Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי נהיגה בימי ESP, ההנחה שלך שכל פעם שהמערכת נכנסת לפעולה היא מצילה אותך מתאונה, מוטעית. להסביר נהיגה במכונית ללא ESP למישהו שלא מכיר משהו אחר, זה תרגיל שנדון לכשלון. זה עניין של תחושה וחוייה שכבר לא קיימת (לא, אני לא מגזים, הפער ע נ ק).

אתה מדבר על נהיגה ספורטיבית או נהיגה רגילה? גם בלי ESP רובנו לא מחליקים בכל כיכר ופנייה.

emotion of motion

• תגובות 343
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

falou:

הייתה אחת כזאת לא מזמן, רק לא יובאה. פאנדה 100 כ"ס. אפילו EVO אהבו אותה.

לגבי שאר התגובה - זה נכון ברמת המסקנה, אבל לדעתי שגוי ברמת התפיסה. הנאה מנהיגה על המגבלות אינה מטרה עבור מהנדסי רכב (ועובדה - רכב כמו הטויובארו, שלכאורה יועד לכך, יצא פושר בכל ביקורת רצינית). בסופו של דבר מטרת המהנדס היא מיקסום - מיקסום אחיזה, בטחון, בטיחות, מהירות פניה כנגזרת וכו'. גם אם תחזור אחורה תראה שהמכוניות שנחשבו למובילות בין ההוט האצ'ים (קליאו ספורט, 106GTI) לא רק היו מהנות, אלא הציגו זמני מסלול מעולים ועדיפים בקבוצותיהם - ה-106 דוגמא מעולה לכך. נכון שכפועל יוצא מכל מה שאמרת היה כיף להחליק אותן, אבל שגוי לראות בזה מטרה ושגוי עוד יותר לחשוב שלזה הן תוכננו. השלב הנוכחי בהתפתחות המכונית הוא אבולוציה טבעית של כל תחום טכנולוגי שהוא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
תראה, הלוואי שהיה לי מספיק כסף שכדי שאוכל להצדיק רכישה ב-150 אלף ש"ח ב-"פשוט רציתי"... כשאני מוציא כזה סכום של כסף, אני אוהב לדעת, ככה, אני מול עצמי, למה אני מוציא אותו כך ולא אחרת. מה הדרישות והצרכים שלי ואיך הקנייה עונה עליהן. לסכם דרישות וצרכים ב-"אני רוצה אלפא", נראה לי שטחי.

אתה צודק ולא צודק בו זמנית. עשיתי נסיעות מבחן על 4-5 רכבים שונים לפני שקניתי דווקא את המיטו, והתחברתי אליה יותר, לפחות ברמה של נסיעת המבחן שהיא כמובן לא מספקת. מעבר לזה, גם פשוט רציתי אלפא במשך כמה שנים טובות\ וזה היה פקטור, כמו שזה פקטור אצל המון אנשים שקונים רכב דווקא ממותג כלשהו. במעמד הקנייה זה נראה שהרכב עונה על זה. היום, אחרי מספיק זמן עם המיטו, אני מודע יותר לבעיות שלה ויש דברים שבפרוש מאוד מפריעים לי, אבל לא בטוח שרכב כמו וולסטר היה נותן מענה יותר טוב עליהם (אם אני זוכר נכון הוא גם בכלל מגיע רק באוטומט) ובגלל זה אני קצת פוזל דווקא לכיוון האבארט :)

אני חושב שזה נושא לדיון אחר לחלוטין, אבל אני חושב שאין דרך באמת רציונלית לקנות רכב, אלא אם אתה מבלה איתו ונוהג בו כמה ימים בכבישים שונים. על כל דגם בערך שיצא ושקראתי עליו ביקרות אי פעם היו גם תגובות מאוד אוהדות וגם מאוד פושרות (גם על הטויובארו קראתי כבר לא מעט ביקורות לא מחמיאות, גם ממבקרים ישראלים וגם מכאלה מחו"), וזה גם היה המצב עם המיטו (יש לי את גרסת ה-qv).

היום אני שומע המון אנשים חולמים על הטויובארו ורואים באחד משני הדגמים את הרכב הבא שלהם, זה מבלי שמישהו מהם נהג ולו דקה אחת על אחת משתי הורסיות. האם זה פחות שטחי? לא בטוח.

