Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רואה שהוא קיבל שם אחלה הצעות.

למה להתמקד בקורולה אם הוא לא צריך את הגודל? באותו תקציב הוא מקבל סיריון חדשה ב-4 שנים, נשמע שהיא קולעת היטב לדרישות שלו.

ואגב גודל, הקורולה בתור משפחתית בדגם שעד 2002 הייתה צפופה ביותר ויש כמה וכמה סופר מיני כולל סיריון וגטס שהרבה יותר מרווחות ממנה.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האחד שניסה למכור לך את הרכב צדק. אם אתה מחפש רכב מושלם ותקין מכל הבחינות אז או שתתחיל לחפש בנרות או שתקנה רכב חדש (שאגב, גם אז לא מבטיחים לך שלא יהיו תקלות. יש לך את האחריות להסתמך עליה...).

המחירון מייצג מצב ממוצע של רכב שעובר טיפולים סטנדרטיים. אסור לשכוח שיש בלאי טבעי ברכבים, לכן כשאתה משגע את המוכר, אתה יוצא לא רציני. תתחיל להיות החלטי ואז תמשיך לחפש. האם היית משלם יותר על רכב עם מצבר חדש? עם צמיגים חדשים וטריים? בלי מכות פח?

במשא ומתן, אתה צריך להחליט מראש מה הגבול שלך ולמצוא משהו שמתאים לתנאים שאתה מציב לעצמך מראש. לפי איך שנשמע, אתה מחפש את דיל המאה בתור פרינציפ. לא נשמע שאתה מחפש באמת לקנות רכב.

אגב, לצפות שלרכב זקן לא יהיו בעיות צבע/מכות פח זה נאיבי. 5000 ש"ח זה יותר משישית מהערך של הרכב.

פורסם

אני כמו רובם מנסה להבין באמת מדוע לך לקנות טויוטה משנת 2002 בכמעט 30 אלף ש"ח ועוד לבצע לה קו יישור לאחר מכן שיעלה עוד 10% משווי הרכב לפחות.

כמו שהציעו לך כאן, יש אלטרנטיבות לא פחות טובות.

Opel Adam S 2017

פורסם

מצחיק! אפשר לקנות כיום יונדאי אקסנט\קיה ריו שנת 2008 במחירים של 35K ומטה. רכב שלא נופל בכלום מקורולה בת 12.

אתה אמיתי שאתה אפילו מסתכל על האוטו הזה? בכל מקרה - האנשים עם הקורולה חושבים שיש להם זהב ביד, לא מבינים שעברו הימים של הרכב הזה שהיה מנייה בטוחה. יש אולי גם כמה פראיירים שמשוכנעים שזה עדיין נכון (אתה אולי?) ומוכנים לשלם את הסכומים המגוחכים של המחירון - אבל הרוב כבר המשיכו הלאה, לרכבים כמו יונדאי אקסנט, מיצובישי לאנסר או אפילו רכבים קטנים כמו פיאט פנדה ופיג'ו 107.

פורסם

מצד אחד, הוא כמובן מוטה ורוצה למכור ביקור. מצד שני, אני לא רוכש מכוניות מנוסה. האם זה לא הגיוני לצפות שהתקלות שעולות בבדיקה יתוקנו?

quote]

-------------------------------------------------------------

אני מצטרף לדעה של החברים לפניי בהקשר הטויוטה ומחירה,

לדעתי הישועה עשויה להגיע דווקא מקוריאה ואתה עשוי להתחבר אליה.

בשוק המשומשות אתה צריך להכיר את המונח "מצב יחסי" בהתאם לשנת הייצור של הרכב .

תעשה עוד קצת שיעורי בית ,תקרא קצת על דגמי יונדאי לסוגיהן .

Gn'f'R

פורסם
מצחיק! אפשר לקנות כיום יונדאי אקסנט\קיה ריו שנת 2008 במחירים של 35K ומטה. רכב שלא נופל בכלום מקורולה בת 12.

.

אתה אמיתי? הייתה לך פעם קורולה? נסעת פעם בקורולה?

קורולה 2002 עולה על המכוניות שהעלת בכל פרמטר....לרבות אמינות. אם האופצייה היא בין החלופות שהצעת לבין קורולה "טובה" מודל 2002 הייתי בוחר בה ללא היסוס!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אתה אמיתי? הייתה לך פעם קורולה? נסעת פעם בקורולה?

