחרי חודשיים ומכר לפני שבועיים קורולה 98 ב-50 אחוז פחות מהמחירון המגוחך שלה)

פורסם

אני מכרתי לפני שבוע רכב יד שנייה ב 8k.

המחירון 10k והורדתי אלפיים בגלל שיש לו טסט עוד שבועיים ורק זה היה עולה לי אלפייה + אלפייה הכנה לטסט. אתה חושב שהאוטו תקין ... ? בשביל לעשות את הרכב פיקס צריך להשקיע עשירייה. יותר ממחיר האוטו. בגלל זה יד שנייה יוצר זול. בעיקר ברמת המחירים הנוכחית. אם הרכב שווה 28, הייתי נותן 23.

פורסם

סביר שלא תקנה רכב לעולם אם תקשיב לכל הרשום במכוני הבדיקה,

מכוני הבדיקה מבטיחים אחריות של חצי שנה על מנוע וגיר - ועושים ה-כ-ל כדי לא לתת אחריות זאת,

זה חוק של כל מכוני הבדיקה לא לתת את האחריות ולהמציא כל מני בעיות לצורך אי מתן האחריות,

בכל הבדיקות של כל רכב רשום:

נקישות ישר, מרווחי יתר, נזילות, בלאי, סימני קורוזיה, רעש שסתומים, לחיצות בפח ופגיעות בצבע ועוד ועוד..

בכל רכב שתיקח לבדיקה ירשמו את הדברים האלו..

רוצה לדעת מה באמת יש לרכב - לך מראש למוסך שאתה מכיר במקום מכון בדיקה ותבקש חוות דעת בנוגע לאיזה טיפולים דרושים לרכב..

מעבר לזה שאלתי חבר שעבד פעם במכון בדיקה והוא אמר לי שישנם כמה סיבות לרשימת התקלות הקבועה אותה הם רושמים:

1) פתור מאחריות

2) הלקוח מרוצה שמצאו הרבה תקלות ולכן חוזר שוב ושוב למכון ומוציא עוד כסף על בדיקות

3) בסופו של דבר הלקוח נופל על סוחר עם קשרים במכון ואז הבדיקה מושלמת והוא קונה - ומועבר מענק כלשהו גם אל המכון..

ומעבר לכל זה אני לא מבין למה אתה נעול על קורולה מיושנת משנת 2001 ב28 אלף כשב28 אלף אתה קונה היום לנסר קלאסיק שנת 2007, רכב שעולה בכל מבחינות כולל אמינות על הקורולה ויש ממנו המון בשוק..

פורסם

רוצה רכב עם דו"ח בדיקה מושלם? תקנה רכב חדש ולא רכב בגיל בת מצווה.

אגב, אין שום סיבה לקנות קורולה זקנה במחיר הזה, כשבמחיר דומה פחות או יותר יש רכבים טובים לא פחות בני 4-5.

פורסם

ראשית, עלות התיקון של מכת הפח נשמעת לי יקרה בהגזמה.

אני קיבלתי דלת חדשה וכנף חדשה כולל עבודה והכל באלפיים ש״ח חמש אלף על ״תיקון״ (כלומר, לא דלת חדשה). קצת הגזימו שם.

שנית, לא הייתי קונה טויוטה קורולה משנת 2001 ב28 אש״ח. אם יש אלנטרות משנת 2006 שעולות כמו הקורולה שלך אחרי קיזוז התיקונים, מיצובישי לנסר כנ״ל ועוד שאר רכבים יוצאי ליסינג שעם ישראל אוהב, אין סיבה לשלוח יד לכל עומק הכיס עבור רכב כזה. מה גם, שהוא לא עדיף בשום פרמטר על מתחריו, מלבד מוניטין האמינות, וגם אז, יש אין ספור סיפורים על רכבים אחרים שהפגינו אמינות מוחלטת, ולא דרשו בתמורה עלות קניה גבוהה

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
ראשית, עלות התיקון של מכת הפח נשמעת לי יקרה בהגזמה.

אני קיבלתי דלת חדשה וכנף חדשה כולל עבודה והכל באלפיים ש״ח חמש אלף על ״תיקון״ (כלומר, לא דלת חדשה). קצת הגזימו שם.

