Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה היא לא היצרנים, הבעיה היא הצרכנים.

יצרנים מייצרים לשוק והשוק רוצה אלפות יפות, שהן לא ממש מכוניות נהיגה. עשר דקות במכונית נהיגה ומתחילה הכוסיאדה, "זה רועש, זה קופץ, ההגה קשה, הבלמים נוקשים, זה ידני...".

העם רוצה מיטו, משהו שייראה יפה ושאפשר יהיה לספר בשיחת סלון שזה "עם נשמה".

הבעייה היא כן ביצרנים, או יותר נכון במחלקות השיווק שכמעט תמיד מצליחות לכופף את מחלקת ההנדסה.

אין לי צל של ספק שלאור ניסיונה רב השנים, אלפא מסוגלת לתכנן מכונית שתענה על הציפיות מהסמל, רק שמחלקת השיווק חושבת אחרת, ואת התוצאות כולנו רואים.

מחלקת השיווק בונה בדרך כלל מודל של רוכש רכב טיפוסי, לפי פילוחי שוק ומכתיבה לדרג התכנוני בדיוק מה לעשות.

ואם מחלקת השיווק של אלפא מחליטה שמה שמעניין את הלקוחות זו כל חגיגת הכפתורים וצגי המגע שמככבים היום במכוניות רבות, כך יהיה.

נדיר שקורים מקרים הפוכים, אבל כשזה קורה התוצאה נראית בהתאם, והפורד פוקוס MK1 היא דוגמא מצויינת, וכך גם הטויוטה יאריס המקורית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 343
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הבעייה היא כן ביצרנים, או יותר נכון במחלקות השיווק שכמעט תמיד מצליחות לכופף את מחלקת ההנדסה.

בצדק.

לדוגמא, ה-307 היתה הצלחה מסחרית גדולה יותר מה-306, למרות שאחרונה מכונית נהיגה עדיפה בכל סדר גודל, עם מתלים ושלדה עדיפים בה-רבה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כמה שאתה טועה - הסיפור שרשמתה גדול ונכון .

תמיד אני כותב , סבלנות , לא נסיעת מבחן , קח את הרכב ליומיים-שלושה , למד אותו ותהנה גם בהתנהלות מינהלתית , הכל חשוב .

בדיון הקודם הוספתי 2 סירטונים ממסלול נורבורגרינג של הג'ולייטה TCT -

להראות כי כאשר מכירים את הרכב , אפשר להשיג ביצועים .

עם הסבלנות שלי ההגה יקבל פידבק ומערכת הבקרה תכבה את עצמה?!

בוא נתחיל מזה שאני לא נהנה בנסיעה מנהלתית, גם לא בפורשה. לא קורה במנהלתית שומדבר מהנה. הדבר היחיד שאני רוצה במנהלתית זה מנוע חזק יותר מהתנועה.

ובטח אפשר להשיג ביצועים. יש לי XDS ו-ESP בלאון, אז אני מסובב את ההגה, קובר את הדוושה ברצפה (או ההפך, מה זה משנה...) ולוקח את הסיבוב. אבל את מי זה מעניין להשיג ככה "ביצועים."

זה לא אתה "שמשיג ביצועים".

מזכיר לי עוד בדיחה.

פורסם

הבעיה שזהו רווח לטווח קצר, ובטווח הארוך הוא תמיד, אבל תמיד פוגע ביצרן.

ותיקי פורד עדיין זוכרים היטב את האסקורט שהוצגה ב 90'.

זו היתה דוגמא קלאסית למכונית שבה התבטלות מחלקת ההנדסה בפני אנשי השיווק היתה פשוט צורמת, והתוצאה היתה מכונית רעה לתפארת.

ה 307 תוכננה להיות תואמת גולף, ותוכננה בדיוק לפי המפרט של הגולף, מאחר ואנשי פיג'ו הגיעו למסקנה שמה שמעניין את הלקוחות זה ציפוי ניקל לידית ההילוכים וצג עילי למערכת הסטריאו.

בטווח הארוך יותר פיג'ו הפסידה את הלקוחות שחיפשו את הערך המוסף במכוניותיה, ומצבה הנוכחי הוא עדות טובה לכך.

