Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז שוב בורחים לסרטי מעגלי התבואה , ,

עופר טוען , חייזרים הגיעו מכוכב רחוק וחרשו אותם , ולכן הוא לא יכנס לשדה, עוד יחטפו אותו ברכב חלל לעולם אחר .

ואחרים אומרים לו זה עיצוב חדשני של אלפא לכדור הארץ , הם איטלקים וכך החיטה גודלת מוכנה לפסטה , בסיבובים .

הדיון היה שיתוף בחוויה של קניית רכב .

שוב ברכות והנאה ,ה אלפא 156 רכב מעניין ויפה, אני מנסה להוסיף אותה לצי המשפחתי ,לאחי ( הוא רגיל לסבול ולהנות "306" :lol: ).

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 343
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש ותהנה, בתור בעלים לשעבר של רכב כזה (אם קנית מעידו אז זה היה זה :-)) שלא ידאיגו אותך הק"מ, המנוע והגיר מעולים ואמינים, יכולים להיות קשקושי חשמל פה ושם לא יותר מזה.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

הרכב כרגע ביישור קו במוסך (מיום שישי. זה ייקח מספר ימים).

כל הדברים הרגילים - שמנים, פילטרים, בלמים (יש צורך בהחלפת רפידות לפחות בסרן אחד), שיפוץ משאבת הגה כח (נוזלת...), החלפת משולש אחד (מתוך מכלול של שני זוגות), טיימינג - אין צורך כי בוצע לפני כשנה (אבל ייבדק בכל מקרה), תושבת גיר (אינני זוכר כרגע איזו. זה רשום היכנשהו), טרמוסטט והחלפת נוזל קירור (אני כותב כל זאת מזכרוני, ייתכן ופספסתי משהו, אבל זה העיקר).

אני כבר מתגעגע לרכב...(לעומת זאת, החיוך לא ירד עוד מהפנים :-))

alfa 156 2.5.

פורסם
חדוות הנהיגה לא נעדרת באלפא, היא נעדרת בכלל.

ממש דכאון מוטורי יש לך. אולי סף הגירוי שלך ממש גבוה בגלל ניסיון רב, אבל יש היום הרבה מכוניות מהנות כמו הספורטיביות של רנו, אבארת' 500 (שאתה מסרב לבדוק בגלל הבקרה), קורסה OPC, מיאטה ובעולם יש עוד כמה.

לא נכון ואתה מפריז בחשיבות העניין שלא לצורך. גם ברנו מגאן CUP החדשה ההגה אילם, מה זה אומר?

אני דווקא זוכר את ההגה של המגאן לטובה, בטח לעומת הג'ולייטה.

emotion of motion

פורסם
ממש דכאון מוטורי יש לך. אולי סף הגירוי שלך ממש גבוה בגלל ניסיון רב, אבל יש היום הרבה מכוניות מהנות כמו הספורטיביות של רנו, אבארת' 500 (שאתה מסרב לבדוק בגלל הבקרה), קורסה OPC, מיאטה

בטח שזה דיכאון.

מיאטה זה אחלה.

על האבארט נהגתי. מאוד נוקשה וקופצנית, הבקרה מאוד מרגיזה וההגה נטול פידבק. למה אני צריך לקנות היום מכונית שמכל בחינה דינמית חשובה נחותה מהקליאו ספורט שהיתה לי לפני עשר שנים?

זה לא שהקליאו ספורט היתה יצירת פאר מבחינת ניהוג, אבל תמיד ידעת מה אתה עושה. את השגיאות תיקנת לבד.

היום, נתת גז מוקדם ויותר מדי בסיבוב, לא קרה כלום. אפילו לא צריך לתקן. אז חושב לעצמך "YYY איזה נהג אני ואיזה קארטינג האוטו.... קדחת.

בלוף.

ההבדל הוא שאני עוד צעיר מספיק כדי לזכור איך זה אמור להרגיש (ויש לי עוד גישה למפתחות של מכוניות עם הגה נורמלי).

הנה שטרן מתלונן על פידבק מההגה...(למי שעדיין חושב שזה לא חשוב).

http://www.youtube.com/watch?v=jIQDVcf45SY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לשם שינוי אני מסכים עם עופר (falou).

ב GTI 5 שלי יש מערכת שמתקנת אותך בצורה שכמעט אי אפשר לטעות, אני עם 270 כ"ס יכול היום לתת

פול גז בסיבוב, לכוון את ההגה לאן שאני רוצה שהרכב יסע ולשם הוא יסע.

כמה דרמות כמה מכות מ ESP אבל בשורה התחתונה הרכב לא יזוז מילימטר.

