Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כבר די הרבה זמן שאני מחפש מחליפה למרצדס שמשמשת בעיקר את אימא שלי, היינו כמעט לפני קניית אודי Q5 משומשת אבל הבנתי שדגמי 2009 2010 סובלים ממחלות ילדות, כמו כן הרבה מהמוכרים מבקשים מחירון או אפילו מעל המחירון (שמנותק מהמציאות), כנראה שחלק מנסים למכור ביותר ממה שהם קנה בדומה למה שקורה עם האיביזות.

החלטנו לבדוק את הג'יפונים הפחות יקרים, כי למעשה האוטו לא יסע הרבה ואין הרבה דרישות.

מאוד חשוב נוחות ובטיחות (צריכת דלק פחות, נסועה של כ 10-12K בשנה) ואיבזור.

בדקתי את ה IX35, CX-5, קשקאי, קפטיבה, גרנד שירוקי ופטריוט.

קשקאי פסלתי בגלל שהוא פלסטקי מדי ולא מאובזר, גרנד שירוקי ענקי מדי (החניה אצלנו מאוד צפופה) והפטריוט הזכיר לי מבפנים את הביואיק סנצ'ורי 1994 שהייתה לאבא שלי.

אני נוטה יותר לכיוון של היונדאי בגלל שאני מתחבר יותר לעיצוב החיצוני שלו, והוא גם יותר זול מהמאזדה ב 18K שקל.

אבל למאזדה יש את היתרונות שלו, יותר חסכוני, חדש יותר, טיפה יותר מאובזר (מאכזב ביונדאי שמערכת המולטמידיה והחיישנים אפילו בדגם הכי יקר הם בהתקנה מקומית) וכנראה יהיה יותר סחיר.

אשמח לקבל דעות לכאן או לכאן בקשר לשני הדגמים או אולי דגמים אחרים שפיספסתי.

נ.ב חשוב לי להזכיר שבדקתי גם מכוניות מסגמנט המנהלים, כמו ה 159 שאישית מאוד אהבתי אבל אמא חוששת מהגיר למרות ששנינו נהגנו עליה ודווקא לא היה כזה נורא והפאסאט CC שצפופה מדי מאחור ולא נוחה בעליל (מכוניות כמו הסופרב המונדאי וה I40 אמא שלי לא אהבה למרות שמלעשה מדובר בקניה הרבה יותר חכמה).

עירכה: בטעות פרסמתי באוף טופיק במקום יעוץ :oops: my bad

VW Golf GTI 2006 Manual

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב, אתה בח יודע שאני שונא כאלה רכבים (עד שאשתי תרצה כזה, כמובן ;-) ) אז:

הספורטאז' נראה הכי יפה מכולם. מה איתו?

מה עם הטיגואן? תראה בפורום שיפורים מה אפשר לעשות ממנו בצי'פ ;-)

מה עם Q3? X1?

אגב, אני מתחבר מאוד להתרשמותך מהאמריקאים ומהניסאן.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
טוב, אתה בח יודע שאני שונא כאלה רכבים (עד שאשתי תרצה כזה, כמובן ;-) ) אז:

מה עם הטיגואן? תראה בפורום שיפורים מה אפשר לעשות ממנו בצי'פ ;-)

מה עם Q3? X1?

אגב, אני מתחבר מאוד להתרשמותך מהאמריקאים ומהניסאן.

כן אני גם, חודשים אני מנסה לשכנע אותה לקנות ג'ולייטה, אבל לך תבין את הראש שלהם :).

הספורטאז' טיפה יותר זול מהמתחרים ובשקלול 7 שנות האחריות הוא בהחלט קניה טובה, אבל הוא נראה ערסי מדי.

את ה X1 בדקתי לפני כמה ימים בסוכנות, מבפנים הכל פלסטקי, צפוף ולא מאובזר, הדגם הכי מאובזר עולה 240K אבל מגיע ללא מסך מקורי ועם סלון דמוי עור.

את ה Q3 לא בדקתי, אבל המחיר שלו קרוב מדי ל Q5, לפחות עד שצ'מפיון יעשו "מבצע".

הטיגואן החדש מגיע ברמת גימור אחת שלא מתאימה לנו, והוא גם מאוד יקר יחסית למתחרים.

בקשר לאינפיניטי, נסענו פעם להרצליה לסוכנות כדי לראות את הרכב ומאוד אהבנו, היינו איתם במשא ומתן לתקופה של כמה חודשים, אבל העניין לא הסתדר (יש הפרש לא מוצדק של כ 70-80K בין ה G ל EX).

מצאתי גם אחד משומש שעדיין מפורסם ביד2, רק שהמוכר שומר שבת ובאמצע השבוע אני לא יכול לנסוע למרכז.

מה שמזכיר לי גם שלאינפיניטי אין מוסכים בחיפה וזו טרחה גדולה מדי לנסוע כל פעם למרכז בשביל טיפול.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
כן אני גם, חודשים אני מנסה לשכנע אותה לקנות ג'ולייטה, אבל לך תבין את הראש שלהם :).