השורה התחתונה היא, שכמו שכבר כתבו לך, גם אם כל הטענות שלך הן נכונות (וכנראה שכן) על השינוי בתעשיית הרכב וכו', הסיבה לכך היא לא נצחון המשווקים, אלא כל מה ש-RK כתב לך. בגלל זה גם באלפא נשאר רק העצוב בהשוואה למה שהיה פעם ואתה ואחרים מחפשים (שאני מסכים שבמיטו הוא לא מדהים, אבל בג'ולייטה דווקא עשו עבודה מרשימה מאוד ), ולא בגלל שאנשים רוצים רק עיצוב.

במאמר מוסגר, נשאר רק להתפלל להצלחת הקונספט של הטויובארו קופה. גם אם הביצוע לא מושלם, הצלחה של הרעיון העקרוני אולי גם תחזיר בקרוב את מכונית הנהיגה העממית, ההוט האץ', למקורות. משהו קטן, בעיקר קל, לא ממש מאובזר, לא יותר מדי אוחז, וכיפי. פיקנטו GTI מישהו?!

בע"ה.

הייתי אומר משהו טוב על הספיידר הבא של אלפא (שאמור להיות שת"פ עם מאזדה), אבל אני יודע רק דבר אחד עליה, לצערי: עממית היא לא תהייה ,לפחות לא מבחינת המחיר פה בישראל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
falou:

הייתה אחת כזאת לא מזמן, רק לא יובאה. פאנדה 100 כ"ס. אפילו EVO אהבו אותה.

הייתי קונה אחת, אם המחיר היה סביר.

falou:

בסופו של דבר מטרת המהנדס היא מיקסום - מיקסום אחיזה, בטחון, בטיחות, מהירות פניה כנגזרת וכו'. גם אם תחזור אחורה תראה שהמכוניות שנחשבו למובילות בין ההוט האצ'ים (קליאו ספורט, 106GTI) לא רק היו מהנות, אלא הציגו זמני מסלול מעולים ועדיפים בקבוצותיהם - ה-106 דוגמא מעולה לכך. נכון שכפועל יוצא מכל מה שאמרת היה כיף להחליק אותן, אבל שגוי לראות בזה מטרה ושגוי עוד יותר לחשוב שלזה הן תוכננו. השלב הנוכחי בהתפתחות המכונית הוא אבולוציה טבעית של כל תחום טכנולוגי שהוא.

אני חולק עליך לגמרי.

מטרת המהנדס היא לפתח את המוצר שיימכר, בהתאם למה שהוגדר לו ע"י השיווק.

מכוניות ספורט לא מפתחים לשם השגת מצויינות הנדסית. זהו מוצר צריכה שנועד לשוק ואמור לשרת את דרישות הצרכן. לכן, בכל מקרה, לא המהנדסים מגדירים את המטרה. מטרת המהנדסים הוא לפתח את המוצר לפי סדרי העדיפות שמחלקת השיווק מגדירה להם, במגבלות התקציב. אם התנהגות כביש משובחת היתה מוכרת, זה מה שהיו מייצרים (ראה טויובארו ומאזדה MX5 כדוגמא למכוניות עם סדר עדיפות מוצהר לטובת התנהגות כביש ותקשורת עם הנהג)

גם אם מה שכתבת נכון, מבחינת חווית הנהיגה במכונית כביש, הרדיפה אחרי מיקסום האחיזה הוא טעות. טעות, כי בכביש ציבורי אין אפשרות למצות את היכולת של רכב ספורטיבי מודרני (אלא אם אתה נהג מיומן ומתורגל). אחיזה גבוהה מדי גורמת לאובדן הקשר בין הנהג למכונית, לא ההיפך, ויוצרת מוצר שמעניק חווית נהיגה פחות טובה.

כל נהג עם מיומנות סבירה שינסה 306GTI יאמר לך שהיא מכונית נהיגה טובה יותר מסיאט לאון (לדוגמא). אם היא טובה יותר, אז מהבחינה הזו, המהנדסים יצרו מוצר פחות טוב במכונית החדשה.

מוצר נמדד ביכולת שלו לספק את קהל היעד.

הבעיה (שלי) היא שקהל היעד לא מחפש מכונות נהיגה טובות יותר (וזה מה שטענתי). אני פשוט במיעוט.

