Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לא עשיתי את זה קודם?! או התחדשתי באלפא 156

חולגי
שימו לב! השרשור הזה בן 2722 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שבת שלום וערב טוב יקיריי.

(זה הולך להיות קצת ארוך, אז אני מתנצל מראש)

קצת בנאלי לומר, אבל ב"ערוב ימיי," הרגשתי לראשונה שהגשמתי סוף סוף חלום ישן, הקשור לתחום המוטוריקה והרכב (אותו אני אוהב ובו אני מתעניין מילדות).

כן, אני זוכר (ואולי כבר סיפרתי פעם), שהרכב הראשון שבדקתי אי פעם לרכישה, היה אלפא סוד 81', ירוקה מיטאלית יפהפיה. אממה - צילינדר אחד "דולף" מנע את הרכישה, ומכאן התגלגל כל "מסע" הרכבים שברשותי, לרכבים "בנאליים" משהו (פיאטים למיניהם, איביזות, ואגיות...) ונשארתי עם תחושת ההחמצה החמוצה משהו (המדובר בשנת 85' לערך). תמיד תהיתי, איך היה מתגלגל ה"מסע" הזה, אם הייתי רוכש לי את אותה אלפא סוד ואני מניח שאם כך היה - מחליפתה יכלה להיות (ברוב הסיכויים) רק אלפא אחרת.

מכאן, חלה "רגיעה" מסויימת, וה"שריטה" נשכחה קמעה, עד שהתוודעתי לקארספורום ולפורום האלפיסטים.

הרבה ימים מול המסך (ואח"כ גם מול המקלדת), וה"ג'וק "חלחל וחלחל...

איני יודע איך לתאר את זה, אבל בשבילי, היה (עוד מילדות) לשם "אלפא רומאו" איזשהו קסם מאגי כמעט (אולי גם לכם האלפיסטים / האלפיסטים שבדרך), שלא לדבר על הסמל (והנחש, שיכול מצד אחד לתת לך "פלפל" ומצד שני גם להכיש אותך...:lol:)

טוב, שיתפתי בסוד את האישה (שזו כוונתי, לרכוש רכב כזה). בהתחלה - לא כ"כ הבינה על מה המהומה, אולם לאחר מכן כשראתה שאני כ"כ רציני ונעול על כך - פירגנה לי ובגדול ועל כך אני מודה לה.

התחלתי לחפש (איני זוכר כבר מתי חיפשתי רכב משומש. שלושת הרכבים האחרונים על פני כ-20 השנים האחרונות היו חדשים מהיבואן) וזה היה לי דיי מוזר, להתחיל לבדוק ניירת, מסמכים, ושלא לדבר על בדיקת הרכב עצמו (קל בפורומים לייעץ. את זה למדתי שוב במקרה זה :wink:).

במקור - כיוונתי לרכב בסיגמנט משפחתי, כי מה יותר טוב לשתף גם את בני משפחתך בחוויה ובנסיעה ובנוחות יחסית ?

האמנתי ש-156 2.0 תספק אותי בהחלט, אולם למצוא אחת במצב סביר ועם גיר ידני - היה דיי קשה (ואני לא מדבר על כך גם שהרבה מוכרים, מפרסמים מודעות ופשוט אינם עונים לטלפונים), הרבה רג'קטים, מהותיים בדר"כ.

באחד הפורומים, יצרתי קשר עם בעל אלפא 156 2.5 ידנית, המעוניין למכור.

נסעתי עם בני לצפון לראות את הרכב. כשהגענו, מעט לפני 8 בבוקר, קידם את פנינו חום אימים, אך בכל זאת נשארתי אופטימי.

הרכב מצא חן בעיניי - חיצונית - טוב למדיי, גם האינטריור בסדר (למעט החלפה של מס' חלקי פלסטיקה, אין מה לעשות - איטלקייה או לא...) מצב מכאני טוב ויש הסטוריית טיפולים. המוכר החביב השתדל מאוד לענות על כל שאלותיי ומענותיי. בדקתי מה שיכולתי + נסיעת מבחן (אוי המנוע...:shock:) ונחתם זיכרון דברים. גם כשחזרתי הביתה לא כ"כ האמנתי שסיכמתי על קניית הרכב.

הפעם (ובניגוד מוחלט לאופיי ) - הלכתי עם הלב שלי ולא עם המוח.

ביום שלישי האחרון, נסגרה סופית העסקה + הועברה הבעלות.

הנסיעה חזרה ברכב, העבירה אותי על דעתי ממש. בחיי לא התרגשתי כל כך (למעט אולי ולהבדיל, בחתונתי ובהולדת בניי).

הצליל המשכר של המנוע המגרגר לו, הקווים החטובים והיפים, מושבי העור, הנוחות, סמל הנחש המתפתל, גרמו לחיוך בלתי מוסבר (מוסבר בעצם), איתו אני מסתובב עד היום...

אלפא זו אלפא, אין מה לעשות. במיוחד למי שחלם עליה כל השנים.

הרכב, שנת 98' , אני היד השישית, נסע כ-246000 ק"מ, כאמור מנוע 2.5 V6. גיר ידני.

היום, הוכנס הרכב למוסך, ליישור קו. פרטים יבואו בהמשך.

אני מקווה שאתחבר לרכב, בעצם, אני כבר בטוח שזה קרה.

לילה טוב ושבת שלום לכולם.

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 343
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

תתחדש!! אבל מה עם תמונות?

אני מחפש בסבלנות אלפא 156 ידנית אמיתית אבל עם מנוע 2000 ועם נתונים טובים (עד יד 2 ועד 150 אלף ק"מ)

את האמת בשביל לקנות 156 V6 עם מנוע 250,000 ק"מ ויד 6 צריך הרבה אומץ חח

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתחדש! תמונות לא יזיקו.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תהנה , אני מבין אותך גם אצלי זה כך , חזרתי לאלפא ויש חיוך ,, גם מהסובבים.

כדאי להכנס למועדון אלפא - ולהתעדכן , היכן לטפל ברכב ובעיות נפוצות .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחות קטנה ויפה ל 166 שלי - גם 98, גם ידנית, גם V6 (אבל שלי 3.0) ואם אני מזהה נכון, גם שלך כסופה.

הלכת על השילוב האולטימטיבי, גם ידני וגם V6 (ה TS לא מתקרב, בשום פרמטר, ל V6 ויש לי את שניהם...).

מזל טוב!

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתחדש ועזוב את השטויות שנכתבו, קמ ויד...

זה רכב מדהים, בעיני בעיצוב היפה ביותר שנבנה אי פעם.

המחליפה גם יפה, אבל פחות..:-)

מנועים מודרניים היום צריכים להחזיק הרבה זמן וקמ. רק להקפיד על טיפול מונע ראוי ולהנות.

תתחדש, תמיר.

תמיר | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

GT 3.2

147GTA

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אה, וגם תצטרף למועדון, כמובן.

תגלה שם אלפיסטים ותיקים ומאגר ידע בלתי נלאה.

תמיר | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

GT 3.2

147GTA

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 2722 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...