דוגמא נוספת היא הפונטו MK1 שהוצגה ב 94' כיורשתה של האונו.

האונו היתה מכונית מקורית, מעניינת עם הרבה תעוזה תכנונית, ואילו הפונטו יורשתה הוצגה בתקופה נוראית עבור פיאט, ופשוט פיאט לא יכלה לקחת שום סיכון, ואותו כנ"ל הפונטו ספייס, מכונית שאיבדה כליל את מה שאיפיין תמיד את הקטנות של פיאט - חדוות הנהיגה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אדון חולגי היקר.

בבעלותך רכב מיוחד ומהנה מאוד, היה רגוע, המנוע אמין מאוד (!) ו 250 אלף לא ממש מזיזים לו כשהוא מתוחזק נכון (טיימינג!)

אני לא ממש צריך לספר על עברי המוטורי והניסיון שלי כן?, האחזקה זולה מאוד ביחס למכוניות חדישות אתה תתפלא לשמוע כמה זולים החלפים לאוטו הזה.

תתחדש ותחליף למסנן אויר פתוח בכל מחיר אפילו רק ליומיים הצליל שיצא מהמנוע בדוושה מלאה פשוט יפרק אותך לחתיכות.

אם אתה צריך עזרה פנה אליי בפרטי.

תתחדש!

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם
זה לא אתה "שמשיג ביצועים".

מזכיר לי עוד בדיחה.

תודה על המחמאה בבדיחה, גם היום כ שחור , אני מעדיף מיטה מזגן , ומתפשר על בריכה .

היום כך משיגים ביצועים - או אתה הולך ברגל ונזכר בימים הטובים .

בסרטונים במסלול ,

לא ראיתי כי הנהגים יצאו באמצע הנהיגה בג'ולייטה , בעטו ברכב ואמרו לא רוצים לנהוג , הרכב הזה לא משתף פעולה .

אנחנו מעדיפים לסיים ברגל את המסלול .

מוציאים מהנתונים שיש את המירב , והמודלקים , קונים תוכנות התחברות למחשב הרכב , ומנתקים ומחברים מערכות כרצונם .

אז אם אתה הרדקור .. זה המשחק ברכבים החדשים , הכל ניתן לחיבור וניתוק .

לאחי יש 306 עם הרבה בעיות קטנות , ואני אומר לו , תשמע זה רכב הררדקור שמור עליו .

התשובה שלו - אז קח אותו אתה ..

לכן להזכר בעבר או לקחת שלד ארכיוני ולהגיד שהיה יותר טוב , הגזמנו קצת .

כמעט כל רכב מהימים הטובים לכאורה ללא בקרות וכו' , יפסיד היום בעימות ביצועים עם ובלי בקרות , ובנוחות התיפעול לרכבים החדשים .

כאשר אני מדבר על פשרות , אני יודע כי 99% מהנסיעות יהיו מינהלתיות עם קצת פלפל , ובשימוש ברכב אני רוצה שקט כייף ונוחות ,

ואם יש יופי ועיצוב זה בונוס.

וב 1% הבודד , אפשר להנות יותר אם אתה יודע , איך היכן ובזמן הנכון .

הפעם לפחות בדיון הרווחתי שתי בדיחות , נחמד .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

חולגי, תתחדש וסע בדרכים טובות!

---

ליין מן, פג'ו 306, רכב הארדקור? אין צורך להסחף, משפחתית מתובלת...

אגב, אם מדברים על ניהוג של רכב, לכל הפחות דרושות כמה שעות נהיגה כדי לקבל רושם כללי אודות הרכב. אחרת, כמות המילים עולה וכמות התוכן הענייני יורדת (אני מניח שהבנת את כוונתי).

---

חן פרחי, הסיבות למצבה של פג'ו בימינו בהחלט לא קשורות לירידה באיכות הניהוג של הרכבים מתוצרתה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
חולגי, תתחדש וסע בדרכים טובות!

---

ליין מן, פג'ו 306, רכב הארדקור? אין צורך להסחף, משפחתית מתובלת...

