Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רומן אתה בטוח שההגה מעץ? גם בג'ולייטה 79 שלי הייתי בטוח שההגה מעץ עד שגיליתי שהוא מפלסטיק עם לכה.

למיטב זכרוני, יכול להיות שאני טועה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 343
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צודק בר, ובשבילך יש גם 156 עם גימור דמוי קטיפה.

אמיגר, קצת פתיחות, קצת [נפש יהודית

אם זה נראה כמו עץ ומרגיש כמו עץ, זה עץ.

אז מה אם מוצאו מן הפלסטיק? אז תזלזל ותדביק עליו מסטיק?

הפלסטיק באוטו שלך בן 30 הוא כבר מאובן

ככה זה עם פלסטיק ישן.

קלאסיקה, כמובן.

גילית כאן סודות כמוסים.

הרחקת כמעט שלושה קונים.

זה דבר שלא עושים.

אז מהר, לפני שתמשיך למעוד

אני מכריז עליו כעץ של כבוד.

וישבו איש תחת גפנו ותאנת פלסטיקו ותשקוט הארץ ארבעים שנה.

פורסם
בבקשה:

חולגי - האם הרכב הוא עם הספרות 156 באמצע המספר?

כי אם כן - היא היתה פעם שלי ו"נמכרה" לחברת הביטוח בנמחיר מחירון. והמבין יבין...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
צודק בר, ובשבילך יש גם 156 עם גימור דמוי קטיפה.

אמיגר, קצת פתיחות, קצת [נפש יהודית

אם זה נראה כמו עץ ומרגיש כמו עץ, זה עץ.

אז מה אם מוצאו מן הפלסטיק? אז תזלזל ותדביק עליו מסטיק?

הפלסטיק באוטו שלך בן 30 הוא כבר מאובן

ככה זה עם פלסטיק ישן.

קלאסיקה, כמובן.

גילית כאן סודות כמוסים.

הרחקת כמעט שלושה קונים.

זה דבר שלא עושים.

אז מהר, לפני שתמשיך למעוד

אני מכריז עליו כעץ של כבוד.

וישבו איש תחת גפנו ותאנת פלסטיקו ותשקוט הארץ ארבעים שנה.

אתה מתכונן לפיוטי יום כיפור?:-)

חוץ מזה הגה העץ מהפלסטיק בג'ולייטה הוא הכי טוב שהיה לי. אפילו טוב יותר מהגה האוטובוס מעץ אמיתי שיש בספיידר, כך שמי שזה מרחיק אותו מאלפא כנראה לא היה אמור להתקרב מלכתחילה.

פורסם
חולגי - האם הרכב הוא עם הספרות 156 באמצע המספר?

כי אם כן - היא היתה פעם שלי ו"נמכרה" לחברת הביטוח בנמחיר מחירון. והמבין יבין...

שלילי :roll:.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני מחליף את הסמלון כל כמה זמן, אז הנה סיפורו של הנוכחי:

גראן-פרי קנדה 95, הנצחון הראשון והיחיד של ז'אן אלזי בפורמולה 1. עכשיו כבר אני יכול להגיד שאני די בר-מזל שראיתי אותו בלייב. לאחר סיום המירוץ נגמר לאלזי הדלק ושומאכר (שתקלה אצלו נתנה לאלזי את הנצחון) נתן לו טרמפ - וזו התמונה.

אלזי היה נהג טבעי מדהים אך חסר מזל באופן מדהים אף יותר, שעקב אהבתו הרבה לפרארי חתם אצלה ולא בוויליאמס בדיוק כשוויליאמס שחטו כל מה שהעז להתייצב על הגריד ופרארי התחפשו לאלפא 33. חוסר המזל (פרש מהובלה או מקום שני ב-9 מירוצים!) וככל הנראה גם יכולת פחותה להיות נהג ניסוי (דבר שבו סנה, פרוסט ושומאכר, למשל, הצטיינו הצטיינות יתרה) השאירו אותו כבהטחה לא ממומשת. את חוסר המזל הוא גרר גם לבנטון, כשעבר לשם במעבר נגדי לזה של שומי לפרארי, בדיוק כשפרארי השתפרו ובנטון הידרדרו. עם זאת, כנהג טבעי הוא בהחלט ברמה אחת עם כל הגדולים, ולראות אותו, למשל, נותן תצוגה על צמיגי סליקס בגשם שוטף היא חוויה מאין כמוה.

