Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקרבון היה סטנדרט בסלספיד (בגלל זה היה את זה גם לפרנקוס ויש אצלי עכשיו). לדעתי - תשאיר את המקורי, זה משתלב היטב עם ההגה וידית ההילוכים. היה לי את זה ב-2.5 ולדעתי החלפה תפגע במראה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 343
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

"עץ" = מראה מקורי.

חלק כסוף = (גם אם מקורי) בעיניי הוא מכוער.

קארבון = אמור לשוות לרכב מראה ספורטיבי אני מניח. אם היה מדובר בהוט האצ' זה היה מתאים אבל ברכב מנהלים לטעמי לא שייך.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
הקרבון היה סטנדרט בסלספיד (בגלל זה היה את זה גם לפרנקוס ויש אצלי עכשיו). לדעתי - תשאיר את המקורי, זה משתלב היטב עם ההגה וידית ההילוכים. היה לי את זה ב-2.5 ולדעתי החלפה תפגע במראה.

למה היה?

האלפא שלי חיה ובועטת, פשוט בחניה של ההורים שלי בארץ.

פורסם

מקבל את התיקון :-)

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תודה על ההתייחסות הערה.

לאור כל הדיעות והתמונות (ההמחשות) שהבאתם - הקרבון באמת קצת מנותק מהגה העץ ומידית ההילוכים.

האפור יילך כנראה עם כל שילוב שהוא.

אני חושב שאשאר עם המקורי. אם אצליח להשיג כזה - מה טוב. אם לא - נשאר עם הסדוק (ננסה להדביקו) המקורי בינתיים.

אולי מחו"ל תבוא הישועה מתישהו...

alfa 156 2.5.

פורסם

כמי שמחזיק 5 אלפות ושיפץ לא מעט אלפות עד היום, ניתקלתי בכל כך הרבה דברים לא מקוריים וכל כך הרבה קומבינות ישראליות שבסופו של דבר מקשות להביא את הרכב למשופץ- קרוב ככל האפשר למקור.

חשוב לשמור על מקוריות לאורך השנים כי אף פעם אי אפשר לדעת כמה זמן מחזיקים את האלפא או אם האלפא הספציפית תחלוף מהעולם או תשמר ותגיע לידי אספן בעתיד.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

חשוב לשמור על מקוריות לאורך השנים כי אף פעם אי אפשר לדעת כמה זמן מחזיקים את האלפא או אם האלפא הספציפית תחלוף מהעולם או תשמר ותגיע לידי אספן בעתיד.

ראובן, ברמה העקרונית אני מסכים לגבי הקביעה הזו אבל ברמה המעשית קשה לי להגדיר "מקוריות".

האם כשהחלפת דינמו מיושן שהותקן במקור באלטרנטור מודרני - זו פגיעה במקוריות?

האם החלפת רדיו מנורות ברדיו על בסיס טרנזיסטורים זו פגיעה במקוריות?

בקיצור, שאלתי היא עד היכן השבחה תחשב לשמירה על מקוריות ומאיזו נקודה ההשבחה כבר לא תחשב לכזו?

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה אבל - השאלה כאן היא האם להחליף פאנל בלוח המחוונים מגוון [פלסטיק] עץ (מקורי) לגוון [פלסטיק] כסוף חלק (מקורי) או לגוון [פלסטיק] קארבון (גם הוא הגיע במקור).

משמע: אין פה עניין של שמירה על מקוריות כי אם עניין של טעם.

51 קג"מ :shock::lol:

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הקפצונת לערב שבת.

מתקדמים לאט לאט (לפעמים גם מכורח אילוץ זה או אחר).

לצערי יחידת האוורור התקלקלה (לא היחידה עצמה, אלא שני מודולים אלקטרוניים הקשורים אליה) ועמה חדל המזגן כמובן לפעול. ומכוון שאני מהטיפוסים שתמיד חם להם ( :onfire: ), ניצלתי את המצב גם להחלפת יחידת מתגי האוורור עצמה, שהמתגים שלה התקלפו כמעט לגמריי.

