Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני זוכר שתמיד כשהייתי שואל על יונדאי גטס היו אומרים לי שהיא אוהבת לשתות 95.

מאוד אוהבת.

מישהו יכול לנפץ את השמועות?

יש כאלה שאומרים שהחל משנה מסויימת הפפם לא שותות כמו הקודמות להן.

HU - Pioneer DEHP5950IB

Amp - HIFONICS Titan TX6406

Comp - ))) Morel Dotech Ovation 6

פורסם

הגטס עם הגיר האוטומטי שותה כמויות בלתי נדלות - 1 ל 8 לדעתי

ב-2006 יצאה גרסה עם מנוע משופר ששותה "רק" 1- ל 10

הגרסה הידנית עם צריכת דלק סבירה לחלוטין - לא זוכר בדיוק את המספרים.

בכל מקרה כדאי להעדיף את הגרסה עם המנוע החדש שיצא ב-2006

יש לציין גם שמדובר על מכונית מאוד לא בטוחה רוב הגרסאות שלה הם עם כרית אוויר אחת ובלי ABS אפילו!!

לבדוק את זה טוב

פורסם

אני בעלים של גטס ידנית בנפח 1400 סמ"ק החדש יותר, לא ה1350 סמ"ק הישן ואני יכול לאשר שלפחות בסגנון הנהיגה ואופי הנסועה שלי, היא לא שתיינית יותר מרכב אחר.

מאז שעברתי לשימוש בשמן מנוע סינטטי מלא, צריכת הדלק {לפי המחשב} בנהיגה בין-עירונית רגועה, נעה בין 4.5-5 ליטר ל100 ק"מ. בפועל, עשיתי איתה כבר 19 ק"מ לליטר בלי בעיה. אבל אצלי 99% מהנסיעה היא שיוט על כביש החוף.

לפני המעבר לסינטטי המלא, הצריכה היתה בין 17-18 ק"מ/ליטר. {נבדק על מיכלים מלאים, בין תדלוקים}

הגורם המשפיע ביותר על צריכת הדלק מעבר לאופי הנסועה {עירוני/בין עירוני} ותנאיה הוא הנהג - אופן הנהיגה.

בנהיגה "בזבזנית", הגטס תשמח לגמוע הרבה יותר ליטר/ק"מ מסיריון או פנדה.

כן, הפנדה, הסיריון ווהדומות להן יהיו יותר סלחניות לנהיגה בזבזנית מהגטס.

פורסם

ואי. ממש לא חשבתי שזה עד כדי כך רציני.

אני שזה לא בדיוק אפשרי להשוות כי זה נפחים שונים אבל איך הלנטיס 323 לעומתה לצורך העיניין שניהם 2002?

HU - Pioneer DEHP5950IB

Amp - HIFONICS Titan TX6406

Comp - ))) Morel Dotech Ovation 6

פורסם

בתור בעלים של גטס אוטומטית שנת 2008 אני יכול להגיד לך שאני מצליח לעשות 1-13 פחות או יותר (משולב), רוב הנסיעה היא בין עירוניות אבל יש גם חלק של נסיעה עירונית עם פקקים.

פורסם

עם כל הכבוד לגטס שהיא יכולה לא לשתות בנסיעה רגועה, ושיש דגמים ואפשר ליפול על משהו נורמלי..

אני יכול להגיד מניסיון של חבר שלי, שיש לו גטס כבר מ2005, שזה אוטו זללן ברמות שאתה לא מרגיש שזה אוטו מיני

עם מנוע קטן.

זאת בעיה גדולה ומפתיעה, שנותנת את ההרגשה שהאוטו לא נותן את מה שהוא צריך בהתאם לזה שהוא מיני עם מנוע קטן.

נסיעה רגילה, גורמת לצריכה מאד גבוהה.

אפילו בנהיגה חסכונית, שהאוטו מאלץ אותך לאמץ, צריכת הדלק עדיין גבוהה.

מאד לא נעים מהבחינה הזאת.

אני מדבר על דגם יחסית מאד ישן, שנת 2005 או 2004 אפילו.

לעוד חבר שלי יש דגם 2006 ידני ולבן דוד שלי היה פעם גטס אפילו יותר חדשה, ולאוטו יש הרגשה של בזבזן דלק.

פורסם
עם כל הכבוד לגטס שהיא יכולה לא לשתות בנסיעה רגועה, ושיש דגמים ואפשר ליפול על משהו נורמלי..