הספורטאז' טיפה יותר זול מהמתחרים ובשקלול 7 שנות האחריות הוא בהחלט קניה טובה, אבל הוא נראה ערסי מדי.

את ה X1 בדקתי לפני כמה ימים בסוכנות, מבפנים הכל פלסטי, צפוף ולא מאובזר, הדגם הכי מאובזר עולה 240K אבל מגיע ללא מסך מקורי ועם סלון דמוי עור.

את ה Q3 לא בדקתי, אבל המחיר שלו קרוב מדי ל Q5, לפחות עד שצ'מפיון יעשו "מבצע".

הטיגואן החדש מגיע ברמת גימור אחת שלא מתאימה לנו, והוא גם מאוד יקר יחסית למתחרים.

בקשר לאינפיניטי, נסענו פעם להרצליה לסוכנות כדי לראות את הרכב ומאוד אהבנו, היינו איתם במשא ומתן לתקופה של כמה חודשים, אבל העניין לא הסתדר (יש הפרש לא מוצדק של כ 70-80K בין ה G ל EX).

מצאתי גם אחד משומש שעדיין מפורסם ביד2, רק שהמוכר שומר שבת ובאמצע השבוע אני לא יכול לנסוע למרכז.

מה שמזכיר לי גם שלאינפיניטי אין מוסכים בחיפה וזו טרחה גדולה מדי לנסוע כל פעם למרכז בשביל טיפול.

אני הייתי ביחד עם אבי בהתלבטות דומה לא מזמן, כאשר התחלנו לבדוק אופציות להחליף את הX5 2007 שלו, התאכזבנו כל פעם שנכנסנו למכוניות בסטנדרטים נמוכים.

גם הגיפ של לקסוס rx350 משנת 2009 יכול להכנס לך בתקציב מה גם שמתחלף דגם וירד המחיר שוב.

פורסם

תראה, מן הסתם שהיא תרגיש ירידה ברמה, אבל אחרי שנים שהיא מחליפה מרצדס באחרת היא כבר לא מוכנה לספוג את ירידת הערך של מכוניות היוקרה. הנוכחית עלתה לנו בזמנו יותר מ 300K, היום היא לא שווה יותר מ 90K.

והיא דווקא די אהבה את ה IX35 אחרי נסיעה קצרה עליו, הסבתי את תשומת לבה גם לפרטים הקטנים שיחסרו לה, כמו למשל שאין פתיחה וסגירה אוטומטית של תא המטען, או הדיפונים מפלסטיק והיא לא התרגשה מזה יותר מדי.

היא מצאה אותו גם מאוד נוח (המרצדס בשילוב של המתלים המוקשחים ברמת הגימור והכיול הנוקשה של הגרמנים לא מאוד נוחה), השאלה אבל עד כמה הIX יהיה פחות נוח בנסיעות בין עירוניות ארוכות.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

.

אני באמת לא מבין למה אתם כל מאוהבים בספורטז?

לפותח השירשור אתה יכול להכניס לרשימת המועמדות גם את השברולט והאאוטלנדר.

פורסם

אולי היום עם תקנות היבוא החדשות תיהיה אפשרות להזמין את הספורטאז' SX ,ה-SX היא גרסה חדשה לספורטאז' עם מנוע בהספק של 256 כ"ס ורשימת אבזור ארוכה.

פורסם

הזמנתי היום IX35 צבע כסף כהה ושילמתי מקדמה, אבל פתאום אמא שלי החליטה שדווקא בא לה עכשיו על ה CX-5 בגלל הצריכת דלק אז קבעתי לנו נסיעת מבחן ליום ראשון, מקסימום אני אבטל את ההזמנה.

הבעיה עם ה CX-5 שלפי דעתי הוא ממש מכוער, ויש רק עור בצבע שחור או קרם ואני לא אוהב את שניהם (ביונדאי צבע חימר), קשה לי להתחבר אליו למרות שעל הנייר הוא כנראה עדיף מהיונדאי.

אגב, איך הצבע? התלבטתי בינו לבין הברונזה, מעניין למה אצל היפנים\קוריאנים מבחר הצבעים מאוד מצומצם.

20120418_175415.jpg

20120418_175404.jpg

20120418_175352.jpg

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

יש לך תקציב של 250K ואתה מדבר על קשקאי וספורטז'? תעלה מדרגה ואם אתה רוצה חדש אז לך על הטיגוואן ואם אתה רוצה משומש אז יש לא מעט כולל מרצדס ML או אינפיניטי שנתיים שלוש אחורה שיכנסו במחיר הזה.

אם אתה באמת רוצה את היונדאי IX אז אל תדאג מהמולטימדיה - היא אכן מקומית אבל של "גיל קאר" שעושים עבודה מצויינת וגם נותנים שרות טוב אחרי. גם האוטו עצמו נהדר (יש לאשתי כזה) הוא עלה לנו קרוב ל 200K עם התוספות אבל בקציב של עד 250 אני חושב שהיינו הולכים על הטיגוואן. אני אישית חובב פולקסווגן מושבע ונסעתי לא מעט בטיגוואן והוא נוח וגם יש לו יכולת שטח מפתיעה בניגוד למצופה מהמראה הצפוני שלו.

