Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולבו S80 טורבו או סאאב 9-5?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

mickey, מצבר מאחור נמצא בהרבה רכבים טובים וזה כמובן לא התחיל מוולבו. היה את זה לאלפא 164, לבימרים מדגמים שונים במהלך עשרות שנים, מרצדסים ועוד. אני לא חושב שעיניין החום מהותי כאן כמו עיניין של חלוקת משקל. היה לי כבר רכב עם שני מצברים מתחת למכסה מנוע ואין עם זה שום בעייה.

הסיבה בגללה הS80 שלך אמינה כי זה דגם ללא טורבו, בנוסף לזה אתה נהנה מגיר 5 הילוכים. לקנות טורבו ישן ובזול לדעתי זה מתכון מושלם לנפילה לבור ללא תחתית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קודם כל שים לה שהרוכבים הם מקטגוריות שונות, סאאב 95 מתבססת על האופל וקטרה שנמכרה בשנים אלו, דהיינו רכב משפחתי גדול לשנים הללו ובגודל מקביל לרכב משפחתי קומפקטי של זמננו כדוגמת מאזדה 3 ושות׳ הוולוו s80 שייכת לקטגוריה גבוהה יותר והייתה בקצה העליון של קבוצה זו מבחינת גודלה.

מעצם הבדלי הקטגוריות ולמיטב זכרוני מקריאת כתבות על רכבים אלו מהשנים הללו, הרי שדווקא הוולוו טובה יותר בכל פרמטר, החל מהמרחב הפנימי, כלה באיכות החומרים ורמתם בנוחות הנסיעה ובבטיחות הפסיבית. הבסיס של האופל וקטרה של השנים הללו לא היה בין המוצלחים וסאב לא הצליחו לשפר אותו מהותית.

בנוסף מהוולו נמכרו כמויות גדולות בהרבה של רכבים ולא חסר חלפים משומשים ותחליפים ומוסכים מורשים לא מורשים. בסאאב תאלץ לחפש בנרות ובין היתר לאור פשיטת הרגל שלה.

לי דווקא אין ספק שבין הרכבים הללו הוולוו היא קניה כדאית ביותר ואפילו לא הייתי מגדיר אותה כהרפתקנית במיוחד, שכן לאור המחיר הנמוך במיוחד בעבור הרכישה הרי שעלויות אחזקה ושימוש גבוהות מהממוצע יביאו רק לאיזון כך שסך הכל ההוצאות של הרכישה והאחזקה לאחר כמה שנים יהיו ככל הנראה סבירות והתמורה שתקבל תהיה נהדרת.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

נראה לי שהתבלבלתי והתייחסתי לסאאב 93 במקום ל-95. כאן ההבדלים כבר פחות מהותיים ולמיטב זכרוני למרות שלסאאב יש בסיס גלגלים קטן בהרבה המרווח הפנימי שלה מתקרב לזה של הוולו. אני זוכר שהיה כתוב שלסאאב טורבו מתלים מרסקי עצמות ושילדה הנעה קדמית שאינה מצליחה להשתלט על הכוח הרב של המנוע. מלבד זאת אני דווקא אהבתי את הייחודיות שלה בשנים הללו אולם אין לי ספק שלגבי שאר הערותיי הקודמות לגבי חלפים ומוסכים הוולוו תהיה עדיפה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
קודם כל שים לה שהרוכבים הם מקטגוריות שונות, סאאב 95 מתבססת על האופל וקטרה שנמכרה בשנים אלו, דהיינו רכב משפחתי גדול לשנים הללו ובגודל מקביל לרכב משפחתי קומפקטי של זמננו כדוגמת מאזדה 3 ושות׳ הוולוו s80 שייכת לקטגוריה גבוהה יותר והייתה בקצה העליון של קבוצה זו

הוולבו האת אמורה להיות בקטגוריה E והרכב היה אמור להתחרות בפלח שוק הזה עם רכבים כמו מרצדס E, אודי A6, במוו סדרה 5 ועוד. בפועל S80 להתרשמותי הייתה עוד רחוקה מרכבים כאלה. היתרונות היו אמורים להיות מחיר נמוך יותר ומנועים חזקים למדי והיעד היה להתחרות בדגמים עם מנועים חלשים.

למיטב ידיעתי לסאאב מעולם לא היה דגם עבור קטגוריה E אלא רק D. כך שסאאב אמור היה להתחרות עם פסאט, A4, מרצדס סי קלאס, במוו סדרה 3 וולבו S60 ועוד.

אישית הייתי כמובן חושש לקנות סאאב בגלל שחברה פשטה רגל, מצד השני הוולבו אומנם נמכרה לסינים אבל הפיתוח וייצור כמה שאני מבין עדיין בשבדיה. לטובת הוולבו גם אפשר לציין פיתוח עצמי של הפלטפורמה שפורד אימצו אותה עבור רכבים נוספים.

בS80 מלבד הבעיות שהיו לי בדגם טורבו (מה לעשות, גם לי קרצו 272 סוסים), לא אהבתי בידוד חלש של רעשי כביש וצמיגים. משהו שהייתי מצפה מרכב בקטגורייה כזאת להיות ברמה גבוהה יותר.  

אני הייתי ממליץ לפותח השרשור ליראות אילו אופציות יש מקרב רכבים תוצרת גרמנייה ואיטליה, למשל לנציה קפפה שהזכירו או דגם מעניין של אלפא שניתן למצוא במחירים פחות או יותר סבירים. כמובן גם איזו מרצדס נחמדה או בימר היו יכולים לעשות את העבודה אם התקציב מאפשר, הבונוס גם הנעה אחורית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני זוכר שהיה כתוב שלסאאב טורבו מתלים מרסקי עצמות ושילדה הנעה קדמית שאינה מצליחה להשתלט על הכוח הרב של המנוע.

זכרונך מטעה אותך.

מרסקי שלדה ? אחרי שתסע בסאאב טורבו דעתך תתהפך ב- 180 מעלות. ברוב מכוניות סאאב 9-5 בשנתון הראשון (1998), הוחלפו קפיצים, בומי זעזועים ומוטות מייצבים לקשיחים יותר. הדבר בוצע על חשבון היצרן, מכיוון שהלקוחות בכל העולם כולל בארץ דרשו את הדבר ועדיין מדובר באחת ממגהצות הכביש הטובות ביותר.

הנעה קדמית של סאאב יודעת לטפל היטב גם בהספקים של סטייג' 3.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

כמי שהחזיק בעברו סאאב 95 גריפין ולחבר מאוד טוב שלי יש כבר שנתיים ולוו מתחילת שנות האלפיים אני יכול לומר , הוולוו הרבה יותר מרווחת מהסאב , איכות החומרים וההרכבה טובים משמעותית . לזכות הסאאב אני יכול לזקוף את המקוריות של האינטריור כמו כמו הסויץ שנמצא בין המושבים ועוד שלל דברים מגניבים שלא רואים באותו הסגמנט. כמו כן המערכת תוצרת הרמן קרדון והיא זכורה לי לטובה(באמת טובה).

מכיוון שאני כותב מהאייפון , אני יפסיק פה , אם תרצה אני ייפרט יותר לגביי שני הרכבים בהמשך.

שבוע טוב.

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

• תוכן חדש...