Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סליחה שאני מתערב, אבל לדעתי זה טיפשות להשקיע ברכב כזה סכומים כאלו. מסכים, אני בכלל הייתי הולך על G37 :-P .

אפילו עם כל התוספות (המיותרות לדעתי, אישית אני ממש לא אוהב מושבי עור, ויש לי כאלו..), זה עדיין אותו הרכב והוא לא ירגיש לך רכב שונה. לפחות ביונדאי יש הבדל ענקי, מושבי עור זה רק בגלל שאמא שלי אומרת שהבד הסינטטי ב IX וב CX איום ונורא, אישית אני גם שונא ריפודי עור.

האם כל הגדג'טים האלו שווים תוספת כזו משמעותית למחיר, לדעתי לא!

רכב שעלותו הבסיסית נעה סביב ה- 160-170K ש"ח, לא צריך לעלות סכומים כאלו, שוב, זה עדיין אותו הרכב.

ביונדאי ההבדל במחירים לא כזה משמעותי וזה כן שווה את זה, במאזדה התוספת הכספית כדי לקבל את הגרסא הבכירה היא ענקית, ומכאן ההתלבטות בין שני הדגמים.

אם היה מדובר בקפיצת מדרגה גם מבחינת מערכות ההינע (מנוע טורבו עסיסי, גיר עדיף) בנוסף לאיבזור נדיב, זה עוד מתקבל על הדעת.

אך לא זה המקרה.

לגבי ירידת ערך של מאזדה מול יונדאי, אי אפשר לדעת, אך שום דבר לא בטוח.

תבדוק לדוגמא מחיר שוק של מאזדה 3 מול יונדאי I30 ותהיה מופתע.

השאלה איזה רכב יהיה יותר נפוץ בליסינג (אני מניח שלמאזדה עתיד ורוד, בדיוק כמו שליונדאי היה עד עכשיו).

לא מאמין שתהיה בעיה למכור אף אחד מהם (יד ראשונה, מאובזרים, ק"מ נמוך) אבל המאזדה בשיקלול התדמית העדיפה והחסכון בדלק לפי דעתי ישמור על ערכו הרבה יותר טוב.

לגבי צריכת דלק, בנסועה של 10K ק"מ בשנה זה צריך להיות השיקול האחרון שלך, בעיקר כאשר משקיעים 250K ש"ח ברכב (צפה לירידת ערך של 40-50K ש"ח בשנה, מה כבר תחסכו על דלק?!).

ולהמלצה שלי,

אם אמא ממש רוצה ג'יפון (ואני בהחלט מצדיק אותה), בסכומים כאלו הייתי ממליץ על:

פורד אדג', פורד אקספלורר, רכבים מעולים!

אפשר גם מיצובישי אאוטלנדר , קיה סורנטו ואני מניח שיש עוד כמה.

אין צורך במכוניות בגודל הזה, גם אין מקום בחניה.

אם אתם מוכנים להתפשר על שטויות כגון כסאות חשמליים (אם הרכב רק בשימוש אמא שלך, אני מניח שהיא תכוון אותם פעם בכמה שנים, בדיוק כמו אמא שלי) ומושבי עור, הייתי ממליץ על פיג'ו 3008 שלדעתי המשוחדת טוב יותר מכול הקבוצה (כולל כל התוספות יעלה פחות מ-170K).

לכולנו במשפחה יש מכוניות, אבל בעקרון רק אמא שלי מחנה בחניה הפרטית מתחת לבית, אז בכל פעם שמישהו מאיתנו רוצה לצאת בערב לסידורים או בילוי אנחנו לוקחים את הרכב שלה, ומכאן הדרישה לכסאות חשמליים.

ה 3008 לטעמי לא נראה טוב.

אם אתם מוכנים ללכת על משומש למה לא ללכת על וולוו XC60 3.0L TURBO?

300 כ"ס ו- 7ש' ל-100 :twisted:, אה, כן, יש גם מושב חשמלי..

כל זה במחיר של 200K ש"ח (אפילו נשאר עודף לדלק ל- 4-5 שנים)..

בהחלט מפתה, אבל אנחנו מנסים להימנע ממכוניות יוקרה. נכון שאין הבדל במחיר הרכישה, אבל יש הבדלים גדולים בעלויות האחזקה (טיפולים, ירידת ערך, ביטוחים...), וכדי לקנות מכונית משומשת צריך הרבה זמן פנוי, אם היה אצלנו באיזור Q5 או EX37 משומשים למכירה מזמן היינו הולכים על זה.