למזלי יש אפשרות ניתוק של המערכת ככה שאפשר גם להשתעשע בשעות הפנאי כשהכביש ריק.

ב GTI החדשה יותר אין אפשרות לניתוק, יש לי תקציב ל GTI 6 אבל אני לא רואה סיבה לקנות רכב חדש

ולרדת ברמה של הפאן.

גם אשתי יכולה להכנס לפניה על 130 ועדיין לצאת מזה בשלום, בשביל זה המערכות האלה קיימות הרי.

בואו תספרו את זה ל 106 XSI שנת 94 שהייתה לי לפני כמה שנים, היית יכול להריח איפה הגלגלים שלך נמצאים בפניה

ומה הרכב מתכוון לעשות.

ככה באמת לומדים רכב, ככה באמת לומדים לנהוג, מי שלא ניסה לא יודע ומי שטעה טעה פעם אחת יותר מדי.

היום אני משקיע המון המון כסף בקויילאוברים ואנטי רולים רק בשביל להגיע לאותה הרגשה ופידבק שהיו לי ברכב

שהיום נמכר ב-7 אלף.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

פעם, חובב הגה היה חולם ומוציא את מיטב כספו על מכונית חדשה, חזקה ומודרנית יותר.

היום, חובב הגה חולם (ובמקרה הטוב) ומוציא את מיטב כספו על מכונית ותיקה, "פרמיטיבית" ובעלת הגה מתקשר.

מי שטעם את הטעם לא יכול לשכוח.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תתחדש ותהנה!

המנוע מעולה ואמין ביותר כל עוד מקפידים על טיפולים איכותיים בזמן, יש להחליף מש' מים בטיימינג (יש לאימפלר נטיה להשחק כך שאין סמני נזילה אבל יש ירידה בספיקה).

אחי מחזיק רכב כזה כבר חמש שנים והוא מטופל בקפידה וחף מתקלות, פרט לבלאי טבעי, הוחלפו - משולשים קדמיים (עליונים ותחתונים) - סיפור לא זול. הוחלפו לינקים למוט מייצב וחיישן קראנק, הרכב עם 190K.

הרכב בסט-אפ המקורי הרגיש גבוה עם חרטום כבד, רך ובליווי הV6 הרגיש כמו רכב אמריקאי (קצת הגזמתי לצורך המחשה), אחרי תכנת ניהול מנוע ש"משפר" קצת את צריכת הדלק, שינוי למידת צמיגים חוקית ומאושרת 225/45/17 (חבל שלא עושים יותר GTA...) סט קוילאוברים שמנמיכים ב35מ"מ במקרה הזה, הרכב השתנה באופן ניכר והפך לחד הרבה יותר ותחושת משקל המנוע נעלמה.

אם יש פלטפורמה טובה (והשלדה של ה156 היא מקרה כזה) ומבינים שליצרן פשרות רבות אותן כסף יכול להנדס מחדש, אפשר לקבל המון רכב במעט כסף.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

איך זה "ייקרה" אם הבקרה לא מאפשרת איבוד אחיזה?

אתה צודק בגדול אבל יש רכבים שגם עם בקרה דולקת בהחלט מאפשרים איבוד אחיזה וכבר יצא לי לראות M3 חדשה עושה חצי צומת על הצד עם בקרה דולקת, פשוט באמצע פניית 90 מעלות נכנסה מכת גז שביחד עם בקרת אחיזה די ליברלית נתנה לזנב לצאת ואז קטעה את זה.

אותו כנ"ל דגמי AMG שגם בהם בקרת האחיזה נותנת קצת חופש משחק לפני שהיא נכנסת לעבודה.

ב-2 הרכבים הנ"ל יש בקרות אחיזה שמכויילות לצד הספורטיבי ולכן נותנות קצת משחק נשלט גם כשהן דלוקות.

חולגי,

תתחדש, רכב מדהים, תהנה!!

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

תתחדש ! אוטו נהדר !

המנועים האלה, בטיפול נכון מסוגלים לתת קילומטרים רבים של הנאה (אישית נתקלתי ברכב עם למעלה מ-350,000 ק"מ שעדיין בועט).

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

תודה על הברכות והאיחולים.

אמנם, "הצלחתי" לנהוג על הרכב רק ארבעה ימים לפני הכנסתו (הכנסתה, יותר מדוייק) למוסך, אבל התחושה היתה (באופן משמעותי) - נהדרת.

