Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תירוצים תמיד יהיו: אלפא לא סחירה, מתקלקלת, יקרה לאחזקה, ובטח עוד כמה שלא חשבתי עליהם. מי שרוצה אלפא קונה אלפא. או שהוא ממשיך לנהוג במאזדה 3 ולתת תירוצים למה זה יותר כדאי לו.

פותח השרשור: מצטרף לברכות. מצאת רכב יחסית נדיר בשוק המקומי, 2.5 ידניות לא נותרו הרבה. שמור עליה היטב, זהו זן הולך ונעלם של מכוניות.

אין ספק שאלפא זה רכב עם אופי ,ומניסיון מאוד כייף לנהיגה.

לגבי אחזקה ,רכב בן שנה שנתיים על הכביש בד"כ במצב טוב.

רק ירידת הערך הגבוהה ובעיית הסחירות,אלו 2 הסיבות היחידות שלא קניתי אלפא.

אני רואה ביד 2 בעלי אלפות שמנסים למכור את האלפות שלהם תקופות ארוכות ולבסוף מוכרים הרבה מתחת למחירון.

מאוד מפרגן לבחור רכב מעולה ועם כבר אלפא רק ידני!

בעבר MAZDA 3 SPIRIT

בהווה AUDI A3 1.8

• תגובות 343
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אתה קונה רכב בכדי למכור, אל תקנה אלפא באמת, חבל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני רואה ביד 2 בעלי אלפות שמנסים למכור את האלפות שלהם תקופות ארוכות ולבסוף מוכרים הרבה מתחת למחירון.

רכב חדש, כל רכב חדש - הוא מתכון לאבדן ערך היסטרי (לפחות באחוזים) על ה"השקעה" והוא איננו מכיר (מלשון מכירה) במשך השנים הראשונות לחייו, אלא אם המוכר חותך חזק בסכום המבוקש.

במובן הזה אלפא איננה שונה מכל רכב אחר שבשוק, נכון שככל שהרכב יקר יותר הפחת השנתי המוחלט גבוה יותר, נכון גם שכלי רכב ספורטיביים מאופייניים בתדירות החלפת ידיים גבוהה יחסית - כך שאם בעלים של אלפא חדשה ירצה לממש את הנכס אחרי תקופת אחזקה קצרה הוא יאלץ להפסיד עליו סכום כבד, אבל עדיין הרכב הזה איננו שונה במאומה מכלי רכב אחרים מאותו סגמנט מחיר.

כל השיקולים האלה אמורים שלא לעניין את מי שקונה את הרכב לתקופה ארוכה.

פורסם

חולגי, תתחדש! אחל'ה רכב רכשת. זה גיר 6 הילוכים?

לא יזיקו כמה תמונות של הסאלון ושל המנוע.

אבל אלפא עם 246000 ק"מ, אתה הולך לשלם על זה

לא בטוח. היה לי אלפא עם כימעט 300K ק"מ לשעבר בבעלות של ערס שקרע אותה ומבחינה מכנית לא היו בעיות עם המנוע.

מה זה 250Kק"מ לאלפא שטופלה טוב? כלום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תתחדש ותהנה מהרכב.

חבל שלאלפא אין סחירות טובה בארץ אחרת גם לי הייתה אחת.

אין סחירות? 156 עם ק"מ סביר,מטופלת במצב נורמלי וידנית בלבד (לא סלספיד) נמכרת אפילו מעל מחירון!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
ניסית למכור את החתימה שלך בזמן האחרון?

תתחדש.

בתור אלפיסט טרי אני כל כך מבין למה אתה מתכוון, עד לאלפא מכונית מבחינתי היתה סתם קופסת פח אבל מהרגע שקניתי אותה אני פתאום מוצא את עצמי מחפש סיבות לנהוג. חוץ מזה שמתי לב שעד האלפא רכב היה במין זכר, ופתאום עם האלפא היא הפכה להיות היא:shock:

ועוד אומרים שהשיווק של VW עובד טוב... ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הצחקת אותי, בוא נראה אותך מנסה למכור מאזדה 3.

