Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם שאלה שעלתה לי בראש אחרי שקראתי את הכתבה הזאת, שמגללת את סיפורה של מלצרית ממורמרת מנקודת מבטה. אני אגב לא טוען שמה שהיא אומרת לא נכון - אני חושב שהיא לגמרי צודקת, ולכן עלתה לי בראש המחשבה - למה אנחנו בכלל צריכים מלצרים?

אני יכול להבין את הפונקציה של מלצר במסעדה יוקרתית או בכזאת שמבקשת לספק אווירה מיוחדת עבור אנשים שמחפשים את זה. במקרים האלה המלצר (או המלצרית) יכולים להמליץ על מנות ולתת את האיזון הנכון בין שקט להתעניינות. אבל צריך לשים לב שבמקרה הזה, המלצר או המלצרית צריכים להיות מקצועיים מאוד. ולרוב המצב לא כזה - רוב המסעדות בארץ צריכות להתמודד בשוק רווי ועמוס ולספק צרכים של ישראלים ממוצעים שרוצים את התמורה הכי טובה לשקל שאפשר, והמלצרים שמועסקים הם לא אנשים מקצועיים בתחומם, אלא בדרך כלל סטודנטים ואפילו תיכוניסטים, שהמלצה על מנות ויין היא מהם והלאה ("אני לא יודע, מה שאתה מעדיף", מכירים?).

אז אני מנסה להבין, למה אנחנו כצרכנים מתעקשים שיהיה לנו מלצר כשאנחנו סתם רוצים לצאת לאכול המבורגר במסעדה ממוצעת? אנחנו לא יכולים לבחור את המנות בעצמנו (אפילו דרך תפריט ממוחשב) ולקחת אותן כשקוראים לנו? למה אם אני רוצה חוויה כזאת אני צריך בהכרח להסתפק בדוכן פלאפל? מקצוע המלצרות הפך מלהיות עיסוק מקצועי שדורש התמחות ועניין למשהו בזוי לגמרי, מעין "לשים את הוי". ושימו לב שאני שואל "למה אנחנו מתעקשים", כי אם לא היה ביקוש, לא היו מלצרים. אנחנו אשמים בזה, בסופו של דבר.

לי אישית כל תהליך השירות הזה לא נעים. אני לא אוהב שמשרתים אותי, בתשלום או לא, אני מרגיש כאילו אני משפיל מישהו שלא לצורך. זה גם מאריך את תהליך האכילה משמעותית, ככה שאם אני קצר בזמן, אני אתלבט פעמיים אם בכלל להכנס למסעדה או לא, וכמובן מייקר את הארוחה בשל עלות הטיפ (אבל נניח שזאת לא סיבה).

פורסם

הכל תלוי בצרכים. למסעדות איכותיות לארוחת ערב בוודאי תרצה מלצר שימליץ לך על מנות, שיביא לך הכל כשתבקש בלי שתצטרך לקום. למסעדות פאסט-פוד המצב שונה. הבעיה היא שצריך לעשות את זה נכון כדי שלא תעמוד בתור רבע שעה רק בשביל להזמין או לקחת את המנה. אני תמיד אעדיף חווית אכילה במסעדה נורמלית על פני במקדונלדס למשל, בלי קשר לאיכות האוכל.

ובנוגע לכתבה הזאת - אני לגמרי יכול להבין אותה. ההתנהגות הברברית של אנשים בשולחן המסעדה היא לפעמים פשוט מדהימה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כשאני יושב במסעדה לא לבד אני כן רוצה שיהיה מי שיגיש ויקבל את ההזמנה בלי שאצטרך לקום בשביל כל דבר.

מה שכן, אין לי בעייה לשלם בקופה במקום להטריד את המלצר ולחכות לו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קל׳ץ, אני דווקא לא מכיר אמירה בנוסח-תזמין מה שבא, אולי תנסה מסעדות אחרות.

אני מבין שלעיתים מלצר נראה לך מיותר, אך זה תלוי מצב. אינך משפיל אף אחד, אם אתה מתנהל כראוי.

רוב העבודות אינן בזויות. לצערי, יש אנשים שימלאו מישרה באופן בזוי, ממלצר ועד שר, אך זהו עניין אחר.

בתיאבון

פורסם

אתמול נתקלתי בקטע מוזר, ניגשתי לברמנית וביקשתי בירה, היא אומרת לי "תחזור לשולחן ותבקש מהמלצרים"... O_0"

WTF?

