Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה בטח מתכוון ל:

ג. להודות, סוף סוף, שכל ההעדפות של רוב המצדדים באסכולה הישנה, לכאורה, נובעות מקריאה במגזיני רכב עם כתבים מבוצרים בנורמות הנסמכות על קודמיהם ומכוניות ישנות יותר? :wink:

ובנימה רצינית יותר:

ד. מיקסום יכולת המכונית כנראה לוקח מהכיף של המכוניות הקודמות שנבע, בחלקו הניכר, מהעובדה שבטכנותוגיות שהיו אז, הכל היה קרוב ונגיש יותר. הזמנים פשוט השתנו. זה לא אומר שאני לא אוהב את מה שהיה פעם, אני פשוט משתדל להיות פחות נאיבי.

וה. (שזה מה שאני אומר מאז שהצטרפתי לויכוח כאן :) ) זה שיש היום אנשים, שלא נהגו במכוניות של פעם ולא מכירים את התחושה, לא אומר שהם לא רוצים להנות מהרכב שהם קונים וגם לא נהנים ממנו אחר כך. המדד שלהם להשוואה הוא שונה ולכן הם גם יכולים להנות איפה שאחרים כנראה יסבלו ויחפשו את התחושה של לפני ה-esp.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 343
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מעדיף את המיטו על הפונטו אבארת' גם מבחינת העיצוב וגם מבחינת הניהוג למרות שאני יכול לנהוג באבארת' מהר יותר. המיטו מרגישה עצבנית יותר בגלל הקשיחות ותגובת המנוע. זה מקשה על נהיגה זורמת אבל אהבתי את ה"אופי" הזה (נא לא להרוג אותי על השימוש במילה "אופי").

מצד שני, כשקניתי בזמנו, לא היתה למיטו תחרות במחיר שלה. היום אין לי שום ספק שהייתי בוחר בקורסה. גם יפה, גם אופה וגם זולה.

המיאטה ב stock, דרך אגב, די ספינה וזה פוגע בבטחון. ה ESP לפני 2009 פשוט היסטרי ונכנס לפעולה סתם. אני יודע שזה סתם כי שאני נוהג באותו מקום ובאותה צורה כשהוא מנותק, אין איבוד אחיזה. למרות זאת, בנהיגה מנהלתית הוא מחובר.

emotion of motion

פורסם
וה. (שזה מה שאני אומר מאז שהצטרפתי לויכוח כאן :) ) זה שיש היום אנשים, שלא נהגו במכוניות של פעם ולא מכירים את התחושה, לא אומר שהם לא רוצים להנות מהרכב שהם קונים וגם לא נהנים ממנו אחר כך. המדד שלהם להשוואה הוא שונה ולכן הם גם יכולים להנות איפה שאחרים כנראה יסבלו ויחפשו את התחושה של לפני ה-esp.

תאר לעצמך שבעוד 25 שנה הנורמה תהיה הבאת ילדים באמצעות ערבוב מבחנות. זאת כמובן נורמה שתושרש לאחר שמחקרים יוכיחו ויאפשרו בדרך זו לספק ילדים "מוזמנים". כל ההתעסקות עם מחלות, הריונות לא רצויים ופגמים תמנע מהמין האנושי. אכן עולם מושלם, בטוח וחסכוני. כל מי שייולד למציאות הזאת יכיר רק אותה.

האם אתה שמכיר את השיטה האחרת, המהנה - תסתום את הפה? לא תנסה להסביר למי שאכפת לך ממנו שיש גם משהו אחר?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
תאר לעצמך שבעוד 25 שנה הנורמה תהיה הבאת ילדים באמצעות ערבוב מבחנות. זאת כמובן נורמה שתושרש לאחר שמחקרים יוכיחו ויאפשרו בדרך זו לספק ילדים "מוזמנים". כל ההתעסקות עם מחלות, הריונות לא רצויים ופגמים תמנע מהמין האנושי. אכן עולם מושלם, בטוח וחסכוני. כל מי שייולד למציאות הזאת יכיר רק אותה.

האם אתה שמכיר את השיטה האחרת, המהנה - תסתום את הפה? לא תנסה להסביר למי שאכפת לך ממנו שיש גם משהו אחר?

אבל אלו הם דברים שונים לחלוטין. אני לא אומר שהוא לא צודק ושמה שהוא מכיר \ הכיר לא מהנה. אני גם לא אומר שלא הייתי נהנה יותר ב-"עולם של פעם", אני רק אומר שהטענה שלו שאנשים מעדיפים עיצוב על פני משהו אחר היא לא נכונה. אנשים מעדיפים את ההכי טוב מתוך מה שהם מכירים, או מה שנראה להם ככזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זוכרים את שיר ה-sunscreen המעצבן?

Advice is a form of nostalgia

dispensing it is a way of fishing the past from the disposal, wiping it off, painting over the ugly parts and recycling it for more than it’s worth

פעם תמיד היה טוב יותר, המכוניות היו זולות, מהנות, מתקשרות ויפות יותר. הכבישים רחבים ופנויים והיה אביב כל השנה.

תושיב 99% מהנהגים ברנו 5 טורבו (סתם דוגמא) והם יברחו משם בבהלה עוד לפני שיסובבו את המפתח בסוויץ'.

פורסם

יבגניפ, אתה צודק, אבל...

השירשור כאן הוא על 156.

מה שמוכיח כי קיימות עדיין לחלק מהצרכנים אלטרנטיבות עם ה"קסם" הישן.