לעומת זה, לא נמצאה עדיין קונסולה מרכזית (פלסטיק דמוי עץ...) ונשארתי עם הקיימת הסדוקה (ממה שראיתי - חלפים ב-EBAY ל-

156, יש בעיקר באנגליה, רק שם ההגה לא בצד הנכון (והקונסולה היא קונסולה "ראי" :?) בינתיים, נשאר עם הקיימת. נמסר לי כי יש

דווקא בארץ החלק הנ"ל, בסכום הפעוט של כ-4000 ש"ח (אחרי ששמעתי את הסכום, לא כ"כ עניין אותי אפילו איפה...).

(שתי תמונות ימנית ואמצעית - לפני ההחלפה. שמאלית - אחרי).

שבת שלום.

20120920_095708 (Copy).jpg

20120920_095718 (Copy).jpg

20121012_085411 (Copy).jpg

alfa 156 2.5.

פורסם

יש בעד מה - תודה לך !

(לא חיפשתי כ"כ טוב/נכון אני מניח, וגם לא הקדשתי לזה כ"כ הרבה זמן, אבל הרבה תודה, תמיד טוב לקבל עזרה של בעלי נסיון).

alfa 156 2.5.

פורסם

גדול. פשוט עשירית המחיר כולל המשלוח.

יש פה עוד מי שרוצה להגן על היבואנים המסכנים? (כולם, כמובן, ללא יוצא מן הכלל; 3000 ש"ח על מפות אצל קרסו, 4000 ש"ח על חלק שעולה עשירית ללקוח רגיל, להם אני מניח 1/20...)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

בוקר טוב.

מזמן לא עדכנתי - אז הגיע כנראה הזמן.

תקלות - מה שמנע ממני להתקדם ביישור הקו, היו מספר תקלות מטרידות (אך דרושות תיקון בצורה דיי דחופה).

בהזדמנות זו, אני רוצה להודות לגיא, ממוסך "אוטו איטליה", אשר "חפר" את הרכב: שופץ מסרק הגה וכן נפתרה תקלה במערכת הבלימה + ABS. האישפוז (שהיה ממושך, אבל כפוי :wink: ) עבר בסוף בהצלחה.

לצערי, אין לי תיעוד של הנ"ל (ואודה כי הכי קל לתעד התקנה חדשה שבוצעה לך, מאשר איזשהו תיקון סיזיפי ארוך ומייגע).

שוב - תודות לגיא וברוך ! (ד"א - הם מטפלים לא רק באיטלקיות/אלפות ).

גם הקרדיט (שנשכח...) למה שבוצע בהודעה 204 בשרשור זה - שלהם !

לאחר זמן (שהוקדש להכנות ולחגיגת בר המצווה של בני :inlove: ) - הגיע הזמן להתקדם הלאה.

ולמערכת הפליטה - החור שבצנרת הפליטה, שהיה ממוקם בערך באמצע הצנרת (וכוונו - מעלה...) - לא שיתף פעולה עם האגזוזן והדיר שינה מעיניי. הריתוך בנקודה זו - לא עלה יפה הן בשל המיקום הבעייתי והן בשל שהיה קשה לאיטום (צנרת יחסית דקה וחלודה). לצערי - אין לי תמונות של הצנרת הישנה מנוחתה עדן...

החלטתי לתת לכך קדימות משום שהדבר הפך כבר לבלתי נסבל (ריח וגאזים בתא הנוסעים). בנוסף - צנרת שרואים עליה שתוקנה פה ושם, בקטרים שונים (ללא סיבה. כלומר - הסיבה היא בוודאי כתוצאה מתיקון). אבל מה - הדוודים - בסדר.