אני רוצה בירה, למה אני חייב להזמין מלצר, לחכות לו עד שיגיע ויחזור ולהטריח אותו... ממתי זו חובה לקחת מלצר?!

Honda civic EJ6

פורסם

כשאתה בא למסעדה אתה בא להרגע, לנוח ולאכול. לקום להביא דברים ולפנות וכו' זה קצת סותר את כל העניין הזה.

הבעיה היא בלקוחות שאוהבים להתווכח יותר מדי, לעיתים גם במלצרים גסי רוח. אבל בעקרון, כל עוד אתה נחמד והמלצר נחמד החוויה שמתקבלת היא נעימה מאוד.

חוץ מזה, תחשוב מה זה ללכת להביא כוס בירה, צלחת עם המנה העיקרית, לחם, רוטב, סכום, סלטים. אתה תצטרך ללכת מס' פעמים הלוך ושוב, בדרך, היות ואתה לא מתעסק בזה הרבה, אתה עלול להפיל משהו(יש לא מעט שלומיאלים) ומה גם, זה נראה די מגוחך.

פורסם

האמת שאני מסכים. הקונספט של שירות עצמי עובד יופי בארומה והישראלים ממשיכים לגדוש את הסניפים שלהם.

חוץ מזה שאני לא יודע למה, אבל אני אוהב להיות במסעדות ללא מלצר כמו מסעדות ערביות ומזרחיות. זה עושה משהו כיף כשאתה גם משתתף בחלק פעיל ושולי אומנם בהכנה של האוכל שלך ולא שף ששם הכל לפי מתכון אחיד ולא מיוחד.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

זה חלק מהחוויה שיש לך מלצר.

אתה יכול לקנות אוכל מוכן בחצי חינם ברבע מחיר ולשבת בבית אבל אתה רוצה את כל החוויה מסביב.

אם אתה ממש מתעקש לך לפינת השלושה בפנורמה ולא תקבל שרות.

אייל

פורסם

בלי קשר למסעדות מזון מהיר, עם דלפק הזמנה / תשלום ודלפק איסוף מיידי (רשתות בורגר/קפה למינהן), במסעדה שמוציאה מנות מגוונות, בזמנים שונים, לא המבורגר עטוף בניילון בדלפק הקופה על מגש, תהיה בעיה שאנשים יתחילו להסתובב, לגעת, להתעסק במנות לא שלהם, שלא עטופות בניילון, ולא מוגשות על מגש.

בדיוק כמו בארועים / מלונות - מלצרים מול בופה. לא כל מסעדה יכולה להיות בופה חופשי, שכל אחד לוקח לעצמו, בכמות שמתחשק לו, או לוקח מנות בעצמו מהפס של המטבח.

וזה לפני שמדברים על פינוי צלחות ממנה ראשונה לפני עיקרית / לקינוחים וכו'.

לא בכל אופי של מסעדה מתאים לצפות מהלקוח שיפנה סטים של צלחות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

שוב אתם נותנים לי להיות הרע בסרט.. - אתם באמת חיים בסרט שהכל מותר ואתם יותר חכמים .

לא מתאים לכם הגשה ושירות ע"י מלצר - לכו בכייף למסעדות עם הגשה עצמית ,

אבל אל תנסו לשנות למסעדה ולבעלים את המדיניות כי אתם החלטתם שזה עדיף , ,,

פתחו מסעדות והריצו את הרעיונות שלכם שם , בנו תוכנית עסקית השקיעו כסף, הגישו אוכל טוב , ויש לכם סטרט אף - עם פ'נץ ל UP .

למה מוסך עם עובדים , אני רוצה בכל מוסך שלוש עמדות פנויות לבעלי רכבים הרוצים לעבוד בעצמם ..

למה רכב נרשם על שם בעלים והוא נועל את הרכב , אני רוצה שכל בעל רישיון יהיה יכול לנהוג בכל רכב ברחוב (עקרון הקיבוץ )

למה שוטרים , למה חוקים , אני יודע יותר טוב , ולא בה לי לשלם קנסות (להשאיר טיפ לשוטר לעיריה :lol:)

Berserker - כתב

אתמול נתקלתי בקטע מוזר, ניגשתי לברמנית וביקשתי בירה, היא אומרת לי "תחזור לשולחן ותבקש מהמלצרים"... O_0"

WTF?