(שימוש מכוון במילה קסם. לאור חיבתו היתרה של falou לביטויים עתירי משמעות 8))

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

9 דפים של דיון רטורי.

פעם היו מייצרים מכוניות שהיו "מדברות" עם הנהג, נותנות לנהג לדעת מתי בדיוק האחיזה נגמרת ומתי חוזרת.

בכוונה או שבלי כוונה, זה היה המצב.

בבעלותי היו שתי מכונית פיג'ו 106 XSI, אחת בעלת הגה כוח ואחת בלי, (94,96).

כבר במעבר לאחת בעלת ההגה כוח היה אפשר להרגיש שמשהו בתחושה המאוד מאוד מסתורית הזאת,

שיודע להסביר רק מי שמכיר את הרכב שלו בצורה מושלמת נאבד.

וכל מערכת וכל בקרה שנוספו מאז רק טישטשו את מה שאני קורא לו המרחק בין הנהג לאספלט.

קשה להסביר את המגע הזה והתקשורת שקיימת במספר מכוניות ושבכמה היא נעלמת לחלוטין.

יש לי חבר מאוד טוב עם 106 רעלי, כל פעם שאנחנו נפגשים אני מתחנן בפניו שיתן לי סיבוב עליה

למרות שיש לי בחניה רכב עם 270 כ"ס, מה שהרכבים הזקנים האלה יתנו לך להרגיש רק נעלם עם השנים.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

לפחות שמישהו ידרוש כופר עבור השרשור...

חולגי, מברוק, תהנה מהרכב, עקבתי אחרי שרשורי החיפוש שלך.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תושיב 99% מהנהגים ברנו 5 טורבו (סתם דוגמא) והם יברחו משם בבהלה עוד לפני שיסובבו את המפתח בסוויץ'.

לא מכיר את הרנו 5 טורבו.

אבל נניח שהיתה יורדת 306GTI-6 חדשה מפס הייצור, הייתי לוקח אחת היום.

חוצמיזה שהפלסטיק לא כל כך יפה, היא היתה עושה את העבודה עבורי יותר טוב מכל מכונית חדשה שאפשר לקנות עד 200 אלף ש"ח.

מספיק מרווחת, נוחה דיה (בייחוד מושבים), מזגן מספק, ביצועים טובים... כל מה שצריך. שום הקרבה בצד הפרקטי, לעומת הרכב שלי היום. אז מקריב קצת מרקם של פלסטיק, קרוז קונטרול ושליטה מההגה, תמורת הניהוג והתנהגות כביש הטובה ביותר שאפשר למצוא במכונית הנעה קדמית.

שווה.

לא שכחתי את עניין הבטיחות, אבל אם מדובר רק באיך שהרכב נוסע, מדובר במכונית יותר טובה. זה לא עניין של נוסטלגיה, זה יתרון מוחץ בתפעול הרכב ובהתנהגות הכביש שלו.

זה לא עניין של נוסטלגיה, זה עניין של סדרי עדיפויות בייצור רכב. השוק רוצה אבזור, לא התנהגות כביש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ב-200 אש"ח אתה לוקח GTI6 היום ומחליף בה כל מה שצריך לרמה חדשה הלכה למעשה. אתה לא רואה את עצמך עושה את זה הרי, נכון?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מה יהיה?!

אנסתם לבחור את השרשור אונס קבוצתי ואתם עוד מסרבים לסיים?

הבננו, אתם אוהבים להתווכח, מעולה, אבל למה על חשבון הבחור שסה"כ רצה לשתף את כולנו ברכש החדש שלו? :roll:

לפותח השרשור, תתחדש!!

ותפתח שרשור חדש של מעקב אחר הרכב.

פורסם
ב-200 אש"ח אתה לוקח GTI6 היום ומחליף בה כל מה שצריך לרמה חדשה הלכה למעשה. אתה לא רואה את עצמך עושה את זה הרי, נכון?

זה תיאורטי. שיפוץ מכוניות זה תחביב שדורש כסף, זמן ובעיקר יידע. אני לא מבין בזה כלום ולא יודע איפה להתחיל וכיצד ייסתיים. זה לא כזה פשוט להחזיק רכב אספנות.

אבל אם היה אפשר לקנות משהו כזה, הייתי הולך על זה (לא בטוח, כי אם באותה עלות אפשר להחזיק MX5 משופרת כרכב שני...).

פורסם

לא דיברתי עליה כאספנות, אלא ככלי יומיומי, לאחר הבאה למצב חדש (לדעתי ב-200 אש"ח עוד יישאר עודף).

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתה כותב "להביא למצב חדש" כאילו זה כמו להכניס רכב לשטיפה, רק עולה יותר כסף...:roll:

כדי להביא רכב "למצב חדש" צריך להבין משהו במה עושים, צריך להשקיע בזה זמן, זה לא טריוויאלי.

אם היה בא מישהו ואומר: X כסף, אני מעמיד לך את הרכב פיקס, כאילו יצא עכשיו מבית החרושת, ודואג שהוא יקבל בשוטף כל חלק שצריך... בטח שהייתי קונה.

לא רק שהייתי קונה, הייתי נהנה הרבה יותר מהנהיגות היומיומיות שלי. ה-רבה יותר.

כמו שהבאתי לך בקישור, גם יש מי שעושה את זה, רק שזה עולה ה-רבה כסף.

פורסם

בערך מחיר של רכב חדש, זה גם מה שאמרתי. אני גם מאמין שזה אפשרי, פשוט אף אחד לא יעשה את זה.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...