Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חולגי מזל טוב לבר המצווה.

בהמשך למה שפנדוב כתב, אני רואה רנסנס רציני מאד בכל מה שקשור להזדמנויות רכישה ושימור של אלפות קלאסיות ונאו קלאסיות.

יש מכונאים טובים מאד, חלקם עם יתרונות שמתאימים לפרויקטים מסויימים שמתאימים לך בזמן נתון, חלקם לאחרים, וסך הכל המבחר טוב והרמה גבוהה.

לגבי צליל המנוע והסחיבה, אני מאמין שעכשיו הצנרת לא מפריעה לחוויית המנוע ולתפקודו, שהרי כמו שהוא הוא נשמע מעולה ונותן בראש יופי.

לגבי בולמים, מנסיוני הקצר החלפה שלהם לחדשים מתאימים משפרת פלאים את ההתנהגות של הרכב, כמובן בכפוף לסדרי עדיפויות ולתקציב.

תהנה, תהנה, תהנה!

אודי

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 343
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה לכם על האיחולים !

פנדוב - התקלה שהיתה אצלי היתה קצת מסובכת. אקצר ואומר, שכשהרכב היה עומד בניוטרל בשיפוע קל - היה משהו ש"תפס" את הרכב ומנע ממנו להדרדר. זה נפתר בסוף ע"י החלפת צנרת הבלימה + יחידת האלקטרוניקה של ה-ABS. האם התיקון היה יקר ? - כן. מי תיקן ? - אוטואיטליה כמובן (גיא). (יודע מה - אולי לא כ"כ יקר כשלעצמו, כי יחד עם זה הוחלפו גם קויל סורר, אטמי מכסה שסתומים ופלאגים. אני פשוט זוכר את העלות הכללית, ככה שזה שאומר שהנ"ל ספציפית יקר - עושה אולי עוול...)

לגבי ממיר - ביקשתי מאיציק להתקין ממיר שיחזיק יותר משנה שנתיים ובנקודה הזו, אני סומך עליו ועל הבנתו במערכות פליטה (ויש לו בזה הרבה הבנה וגם נסיון מעשי במו ידיו. הוא גם נהנה מהעיסוק בזה לא מעט, כך התרשמתי). בנוסף - נירוסטה לא אמורה להחליד (או שייקח לה לפחות הרבה זמן להחליד). לא בדקתי אופציה למקורי (מעניין אם מישהו בדק, אבל אני בספק אם זה היה יוצא זול יותר. אולי כן ואולי לא. זה כבר לא כ"כ מעניין אותי כי זה מאחוריי).

שיפור עוצמת המזגן - לא מתכוון להיות הראשון לשפר בנושא זה :lol: . הבעיה כאן נעוצה במיקום פתחי האוורור ובגודלם (או קטנם ליתר דיוק). נחייה עם זה. לא צריך להשתגע :wink: .

אודי - אתה צודק בדבריך גם הפעם.

מעבר לכך, הרי היה ניתן גם להגיע לאגזוזן "רגיל" שיכין צנרת פליטה "רגילה" וגם לחסוך אולי קצת כסף.

ומעבר לכל זה - רציתי לנצל את ה"הזדמנות" ע"מ להכיר גם בעל מקצוע נוסף, ואם הוא מומחה באלפות וגם במערכות פליטה - מה טוב בריבוע ! (בלי לפגוע כמובן באף אחד, כי שמעתי על רב-מומחיות אלפא+אגזוזים שקיימת במקומות אחרים).

alfa 156 2.5.

פורסם

לתת לך מושג על מחיר מערכת פליטה כולל ממיר: אצלי הוחלפה למקורית לפני כמה שנים במוסך המרכזי והעלות הייתה עשירייה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

היית כבר ניגש לאיציק...(אבל אני חכם לאחר מעשה)

(למרכזי בשביל אגזוז / דוודים וצנרת ?! מפלטינה ?! :loco: ועוד אחד בשביל המחיר :loco: סליחה. )

עריכה - עכשיו ראיתי גם ששני הפטישאים מסונכרנים...

עריכה 2 - המושג הזה גרם לי לחייך.

alfa 156 2.5.

פורסם
לא לוקח מכוניות מגודלות עם הגה חשמלי ובקרה לא מתנתקת לנסיעות התרשמות. זה מעניין כמו מבחן דרכים למיקרוואנים.

אתה מזכיר לי הסיפור על ההוא שהיתה לו אישה שבישלה גורמה, הייתה אשת שיחה מעניינת עם המון ניסיון, וחיית סקס עם רפרטואר מגוון. יומאחד הוא חזר הביתה מבואס, כי אמרו לו שאשתו "הסתובבה הרבה" לפני שהתחברה איתו. כשהתעמת איתה ענתה לו: "נכון אני מבשלת מעולה, אישה מעניינת וחיה במיטה?!"

"נכון," אישר הבעל.

"אז מאיפה אתה חושב למדתי את כל זה, מהאוויר?!"

אתה רוצה גם וגם וגם וגם, אבל אין גם וגם.

יש trade offs בתכנון מכונית. אפשר להקטין אותם, אי אפשר להמנע מהם.

והאמת היא שצרכני אלפא פשוט מעדיפים בתולות על חיות מיטה. משהו שייראה טוב, ולעזאזל הביצועים.

אהבתי מאוד !!!!

פורסם
אהבתי מאוד !!!!