קורולה 2002 עולה על המכוניות שהעלת בכל פרמטר....לרבות אמינות. אם האופצייה היא בין החלופות שהצעת לבין קורולה "טובה" מודל 2002 הייתי בוחר בה ללא היסוס!

כן, הייתה לנו אחת כזו במשך 5 שנים. נרכשה חדשה ב-1998 ונמכרה בשנת 2003.

ובשביל הקטע, לחסוך לך את השאלה הבאה על "האם יש לך קיה ריו", אז כן - יש במשפחה קיה ריו. כמו כן הייתה אחת לחבר שלי בתפקידו כסוכן מכירות.

ההבדל היחיד בין המכוניות הללו הוא מנוע 1600 בקורולה מול 1400 בקיה ריו - שהופך את הקורולה לזריזה יותר.

בכל יתר הפרמטרים אני לא רואה הבדלים, למעט העובדה שקורולה 2002 שנמכרת במחיר המחירון (לאיזה פראייר כמו פותח השרשור) תזכה את המוכר באפשרות להשתדרג 6 שנים קדימה עם קיה ריו.

אגב - רכב אמין מאין כמוהו, משרת גם בצבא בתפקידים זוטרים כרכב יחידתי ומפגין עמידות מטורפת בפני ההתעללות שמאכילים אותו.

החומרים שלו אינם מהיוקרתיים אבל עמידים מאוד ואין קרקושים ברכב גם אחרי המון ק"מ ובאופן כללי רכב שבנוי לתלפיות.

פורסם

עפ"י תגובתך, אתה אינך ממש בקי בשלל הדגמים של הקורולה.

מדגם 2001 ואילך מדובר ברכב דומה, אך שונה. המנוע (מנוע VVTI מאלומיניום) וה-גיר אחרים. הרכב זריז וחסכוני מאשר הדגם שעליו אתה העדת.

וכן אכן בכוחות הביטחון מצויים קיות רבות ובבסיסן הן אכן אמינות - אך מניסיוני שלי, לאחר כ-200K (בחלק לא מבוטל מהמכוניות) המנוע מתחיל "לאכול" שמן והגיר מתחיל "לזייף" (כפי שציינתי לעיל - בחלקן) בצורה כזו או אחרת עד להחלפתו.

ושוב אחזור על שאמרתי מלכתחילה, הקורולה מהשנים 2001- ואילך עדיפה בהרבה על האופציות שהעלית....

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
יש לי שתי מילים להגיד: ניסאן אלמרה.

חבל שהזכרת , יותר טוב (לקונים - אני מחפש עוד אחת 2006) שתישאר יהלום בלתי מבוקש.

קניתי אחת לבת שלי , לא מופתע מהאמינות - שנים שאני קורא במגזינים האירופאיים שהיא בקצה הדירוג. מופתע מצריכת הדלק של ה- 1.8. - כמו 1.6 .

פורסם

המוכר של הקורולה צודק, אתה טועה שאתה מתעקש על הדגם הזה.

קורולות סתם מתומחרות גבוה יותר מהמתחרות שלה. באותו סכום אתה יכול לרכוש רכב יפני מוצלח יותר מהקורולה הזאת (כתבו לך איזה בשרשור הזה).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

שמע, בתור מוכר לא הייתי מגיע איתך לשלב הבדיקה בכלל...!

זה פשוט מנותק מהמציאות לצפות שהמוכר יתקזז לפי הצעת מחיר של יישור קו מהמוסך עפ"י תוצאות בדיקת קניה. המכון מוציא בדרך כלל דו"ח מופרז לחלוטין כדי לכסות את התחת שלו (הדבר היחיד שאפשר ללמוד מהדו"ח הזה הוא האם השלדה נקיה והאם המנוע עדיין במיטבו). המוסך מין הסתם לוקח את הדו"ח ומציע לתקן הכל ועוד עם החלקים הטובים... בהגזמה, יישור קו למקרר בן 12 שעולה 400 ש"ח יכול לעלות 1500 ש"ח, כי ככה עולה להחליף מנוע מרעיש של מקרר, אז מה? כשאני קונה מקרר יד שניה, שאצפה לקבל 900 ש"ח מהמוכר על כך שאני מחליף מנוע לחדש???