---

חן פרחי, הסיבות למצבה של פג'ו בימינו בהחלט לא קשורות לירידה באיכות הניהוג של הרכבים מתוצרתה.

זה נרשם בציניות הררדקור ..( כך זה מופיע בתגובה שלי ) יענו

כמו שר התחבורה שאמר , כרית אויר למה זה טוב , תן קונטרה בהגה ..

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

וב 1% הבודד , אפשר להנות יותר אם אתה יודע , איך היכן ובזמן הנכון .

אם אתה קורה לזה שאתה מנפנף והכושי מפמפם "קידמה" ונהנה "מהביצועים"... שיהיה לך לבריאות.

זה משחק "בכאילו".

אני חוזר ואומר, 306 ספורטיבית, כחדשה, מכונית יותר טובה מבחינת שלדה, התנהגות ונוחות ממה שתקנה היום חדש בכסף. בסדרי גודל יותר טובה. לא באופן יחסי, באופן אבסולוטי.

יותר טובה גם מה-156, כאשר שתיהן חדשות (אבל זה סיפור אחר).

אתה נוהג (טוב, לא אתה נוהג) במכונית נכה. בלי פידבק מההגה ובלי שליטה על המגבלות. למיומנות של הנהג כבר אין כמעט משמעות וכל הדיוט יכול לנהוג ולחשוב שהוא טרזן מלך הג'ונגל, אבל הוא רק מנפנף. הוא אפילו לא כושי...

פורסם
כמה שאתה טועה - הסיפור שרשמתה גדול ונכון .

תמיד אני כותב , סבלנות , לא נסיעת מבחן , קח את הרכב ליומיים-שלושה , למד אותו ותהנה גם בהתנהלות מינהלתית , הכל חשוב .

בדיון הקודם הוספתי 2 סירטונים ממסלול נורבורגרינג של הג'ולייטה TCT -

להראות כי כאשר מכירים את הרכב , אפשר להשיג ביצועים .

ובקשר לסיפור ,

כל תלמידה עם פוטנציאל ,,במידה ותאותגר נכון , ובמסגרת המגבלות והזמן , אפשר להביא לשיאים , כאשר המדריך טוב ..

אייל .

אין טעם רב בכניסה לדיון עם האנשים המכובדים הללו, על חדוות נהיגה והעדרה באלפא, בין ג'ולייטה בין 156. כפי שכבר הובהר בדיון קודם שדן ארוכות בהבדלים שבין לאון לג'ולייטה, יש לנו כאן ענין בסוג של קונצפסיה שנראית כאילו היא נשענת על משנה סדורה של אחד גורו שכותב במקום אחר וגם בסגנון אחר.

כל אלפא מודרנית נראית מבחינתם כסוג של פיאט בעיצוב יותר מענין ולשאלה אם צריך לאשש עמדה כזאת בנהיגת מבחן, ארוכה או קצרה, אין באמת צורך להשיב תשובה רצינית כי לתפיסתם הצרכן רוצה אוטו שייראה יפה, ספורטיבי וגם צעיר ומיוחד, אבל שיתנהג כמו יונדאי או טויוטה. אלא שזה לא בהכרח כך, ואלפא גם מודרנית, גם ג'ולייטה, ודאי 156 יודעות להתנהג יפה מאוד, גם אם הן לא הונדה S2000. ונכון שבעיקרון יש ענין של טרייד אוף וקשה להשיג נסיעה ספורטיבית יחד עם נוחות ושקט אבל אפשר והג'ולייטה מייצגת דווקא פשרה מאוד נכונה לטעמי בענין הזה.

פורסם

חדוות הנהיגה לא נעדרת באלפא, היא נעדרת בכלל.

אלפא 156 זו יופי של מכונית. נעימה ביומיום, מבצעת כשרוצים. יש רעש מנוע, יש התנהגות כביש טובה (לא מצויינת, אפילו לא טובה מאוד, אבל טובה ומהנה), יש הגה לא רע (קצת קל, לא נורא), יש זנב שיוצא כשמבקשים.

מספיק נוחה ליומיום, מספיק מבצעת כדי להצדיק קימה מוקדמת בשבת בבוקר.

יופי של מכונית.

