Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 343
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא מכיר את הרנו 5 טורבו.

אבל נניח שהיתה יורדת 306GTI-6 חדשה מפס הייצור, הייתי לוקח אחת היום.

חוצמיזה שהפלסטיק לא כל כך יפה, היא היתה עושה את העבודה עבורי יותר טוב מכל מכונית חדשה שאפשר לקנות עד 200 אלף ש"ח.

מספיק מרווחת, נוחה דיה (בייחוד מושבים), מזגן מספק, ביצועים טובים... כל מה שצריך. שום הקרבה בצד הפרקטי, לעומת הרכב שלי היום. אז מקריב קצת מרקם של פלסטיק, קרוז קונטרול ושליטה מההגה, תמורת הניהוג והתנהגות כביש הטובה ביותר שאפשר למצוא במכונית הנעה קדמית.

שווה.

לא שכחתי את עניין הבטיחות, אבל אם מדובר רק באיך שהרכב נוסע, מדובר במכונית יותר טובה. זה לא עניין של נוסטלגיה, זה יתרון מוחץ בתפעול הרכב ובהתנהגות הכביש שלו.

זה לא עניין של נוסטלגיה, זה עניין של סדרי עדיפויות בייצור רכב. השוק רוצה אבזור, לא התנהגות כביש.

שכחתה את תקני זיהום האויר ובשנה הבאה - תקן יורו 6 .

תקן יורו 6 החדש עבור רכבים כבדים יהפוך למחייב באיחוד האירופאי ובמספר מדינות שכנות, החל מה- 31 בדצמבר 2012 עבור משאיות חדשות,

וכעבור שנה עבור כל הרכבים. ,,,

כדי להאיץ את המעבר, ממשלת גרמניה הרחיבה לאחרונה והגבירה את השקעות המדינה בתעשיית הרכב כדי לתמוך ברכבי יורו 6, אשר יפחיתו את רמות פליטת המזהמים.

במקביל, כבר יצאו לדרך דיונים בנושא הפחתת האגרה עבור רכבי יורו 6 הנוסעים בדרכים המהירות של גרמניה .

התמריצים יכולים לקזז בצורה משמעותית את עלויות הטכנולוגיה החדשה .

ועניין הבטיחות הוא מובנה - לא אם נרצה או לא .

כעת - איזו חברה באמת תייצר ותנסה למכור רכב לפי הדרישות שלך , או הדרישות של פעם .

כדי להוריד צריכת דלק ומזהמים , , עוברים להגה חשמלי הצורך פחות אנרגיה מהמנוע .

כדי לשפר בטיחות , מוסיפים קורות חיזוק ובונים תא קורס ומוסיפים מערכות בטיחות לבלימה ואחיזה ומעלים משקל .

ומנסים להוריד משקל באזורים אחרים , כדי לקזז את העלאת משקל מערכות הבטיחות הנוספות .

משנים את מבנה הקפיצים וובעלויות זולות יותר .

כך שיש כאן מכלול בעיות ופתרונות ,או כמו שרשמתה - סדרי עדיפות - ולא רק דרישות הציבור לגימיקים .

זה המצב היום , הרכבים כפופים לתקנות אחרות ומגבלות , ויש רכבים אשר מצליחים לייצר גם עם התקנות והמגבלות ,

ערך מוסף בנהיגה .

והבונס הנוסף , הוא איכות חיים עדיפה ואבזור נוסף ברכב .( כאשר אתה משווה רכבים בפלח שוק זהה לאורך ה 15 שנים האחרונות )

אתה מזכיר לי אותי אתמול בלילה .

רציתי לזרום ב מציאות החדשה , שלחתי הודעה לבחורה - ערה ,,

החזירה הודעה , כן .

כתבתי לה משוגעת בשעה כזאת לכי לישון ..

( גם אני מתבלבל בדרישות העולם החדש )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מבנאדם שמתרגש להתחדש ב156 V6 הגעתם לתקנות זיהום עתידיות לרכב כבד באירופה.

מי שחשב שמערכון האסוציאציות החופשיות ב"פרלמנט" היה מצחיק לא נכנס לשרשור הזה...

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

הגעגועים עזים...

לכן - ביקרתי היום בבוקר את הרכב במוסך. הושגו / הובאו חלקים שונים (יש להרכיבם) והעבודה תסתיים אי"ה בשבוע הבא.

נמתין בסבלנות.

alfa 156 2.5.

פורסם

נשמח לשמוע היכן מטופל, ומה טופל. אפילו לראות חשבון מפורט, אם יש כזה.

מעניין (אותי לפחות) לראות מה מוחלף ובאיזו עלות משיגים יישור קו לרכב מסוג זה.