לבסוף, המכוניות של היום לא משיגות מצויינות הנדסית, הן פשוט מצויידות בצמיגים רחבים יותר ו-ESP. המתלים שלהם, לעומת זאת, פשוט פחות טובים. ה-106GTI לא היתה מכונית שתוכננה להחלקות, זו היתה מכונית עם התנהגות כביש ותקשורת מצויינת, ולכן היא היתה מצויינת גם כשאיבדה אחיזה. המכוניות המודרניות פשוט פחות טובות, אבסולוטית, כי חוסכים היכן שלציבור לא מעניין, במתלים ובהיגוי. אני בטוח שאם היו רוצים היו עושים הגה מתוגבר חשמלי מתקשר, רק שזה לא בעדיפות.

אני זוכר שלקחתי בזמנו את ה-307XS לנסיעת מבחן. פשוט, חד משמעית, מבחינת עבודת מתלים, מכונית פחות טובה מה-306. פחות נוחה ופחות מתנהגת.

מהבחינה הזו, הלכנו אחורה, לא קדימה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הייתי קונה אחת, אם המחיר היה סביר.

אתה מתכוון, אני מניח, לו הייתה מיובאת בכלל...

אני חולק עליך לגמרי.

ידוע :lol:

וברצינות - מה שאמרת לא סותר את הטענה שלי, אולי מגיע אליה מזווית אחרת. משחקיות ותקשורת אף פעם לא היו בסדרי עדיפויות של הקונים, מקסימום היו אלה תופעות לוואי של אילוצים - צמיגים לא מספיק אוחזים, שלדות/מרכבים לא מספיק קשוחים (הכל נכון לזמן הרלוונטי).

גם אם מה שכתבת נכון, מבחינת חווית הנהיגה במכונית כביש, הרדיפה אחרי מיקסום האחיזה הוא טעות.

שורש הטענה הזאת, כפי שאני רואה אותו, הוא שחוויית נהיגה במובן אליו אתה מתכוון היא בכלל שיקול. לטעמי, כמו שכתבתי, היא אף פעם לא הייתה אלא תופעת לוואי של אילוצים. זה אולי נכון שאתה וגם אני נהנינו ונהנים מכך, אבל זה לא משנה את העובדות.

כל נהג עם מיומנות סבירה שינסה 306GTI יאמר לך שהיא מכונית נהיגה טובה יותר מסיאט לאון (לדוגמא).

לא מדויק. מה שיגיד לך כל נהג זה שה-306 יותר מתקשרת ויותר קל להגיע עמה למגבלות (כאשר אבסולוטית, רוב הסיכויים שהמעטפת שלה צרה יותר). טוב יותר או פחות זה עניין של תפיסה ובעיקר עבר מוטורי של כל נהג ונהג.

הבעיה (שלי) היא שקהל היעד לא מחפש מכונות נהיגה טובות יותר (וזה מה שטענתי). אני פשוט במיעוט.

זה המפתח, במיוחד הסיפא. מכאן טענתי שלהציג את התפיסה שלך כאמת אבסולוטית היא טעות.

לבסוף, המכוניות של היום לא משיגות מצויינות הנדסית, הן פשוט מצויידות בצמיגים רחבים יותר ו-ESP.

זו טענה פשטנית מדי ולוקה ברומנטיזציית יתר של טכנולוגיות ישנות. גם אם היא נכונה ברמה העובדתית, אף יצרן שרוצה להישאר בביזנס לא ישקיע הון במיקסום טכנולוגיה ישנה ויקרה יותר במקום להשתמש באמצעים חדשים, זמינים וזולים יותר. זה פשוט לא הגיוני. אני בטוח שתסכים שאם היו צמיגים כמו היום לפני 20-30 שנה אף אחד לא היה בוחר מרצונו שלא לעשות בהם שימוש. בדיוק כמו שלא תראה מטוס קרב שהוא לא fly-by-wire היום, למשל.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אתה צודק ולא צודק בו זמנית. עשיתי נסיעות מבחן על 4-5 רכבים שונים לפני שקניתי דווקא את המיטו, והתחברתי אליה יותר

אני רוצה להזהר כשאני אומר את זה, כי אני לא רוצה שיישמע כביקורת, כי בסופו של דבר אף אחד לא צריך להצדיק את עצמו ולא כל החלטה צריכה להיות מנומקת ומנותחת לסיבותיה. אתה גם לא החלטת בעלמא, התנסית במכוניות שונות ובחרת, אבל לא מעניין אותך, ככה את מול המראה, למה העדפת את המיטו? המילה "מתחבר" משמשת היום כמילה סתמית שבאה במקום נימוק סדור.