שוק הליסינג שבר אותם לחתיכות והסיכוי שלך למכור גם ב-10 מתחת או אפסי.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם
חולגי, תתחדש! אחל'ה רכב רכשת. זה גיר 6 הילוכים?

לא יזיקו כמה תמונות של הסאלון ושל המנוע.

לא בטוח. היה לי אלפא עם כימעט 300K ק"מ לשעבר בבעלות של ערס שקרע אותה ומבחינה מכנית לא היו בעיות עם המנוע.

מה זה 250Kק"מ לאלפא שטופלה טוב? כלום.

ב2500 ידני אכן שישה הילוכים . ב2000 חמישה.

באשר לאמירתך על קילומטראז' גבוה שאינו בעייתי היא נכונה בדיוק כמו האמירות ההפוכות בפתח השרשור, של חשש מקילומטראז' גבוה. ב164 שלך היה מנוע2000 טוין ספרק אלפא ישן עם שרשרת תיזמון. אמין מאוד.

ב156 טוין ספרק 2000 אחר מתיכנון חדש יותר, עדין יותר, מאריך חיים משמעותית פחות.

ב156 2000 מאוחרות יותר מנוע מאריך קילומטרים אף פחות, הרבה פחות לעיתים.

ב156 משרשור זה, 2500 וי 6, ישנו המנוע הנכון. אמין מהטיאס החדש, גם אם שתיין לא קטן שנותן כוח והרבה בעיקר בסלד גבוה. וכיף לשמוע אותו מגיע לשם.

על פניו רכישה טובה במיוחד אם זהו רכב שהוחלפו בו מיכלולים יקרים[מאוד] שחלקם אינם קשורים למנוע או לטיימינג היקר בפני עצמו.

בעייה נוספת באלפות היא רצונו להגיע לכנסי סוף שבוע לפגוש חברות דומות, זה מגביר את צריכת הדלק.

מצטרף למברכים.

פורסם
הצחקת אותי, בוא נראה אותך מנסה למכור מאזדה 3.

שוק הליסינג שבר אותם לחתיכות והסיכוי שלך למכור גם ב-10 מתחת או אפסי.

מסכים לחלוטין.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תתחדש!

ה-156 כשיצאה הייתה אחת ממכוניות החלום שלי. אפילו אשתי ממש הייתה שמחה לקנות אלפא-רומאו (אשת חיל מי ימצא - אוהבת מכוניות איטלקיות וגיר ידני).

אבל תמיד החשש מתקלות, תיקונים יקרים, צריכת הדלק וכמובן שיש הוצאות חשובות הרבה יותר (ילדים). מדי פעם חולפת על פנינו בכביש איזה 156, 147 או 166 ואני תמיד אומר לאשתי - "אין בעיה לקנות כזאת בזה הרגע, אבל..."

כרגע אנחנו בכיוון של פיאט בראבו (רובוטית :() ואפילו עם זה אני לא לגמרי שקט ועוד יחטוף בראש ממשפחה וחברים (שהרי הבראבו נחשבת בארצנו המתקדמת מוטורית "נועזת"). אולי בעוד כמה שנים איזו MiTo יד שניה חביבה כאוטו שני...

פורסם
ועוד אומרים שהשיווק של VW עובד טוב... ;-)

בר - אתה תבין את זה מהחיוכים של אנשים סתם ברחוב , כאשר רואים את הרכב ומפרגנים .

לפני כ 6 חודשים קבלתי את הרכב/מכונית הג'וליטה TCT , השכנות אצלי בבניין החליטו שזו מכונית .

זה לא אלפא - זאת אלפא ..

יש לאלפא לאורך השנים קו עיצוב ונוכחות חביבה ויפה לא מנקרת ו גורמת לתגובות אהדה .

ויש עוד משהו , קשה להגדרה אבל כייף .

(אנשים רואים את הרכב מהצד , ועושים סיבוב במיוחד למבט מקדימה , וכאשר מזהים את הסמל והעיצוב של הגריל מחייכים ,

כאילו ידענו , העיצוב והנוכחות הזכיר משהו מוכר ועכשיו אנחנו בטוחים)

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...