איני מתכנן כרגע שום שיפור כלשהו (לא פילטר אויר, הנמכה או שינוי במידת הצמיגים, שד"א דיי חדשים) למעט הבאת הרכב למצב מכאני טוב ככל שאוכל (המקסימום שאוכל מבחינה תקציבית = מה שהקציתי לכך).

ד"א - אם אתייחס לאלפות החדשות (עליהן דנתם במהלך השרשור) - דעתי היא, שככל שהתקדמו השנים, הרכב נהייה פחות ופחות אלפא, גם מבחינת צורה ועיצוב וכנראה גם מבחינת ביצועים התנהגות ומנוע (לטעמי לפחות, ואל תהרגו אותי - צריך להרביץ למי שעיצב את המיטו. הג'ולייטה החדשה נהדרת מבחינת עיצוב אך אינני יודע איך מבחינת מנוע והתנהגות. 159 מרהיבה עיצובית, 147 ככה ככה. עכשיו - שימו אותן מול האלפטא/ GTV / גו'ניור GT / ג'ולייטה / ג'וליה / סוד - כולן מעוצבות הרבה יותר יפה {ולא רק לזמנן}, וגם ההתנהגות והמנוע שלהן היו מצויינים לפחות לזמנן, מה שלא ניתן לומר על כל האלפות המודרניות).

alfa 156 2.5.

פורסם

אני מבין שרכשת רכב מתוחזק בו הוחלפו רוב המשולשים ורכיבי המתלים. אכן אל תנמיך.

פילטר פתוח שהומלץ בשרשור אכן ישפר צליל, אך קשה למקמ במקום קר, כתוצאה מכך, ישאב אויר חם ויפגע בביצועים, חלק מיקמו אותו כך, שבשלוליות שאב מים והרס מנוע. החלטתך , לכן, נכונה לטעמי.

השאר כסף לעתיד. חלק מן החלקים יקרים וחלקם תחליף בהמשך, לפי צורך. אל תמהר לשפוך הכל.

המנוע אמין לאין ערוך מן המנוע הקטן יותר.

יש אלפות רבות יפות, אך זו, מן היפות ביותר. יותר מ159ובאופן נדיר, יפה אף מגירסת הגיטי הממבוססת עליה.

המזגן הוא... נו.

הגה טוב מאוד. בקרת אחיזה לא ניתנת לניתוק כי...

במילים אחרות, במעט כסף מקבלים אלפא יפה, נשמעת טוב, חזקה וגם אם יש טובות מימנה, אין הרבה טובות מימנה בתחושה וזהו לטעמי העיקר. אין כמעט איבוד ערך, אין ביטוח מקיף.

כן צריך כסף לדלק, הרבה, לחלקים, וסבלנות. זהו אוטו ישן ועליך לשרתו לא פחות משהוא משרת אותך, אך נדמה לי שידעת זאת עוד לפני הרכישה.

כמה מן התכונות, לא תקבל ברכב חדש של פחות ממאתיים אלף שקלים.

פורסם
אם אתייחס לאלפות החדשות (עליהן דנתם במהלך השרשור) - דעתי היא, שככל שהתקדמו השנים, הרכב נהייה פחות ופחות אלפא

אתה באמת רוצה להצית את השרשור הזה מחדש? :lol: :lol: :lol: בלי קשר - תכנס לפורום IAROC, תראה שם סריקה שהעליתי - הטענות האלה חוזרות על עצמן מדי דור. מעין מוטיב חוזר שכזה.

לטעמי לפחות, ואל תהרגו אותי - צריך להרביץ למי שעיצב את המיטו.

לטעמי - אתה עדין. אפילו מאד.

אך זו, מן היפות ביותר.

לדעתי המשוחדת בעליל, אין רכב יפה ממנה שנמכר בישראל, לפחות לא כזה שאני יכול לחשוב עליו, בצד הזה של פרארי ומזראטי.

המזגן הוא... נו.

מילא שהוא נו, היום גיליתי שהוא גם מתנתק במצערת מלאה לזמן ממושך. ניחא, אם היה מה לנתק :lol:

בקרת אחיזה לא ניתנת לניתוק כי...

כי היא פשוט איננה בדור הזה :-D

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יש לי גליונות אוט מהתקופה כולל מבחנים לכל הגרסאות, אך צריך לחפשם.

בכל אופן, ב2002 כש147בסיסית נמכרה מאה אלף, 156 כשלך עלתה בערך פי שתיים.

ולנתונים מדויקים יותר, ב1999עלתה מאתיים אלף.

בשנתאלפיים וחמש, כמאתיים ארבעים אלף.

זכו ר שחלף הרבה זמן.

סאאב מפסידות יותר.

• תוכן חדש...