אני אולי קצת אנליטי, אבל אני אוהב להבין למה אני בוחר כמו שאני בוחר.

אני חושב שזה נושא לדיון אחר לחלוטין, אבל אני חושב שאין דרך באמת רציונלית לקנות רכב, אלא אם אתה מבלה איתו ונוהג בו כמה ימים בכבישים שונים. על כל דגם בערך שיצא ושקראתי עליו ביקרות אי פעם היו גם תגובות מאוד אוהדות וגם מאוד פושרות (גם על הטויובארו קראתי כבר לא מעט ביקורות לא מחמיאות,

אני מעריץ את הטויובארו בהגדרת הקונספט. לפי מה ששמעתי מכאלו שאני מעריך דעתם, יש שם בעיה בביצוע (וכמובן בתמחור בארץ).

השורה התחתונה היא, שכמו שכבר כתבו לך, גם אם כל הטענות שלך הן נכונות (וכנראה שכן) על השינוי בתעשיית הרכב וכו', הסיבה לכך היא לא נצחון המשווקים, אלא כל מה ש-RK כתב לך. בגלל זה גם באלפא נשאר רק העצוב בהשוואה למה שהיה פעם ואתה ואחרים מחפשים (שאני מסכים שבמיטו הוא לא מדהים, אבל בג'ולייטה דווקא עשו עבודה מרשימה מאוד ), ולא בגלל שאנשים רוצים רק עיצוב.

עניתי לרומן בפרוטרוט כבר, אין טעם שאחזור על כך. אני חושב שגם המיטו וגם הג'ולייטה נראות מצויין, כשדווקא המיטו קצת יותר לא שגרתית. הן גם נמכרות לא רע למחירן, לפחות ממה שאני רואה על הכביש. אבל מה שעצוב זה שהמיטו לא מצליחה להיות מכונית נהיגה טובה יותר מאחותה לפלטפורמה.

הסיבה לכך איננה רדיפה אחר מצויינת הנדסית כזו או אחרת. בעבר פיאט ידעו לקחת פלטפורמה ולייצר על גביה משהו אחר לגמרי (פיאט קופה). הבעיה היא שאין סיבה להתאמץ, כי מספיק לשנות אדרת כדי לגבות מחיר פרימיום. לא צריך לגבות את המראה וכל הקשור למותג גם ביכולות בפועל.

הייתי אומר משהו טוב על הספיידר הבא של אלפא (שאמור להיות שת"פ עם מאזדה), אבל אני יודע רק דבר אחד עליה, לצערי: עממית היא לא תהייה ,לפחות לא מבחינת המחיר פה בישראל.

לא שת"פ, הספיידר הבאה תהיה מאזדה עם כסות של אלפא, שזה הטוב משני העולמות!

כיום, ככל הקשור לייצור מכונת נהיגה, אין באלפא מישהו שיודע את העבודה יותר טוב ממאזדה.

פורסם

לא מדויק. מה שיגיד לך כל נהג זה שה-306 יותר מתקשרת ויותר קל להגיע עמה למגבלות (כאשר אבסולוטית, רוב הסיכויים שהמעטפת שלה צרה יותר). טוב יותר או פחות זה עניין של תפיסה ובעיקר עבר מוטורי של כל נהג ונהג.

לא, לא.

זו בדיוק הנקודה

לא קרובה יותר למגבלות, טובה יותר אבסולוטית.

פעולת מתלים פרוגרסיבית, איזון טוב יותר בין היגוי יתר לתת היגוי, תגובה מהירה יותר לפעולות הנהג וכו'. מכונית עם מתלים עדיפים ועדיפות בכל מה שנגזר מכך.