בקיצור, הבנת את הקטע, לרכוש יונדאי I35/ מאזדה CX-5 ברמת מחירים כאלו זה --> :nono:

מסכים איתך, במיוחד אם משווים את הג'יפונים למכוניות המנהלים שמוצעים במחירים האלה, אבל כנראה שאני לא אבין את הצורך שלה בג'יפון בדיוק כמו שהיא לא מבינה למה הוספתי 30 אלף שקל על מכונית מאותו שנתון ואותו גודל שמציעה פחות אבזור ונוחות (וידני!)

וסליחה אם אני מעליב את הרוכשים למיניהם. :wink:

12345

VW Golf GTI 2006 Manual

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תשמע , 250 אלף זה לא צחוק , וחבל שאתה פוסל חיפוש משומשת רק בגלל שאין בקרבתך , אני מצדיק את הדעה שצריך לעלות טיפה בדרגה , ובהרגשה האישית , בכסף הזה אתה יכול למצוא אחלה משומשות שיתנו לך תחושה טובה וגם ביצועים דיי טובים , והייתי שוקל לחפש עוד ולא לרוץ לסוכנות , יש הרבה אלטרנטיבות ליונדאי ולמאזדה , שלא לדבר על המראה שלהן שאני לא אוהב בכלל.

אפשר להתחיל לשלוף פה דגמים במשך 2 עמודים מרוב אופציות.

מה גם שצריכת הדלק לא כל כך מעניינת אותך , ואפשר לקנות משומש בפחות מ250 ולהשאיר קצת כסף לבזבוזים או דלק :)

את הטיפולים כן לקחת בחשבון אבל שוב , אני הייתי מאוד מתפתה ללכת על רכבים טיפה יותר "יוקרה"

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

1. אמא שלך צודקת, הריפוד ב-IX35 ובמאזדה הם שיממון ליסינג מצוי. מבחינה זו, הריפודים של הפיג'ו בכמה רמות מעל, גם מבחינת גוון וגם מבחינת איכות חומרים. באאוטלנדר בכלל ניתן להשיג מושבים בד (איכותי מאוד) משולב עור (בדפנות) בצבע קרם, כמו כן גימור הפנים של האאוטלנדר מכיל שימוש נרחב בעור בעל תפרים יפים מאוד אשר מוסיפים המון להרגשה. כמובן שיש לאאוטלנדר גם גירסא מאובזרת שמגיעה עם ריפודי עור מלא, לדעתי מיותר (אך מכילה עוד כמה תוספות נחמדות כגון מערכת איכותית מאוד).

2. "לא מאמין שתהיה בעיה למכור אף אחד מהם (יד ראשונה, מאובזרים, ק"מ נמוך) אבל המאזדה בשיקלול התדמית העדיפה והחסכון בדלק לפי דעתי ישמור על ערכו הרבה יותר טוב." תחשוב שוב, ממש לא ניתן לדעת מה יהיה מצב השוק בעוד כשלוש שנים. להערכתי מצב המאזדה לא יהיה טוב יותר מאשר מצב היונדאי. אבזור זה נחמד אבל בטח לא מה שיעזור לכם למכור במחיר גבוה, אולי פשוט יעזור לכם למכור במחיר נמוך.

תהיה בטוח שהמאזדה הולכת להיות להיט מכירות בליסינג (כמו שה-IX35 כעת), בעוד שלוש שנים הם ימכרו כמו עופות שחוטים מחברות הליסינג במחירי שחיטה ועם אחריות לשנה עד שלוש שנים ותנאי מימון טובים, איך תתמודד עם זה? עם אבזור טוב וק"מ נמוך?! אולי, מי יודע...

3. "אין צורך במכוניות בגודל הזה, גם אין מקום בחניה." מי בכלל דיבר על צורך?!:-D אין שום צורך בג'יפון אך עדיין אמא שלך מעוניינת באחד כזה. בכל מקרה, האקספלורר הוא באמת בהמה, אבל האדג' והאאוטלנדר לא כל כך גדולים לעומת השאר.

האדג' אומנם קצת יותר גדול, עם אורך כולל של 4.68מ' (14סמ יותר מהמאזדה) ורוחב של 1.92מ (8סמ יותר מ CX-5), לדעתי לא קריטי בכלל, בטח לא בהתחשב במה שמקבלים בתמורה!