שים לה הגה לא מתקשר, תחריש את המנוע ותסרס את הזנב, לא קיבלת "פשרה טובה". קיבלת סריס.

מכונית אחרת, כל מכונית, עם הגה חשמלי ובקרה שלא מתנתקת, לא תצליח לדגדג אותה מבחינת חדוות נהיגה, בדיוק כמו שמישהו שהוא 1.80 לא יהיה סנטר בכדורסל, ואין סיבה לתת לו לבוא להבחן לתפקיד...

ואם מישהו חושד בי באהדה ללאון - כנ"ל לגבי הלאון. לא מכונית נהיגה. אפילו בנקודה הכי חזקה שלה, המנוע, אני לוקח את ה-2.0 Twin Spark על חשבון ה-1.8TSI, עם כל הגמישות שלו, כל פעם. איזה כיף היה להריץ את ה-TS בסל"ד, וכמה אנמי מרגיש ה-TSI בהשוואה.

פורסם

- הגה מתקשר זה נחמד מאוד, אך מידת החשיבות שמייחסים לו היא גדולה מדי. חוץ מזה, הגה חשמלי זה מוצר יחסית טרי ועל סמך הצלחות של חלק ניתן להניח כי התקשורת עוד לא מתה. בהחלט ייתכן שבדורות הבאים, יותר מכוניות תהיינה בעלות הגה חשמלי מתקשר.

- אתה מדבר על צליל מנוע כמדד חשוב. לא ראיתי הרבה מנועי V6 בפג'ו 306... (במקור)

גם STI הינה בעלת 4 ציל' בשורה התחתונה מבחינת צליל, מנוע V6 מכויל היטב תמיד ינצח, V8 ירמוס אותו וV10 או V12 כלל אין צורך להזכיר.

- לגבי זנב, לא נהגת אז אין לך מושג.

תת היגוי, כמה רמות מתחת למה שקיים בלאון - זו נקודת ייחוס, לאור העובדה שלא נהגת.

היגוי יתר/זנב שמח קיים בצורה מתונה. כלומר, כשאתה באמת מבקש, זה יקרה.

נ.ב. בקרת אחיזה בלתי מתנתקת זה מעצבן, אבל כנראה שנצטרך ללמוד לחיות עם זה, או להמתין עד יעבור זעם (אם זה יקרה).

פורסם
- הגה מתקשר זה נחמד מאוד, אך מידת החשיבות שמייחסים לו היא גדולה מדי.

כאשר התקשורת היא אפס, זה הופך להיות חשוב מאוד. אני לא יודע היכן אתה למדת לנהוג, אבל אותי לימדו קודם כל איך בולמים נכון בקו ישר, ושיעור שני זה איך להרגיש אובדן אחיזה מההגה. פידבק מההגה זה לא "נחמד" זה חיוני (אם אתה יודע לנהוג...).

מכונית שלא מרגישים בה כמה אחיזה יש לקדמיים, בכלל, היא מכונית נכה. כמובן שאם אתה רק נותן לבקרה לנהוג בשבילך, זה פחות משנה. לא צריך למדוד כמה גז לתת, נותנים גז ברצפה, המכונית מווסתת את הכוח לבד בהתאם לאחיזה - והופל'ה, נדמה לי שאני יודע לנהוג.

[במאמר מוסגר, XDS זה לא דיפרנציאל, זה לא מרגיש כמו דיפרנציאל, זה מרגיש בדיוק כמו מה שזה, ברקס בתוך הסיבוב.]

- אתה מדבר על צליל מנוע כמדד חשוב. לא ראיתי הרבה מנועי V6 בפג'ו 306... (במקור)

אני לא דיברתי על צליל מנוע כמדד חשוב.

- לגבי זנב, לא נהגת אז אין לך מושג.

כתבתי כבר, אין סנטרים בגובה 1.80, ואין מכונית עם בקרת אחיזה לא מתנתקת שזורקת זנב (מקסימום, תחת נטישת גז, שזה תימרון מיותר).

תת היגוי, כמה רמות מתחת למה שקיים בלאון - זו נקודת ייחוס, לאור העובדה שלא נהגת.

אין תת היגוי בלאון.

