Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב הונה סיוויק 2001 גיר ידני לאחר שעמד שבוע, נגמר לו המצבר, ניסיתי להניע עם כבלים, לא הניעה.

גררתי למוסך 1# שאמר שיכול לטפל בזה, שבסופו של דבר הסתבר שהוא עצמו סה"כ מתווך, וגרר את האוטו לתיקון למוסך אחר 2#.

סכום המדובר על התיקון היה 1000 ש"ח לאחר יומיים שהאוטו היה במוסך, הסכום עלה ל1700 ש"ח.

היום בסיום התיקון, הוא דורש 3000 ש"ח כתוצאה מזה שכביכול הוא נדרש להחליף 2 מחשבים (מנוע וגיר).

דחפו לי את האלמנט או לא ?

או במילים אחרות, הייתם משלמים או הולכים למשפט ?

פורסם
שאלת תם - לסיביק עם גיר ידני יש מחשב לגיר?

זהו, שגם אני הופתעתי לשמוע, אבל הוא טען שיש, ועוד מה "בשביל לסנכרן בין הגיר למנוע.."

חוץ מזה, זה אכן מפרוקייה, זאת אומרת לא מחשב חדש אלא יד שניה.

פורסם
שאלת תם - לסיביק עם גיר ידני יש מחשב לגיר?

זהו, שגם אני הופתעתי לשמוע, אבל הוא טען שיש, ועוד מה "בשביל לסנכרן בין הגיר למנוע.."

זה לא נשמע לי כמו אלמנט רגיל כי אם אמא של האלמנטים. גיר ידני זה רכיב טיפש בלי שום אלקטרוניקה. אני מציע לך לנסות ולקבל תשובה רשמית מהמחלקה הטכנית של הונדה ואז לאיים עליו בתביעה והגשת תלונה לאיגוד המוסכים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מנסה לחשוב איזה תפקיד ימלא מחשב גיר בגיר ידני וחוץ מלהקפיץ את הגז בהורדות הילוך, אני לא מצליח לחשוב על שום דבר.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לא יפה לדבר ככה

יש תפקיד למחשב גיר בגיר ידני (והוא מאוד חשוב למוסך) - להעלות את מחיר התיקון :wink:

ולעצם העניין,

עשה מה שאיתמר אמר לך.

צור קשר עם הונדה וברר את הנושא ולפי התשובה מהם תדע מה לעשות הלאה.

פורסם

תן לי לנחש....ניסית להניע עם כבלים של אוטודיפו או של תחנת דלק ב 40 שקל, התשובה לבעייתך נעוצה בשאלה עצמה.....

לפי דעתי הלא מחייבת :

המוסך עשה עליך קופה יפה ואני לא אתפלא אם הוא לא החליף לך כלום, ממש כלום! .0

אני לא מבין איך בכלל שילמת לו...

זאת סיבה מספיק טובה אפילו להפסיד יום עבודה ולהיות עם הרכב בזמן הטיפול, אחרת, אתה רואה מה התוצאה, עכשיו לך תוכיח שאין לך אחות כמו שאומרים.

מחשב גיר ידני,סינכרון בין המחשב של המנוע למחשב של הגיר , תעשה לי טובה.

הלו.....תתעורר,זה הונדה ולא צקמוקיה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

תדרוש מהמוסך לקבל את ה"מחשב גיר" שהלך ברכב ואת המחשב ניהול מנוע ותעלה לכאן תמונה שלהם שלא ידחף לך סתם מחשבים של רכבים אחרים ויגיד שזה של הרכב שלך.

במקומך לא הייתי משלם והייתי דורש שיקח בחזרה את החלקים המחיר מופרז מאוד.

גם אם היה צריך להחליף מחשב ניהול לא הייתי קונה אותו במחיר כזה, אלא לכל היותר בכ300-500ש"ח מפירוקיה במקרה הגרוע, ורכב כמו שלך בפירוקיות יש בשפע, ומחשב ניהול ברכב כמו שלך נדיר ביותר שהוא ישרף סתם ככה, אלא אם כן חיברת הפוך כבלי התנעה.

הייתי מציע לך לחזור למוסך ותגיד לו שא' אתה לא משלם כי הוא לא עדכן אותך לגבי המחיר, והוא לא רשאי לבצע תיקונים ולחייב אותך ללא אישור.

וב' שיתן לך את החלקים הישנים שלך ותצלם אותם כדי לעלות כאן ולהתייעץ עם אנשי המקצוע.

ג' תדרוש יחזיר את החלקים הישנים שלך ופנה למוסך אחר.

להבא אל תסכים שמוסך א' יקח לתיקון את הרכב במוסך ב' ואתה תשלם לא' כי מוסך א' לא עושה כלום לרוב ורק מחייב ועל הדרך מרוויח, ולא למהר לתקן במוסך הראשון אלא להתייעץ ולפנות לעוד מוסכים לקבל חו"ד ממוסכים ולהצעות מחיר.

במוסך שבו אני עובד לעולם לא מחליפים משהו מבלי להתקשר ללקוח כדי לקבל אישור להחלפה גם אם מדובר בחיוב של שקלים בודדים, הרי לפני תחילת הטיפול הלקוח מקבל הצעת מחיר וכל שינוי פתאומי שמתגלה בהמשך הטיפול יוצרים קשר עם הלקוח ואם הלקוח לא עונה הרכב נשאר כמו שהוא בצד עד לאישור הלקוח.

• ספונסר פורום
פורסם

ba323f, תפרסם בבקשה היכן ניתן לקנות מחשב ניהול מנוע במחירים שציינת כדי שאני אדע להצטייד לעשור הקרוב ולמכור ברווח.

לפותח השרשור, אני הייתי חוזר לבעל המוסך כדי לקבל הסברים מדויקים יותר (אני בספק שיהיה לו עדיין את החלק שפירק מהרכב שלך, היית צריך לדרוש אותו במעמד התשלום).

אל תצפה לקבל את כספך בחזרה, קח את העניין הזה כשכר לימוד לחיים, להבא תדע לא להתקרב למוסך הזה.

להבא כדאי להתייעץ עם הפורום לפני הטיפול (אפשר גם אחריו, רק שזה לרוב לא יעזור) ובשביל להיות לקוח נבון יותר כדאי לקבל הצעת מחיר ממספר מוסכים.

אני מבין שהגעת דיי "כבול" למוסך כי הרכב הגיע בגרירה, אבל בשביל זה קיים פורום חוות הדעת כדי שתוכל לקרוא לאיזה מוסכים מומלץ להגיע.

פורסם

חוץ מזה, זה אכן מפרוקייה, זאת אומרת לא מחשב חדש אלא יד שניה.

אם זה גיר רגיל אז אין מחשב גיר.

כמו כן כשנגמר מצבר ומנסים להניע לפעמים המחשב מנוע נדפק (אבל זה נדיר בהונדה) ולפעמים הקידוד של המפתח בורח.

• תוכן חדש...