האאוטלנדר בעל אורך כללי של 4.66מ' ורוחב של 1.8מ' (4סמ פחות מ- CX-5).

לפעמים הרכבים האלו נראים גדולים יותר ממה שהם באמת.

אגב, האורך של ה-3008 4.36מ' והרוחב 1.84מ' (זה לא מונע ממנה להיות יותר מרווחת מ- IX-35, במאזדה עדיין לא יצא לי לנהוג).

4. "לכולנו במשפחה יש מכוניות, אבל בעקרון רק אמא שלי מחנה בחניה הפרטית מתחת לבית, אז בכל פעם שמישהו מאיתנו רוצה לצאת בערב לסידורים או בילוי אנחנו לוקחים את הרכב שלה, ומכאן הדרישה לכסאות חשמליים.

ה 3008 לטעמי לא נראה טוב." אם כך, אז הכיסא החשמלי הרכבים הנ"ל ממש לא יעזור לכם. אם אני לא טועה הם מגיעים ללא זיכרונות ולכן לחזור בכל פעם מחדש לכיוונון המקורי (והמועדף על אימך) יהיה קשה מאוד. יש לי כסאות חשמליים ברכב וכאשר מישהו "משחק" לי בכיוון אני במשך שעות מנסה לחזור למצב המועדף עלי :x הם פשוט הרבה יותר רגישים עם כמעט אינסוף כיוונונים אפשריים. לפי הדרישה שלך עדיף כיוון מכאני או כסאות עם זיכרונות (לדעתי קיים רק ברכבים הרבה יותר יקרים).

לגבי ה-3008, על טעם ועל ריח... אבל תבדוק אותה בשחור מטאלי עם גג פאנורמי, לדעתי נראת לא רע בכלל, בכל צבע אחר אני בהחלט מסכים איתך.

5. "בהחלט מפתה, אבל אנחנו מנסים להימנע ממכוניות יוקרה. נכון שאין הבדל במחיר הרכישה, אבל יש הבדלים גדולים בעלויות האחזקה (טיפולים, ירידת ערך, ביטוחים...), וכדי לקנות מכונית משומשת צריך הרבה זמן פנוי, אם היה אצלנו באיזור Q5 או EX37 משומשים למכירה מזמן היינו הולכים על זה." לגבי הוצאות הביטוח אני בהחלט מסכים, יש רכבים שהביטוח שלהם הוא פשוט לא הגיוני (חבר שקל פעם לרכוש ג'יפ חדש של מרצדס עד שבדק מה עלויות הביטוח).

לגבי קניית רכב משומש, ממש לא מסכים איתך, צריך רק לדעת איך לסנן טוב את הרכבים עוד לפני שהולכים לראות אותם, אני אישית הצלחתי לסנן כל כך טוב שרכשתי את הרכב השני שראיתי.

אם כבר אז זה דורש סבלנות עד שיצוץ רכב מעניין אשר יהיה גם קרוב אליך (גם אני לא אוהב לרכוש רחוק מהבית, עניין פסיכולוגי ולוגיסטי).

לדעתי שווה להשקיע עוד קצת זמן בחיפושים אחר רכב, יש מבחר עצום של רכבי יוקרה זולים מאוד בני שלוש שנים.

לדוגמא: לקסוס, אינפיניטי, וולוו ועוד.

6. "מסכים איתך, במיוחד אם משווים את הג'יפונים למכוניות המנהלים שמוצעים במחירים האלה, אבל כנראה שאני לא אבין את הצורך שלה בג'יפון בדיוק כמו שהיא לא מבינה למה הוספתי 30 אלף שקל על מכונית מאותו שנתון ואותו גודל שמציעה פחות אבזור ונוחות (וידני!)" אני דווקא כן מבין אותה, כמו שאני מבין אותך. מאוד נוח לנהוג ברכב גבוה בעל ושיבה זקופה וגבוהה! וזאת אני אומר מניסיון (היו לי בשנים האחרונות שני קסארה פיקאסו, שני אאוטלנדרים וכעת 3008 וטויוטה קאמרי, ולומר את האמת אין תחליף לישיבה גבוהה).

בהצלחה.