זו טענה פשטנית מדי ולוקה ברומנטיזציית יתר של טכנולוגיות ישנות. גם אם היא נכונה ברמה העובדתית, אף יצרן שרוצה להישאר בביזנס לא ישקיע הון במיקסום טכנולוגיה ישנה ויקרה יותר במקום להשתמש באמצעים חדשים, זמינים וזולים יותר. זה פשוט לא הגיוני. אני בטוח שתסכים שאם היו צמיגים כמו היום לפני 20-30 שנה אף אחד לא היה בוחר מרצונו שלא לעשות בהם שימוש. בדיוק כמו שלא תראה מטוס קרב שהוא לא fly-by-wire היום, למשל.

מטוס הוא לא מוצר צריכה, הוא כלי פונקציונאלי גרידא. זה לא רלוונטי לדיון.

פורסם
אני רוצה להזהר כשאני אומר את זה, כי אני לא רוצה שיישמע כביקורת, כי בסופו של דבר אף אחד לא צריך להצדיק את עצמו ולא כל החלטה צריכה להיות מנומקת ומנותחת לסיבותיה. אתה גם לא החלטת בעלמא, התנסית במכוניות שונות ובחרת, אבל לא מעניין אותך, ככה את מול המראה, למה העדפת את המיטו? המילה "מתחבר" משמשת היום כמילה סתמית שבאה במקום נימוק סדור.

אני אולי קצת אנליטי, אבל אני אוהב להבין למה אני בוחר כמו שאני בוחר.

לא כולם ככה. לא כל אחד חייב להצדיק לעצמו בחירת מוצר שאמור לא רק לשמש אותו אלא גם להנות. בחירת רכב, במיוחד עבור חובב רכב, היא אמוציונלית בראש וראשונה. המילה "מתחבר", למשל, היא זו שמנעה ממני לרכוש ZX 1.8 ולהעדיף תחתיה 146 1.6, למרות ש-9 מתוך 10 אנשים יטענו שטעיתי, אבל מה לעשות, ה-ZX פשוט לא עשתה לי את זה. זה לגיטימי כמו כל טענה אחרת.

אני חושב שגם המיטו וגם הג'ולייטה נראות מצויין, כשדווקא המיטו קצת יותר לא שגרתית.

הנה דוגמא לטעם שונה - אני לא חושב שהמיטו נראית טוב.

אבל מה שעצוב זה שהמיטו לא מצליחה להיות מכונית נהיגה טובה יותר מאחותה לפלטפורמה.

הבעיה היא שאין סיבה להתאמץ, כי מספיק לשנות אדרת כדי לגבות מחיר פרימיום.

לא לגמרי נכון - ההשוואה של המיטו היא מול הפונטו אבארט, שגם היא נמכרת בפרימיום, והמיטו בפירוש פחות טובה לנהיגה. עניין פשוט של כיול פחות מוצלח, הפיתוח ממילא משותף.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לא כולם ככה. לא כל אחד חייב להצדיק לעצמו בחירת מוצר שאמור לא רק לשמש אותו אלא גם להנות. בחירת רכב, במיוחד עבור חובב רכב, היא אמוציונלית בראש וראשונה. המילה "מתחבר", למשל, היא זו שמנעה ממני לרכוש ZX 1.8 ולהעדיף תחתיה 146 1.6, למרות ש-9 מתוך 10 אנשים יטענו שטעיתי, אבל מה לעשות, ה-ZX פשוט לא עשתה לי את זה. זה לגיטימי כמו כל טענה אחרת.

זה שהבחירה אמונציונלית, זה ברור, אבל לא מעניין אותך לדעת מה מעורר בך אמוציות במקום לפטור זאת ב-"פשוט לא עשתה לי את זה?".

לי זה מאוד חשוב, כך כשאני קורא מבחן דרכים אני יכול לחפש בתיאור הרכב אם יש בו מה "שעושה לי את זה". זה גם מאפשר לי לבדוק מהר אם הדברים שחשובים לי מתקיימים ברכב שאני בוחן.

זה הופך את כל תהליך קבלת ההחלטות למשהו לא פחות רגשי, אבל מודע.

פורסם
לא לגמרי נכון - ההשוואה של המיטו היא מול הפונטו אבארט, שגם היא נמכרת בפרימיום, והמיטו בפירוש פחות טובה לנהיגה. עניין פשוט של כיול פחות מוצלח, הפיתוח ממילא משותף.

