Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירידה מהארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה משפט שחייב להופיע בחתימה :-)

מישהו זוכר שבשנות ה 70 תלו שלט בנמל התעופה בן גוריון "האחרון שעוזב שיכבה את האור" ?

לא היה שלט כזה

הייתה בדיחה כזו

והשנה הייתה 1966 שהייתה שנת מיתון עמוק

הכל השתנה אחרי מלחמת ששת השנים שהתרחשה ביוני 1967

ואלה היו שנות פרוספריטי במשק הישראלי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 964
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
די נו... קדחתם על דברים רבים שאין לכם שמץ של מושג לגביהם.

אני אתן קצת רקע על מה שעברתי בשנתיים וחצי האחרונות בכדי שתבינו:

סגרתי את העסק שלי, עזבתי את הבית, בזבזתי את החסכונות שלי והתחלתי מחדש.

אחרי ששכרתי דירת 2 חדרים בהוליווד ודשדשתי החלטתי לקחת עבודה שהציעו לי ועברתי לצפון קליפורניה, אז גם עשיתי סוויטץ' בראש.

אני גר באיזור שנחשב די מאעפן כי זה זול ויש לי המון חניה, משלם $1600 בחודש שכירות על דירת 3 חדרים בבניין נחמד, יש אולי משפחה אחת של אמריקאים לבנים פה, הרוב מקסיקנים, פיליפינים ואפריקאים.

יש לי שותף לדירה, חבר קרוב אז זה כייף וגם הנטל מתחלק ל2, יוצא שהוצאות הרכב שלי גבוהות יותר מהוצאות הדיור.

אני מתלוצץ ואומר שאני גר בגטו, לא ממש מרגיש ככה למרות שחמש דקות נסיעה על הרחוב שלי ואתה מוצא את בלב אוקלנד איפה שבלילה יש זונות וסרסורים בפינות הרחוב.

אני אדם חברותי מטבעי ואין לי שום בעיה עם מקומות "בעייתיים", יעידו כמה חברי פורום שביקרו אותי וזכו לטיול לילי בקומפטון ואיזורים מפוקפקים אחרים בלוס אנג'לס כי מבחינתי זה חלק מהחיים שם.

אני מכיר אנשים מכל קצוות האוכלוסיה, אם אלה מקסיקנים מקועקעים ששייכים לכנופייה ועל גופם יותר דיו מבתנ"ך, או יזמי הייטק מבריקים שעשו אקזיט של 600 מיליון דולר.

אפשר לחיות בהרמוניה.

כמו שכתבתי, ההוצאות החודשיות שלי מסתכמות כרגע בכ$5000 לחודש.

ואני לא איפה שהייתי או איפה שאני רוצה להיות מבחינת השכר.

ב$5000 שאני מוציא בחודש אני מכסה את עלויות המחיה, עלויות הרכב(יש 3 בסה"כ), חופשות (2 סופשים בחודש), ביגוד ושטויות.

את הצמצום שעשיתי אני לא מרגיש, וויתרתי על מסיבות הבריכה ההזויות ומסעדות היוקרה על בסיס קבוע, אני חי טוב מאוד אבל עושה הכל חכם יותר, אני גם יודע שאני יכול לחתוך עוד $2000 מההוצאות החודשיות אבל זה בשביל הנפש.

שנייה, שאני אבין. אתה גר באזור מעפן עם המון מהגרים ואוכלוסיה מעוטת יכולת, עם שותף בדירה, זונות וסרסורים בכל פינת רחוב, ועדיין מצליח לבזבז 5000 דולר בחודש - ואת כל זה אתה מציג בתור החיים הטובים באמריקה לעומת המצב בישראל?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אסור לו לכתוב כמה הוא באמת מרוויח, מס הכנסה שם יותר גרוע מביטוח לאומי שלנו.

בואו נסכם שאם היינו מצליחים לתקן את המנטליות הישראלית, היה הרבה יותר כיף לחיות פה למרות היוקר היחסי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הביטוח הלאומי רודף אחרי אנשים בכדי שביום שתזדקק להם תוכל לממש את הזכויות המגיעות לך.