שבת שלום מהניכר :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

כן, השאלה שלך bar72 בהחלט במקום ואני מתפלא (על עצמי) שלא ציינתי עד כה היכן הרכב מטופל.

הרכב במוסך "מיכאל אלפא".

אני רוצה לציין שממה ששמעתי, וגם ממה שראיתי במו עיניי, מדובר באחד המוסכניקים הפדנטים (לטובה) הקפדניים והמקצועיים שראיתי והייתי בהם מעודי. יחד עם זאת, מדובר באדם (מיכאל) מסביר פנים בצורה בלתי רגילה, מוכן לענות בסבלנות על כל שאלה שהיא ,לא רק בקצרה (כדי לפטור את עצמו כלפי הלקוח), אלא בהסברים ארוכים, ככל שתרצה רק לדעת (לא רק תיאורטיים, אלא להראות לך כל דבר ודבר על הרכב עצמו). שרשור על המלצות בעלי מקצוע ייפתח בנושא זה מתישהו לאחר קבלת הרכב בחזרה.

לגביי יישור הקו - נוסף על החלפת שמנים, פילטרים, בלמים (בדיקה והחלפת רפידות), באלפא 156 ובמיוחד בזו בעלת ה-V6 - יש לבדוק ולהחליף בעת הצורך משולשים קדמיים (שנוטים לשבוק חיים עקב העומס הגדול יחסית על הפרונט של הרכב) ורצוי עוד יותר להרכיב מקוריים (כי החליפיים אינם מחזיקים מספיק זמן ביחס לעלותם (בכל צד קדמי - יש זוג : משולש עליון ותחתון). אצלי המשולשים בסדר, למעט אולי אחד שיוחלף - עלות - קצת יותר מ-600 ש"ח). תושבות (אחת של הגיר הוחלפה), כל הגומיות של מע' הפליטה (יוחלפו), החלפת נוזל קירור (פאראפלו) + מיכל עיבוי + טרמוסטט.

בנוסף - "סוכריה" - נמצאו חופשים בקורות רוחב אחוריים (אני מקווה שזה שם החלק - אילו מין שני מוטות, אחת בכל צד, היושבות באלכסון והמקבילות לסרן האחורי ,שבהן בוקסת גומי + תושבת. הגומי נוטה להתבלות). נמצאו חלקים מפירוק (עלות - כ-500 ש"ח ליחידה. חדש עולה פי 3-4...).

טיימינג - אין צורך לבצע אצלי (אבל ייבדק שבסדר). כ"כ - השלמת קליפסים לכרית אויר נוסע + בדיקה של הרכב בסקאנר.

ייתכן ששכחתי משהו ואוסיף להרחיב מאוחר יותר.

alfa 156 2.5.

פורסם

ברור היה שמדובר במיכאל[הנגרים 6 תל אביב] כאשר כתבת שהרכב עוד שם. הדבר נובע מכך שמיכאל מקפיד לבדוק בלאי בכל פינה ומאידך לא ממהר להזמין חלפים שהרכב לא יצטרך.אצל מיכאל אין פועלים חסרי מיומנות המתאמנים על ריכבך. יש בוס שהוא גם העובד, ובעת הצורך סיוע מעוד איש מיומן.

ראוי לציין שלפי הסברך הרכב מטופל יחסית על ידי הבעלים הקודם ואולי אף לפניו.

עבור בר אציין מיספר הוצאות אופיניות לדגם בגיל הזה:

טיימינג כ3000. אם מחליפים משאבה, הוסף אלפייה.סביר שהמחירים אף התייקרו.

משולשים עליונים- כמה מאות שקלים לאחד.

משולשים תחתונים, תלוי איזה חלק, אך כ2000 לאחד אלא אם יש חליפיים טובים וזמינים בארץ במחיר נמוך יותר.

בולמים- יותר מ2000 לרביעייה.

כריות בולמים ומוטות מקשרים למוט מייצב- עוד כמה מאות.לכל פריט.

אלטרנטור משופץ, לא יודע כמה אך ודאי וודאי יותר מאלפיייה. הרבה עבודה שכן יש לפרק תת שילדה והגישה נוראית.

ממיר קטליטי וחלקי אגזוז שמתבלים, יקר. לא יודע כמה.

משאבת דלק. בדרך כלל מוחלפת כבר קודם, סביר שלפני שנתיים שלוש. כאלפיים שקלים.

צינור יניקה שנוטה להיסדק מפלסטיק כ אלף חמש מאות.

מנגנוני נעילה לדלתות, כמעט אלף לאחד אם הולכים על מקורי. מנגנוני חלונות- מאות שקלים להחלפה או שיפוץ של כל אחד.

מחשב איביאס- אמין בדרך כלל. אם מתקלקל. שיפוץ או משומש יקרים. מאוד.