אם אתה לא מאמין, תבוא ואני אראה לך איך היא פונה flat כל פנייה. באחריות.

היגוי יתר/זנב שמח קיים בצורה מתונה. כלומר, כשאתה באמת מבקש, זה יקרה.

איך זה "ייקרה" אם הבקרה לא מאפשרת איבוד אחיזה?

נראה לי שאתה לא יודע מה הכוונה כשאומרים "זריקת זנב".

פורסם
כאשר התקשורת היא אפס, זה הופך להיות חשוב מאוד. אני לא יודע היכן אתה למדת לנהוג, אבל אותי לימדו קודם כל איך בולמים נכון בקו ישר, ושיעור שני זה איך להרגיש אובדן אחיזה מההגה. פידבק מההגה זה לא "נחמד" זה חיוני (אם אתה יודע לנהוג...).

לא נכון ואתה מפריז בחשיבות העניין שלא לצורך. גם ברנו מגאן CUP החדשה ההגה אילם, מה זה אומר?

מכונית שלא מרגישים בה כמה אחיזה יש לקדמיים, בכלל, היא מכונית נכה. כמובן שאם אתה רק נותן לבקרה לנהוג בשבילך, זה פחות משנה. לא צריך למדוד כמה גז לתת, נותנים גז ברצפה, המכונית מווסתת את הכוח לבד בהתאם לאחיזה - והופל'ה, נדמה לי שאני יודע לנהוג.

[במאמר מוסגר, XDS זה לא דיפרנציאל, זה לא מרגיש כמו דיפרנציאל, זה מרגיש בדיוק כמו מה שזה, ברקס בתוך הסיבוב.]

Q2 או XDS או כל שם אחר היא מערכת אשר מדמה פעולה של דיפרנציאל, במידות שונות של הצלחה. בכל מקרה, גם במערכת זו יש לדעת להשתמש. מתי לתת גז וכמה - אולי בלאון זה לא משנה ואז מדובר על בעיה נקודתית.

כתבת: שים לה הגה לא מתקשר, תחריש את המנוע ותסרס את הזנב, לא קיבלת "פשרה טובה". קיבלת סריס.

ואז כתבת: אני לא דיברתי על צליל מנוע כמדד חשוב.

זה מה שניתן להסיק מדברייך. בכל אופן, אין ספק שצליל מנוע איכותי תורם לחוויה הכוללת, אך מבחינת נהיגה נטו ברור שאין לו כל חשיבות.

כתבתי כבר, אין סנטרים בגובה 1.80, ואין מכונית עם בקרת אחיזה לא מתנתקת שזורקת זנב (מקסימום, תחת נטישת גז, שזה תימרון מיותר).

אז כתבת, אבל האמת היא שאין זה כך (ולא, אני לא מתכוון לlift off oversteer)

וד"א, לעיתים יש הגיון בעזיבת גז כדי להדק ישבן, תסכים איתי בעניין זה, לא?

אין תת היגוי בלאון.

אם אתה לא מאמין, תבוא ואני אראה לך איך היא פונה flat כל פנייה. באחריות.

בטח שיש. אני גם לא צריך לבוא עד אלייך, נסעתי בה בעצמי, מספר פעמים.

איך זה "ייקרה" אם הבקרה לא מאפשרת איבוד אחיזה?

נראה לי שאתה לא יודע מה הכוונה כשאומרים "זריקת זנב".

זה פשוט, הבקרה כן מאפשרת איבוד אחיזה. אין תוכנה אחידה לכולם.

אם אתה נכנס לסיבוב מהר מדי, אתה יכול לתקן את זה בעזרת איבוד אחיזה (ציר אחורי) ביציאה ממנו. בלאון המחשב יסדר את זה.

באלפא, לפחות במצב ספורט (דינאמיק) המחשב מאפשר לך לעשות את זה, עד מידה מסויימת.

-------

בכל אופן, במידה מסויימת אני יכול להסכים עם רוב הטענות שאתה מעלה בנוגע לרכבים מודרניים. יחד עם זאת, יש להפריד בין התפל לעיקר ולקחת את הדברים בפרופורציה.

• תוכן חדש...