איזה כייף לי :)

פורסם

בתור אחד ש"מבלה" לא מעט בחורים שונים ברחבי ארה"ב בחודשים האחרונים, ובתור אחד שמת לעשות לשם רילוקיישן לכמה שנים (אפילו בזבזתי אתמול 3 שעות מהחיים שלי על לרפרש את תוצאות הגרלת הגרין קארד, רק כדי לגלות שלא זכינו) אני יכול להגיד שההשוואה בין ארה"ב לישראל היא לא ממש "הוגנת" (כנ"ל לגבי מדינות כמו קנדה או אפילו גרמניה). אין ויכוח לדעתי על כך שמהנדס מוכשר (או אפילו בעל מקצוע אחר שטוב בתחומו) יהנה מרמת חיים גבוהה יותר בארה"ב (בית גדול יותר, רכב חזק יותר, המבורגר זול יותר וכדומה), אבל הרי ארה"ב היא מעצמה עולמית, שקיימת הרבה יותר זמן מישראל ועם אוכלוסיה הגדולה פי 50 בערך מישראל, אז איך אפשר להשוות?

מצד שני, אפשר לקחת לשם השוואה גם "מעצמות" כמו רוסיה (או מוסקבה בפרט), שאני לא בטוח שהחיים שם נוחים יותר מאשר בארץ (אז כן, האלכוהול זול יותר, יש מטרו, הבחורות אולי יפות יותר וגם הטינדר מפרגן, אבל פה כנראה זה נגמר).

בשורה התחתונה, יחסית לגילה של ישראל, יחסית לאזור שבו אנחנו חיים (ולתחביב של שכנינו לרצוח יהודים) ויחסית לשאר הבעיות שיש כאן (אוכלוסיות שלא עובדות או תורמות למשק ועוד) המצב פה לא כזה רע כמו שאנשים מנסים לתאר.

יש עוד הרבה מה לשפר (מחירי הדיור, תחבורה ציבורית, מונופולים וועדים שונים ועוד), אבל סך הכל די נחמד פה.

פורסם

אני גר במקום שנחשב זול, זה לא אומר שאני מנהל את החיים שלי שם, היתרון של המיקום הזה הוא הקרב ל3 כבישים ראשיים, דבר שמקל על ההתניידות שלי לענייני עבודה/פנאי.

דיור כולל חשבונות זה משהו שעולה לי כמעט $1000 בחודש, גרושים.

הוצאות רכב כמעט $1800(כולל דלק וביטוחים)

תשלומים חודשיים עוד $300.

משאיר לי כסף לביגוד, מסעדות, הופעות וסמים.

ולחשוב שפעם הייתי מוציא $2000 דולר בסופ"ש... אז הצמצום שלי הוא יחסי למה שאני אישית רגיל אליו.

קצת מהחודשיים האחרונים:

uploadfromtaptalk1462402087955.jpg

uploadfromtaptalk1462402947266.jpguploadfromtaptalk1462402978637.jpguploadfromtaptalk1462402991618.jpguploadfromtaptalk1462403001798.jpguploadfromtaptalk1462403021499.jpguploadfromtaptalk1462403040364.jpguploadfromtaptalk1462403066852.jpg

אני ללא ספק סוחט את התקציב שלי עד תום.

haters will hate

פורסם

הדבר שהכי מדהים אותי בנושא זה כמה אנשים להוטים לדבר על הנושא הזה של ״ירידה מהארץ״, בביקור האחרון שלי נפגשתי עם כמה חברים וכל אחד מהם היה חייב לתת לי את השטיפה שלו של למה הוא בחיים לא היה עושה את זה וכמה שזה החלטה נוראית.

צרות העין הזו והכניסה לתוך הוריד של הבנאדם שעומד מולך היא נוראית, עובדים איתי אנשים כאן שהגיעו לארה״ב מכל יבשת ומכל תרבות שרק תוכלו לחשוב עליה, משיחות מאוד עמוקות שניהלתי עם אנשים לא יצא לי לשמוע על אחד שבסביבה המיידית שלו הוא קיבל כאלו תגובות לגבי ה״ירידה״ שלו לארה״ב.

כן יש לי הרבה יותר מבחינה חומרית אבל בארץ לא היה חסר לי כלום, והסיבה העיקרית שבגללה עברתי היה איכות החיים, לעבוד 8 שעות ביום, שיש לך יומיים חופשים אמיתיים שבהם כל העסקים פתוחים ואתה לא במרדף אחרי הזמן שלך כל הזמן מבלה בלהתווכח עם אנשים בכל פינה אפשרית. השקט הנפשי הזה לעשות את הבחירות שלך מבחינת זמן ותחביבים שווה הרבה יותר מכל דבר אחר.