אני שוב לוקח את הדיון עוד קצת הצידה. קח לדוגמא את האבארט. כן, השלדה טובה מבחינת התנהגות, אבל מאוד לא נוחה. איך זה שמ-106 מלפני 15 שנה, הצליחה להתנהג יותר טוב וגם להיות יותר נוחה?

בסופו של דבר, זו חוכמה פחות גדולה לייצר מכונית שטובה לנהיגה ספורטיבית, אבל מאוד קשיחה. המכוניות הטובות של פעם ידעו לספק נוחות סבירה עם התנהגות כביש מצויינת. כן, על חשבון אחיזה כוללת, אבל שוב, זו מכונית לכביש לא מכונית למירוצי מסלול. במסלול חשוב להקריב הכל תמורת אחיזה (והעדר מוחלט של היגוי יתר וכל אובדן אחיזה, גם מאוד רצוי), אבל במכונית כביש החוכמה היא לשלב. לייצר משהו שהוא יותר וורסטילי, שמתאים לכבישים ציבוריים. יותר... מממ, מכונית ראלי.

פורסם
לא מעניין אותך לדעת מה מעורר בך אמוציות במקום לפטור זאת ב-"פשוט לא עשתה לי את זה?"

לא תמיד, לא כעדיפות ראשונה. זה יכול להיות מכלול דברים, זה יכול להיות אלמנט בודד. אם לפשט את זה, ה-ZX הרגישה לי אנמית מדי בעוד ה-146 הייתה "חיה" יותר, אבל זה לא הרבה יותר מדעי מאשר "לא עשתה לי את זה". מכיוון שהבחירה הייתה (ועודנה) עבור עצמי ולא דיווח אובייקטיבי לקוראים או מי שזה לא יהיה, מספיק לי.

אם בכל זאת להרחיב, אתה יכול למצוא את זה בכך שה-146 פשוט יותר מחמיאה לנהג בה בסיטואציה יומיומית (ומכיוון שאני לא חושב שירדתי מ-2000 ק"מ לחודש מאז שיש לי רכב, זה חשוב). עיצוב הפנים שלה, שלא יותר יפה או מכוער מה-ZX, יותר ממוקד נהג. התחושות בנהיגה יומיומית יותר חדות - כמו שאמרתי, בנהיגה רגילה (לא נמרצת) ה-ZX הרגישה די אנמית, בעוד ה-146 הרגישה יותר חדה ונמרצת, למרות שבפועל אני מניח שהדברים הפוכים. אני לא אשקר אם אגיד שההזדמנות לרכוש אלפא (משהו שישב לי בראש הרבה זמן) גם שיחקה תפקיד.

היופי הוא לא שאפשר או אי אפשר לנתח, אלא בכך שזה כלל לא משנה. בשבילי אותם המלים "עשתה לי את זה/התחברתי" או ההיפך עדיין מספיקות. אולי זה לא בסיס להמלצה לאחר, אבל לקניה עצמית - ועוד איך!

אני שוב לוקח את הדיון עוד קצת הצידה. קח לדוגמא את האבארט. כן, השלדה טובה מבחינת התנהגות, אבל מאוד לא נוחה. איך זה שמ-106 מלפני 15 שנה, הצליחה להתנהג יותר טוב וגם להיות יותר נוחה?

אם אתה מדבר על ה-500, אז אין לי מושג כי לא נהגתי. נהגתי בפונטו אבארט והיא הרגישה לי מספיק נוחה עבור הוט האצ', בוודאי יותר מהמיטו. בגדול, הפונטו אבארט היא מיטו יותר יפה, יותר נוחה ויותר מתנהגת לטעמי.

בסופו של דבר, זו חוכמה פחות גדולה לייצר מכונית שטובה לנהיגה ספורטיבית, אבל מאוד קשיחה.

למה? כי לא ידעו לעשות את זה פעם? זו פשוט ההתקדמות, נאהב את זה או לא.

יותר... מממ, מכונית ראלי.

שוב הדיון על ראלי של פעם לעומת זה של עכשיו (וקן בלוק, לצורך העניין, לא נחשב, ע"ע שורת הנקודות שלו)?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לעניין החלטות הנדסיות וכו':

מתוך ויקיפדיה אמנם, אבל הנה אחת מהדרישות שהועלו בפני מתכנני המיאטה בזמנו:

That all four wheels would be attached by wishbone or multi-link suspension systems to maximize tire performance, road grip, and dynamic stability.