יש מסעדות/פאבים - עם הפרדה בין קופות האולם לדלפק הבר .

גם המלצרים מושכים מוצרים מהדלפק בהזמנה פנימית , וחשבון האולם מחוייב ע"י הבר .

המלצרים אחראים על ההזמנה ההגשה בשולחנות , וסגירת והגשת החשבון -

נחזור לדיון קודם בנושא - אתם אורחים במסעדה , לא מתאים אל תכנסו ותגרמו לבעיות, ולאות גבורה תפגעו במלצרים ובצוות

1. - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=392567&highlight=%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%93%D7%94

ללקוח יש אפשרות לא להכנס למסעדה אשר לדעתו לא מתאימה לדרישותיו ..

ולא להגיע למסעדה , לבקש מנות שלדעתם אנו צריכים להכין , לבקר את השרות והניהול - ולבסוף לחזור שוב ושוב .

כאשר הלקוח משמיץ ומדבר לא יפה - זו מדינה חופשית .

כאשר עונים ללקוח שימצא מסעדה המתאימה לדרישות שלו זו חוצפה .( וכן , אני המלצתי למספר לקוחות לחפש .. )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דבר ראשון, אבהיר שלעולם לא עבדתי במסעדה. הדבר הקרוב ביותר לזה שעשיתי זה תורנויות מטבח בצבא.

בעיניי זו עבודה מאד קשה: לחייך, להיות אדיב עליז וקשוב במשך 8-9 שעות לכל מיני אנשים.

לדעתי בכל מסעדה שמכבדת את עצמה (וארומה זה לא מסעדה בשבילי, זה סוג של מקדונלדס-בית-קפה) צריכים להיות מלצרים.

אתה לא משלם רק על האוכל אלא גם על זה שמישהו מגיש לך, מישהו מפנה את הכלים, מישהו בא ובודק שהכל בסדר ואתה מרוצה ממה שקבלת. זאת החוויה שמסעדה צריכה לספק. אתה יושב וסועדים אותך.

בעניין הכתבה, לצערי יצא לי להיות נוכח בכמה מקרים שלקוחות במסעדות חשבו שהשירות שמהסעדה מציעה כולל התעללות מכוונת במלצרים. זה ממש מגעיל. יש אנשים שמתייחסים למלצר כאילו הוא איזה עבד שלהם והם במועדון סאדו. אנשים כאלה לא רק מפריעים למלצר אלא גם לשאר הלקוחות במקום שבאו להנות מארוחה באוירה טובה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

למה יש מלצרים בכול מקום? זה פשוט מאוד.

כשאתה מנהל מסעדה/פאב, ואתה מקבל כוח אדם שיכול למלצר ולנקות, ממש בחינם? לא היית לוקח? הרי ברוב המסדעות והפאבים, לא משלמים למלצרים, הם חיים על טיפים.

פורסם

זה עובד מצויין בארומה אין סיבה שלא יעבוד במקום אחר

ברוח המציאות הכלכלית זה יתפשט לעוד מקומות

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

קראתי את הכתבה וצרמו לי כמה דברים, הראשון הוא היחס למלצרים, שבארץ אכן מחפיר (מנסיון של המון (קרוב ל10) שנים בתחום). אבל כך גם היחס לכל נותן שירות, ובעצם כך גם היחס להכל, לרכוש, לעבודה, לאנשים. אין חדש תחת השמש.

אני כמובן לא מדבר על כלל האוכלוסיה, אלא על אותם אנשים מאוד ספציפיים.

כמו שהם מתנהגים למלצר הם יתנהו גם לקופאית בסופר ולאשת הקבלה במלון.

דבר שני שצרם לי לא פחות הוא המלצרית עצמה. ההתבכיינות הזאת של "מה עשיתי שמגיע לי היחס הנוראי הזה?" כל כך אופייני ומראה יותר מכל שגברת מלצרית, לא יודעת מה זה להיות מלצרית.

כי להיות מלצרית זה כן לנקות אחרי הילדים המעצבנים של הלקוחות שלך.

להיות מלצרית זה לא לחמם קפה שביקשו שיגיע רותח (מה לעשות, יש כאלה שאוהבים את זה ככה) אלא להכין חדש, כי לחמם קפה זה בזיון וזה לעשות צחוק מעצמך, מהמסעדה, ומהמקצוע.