מפה לשם ובעקבות המלצות, הגעתי לאיציק ("איציק אלפא") ברחובות. בהמלצת איציק - סוכם על התקנת צנרת מנירוסטה, בקוטר אחיד, על החלפת הממיר וללא החלפת הדוודים (לא היה צורך). אפילו קיבלתי רכב חלופי לאותם ימים.

בתמונות שצורפו (הפעם זכרתי לצלם) ניתן לראות את התוצאות.

ממה שהבנתי מאיציק (וגם ראיתי את הכוויות הלבנות על קצות אצבעותיו :? ) - העבודה היתה קצת קשה, אבל התוצאה היא לדעתי (ולדעתו) טובה מאוד.

הסאונד שגם ככה היה בעיניי טוב (לא היו לי בקשות מיוחדות לפני העבודה לשיפור הסאונד) נהייה טוב עוד יותר. ייתכן שגם הסחיבה השתפרה במעט (אולי זה פסיכולוגי, אולי לא, אבל בוודאי לא נהייתה יותר גרועה).

חזרתי שוב לאיציק כעבור שבוע לכוון נוסף ועל הדרך היא סידר (השתיק) רעש מטריד שנבע מאיזושהי פחית חיפוי + מגע רופף בצמת ההזרקה (שגרמה להדלקות נורית ההזרקה), וללא חיוב נוסף. זה מה שנקרא שרות !

אהבתי את הגישה של איציק בנוגע לטיפול בתקלות ואת המקצועיות בה המוסך שלו מתנהל (איציק זה המוסך הראשון לאלפא, עליו שמעתי, עוד זמן רב לפני שהרכב נרכש, ועוד כשהיה בבית דגן. אנשים היו מדברים עליו כעל מיתוס. צדקו).

המוסך שלו גם הוא מטפל לא רק באלפות.

זהו לבינתיים.

על הפרק (הבא) - בולמים (כנראה).

20130101_162011 (Copy).jpg

20130101_162055 (Copy).jpg

20130101_162150 (Copy).jpg

20130101_162235 (Copy).jpg

20130104_081745 (Copy).jpg

20130104_081931 (Copy).jpg

20130104_081942 (Copy).jpg

20130104_082251 (Copy).jpg

alfa 156 2.5.

פורסם

היי, קודם כל- מזל טוב לבנך.

שנית, תודה על העדכון. מעניין ומשמח לשמוע.

באשר למכונאים שהזכרת: גיא וברוך, איציק, מיכאל שהזכרת בעבר וגם אבי מהתילתן שטרם הכרת וגם הוא מצוין. התמזל מזלך ורכשת את האלפא בתקופה שבה יש אופציות טובות רבות[גיא ומיכאל- חדשים יחסית כמוסכים עצמאיים]. כולם לא רק אנשי מקצוע אלא גם אוהבי המקצוע והמותג- אלפא.

הבעייה באחזקת אלפא ישנה היא מכיוון מחירי החלקים. כאשר המכונאים הללו אינם מוצאים תחליף דומה או זהה למקורי, הרי שהמחירים מ ט ו ר פ י ם ולא באשמתם.

באשר לנירוסטה, מעבר ליתרונותיה, היא נותנת צליל תהודה מובחן ומיוחד שאני מאוד אוהב. טוב שלא שמת עוד טלאי. הושקעה שם לא מעט עבודה והתאמה לתוואי הרצוי.

וכעת לשאלות שמסקרנות אותי:

מה הבעייה שהייתה באיביאס? האם תוקנה ועל ידי מי או החלפה והאם תיקון יקר מאוד?[לא שואל על סכום]

אגזוז- האם בדקת אופציה למקורי, אם קיים, האם בדקת אצל עושי אגזוזים ומה תשובתם: לא אפשרי או יקר?

ממיר שהוחלף- חליפי? יקר מאוד או סביר?

תהנה מהאוטו.

נ.ב האם קיבלת רעיונות כלשהם לשיפור עוצמת המזגן ברכב, שהיא... הרבה פחות ממדהימה בדגם הזה?

• תוכן חדש...