שנית, לא הייתי קונה טויוטה קורולה משנת 2001 ב28 אש״ח. אם יש אלנטרות משנת 2006 שעולות כמו הקורולה שלך אחרי קיזוז התיקונים, מיצובישי לנסר כנ״ל ועוד שאר רכבים יוצאי ליסינג שעם ישראל אוהב, אין סיבה לשלוח יד לכל עומק הכיס עבור רכב כזה. מה גם, שהוא לא עדיף בשום פרמטר על מתחריו, מלבד מוניטין האמינות, וגם אז, יש אין ספור סיפורים על רכבים אחרים שהפגינו אמינות מוחלטת, ולא דרשו בתמורה עלות קניה גבוהה

הקורולה יותר חסכונית מהאופציות שציינת. ובבסיסה גם יותר זולה לתחזוקה (אין למשל צורך בהחלפת טימינג). ולעומת האלנטרה היא עדיפה במרבית הפרמטרים : בנויה טוב יותר, חסכונית יותר, וזריזה בהרבה.

אם ניקח את ההפרש בטיפולים (קורולה לא נזקקת לטימינג וטיפולים כל 15K החל משנת 2001) ונוסיף לכך את החיסכון בדלק לעומת מתחרות כגון אלנטרה, אימפרזה ומזדה 3 - אזי יהיה מדובר באלפי ש"ח (ואולי אף יותר מכך) של חיסכון בהחזקת קורולה למשך מס' שנים לעומת המתחרות.

האמת נמאס כבר מהסיפור שמסופר מידי יום על מחירה הגבוהה של הקורולה - אם לא היה איזשהוא צידוק למחיר, אף אחד לא היה רוכש קורולות משומשות. הלא מידי יום נמכרות כאלו לא (אפילו אם מדובר בפחות ממחיר המחירון - במצב היום מרבית המכוניות נסחורות במחירים שמתחת למחירון)??

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ה-"חיסכון" שעליו אתה מדבר היא תיאורטי לחלוטין. מספיקה החלפת צמיגים אחת באותה קורולה, רדיאטור שסיים את תפקידו או כל תקלה אחרת (וכן, יש תקלות גם בטויוטה קורולה) וכל החיסכון המדובר נעלם.

חבל להסתמך על הסטיגמות העתיקות האלה.

בתקציב הזה יש אפשרויות עדיפות בהרבה.

קרוב משפחה שלי רכב לפני כחצי שנה לאנסר קלאסיק מודל 2005 עם 89 אלף קילומטרים ובמצב מושלם לחלוטין, ללא קמט אחד בפח ועם בדיקה נקייה. הרכב עלה 28 אלף שקלים ובנתיים טפו טפו עושה את עבודתו נאמנה.

להבדיל, שכן קנה רנו מגאן מ-2007 עם ליסינג בעברה, לרכב כבר 160 אלף קילומטרים והוא מחזיק בו קרוב לשנה ומאוד מרוצה, אין תקלות. אגב הרכב לפני כשנה נרכש בכ-30 אלף שקלים. היום במחיר הזה אפשר לקנות 2008 מאויס.

einpoklum, יהיה קל יותר לעזור לך אם תציין דרישות ותקציב, אולי תקבל פה רעיון שלא חשבת עליו ויתאים לך?

פורסם

יהיה קל יותר לעזור לך אם תציין דרישות ותקציב, אולי תקבל פה רעיון שלא חשבת עליו ויתאים לך?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=456004

-------------------

בגלל שמכוני בדיקה עושים כסתח ורושמים כל דבר אפשרי כדי לכסות לעצמם ת'תחת והיות שאתה בכיוון של רכב בגיל 10+/-

הייתי ממליץ לקחת את הרכב למוסך מורשה ולבצע בדיקה של מצב הרכב, היא זולה יותר(כ 200 ש"ח), תיתן לך אינדיקציה מה המצב של הרכב

החיסרון זה שלא ניתן לראות את כל התמונה כמו פגיעות שילדה או דברים שלא ניתן להבחין בהם בבדיקה ויזואלית.

• תוכן חדש...