פורסם

טיגואן כבר בדקתי גם משומש וגם חדש, לפי דעתי אין שום סיבה להעדיף אותו על צמד הקוריאניות.

הטיגואן היוצא נמכר בגירסא המאובזרת ב 290K (!!!), באותו מחיר כמו אודי Q5.

הדגם החדש (עבר מתיחת פנים) מגיע רק ברמת גימור אחת מאוד בסיסית, שחסר בה הרבה דברים שחשובים לנו (כמו למשל כסאות עור+חשמליים).

מה שגם האוטו אפילו נראה מבפנים פחות טוב מהגולף שלי, ובטח שגם כל הפלסטיקים יתקלפו להם (שוב, כמו בגולף ובפאסאט היוצאות).

והחסרון הכי ענקי שלו זה צ'מפיון עם השנתיים אחריות שלהם.

מחר כאמור יש לי נסיעת מבחן על ה CX-5, אז אני אהיה יותר חכם לגביו.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

יצאתי מהנסיעה מבחן בהתלבטות יותר גדולה, המאזדה הייתה מאוד שקטה וזריזה והרשימה מאוד, הכיסאות אבל לא היו נוחים והמרכב של האוטו התנדנד טיפה כשהגלגלים פגשו באספלט המשובח של חיפה.

מבחינתי השיקולים הם ככה:

המאזדה יותר יקרה ב 20K ש"ח ואני פחות מתחבר לעיצוב הפנימי והחיצוני אבל היא יותר חיסכונית בדלק (למרות שבנסיעת המבחן מחשב בדרך הראה צריכה של 8.5 ק"מ לליטר), חומרים יותר איכותיים, מאוברזת יותר וכנראה שהיא תשמור יותר טוב על הערך שלה.

לזכות היונדאי עומד העיצוב, הגג הפונרמי, מערכת מולטמדיה עם GPS ומנוע יותר גדול.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

סליחה שאני מתערב, אבל לדעתי זה טיפשות להשקיע ברכב כזה סכומים כאלו.

אפילו עם כל התוספות (המיותרות לדעתי, אישית אני ממש לא אוהב מושבי עור, ויש לי כאלו..), זה עדיין אותו הרכב והוא לא ירגיש לך רכב שונה.

האם כל הגדג'טים האלו שווים תוספת כזו משמעותית למחיר, לדעתי לא!

רכב שעלותו הבסיסית נעה סביב ה- 160-170K ש"ח, לא צריך לעלות סכומים כאלו, שוב, זה עדיין אותו הרכב.

אם היה מדובר בקפיצת מדרגה גם מבחינת מערכות ההינע (מנוע טורבו עסיסי, גיר עדיף) בנוסף לאיבזור נדיב, זה עוד מתקבל על הדעת.

אך לא זה המקרה.

לגבי ירידת ערך של מאזדה מול יונדאי, אי אפשר לדעת, אך שום דבר לא בטוח.

תבדוק לדוגמא מחיר שוק של מאזדה 3 מול יונדאי I30 ותהיה מופתע.

השאלה איזה רכב יהיה יותר נפוץ בליסינג (אני מניח שלמאזדה עתיד ורוד, בדיוק כמו שליונדאי היה עד עכשיו).

לגבי צריכת דלק, בנסועה של 10K ק"מ בשנה זה צריך להיות השיקול האחרון שלך, בעיקר כאשר משקיעים 250K ש"ח ברכב (צפה לירידת ערך של 40-50K ש"ח בשנה, מה כבר תחסכו על דלק?!).

ולהמלצה שלי,

אם אמא ממש רוצה ג'יפון (ואני בהחלט מצדיק אותה), בסכומים כאלו הייתי ממליץ על:

פורד אדג', פורד אקספלורר, רכבים מעולים!

אפשר גם מיצובישי אאוטלנדר , קיה סורנטו ואני מניח שיש עוד כמה.

אם אתם מוכנים להתפשר על שטויות כגון כסאות חשמליים (אם הרכב רק בשימוש אמא שלך, אני מניח שהיא תכוון אותם פעם בכמה שנים, בדיוק כמו אמא שלי) ומושבי עור, הייתי ממליץ על פיג'ו 3008 שלדעתי המשוחדת טוב יותר מכול הקבוצה (כולל כל התוספות יעלה פחות מ-170K).

אם אתם מוכנים ללכת על משומש למה לא ללכת על וולוו XC60 3.0L TURBO?

300 כ"ס ו- 7ש' ל-100 :twisted:, אה, כן, יש גם מושב חשמלי..

כל זה במחיר של 200K ש"ח (אפילו נשאר עודף לדלק ל- 4-5 שנים)..

בקיצור, הבנת את הקטע, לרכוש יונדאי I35/ מאזדה CX-5 ברמת מחירים כאלו זה --> :nono:

וסליחה אם אני מעליב את הרוכשים למיניהם. :wink:

• תוכן חדש...