כפי שאתה רואה, אין דרישות לדבר פרט למיקסום ביצועים, אחיזה ויציבות. היתר, כמו שאמרתי, תופעות לוואי.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_MX-5

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
זה שהבחירה אמונציונלית, זה ברור, אבל לא מעניין אותך לדעת מה מעורר בך אמוציות במקום לפטור זאת ב-"פשוט לא עשתה לי את זה?".

לי זה מאוד חשוב, כך כשאני קורא מבחן דרכים אני יכול לחפש בתיאור הרכב אם יש בו מה "שעושה לי את זה". זה גם מאפשר לי לבדוק מהר אם הדברים שחשובים לי מתקיימים ברכב שאני בוחן.

זה הופך את כל תהליך קבלת ההחלטות למשהו לא פחות רגשי, אבל מודע.

מעניין גם מעניין, וזה לא עניין של ביקורת או משהו כזה.

אני יכול למשל להגיד שהג'ולייטה המקבילה (1.4, 170) הרגישה לי כבדה כמו טרקטור ולכן העדפתי את המיטו עליה. הניסיון לפרש את "עשתה לי את זה" הוא מעגלי וגם לא מוביל לשום מקום, כי אין יותר רציונאל ב-"קראתי מבחן דרכים וראיתי שם דברים שנראים לי" מבמה שאני אומר. הרי בסוף אתה לא בוחר את הרכב עפי איזה מדד אבסולוטי של ביצועים (ואני לא יודע אם קיים כזה, אבל סביר שבתנאי מעבדה לכל רכב אפשר לחשב כל אספקט כזה באופן דיי מדוייק), אלא על פי כמה שאתה נהנה ממנו וזה לא רציונאלי אף פעם, גם אם ה-"נהנה" שלך הוא קצת יותר מנומק לכאורה משלי, ואת ה-"התחברתי אליה יותר" אתה יכול להחליף ב-"ההגה היה יותר תקשורתי ויחסי ההעברה היו יותר טובים" או כל דבר אחר שגורם לך להתלהב מרכב כזה או אחר. שוב, אפשר לרואת את זה בקלות גם ממבחני דרכים של רכבים (בהנחה שהכותבים לא משוחדים :) ), כשיש אחד שמהלל ויש אחר שקוטל את הרכב בדיוק על אותו האספקט.

בשורה התחתונה אפשר לסכם את זה בזה שגם אם הבחירות שלך נראות לך יותר מבוססות ורציונאליות משלי, הרי שאם נחזור לתחילת הויכוח - העיצוב בפרוש לא היה בין הסיבות לזה שבחרתי דווקא במיטו ואני בהחלט רוצה להאמין שזה נכון לגבי עוד הרבה אנשים אחרים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

קצת קשה לי לעקוב אחרי הדיון הזה מהניכר, אז רק אעיר שתי הערות:

א. להתייחס למה שכתוב בוויקי כאילו זה באמת מה שקרה במשרדי מזדה, זה קצת נאיבי. כמעט כמו:

ב. להגיד שלא מאמצי שיווק הם שגרמו להפנמת התחושה הטובה שנובעת מ"אלפא" או GTI של חברה כזו או אחרת או כל רכב אחר. אין שום בעיה להודות בזה ולהמשיך הלאה. הדברים האלה הם בחלקם אמוציונאלים.

המשך יום טוב :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אתה בטח מתכוון ל:

ג. להודות, סוף סוף, שכל ההעדפות של רוב המצדדים באסכולה הישנה, לכאורה, נובעות מקריאה במגזיני רכב עם כתבים מבוצרים בנורמות הנסמכות על קודמיהם ומכוניות ישנות יותר? :wink:

ובנימה רצינית יותר:

ד. מיקסום יכולת המכונית כנראה לוקח מהכיף של המכוניות הקודמות שנבע, בחלקו הניכר, מהעובדה שבטכנותוגיות שהיו אז, הכל היה קרוב ונגיש יותר. הזמנים פשוט השתנו. זה לא אומר שאני לא אוהב את מה שהיה פעם, אני פשוט משתדל להיות פחות נאיבי.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...