פורסם

אני אתייחס לכמה נקודות:

2. אנחנו לא נמכור אחרי שנה ולא אחרי שנתיים, המרצדס נמצאת אצלה כבר מעל 7 שנים וזאתי שלפניה הייתה אצלה גם 6 שנים, אני מאמין שגם הרכב החדש יהיה אצלה פרק זמן דומה. במעמד המכירה אנחנו אף פעם לא ממהרים "להעיף" את המכונית כי תמיד יש לנו צורך ברכב נוסף, אז עניין המכירה לא מדאיג אותי, חשוב לי יותר שהרכב ישמור על הערך במחירון ופחות הקושי במכירה. אגב, אני לא מאמין שבעוד 4-5-6 שנים יהיו אנשים שיתלבטו בין CX-5 מליסינג או CX פרטית עם ק"מ נמוך 4X4 ושאר התוספות.

3. בעיקרון היא רוצה מכונית טיפה יותר גבוהה בגלל שהכניסה והיציאה מהרכב יותר קלה לה (יש לה פציעה ברגל ובברך), אבל ברכבים גבוהים מדי הכניסה והיציאה גם קשה לה (בדקה בפאת'פיינדר, אדג', פג'רו ואיווק).

4. במרצדס יש מושבים חשמליים ללא זיכרונות, אנחנו מסתדרים מצויין ככה, זה מאוד מקל על הגבהת\הנמכת הכסא. במאזדה אגב יש זכרונות.

5. אנחנו לא מחפשים רכב חודש ולא חודשיים, כבר כמעט שנה שאנחנו בחיפושים אחרי רכב משומש נורמלי. היינו נעולים על Q5 אבל אחרי שבדקתי כמה אקזמפלרים הבנתי שיש בעיה בצריכת שמן במנועים בשנתון 2009 וחלק מ 2010. אני עדיין מחפש אחרי Q5 נורמלי אבל רוב המוכרים מבקשים מחירים מנותקים מהמציאות: 2010 ב 240-250K ו 2009 ב 210K. עלות אחד חדש מהיובאן הינה 290K לפני מיקוח, אנשים קונים מהסוכנות בהנחות ענקיות (Q5 חדש במחירון מעל 330K בפועל נמכר בסביבות 300K ולאחרונה אפילו בפחות) אבל מתעקשים למכור במחירון. בכל מקרה עדיין יש לנו העדפה ברורה ל Q5 שנת 2010 או 2011, אני אמשיך לחפש במקביל להזמנת רכב חדש (שעדיין לא הוחלט אם זה ה IX או CX עד שנמצא זמן לעשות נסיעת מבחן נוספת ב IX).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

2. אנחנו לא נמכור אחרי שנה ולא אחרי שנתיים, המרצדס נמצאת אצלה כבר מעל 7 שנים וזאתי שלפניה הייתה אצלה גם 6 שנים, אני מאמין שגם הרכב החדש יהיה אצלה פרק זמן דומה. במעמד המכירה אנחנו אף פעם לא ממהרים "להעיף" את המכונית כי תמיד יש לנו צורך ברכב נוסף, אז עניין המכירה לא מדאיג אותי, חשוב לי יותר שהרכב ישמור על הערך במחירון ופחות הקושי במכירה. אגב, אני לא מאמין שבעוד 4-5-6 שנים יהיו אנשים שיתלבטו בין CX-5 מליסינג או CX פרטית עם ק"מ נמוך 4X4 ושאר התוספות.

שוב, אני לא חושב שיהיה הבדל גדול בין היונדאי למאזדה.

סתם לשם השוואה:

בדקתי מחיר מחירון של יד-2 לארבע משפחתומטיות מצויות שנת 2009:

מאזדה 3 - החל מ- 75,700 ש"ח.

יונדאי I30 - החל מ- 75,500 ש"ח.

טויוטה קורולה - החל מ- 76,500 ש"ח.

קיה סיד - החל מ- 68,100 ש"ח (בולטת לרעה).

כך שאת שיקול ירידת הערך לא הייתי מעלה מאחר והרכבים דומים מאוד.

אם כבר אז לך על הזול ביותר, ירידת הערך חלה באחוזים כמו שאתה יודע.

אגב, ירידת ערך של אאודי Q5 תהיה הרבה הרבה יותר גבוהה מאשר שאר האופציות (ואכן המחירים שאתה ציינת תלושים מן המציאות).

תבדקו את האאוטלנדר.