אלזי הוא נהג שקל וכיף להזדהות אתו, במיוחד לאלפיסט (ועוד אוהד הפועל חיפה :lol: ). הוא חסר מזל, הוא טמפרמנטי (פעם, לאחר פרישה נוספת עקב תקלה, הוא נכנס ל-164 שלו ודפק נסיעה נון-סטופ לצרפת, מאיטליה אאל"ט), הוא נהג טבעי בעל סגנון ראוותני - כל המרכיבים לאנדרדוג האהוד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הוא הנהג האהוב גם עלי, ומאותם סיבות שציינת.

לא אשכח את הפרישה שלו מהמקום הראשון בגראן פרי הגרמני אם אני לא טועה.

לענין השחלוף שלו עם שומאכר, התוצאות שציינת אכן מדויקות אבל זה לא היה רק עניין של מזל. שומאכר הביא איתו לפרארי חלק לא מבוטל מהצוות שלו מבנטון ולא פחות חשוב, את עצמו. יש לו, כמו שהיתה לסנה, כמו שיש לאלונסו וכמו שלא היה לאלזי, רייקונן, מסה ואחרים את היכולת להיות שותפים מלאים לפיתוח המכונית. תכונה שהיתה והינה בעלת משמעות רבה בנצחונות ובתארים שלהם.

פורסם

רומן, אתה מזדהה איתו.

אני מזדהה מאוד עם שתי השורות האחרונות שכתבת.

גם לא כל אלפיסט יבין את כוונתך, לא לכולם החיבור שעשית מתבקש.

בעיניי כן.

אהבתי.

נ.ב אולי פרשנותך קשורה לרקע תרבותי כלשהו. ד"ש לשוויק ועוד כמה מידידיו.

לא יודע אם קראת בזמנו את עלי מוהר- בשער. היית נהנה.

פורסם

עוד תכונה יחודית (למיטב ידיעתי) לאלזי היא האופן בו הוא הפעיל, או יותר נכון לא הפעיל, את שרירי הצואר שלו בפניות.

אחד מהאתגרים הקשים העומדים בפני נהג פורמולה 1 הוא הצורך להתנגד לתאוצה הצידית (כוחות G) המופעלים על הראש בפניות. הם משקיעים המון באימונים של שרירי הצואר כדי להצליח ולהחזיק את הראש ישר. אלזי החליט שזה לא בשבילו וסיגל סגנון נהיגה בו הראש שלו פשוט נזרק מצד לצד בפניות ונחבט בדפנות הקוקפיט.

מצאתי וידאו שמראה את זה.

פורסם

גראן-פרי קנדה 95, הנצחון הראשון והיחיד של ז'אן אלזי בפורמולה 1. עכשיו כבר אני יכול להגיד שאני די בר-מזל שראיתי אותו בלייב. לאחר סיום המירוץ נגמר לאלזי הדלק ושומאכר (שתקלה אצלו נתנה לאלזי את הנצחון) נתן לו טרמפ - וזו התמונה.