בסופו של יום יגיעו אלו שיגידו למה אין לך סבלנות, השינוי מעבר לפינה. קשקוש אחד גדול, יכול להיות שהכל ישתנה ויהיה ורוד ומדהים בישראל מחר או שבוע הבא אבל למה שאני יבזבז עוד יום אחד בחיים שלי לשבת ולחכות ?

פורסם

אם השינוי ממש מעבר לפינה, אין לי בעיה להמשיך לחכות בחו״ל, כשהוא יגיע אני גם.

ו-אלה שיגידו שאני אגואיסט או אינטרסנט, אז מה ? אני חי את החיים שלי. לא את שלך ולא את של אף אחד אחר.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

בנצי, אין ספק שאתה זיין על וחי את החלום עם כוסית שמפניה וצללית של כוסית חצי ערומה אל מול השקיעה, אבל לא חשבת אולי גם לחסוך קצת כסף בשביל העתיד? (אני שואל ברצינות ומבלי לנסות להעליב, כי מהסיפורים על 2000 דולר בסופ"ש וכדומה אני מבין שאם היית שם כסף בצד היית יכול להיות די עשיר עכשיו).

qil, אני דווקא ממש לא נתקלתי בישראלים שהם אנטי "יורדים". רוב החברים והמכרים שלי דווקא מפרגנים (אפילו שהם לא מבינים מה יש לי לחפש באסטוניה, ואת זה אני דווקא מבין לגמרי). חלק משמעותי מהם חושב לרדת בעצמו (אחד כבר עשה את זה, שני בדרך).

אני, לעומת זאת, לא עשיתי את זה בגלל שהיה לי רע בארץ, אלא בגלל שהייתה לי הזדמנות מעניינת בחו"ל. אם תהיה לי הזדמנות מעניינת בארץ - אחזור.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה ממש לא מעליב, אני כרגע בשלב שאני מייצב לעצמי את ההכנסה ברמה השנתית, יצא שלא עבדתי תקופה ושמרתי על רמת חיים גבוהה יחסית, דבר שחיסל לי את החסכונות, אבל... זה חלק מהחיים, אני רואה את החיים כחוויה ואני כן מתכנן קדימה, בקרוב אפטר מעוד כמה תשלומים (שאותם לא הכללתי ב5K) מה שיתן לי את האפשרות לחסוך באיזור ה$40K בשנה, על זה יש להוסיף את העלייה בשכר, שהיא באיזור ה15% בשנה.

ההוצאות שלי רק יורדות ויורדות ולכן אני חושב ש5K הוא מספר לא רע ואפשר להתקיים בצורה נוחה עם סכום שכזה מדי חודש.

ושוב, אני לא מסתכל אחורה ושואל "אם", אני בן 31, היו לי עליות וירידות, רגעים של $30K מזומן בכיס ורגעים של $4, צברתי חוויות, חייתי חיים מלאים ומספקים, לטוב ולרע, לכן אין לי חרטות מכיוון שהכל תלוי בי ובשינויים שאני עובר כל הזמן, הכי חשוב זה לא לוותר, במיוחד לא לעצמי ולהמשיך לבנות.

haters will hate

פורסם

שוגיפלקס,

לפי הכתבה הזו יש למעלה מ-150 אלף ישראלים אשכנזים עם אזרחות כפולה.

אין לי מושג מתוך כמה פוטנציאלים, אבל בהחלט אם לשפוט עפ"י האנשים סביב, רבים וטובים מנסים להוציא דרכון זר, גם אם לא מתכוונים להגר בעתיד הנראה לעין.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

רק המשפחה הגרעינית שלי זה 6 אנשים שעלו לארץ ושמרו על אזרחות כפולה.

ויש לי המון חברים שגם הגיעו מאמריקה או אירופה ויש להם את האזרחות המקורית שלהם.

זה לא נתון ממש מרשים.

פורסם

הגשתי לשגרירות תימן בקשה לאזרחות. שאלו אותי אם אני נאמן למלך או לחות'ים. טעיתי בתשובה. נשאר כאן.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...