ההתבכיינות הזאת כל כך העלתה לי את הסעיף שאני מתחיל לחשוד שאולי אכן מגיע להם היחס הזה, הם לא יודעים ולא עושים את העבודה שלהם כמו שצריך, אז או שתלכו ללמוד איך עושים את זה או שאל תעבדו בתחום. להיות מלצר (או לחילופים ברמן, אחראי משמרת או טבח [הייתי כולם]) זאת לא עבודה פשוטה, לא קלה, ולעיתים גם לא מספיק מתגמלת. אבל זאת עבודה שאם אנשים היו לוקחים ברצינות (גם העובדים בה, גם אלה שמעסיקים אותם וגם אלה שאותם המלצרים משרתים) דברים היו נראים אחרת לגמרי.

הבסיס של הבעיה הוא לא היחס, הוא חוסר המקצועיות והרצינות שבו רואים את המקצוע הזה.

ובחייאת ראבק אנשים. ארומה זאת לא מסעדה ואין שם מלצרים בדיוק כמו שבמקדונלד'ס אין מלצרים.

מלצר תפקידו לא "לקחת הזמנה - להוציא אוכל - לתת חשבון". תפקידו הוא להשרות אווירה של רוגע ונעימות, אווירה של "מטפלים בכם, אל תדאגו, הכל טוב, תתעסקו בדברים יותר חשובים מלדאוג לאוכל", לדאוג שאנשים נהנים, שטעים להם, שכיף להם, על זה הם משלמים כסף, להכין אוכל הם יכולים בבית או להזמין מדומינוס פיצה. ובגדול, תפקידו הוא לשרת את האורחים שלו, במלוא מובן המילה. ברגע שיפנימו את הפסקה האחרונה כל מי ששאלה למה יש מלצרים ולא כמו בארומה, אולי יבין את גודל וחשיבות התפיק של המלצר וגם יבין למה אי אפשר כמו בארומה.

מצטער על החפירה, זה נושא שמאוד קרוב לליבי, נושא מאוד כאוב גם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ההתבכיינות הזאת כל כך העלתה לי את הסעיף שאני מתחיל לחשוד שאולי אכן מגיע להם היחס הזה, הם לא יודעים ולא עושים את העבודה שלהם כמו שצריך, אז או שתלכו ללמוד איך עושים את זה או שאל תעבדו בתחום. להיות מלצר (או לחילופים ברמן, אחראי משמרת או טבח [הייתי כולם]) זאת לא עבודה פשוטה, לא קלה, ולעיתים גם לא מספיק מתגמלת. אבל זאת עבודה שאם אנשים היו לוקחים ברצינות (גם העובדים בה, גם אלה שמעסיקים אותם וגם אלה שאותם המלצרים משרתים) דברים היו נראים אחרת לגמרי.

הבסיס של הבעיה הוא לא היחס, הוא חוסר המקצועיות והרצינות שבו רואים את המקצוע הזה.

תתפלאו, אבל גם לסועדים יש (לפעמים) תלונות על המלצרים.

לפני כשלושה שבועות ישבתי במסעדה תל אביבית ידועת שם ( מ--ה ר-י למי שמכיר) שנמצאת אל מול הים של תל אביב ולה מרפסת שנושקת אל החוף.

הושיבו אותנו במרפסת ליד שולחן שלא היה מוצל במלואו מהשמש, לידנו התפנה שולחן מוצל והמרפסת ממש לא הייתה עמוסה בשעות הללו - נהפוך הוא.

עברנו לשולחן שהתפמה וכשהגיעה המלצרית שאלנו אותה אם זה בסדר, כתגובה קיבלנו ממנה על הראש שאיננו יכולים לעשות במסעדה מה שאנחנו רוצים, אין לכם זכות להחליף שולחן על דעת עצמכם ועוד אמירות בסגנון חדר אוכל צבאי.... :shock:

המלצרית החביבה יכלה לפתור את ה"בעיה" בקלות אם הייתה אומרת שהיא ניגשת לרגע לבדוק אם השולחן שישבנו לידו איננו מוזמן.

הודתי לה בחום על השירות הנפלא וכדי שלא להטריח אותה עוד בחרנו ללכת למסעדה אחרת שמעסיקה צוות נורמלי יותר.

• תוכן חדש...