אלזי היה נהג טבעי מדהים אך חסר מזל באופן מדהים אף יותר, שעקב אהבתו הרבה לפרארי חתם אצלה ולא בוויליאמס בדיוק כשוויליאמס שחטו כל מה שהעז להתייצב על הגריד ופרארי התחפשו לאלפא 33. חוסר המזל (פרש מהובלה או מקום שני ב-9 מירוצים!) וככל הנראה גם יכולת פחותה להיות נהג ניסוי (דבר שבו סנה, פרוסט ושומאכר, למשל, הצטיינו הצטיינות יתרה) השאירו אותו כבהטחה לא ממומשת. את חוסר המזל הוא גרר גם לבנטון, כשעבר לשם במעבר נגדי לזה של שומי לפרארי, בדיוק כשפרארי השתפרו ובנטון הידרדרו. עם זאת, כנהג טבעי הוא בהחלט ברמה אחת עם כל הגדולים, ולראות אותו, למשל, נותן תצוגה על צמיגי סליקס בגשם שוטף היא חוויה מאין כמוה.

אלזי הוא נהג שקל וכיף להזדהות אתו, במיוחד לאלפיסט (ועוד אוהד הפועל חיפה :lol: ). הוא חסר מזל, הוא טמפרמנטי (פעם, לאחר פרישה נוספת עקב תקלה, הוא נכנס ל-164 שלו ודפק נסיעה נון-סטופ לצרפת, מאיטליה אאל"ט), הוא נהג טבעי בעל סגנון ראוותני - כל המרכיבים לאנדרדוג האהוד.

.....

פורסם

לא היה לי מושג שאתה חובב מירוצי F1 (היית בקנדה 95'? איזה כיף לך!).

את הסיפור מאחורי התמונה אני מכיר היטב.

נהג נדיר ומיוחד.

האוהדים הצרפתים מתגאים בכך שהוא נולד באביניון ודובר צרפתית (וגם מתחרה עם רשיון מירוצים צרפתי).

האיטלקים אוהבים 'לקחת עליו בעלות' ומזכירים לכולם את השורשים האיטלקיים של אביו (אימו?), שהגיע מסיציליה.

סיפור קצר, ברשותכם-

יום אחרי שביקרנו בתערוכת ז'נבה האחרונה, אחי, אבי ואני יצאנו לשיטוט רגלי ברחובות העיר.

היה זה יום שבת קריר אך שמשי והשוויצרים יצאו בהמוניהם לרחובות וגדות הנהר בכדי להנות, קצת, מקרני השמש.

לפתע, באחד מרחובותיה הראשיים של העיר (רחוב של קניות; חנויות יוקרה, אופנה וכו'), דרכי הצטלבה עם מישהו שנראה

בול כמו אלזי (לראות מישהו בטלוויזיה זה דבר אחד- להצליח לזהותו מבין ההמון ברחוב, זה משהו אחר לגמריי).

מתקרב עוד קצת, משפשף את עיניי, שוב, כלא מאמין ורואה שזה אכן הוא- ז'אן אלזי מטייל עם ילדיו (ועם אשתו הנאה, קומיקו) ברחובות ז'נבה ואף אחד לא מעיף מבט שני לעברו.

האינסטנקט הראשוני של ראש כרוב, עבדכם הנאמן, היה לחטוף את המצלמה הטובה מאבא ולצלם כמה תמונות בסגנון פאפרצי.

אחרי מיליונית שנייה נוספת התאשתתי, צמצמתי צעדיי עוד קצת וסימנתי לאבי לעקוב אחריי- ומהר: "אקסקיוז מי, מיסטר אלזי, מיי איי הב א פיקצ'ר וויז יו?" , שאלתי, בעודי נושף בעורפו (הולכים מהר, האירופאים האלה), "ייס, באט פליז, הארי אפ, איי אם אין א טריפ וויז מיי פמילי", באה התשובה.

אחרי מספר שניות של התעסקות עם המצלמה (המעולה; לא שלנו, של חבר מהעבודה), הגיעה התוצאה המיוחלת- אני, עם חיוך מאוזן- לאוזן, נצמד קלות לאליל המירוצים הצרפתי. אח"כ גם לחצנו ידיים (!!). וכן, רחצתי אותה מאז.

מיותר לציין שזה עשה לי את הטיול.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

• תוכן חדש...