בתור מוכר - יצא לי למכור יאריס לפני כמה שנים שהיה לה אחלה שוק, סיננתי את כל אלה שרצו להתקזז על תוצאות בדיקה אפילו בשלב הטלפון. בסוף כשהגיע קונה שלא בלבל את המוח עשינו בדיקה, יצאה בדיקה אופיינית של מכון בדיקות (רעשים פה, צלצולים שם...), הקונה ביקש שאוריד 1000 ש"ח, הורדתי לו 500 בשביל ההרגשה הטובה...

לגיטימי שהקונה והמוכר יסכימו שתהייה השתתפות של המוכר בעלות הבדיקה אם מתגלה שישי פגיעות שילדה/ בעיות מנוע.

בתור קונה - אני משתמש בשוט הזה של התקזזות ע"ב תוצאות בדיקה כטריק במשא ומתן. אני מציע 2 הצעות:

הצעה ראשונה נמוכה מעט ממה שמבקש המוכר בתנאי שנתקזז בתוצאות הבדיקה עפ"י הצעת מחיר של מוסך מורשה ליישור קו.

הצעה שניה נמוכה עוד יתר כהצעה סגורה שאני מוכן לשלם אם הרכב בסדר מבחינת שילדה, מנוע וגיר.

תמיד לוקחים את ההצעה השניה, ושני הצדדים מרוצים (גם זה לדעתי מאוד חשוב - אסור לדעתי שהצד השני ירגיש מנוצל, גם מוסרית וגם לך תדע איזה מידע תצטרך ממנו חודש-חודשיים אחרי הקניה)...

שיהיה בהצלחה!

פורסם
עפ"י תגובתך, אתה אינך ממש בקי בשלל הדגמים של הקורולה.

מדגם 2001 ואילך מדובר ברכב דומה, אך שונה. המנוע (מנוע VVTI מאלומיניום) וה-גיר אחרים. הרכב זריז וחסכוני מאשר הדגם שעליו אתה העדת.

וכן אכן בכוחות הביטחון מצויים קיות רבות ובבסיסן הן אכן אמינות - אך מניסיוני שלי, לאחר כ-200K (בחלק לא מבוטל מהמכוניות) המנוע מתחיל "לאכול" שמן והגיר מתחיל "לזייף" (כפי שציינתי לעיל - בחלקן) בצורה כזו או אחרת עד להחלפתו.

ושוב אחזור על שאמרתי מלכתחילה, הקורולה מהשנים 2001- ואילך עדיפה בהרבה על האופציות שהעלית....

עוד לא שמעתי שהדגמים של שנות 99-98 הן איטיות יותר,

כל מי שקורא לקורולה עגלה דווקא "במקרה" טען על רכב שיש לו את המנוע VVTI.

אם לא נהגת על הדגמים הישנים שהבחור דיבר, שנת 98-99 אז אל תדבר סתם.

האוטו זריז, יש לו תגובות יפות ואני לא כל כך בטוח שהמנוע VVTI באמת משנה משהו לעומת המנוע הישן של הקורולה!.

ובלי קשר, הקורולה מאוד "אהובה" כאן על אנשים שזה לא ייאמן.

אישית, לא הייתי משלם כל כך הרבה על קורולה כי אין בה משהו מיוחד(אני נוהג באחת), אבל אם אני מקבל רכב זריז ואמין ככל הנראה אולי הכי בקטגורייה הזאת, למה לא?.

פורסם

בזה סיכמת את העניין.

אין מה לשלם כול כך הרבה על רכב שאין שום דבר מיוחד בו.

זריזה יותר? במה זה מתבטא? ב-0.4 שניות שהיא מאיצה מהר יותר ממשפחתית אחרת?

חסכונית יותר? זה בא לידי ביטוי בעוד קילומטר שהיא מצליחה לנסוע על ליטר אחד?

זה דברים שאני בתור חובב רכב לא מצליח לשים לב אליהם(ונסעתי מספיק על קורולה), אז שמישהו שרק מעניין אותו הגעה מא ל-ב, כן יתייחס לזה?

ומה עם בטיחות? אבזור? זה דברים שאמורים לעניין את הקונה הממוצע הרבה יותר.

• תוכן חדש...