פורסם

העניין הוא שהצריכת דלק ב CX-5 הרבה יותר טובה מה IX (ב I30 ובמאזדה 3 הצריכת דלק די דומה) ומפה אני מניח שבעוד כמה שנים למאזדה יהיה ביקוש גבוה יותר (אני מניח שהמצב יהיה דומה לטוסון היום שצולל במחירון ולא מבוקש כמשומש בגלל הצריכת דלק המוגזמת).

אני מודע לירידת ערך ב Q5 (שדווקא באופן מפתיע נהנה מביקוש מצויין כמשומש) בגלל זה אני פוסל קניית אחד חדש ומתמקד במשומש.

במחשבה שניה הירידת ערך ב Q5 לא כזאת נוראית, בנובמבר חתמתי זיכרון דברים על Q5 שנת 2009 המחירון היה בסביבות 212K, היום המחירון הוא 199K. ז"א הוא ירד 13K שקל ב 5 חודשים (בסוף לא סגרנו בגלל שההיסטורית טיפולים באוטו הייתה מפה ועד הודעה חדשה, ואפילו אחרי הריקול עניין הצריכת שמן עדיין לא נפתר והבנתי מהמוסך שכנראה צריך להחליף מנוע, העניין אגב דומה ב Q5 2009 החיפאית שמפורסמת ביד2 כבר כחצי שנה).

חודש לפני אגב, היינו במשא ומתן עם צ'מפיון לקניית שני אודי Q5 חדשים (אחד לאמא שלי ואחד לאח שלה), בסופו של דבר אנחנו וותרנו על העסקה ודוד שלי קנה אותו ב 305K היום הוא שווה במחירון 235K. מה שמזכיר לי עוד פעם אם המחירון של 2011 הוא 235K למה לעזאזל ביד 2 המוכרים מבקשים על 2010 240-250 ?!

Untitled.png

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

שוב, אני לא חושב שיהיה הבדל גדול בין היונדאי למאזדה.

סתם לשם השוואה:

בדקתי מחיר מחירון של יד-2 לארבע משפחתומטיות מצויות שנת 2009:

מאזדה 3 - החל מ- 75,700 ש"ח.

יונדאי I30 - החל מ- 75,500 ש"ח.

טויוטה קורולה - החל מ- 76,500 ש"ח.

קיה סיד - החל מ- 68,100 ש"ח (בולטת לרעה).

המחיר ההתחלתי ב 2009 של קיה סיד היה כ- 7000 - 8000 ש"ח יותר נמוך ממאזדה 3, יונדאי I30 וטויוטה קורולה.

פורסם

חשבת על קיה ספורטז'???

הבנתי שזה רכב מפנק...

לא סובל היונדאי!

לך על המאזדה...חסכוני, יפה יותר, ביצועים טובים, פחות נח בעיר (לפי פרסומים) ומאובזר מאוד.

בנוגע לשכירות אין לדעת!

לפני שנתיים אם היית מפרסם מאזדה עוד באותו היום היית מעביר בעלות, היום השוק קצת קשה.

בהצלחה, ערן

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

שכחתי את הג'יפון של סיטרואן...לא זוכר את שמו...מאוד נח!

ועוד דבר, למה לקנות חדש?

ג'יפונים זה לא רכבי ספורט ורוב הסיכויים שלא קרעו אותם ואם כן אתה תראה את זה בבדיקה - אני מניח.

אני לא נכנס לך לכיס ומאחל לך שתקנה ג'יפ חדש כל שנה אבל 250K זה המון כסף, בתחום הג'יפונים הייתי הולך על יד שניה

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

בתקציב כזה ובנסועה כזו צריכת הדלק צריכה להיות השיקול האחרון ברשימה.

ירידת ערך של חודש אחד צפויה להיות יותר גבוהה מכל החיסכון שאולי תשיג בדלק בשנה שלמה.

פורסם
בתקציב כזה ובנסועה כזו צריכת הדלק צריכה להיות השיקול האחרון ברשימה.

ירידת ערך של חודש אחד צפויה להיות יותר גבוהה מכל החיסכון שאולי תשיג בדלק בשנה שלמה.

צריכת הדלק היא שיקול בעת המכירה ביד שניה, רכבים זולים הדרישה אליהם גוברת כשהם יותר חסכוניים. השיקול די לגיטימי, אבל לא נראה שההבדל בין IX35 ו CX5 הוא משמעותי.

• תוכן חדש...