אני יכול להגיד מניסיון של חבר שלי, שיש לו גטס כבר מ2005, שזה אוטו זללן ברמות שאתה לא מרגיש שזה אוטו מיני

עם מנוע קטן.

זאת בעיה גדולה ומפתיעה, שנותנת את ההרגשה שהאוטו לא נותן את מה שהוא צריך בהתאם לזה שהוא מיני עם מנוע קטן.

נסיעה רגילה, גורמת לצריכה מאד גבוהה.

אפילו בנהיגה חסכונית, שהאוטו מאלץ אותך לאמץ, צריכת הדלק עדיין גבוהה.

מאד לא נעים מהבחינה הזאת.

אני מדבר על דגם יחסית מאד ישן, שנת 2005 או 2004 אפילו.

לעוד חבר שלי יש דגם 2006 ידני ולבן דוד שלי היה פעם גטס אפילו יותר חדשה, ולאוטו יש הרגשה של בזבזן דלק.

גם ככה גטס 2009 נמכרת ב30 אלף, שינסה למכור את שלו ב20 וירוויח את הכסף חזרה על הדלק.

מה שכן, מכירה קלה לא תהיה לו והרכב אני חושב כבר משתווה או ישתווה בזמן הקרוב לתמחור של השרייד 2000.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

יונדאי גטס אכן זולה יחסית לרכישה אבל אני לא מאמין שתצליח למצוא גטס 2009 ב-30 אלף ש"ח, בטח שלא במצב טוב ועם קילומטראז' ממוצע.

כמו שכתבו לך כאן, צריכת הדלק של הגטס אולי לא מאוד חסכונית אבל היא די סבירה. 19 קילומטרים לליטר נראה לי קצת מוגזם (ונראה לי שזה אפילו יותר טוב מנתוני היצרן) אבל בהחלט אפשר לראות בגטס צריכת דלק של 12-13 קילומטרים לליטר. זה לא הרבה יותר בזבזני ממאזדה 2 או סוזוקי סוויפט, למשל.

פורסם

צריכת הדלק סבירה למדי. בנהיגה רגועה משיגים בקלות 1 ל11 שזה די סביר לרכב מנוע 1400 אוטומטי.

צריך לזכור שזה לא מנוע 1000 ידני או משהו כזה.

פורסם
.... 19 קילומטרים לליטר נראה לי קצת מוגזם ...

אני יודע שזה לא נשמע הגיוני עבור רבים.

מצ"ב תמונה שצילמתי הערב בדרך ובה רואים שהמחשב מראה צריכה ממוצעת של 5.2 ליטר/100 ק"מ. זה עוד אחרי שהיו לי גם לא מעט נסיעות עירוניות {אם כי ללא פקקים}.

שוב, מרבית הנסועה שלי היא שיוט על כביש החוף בהילוך חמישי, אני בטוח שלו הייתי נוסע יותר בתוך העיר המצב היה שונה.

2012-05-22 18.50.49.jpg

פורסם

חודשיים היתה אצלי הגטס של אחי, 2008 אוטומט

ואישתי עם גאלאנט.

היום אני עם פראדו, שעושה 1ל-10.

רק שתבין, הגאלאנט יותר חסכונית בדלק מהגטס.

נבדק בנסיעה משולבת בלבד, במשך תקופה לא קצרה.

לאוטו בסדר גודל כזה גם 1ל 12-13 בגיר ידני זאת לא תוצאה יפה.

בהצלחה

פורסם

התשובה היא כמו תמיד באמצע (מנסיון, היתה לנו גטס 2006, למשך כמעט שנה).

האוטו אינו החסכוני ביותר שניתן למצוא, אך כמובן רחוק מאד מסיפורי הפוגי שיצאו לו. זה לא V8.

לא יודע לגבי 2004/5 , לגבי מה שהיתה אצלינו, הרכב עשה ממוצע של 1/11 - 1/12 בנהיגה עירונית בעיקרה עם קצת גיחות החוצה. ואני מדבר כמובן על נהיגה רגועה מאד שלי.

אז כמובן שלמיני עירונית תוצאות כאלו בנהיגה ממש רגועה, אינם שיא החסכון. יחד עם זאת קח היום סופר מיני מודרנית, חבר אליה גיר אוטומטי, והתוצאות לא יהיו הרבה יותר טובות אם בכלל.

וכעקרון, בהנחה שהגטס נחשב לרכב פשוט אמין ועמיד שמסוגל לסבול התעללות, העוד כמה שקלים האלו אם בכלל, מבחינתי זה כדאי.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...