מאף ושאר חיישנים. כעקרון מאף עולה כשלושת אלפים אצל היבואן הרשמי. יש בדרך כלל אלטרנטיבות.

אנטנה למפתח הנעה, יש דבר כזה... כמה מאות אם הבעייה לא מורכבת.

מפתח רזרווי- לא זול.

ודאי שכחתי כמה דברים אך אלו הוצאות אופיניות. מעבר להוצאה כספית נדרש לעיתים זמן וסבלנות לטיפולים וחיפוש חלקים.

שמן סינטטי מועדף גם כן יקר.

לא מאוד מומלץ כרכב יחיד במשפחה. כן מומלץ למי שמודע לבעיתיות ומוכן לשלם מחיר עבור עיצוב, צליל, ביצועים חביבים, הנאה ותחושות שקשה למצוא במכוניות חדשות, כולל אלפות. עבור מי שרצה אלפא זמן רב, כמו פותח השרשור יש כאן גם תמורה נוספת של הגשמת מאווים. רכב מתוחזק ברמה גבוהה אינו זול בתחזוקה. באשר לצריכת הדלק, יש לקוות להוזלות.

פורסם

מקפיץ ע"מ לעדכן.

בוקר טוב.

אתמול (יום שישי) לקראת הערב, חזרה האלפא הביתה.

בנוסף על מה שציינתי, נמצאו ותוקנו מספר ליקויים נוספים - זרוע הגה (ימין), שופץ קאליפר ימני אחורי (הוחלפו גם דיסקות אחוריות + רפידות + חריטת הקדמיות + הח' רפידות) והוחלף נוזל בלמים. כ"כ - הוחלפו מוטות רוחב אחוריות (ייתכן וקראתי לחלקים אליו בשם אחר...) עקב חופשים.

גם הבולמים וכריות הבולמים במצב "לפני סופני" ויוחלפו בעתיד הקרוב.

ביום חמישי, נקראתי לבוא ולקחת את הרכב. לאחר הגעתי למוסך, הוחלט ברגע האחרון לפרק ולראות מה מצב הטיימינג (שהוחלף רק לפני כ-6000 ק"מ / שנה). התברר כי יש פספוס של שן אחת (מה שהסביר את הסחיבה החלשה יחסית/מהוססת משהו בסל"ד נמוך וביציאה מהמקום), סל"ד שעולה ויורד במתינות (במקום במהירות).

מיכאל הסביר לי כי הדבר אינו גורם נזק למנוע (ולראיה - הוא עבד עגול ודיי יפה) אבל זה לא זה + תצרוכת דלק "משופרת".

הטיימינג הוחלף וכוון, וכעת הרכב נוסע בצורה ברוטאלית :twisted:.

המלצה על מיכאל - תהייה בפורום המתאים עוד מעט.

כעת, אני צריך לנוח... :morning:

alfa 156 2.5.

פורסם

אני אוהב את החגים (במיוחד שהם אינם במשך יום אחד... 8)).

יש קצת זמן לתקן כל מיני דברים בנחת, כמו למשל - מתג חלון חשמלי שמאלי אחורי (כן רוצה-לא רוצה להפתח. מהפאנל של הנהג זה בסדר).

אז קצת סבלנות, כלים וזמן - והמתג מפורק גם לגורמיו לנקיון מגעים (עם אלכוהול).

לגבי הפלסטיק הנוסף (שמשמש להצמיד בידוד / ה"שטיח הצמרי" לגוף הרכב, ע"י סיבוב) - זה סטנדרטי ? היכן משיגים כאילו ?

20120917_161513 (Copy).jpg

20120917_161526 (Copy).jpg

20120917_165509 (Copy).jpg

alfa 156 2.5.

פורסם

לגבי הפלסטיק הנוסף (שמשמש להצמיד בידוד / ה"שטיח הצמרי" לגוף הרכב, ע"י סיבוב) - זה סטנדרטי ? היכן משיגים כאילו ?

אני מצאתי שחלקי פלסטיק קטנים כאלה כדאי להזמין באיביי.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

תא מנוע ואינטריור (עריכה):

בנוסף - עוד קודם החלפתי נוריות בלוח שעונים - בשעון מד האוץ היתה נורה שרופה, החלפתי את כל השלוש שם בחדשות. לצערי - לא צילמתי (אני מעדיף להתרכז נטו בעבודה, ושאף אחד לא יפריע לי, כולל עצמי :lol:). הפירוק שם דווקא קל שבקלים מבחינה טכנית (לא מתאים לאלפות).

20120917_163442 (Copy).jpg

20120917_163451 (Copy).jpg

20120917_165840 (Copy).jpg

20120917_165944 (Copy).jpg

20120917_165931 (Copy).jpg

20120917_170015 (Copy).jpg

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...