כנשוי לפולניה אני יכול להעיד שיש שיפורים אפשריים, כמו באיטלקייה של פותח השרשור ;-)

חולגי - שמח מאוד לשמוע שאתה נהנה! המשך שיקום מוצלח. אני, בלי מזגן מקפיא, לא הייתי יכול לשרוד...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

חולגי, הבעלים הקודם נשא בתענוג המפוקפק. אני הייתי מוצא פתרון יעיל יותר כלכלית.

Winston S. Churchill -

פורסם
פנדוב - התקלה שהיתה אצלי היתה קצת מסובכת. אקצר ואומר, שכשהרכב היה עומד בניוטרל בשיפוע קל - היה משהו ש"תפס" את הרכב ומנע ממנו להדרדר.

האלפא שלך היא כנראה הראשונה בעולם שצויידה במערכת HILL HOLD :lol:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מילא HIIL HOLD אבל תקלות ABS ב-156 מאוד נפוצות. אצלי זה התבטא בספידומטר שהפסיק לעתים לתפקד. למזלי האוטו שלי ידני, זאת מאחר ודגמי הסלספיד משתמשים בסיגנל הספידומטר מהיחידה על מנת לדעת מתי להחליף הילוך. תוצאת התקלה בסלספיד היא רכב שאינו יכול לנסוע...

עלות יחידה משופצת בארץ הינה כ-1500 ש"ח, אך שלי לא היתה ברת שיפוץ מאחר ולא הייתה כלל תקשורת מחשב עמה, מה גם שאורך חיים של יחידה משופצת, על פי מי מהמוזכרים לעיל הינו כשנה.

עלות יחידה מפירוק, אודות למונופול חלקי האלפא המשומשים הינו כ- 2000-2500 ש"ח.

גם אלפא לא טמנו ידם בצלחת בכך שמספר המקטים בגין יחידות ABS ל-156 הינו מחצית ממספר האקזמפלרים המיוצרים. הם גובים על יחידה חדשה 1000 יורו באירופה, המתרגמים ל-21,000 ש"ח בארץ, לפני מע"מ (ולא אין 0 מיותר).

הפתרון: יחידה שהגיעה מגרמניה דרך שוויץ, תמורת כ- 400 ש"ח.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אהבתי את ההדגשה שהמחיר ההזוי 21,000 ש"ח הוא לפני מע"מ.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עיני הזקנה שלי קצת קהו. "לא רואה כ"כ טוב", היא אומרת לי. האמת - שגם אני לא, ובמיוחד בלילה (בנסיעה).

קיבלתי בעבר הלא רחוק המלצה (אאל"ט מעזרה) על קלין קאר בפתח תקווה והגיע יום שישי פנוי ע"מ לטפל.

הגעתי היום מוקדם בבוקר, קיבל אותי וויקטור באדיבות, ובהסבר קצר - ולעבודה. הפנסים לוטשו וקבלו נופך יותר "תרבותי"...

אני שבע רצון מהתוצאה (אם כי לדעתי, לטווח הארוך, אין מנוס מהחלפת הפנסים בחדשים. זה ישנה את המראה לגמריי ויפתור גם בעיית עכירות קלה בפנים הפנסים).

על הדרך - הדגים לי וויקטור פוליש על כנף קדמית אחת, להתרשמותי. יצא יפה, ונראה לי שנפגש בנושא זה בעתיד הקרוב.

קלין קאר מומלץ בחום !

שתי תמונות ימניות - לפני. השאר - אחרי.

(בדרך חזרה - עברתי דרך מוסך התלתן. למה אינם עובדים ביום שישי ? הייתי שמח להכיר גם אותם 8))

20130208_081906 (Copy).jpg

20130208_081913 (Copy).jpg

20130208_083403 (Copy).jpg

20130208_083410 (Copy).jpg

20130208_083421 (Copy).jpg

alfa 156 2.5.

פורסם

אחרי שקראתי את השרשור הזה, אני חייב להתעלק עליו קצת, ויסלח לי הפותח.

היום בבוקר ישבתי פעם ראשונה ב-156.

הרגשתי כמו בבית. מהרגע הראשון. תחושה שלא זכיתי לה בהרבה רכבים אחרים.

מושבי העור חיבקו, השעונים כוונו אלי וידית ההילוכים הידנית הייתה בדיוק במקום הנכון.

האוטו עם ה-2000 סמ"ק שלו לחש לי "קח אותי איתך"

אבל השמועות, הסיפורים, רשימת המכולת שהייתה פה עם מחירים מנופחים.

מה עושים?

ד.א, אשמח לדעת למה רבים טוענים שהמנוע הקטן יותר עדיף על פני ה V6 ?

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם

המנוע הגדול כבד יותר, מה שמשפיע על חלוקת המשקל לרעה, כמו גם על אורך חיי רכיבי המתלה הקדמי. חוץ מזה הוא גם צורך יותר דלק מאחיו הקטן.

מצד שני, מנוע ה-V6 נחשב לאמין ועמיד מאוד ואין הרבה שיכולים להישאר אדישים נוכח הצליל המופרע והביצועים שלו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ד.א, אשמח לדעת למה רבים טוענים שהמנוע הקטן יותר עדיף על פני ה V6 ?

לא ראיתי רבים כאלו. האמת לא ראיתי אף אחד...

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

• תוכן חדש...