Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

והדלק עוד פעם עולה ,נמאס!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

CEREBAL CORTEX, תודה על הכנסת דברים קצת כדי להראות שהכל יחסי.

אני מסכים איתך על כל מילה, לנו - לחברי הפורום לפחות יש את האופציה להחזיק רכב שהוא עדיין בגדר מותרות בישראל - ואתם יודעים מה, אל תבלבלו לי את השכל על תחבורה ציבורית לקויה.

אני גר בירושלים, או יותר נכון גבעת זאב, יש לוח זמנים קבוע של אוטובוס כל רבע שעה (בבוקר 5 דקות) שמגיע עד לתחנה מרכזית ובעזרת כרטיס ההמשך (שעולה 10 אג' יותר נראה לי) אני יכול להגיע לכל מקום בירושלים.

מבלי להיכנס לפוליטיקה כן, מזרח ירושלים למרות האיחוד מנותק באופן לא הגיוני משאר העיר בכל הנוגע לתחבורה ציבורית, אבל בינינו מי בכלל נוסע לשם.

ולכן למרות בעל רכב (סך הכל חודשיים) אני זעמתי הרבה פעמים על כך שאין תחבורה ציבורית בדיוק שצריך אותה (גשם הכי חזק בעולם והאוטובוס לא מגיע - או מגיע מלא) אבל בחלוף השנים לא נתקלתי כמעט בבעיות.

האם בזכות הדלק הם חולבים אותנו? כן - ללא ספק, המיסים בשמיים וההתנהלות לא נכונה בכל הנוגע למיסוי והשאלה "לאן הכסף הולך" היא שאלת הזהב והיא נכונה, אבל בואו נסתכל על זה באופן יחסי כאזרח.

אם ארה"ב היא הדלוקס, ואתיופיה היא הכי בעיתי, למי אנחנו יותר קרובים מבחינת איכות חיים, תודה לאל יש לנו טכנולוגיה, יש לנו משכורת שאולי לא סוגרים איתה את החודש, אבל לפחות אנחנו חיים בסדר ולא בצריף (חלקנו).

CEREBAL CORTEX - אני איתך אחי.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תגובות 198
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הרגע אמרו בחדשות שהדלק עולה בעוד 10 אגורות ב1 באפריל.

אני אומר אופניים חברו הטוב של האדם

וגם החשמל יעלה בעוד 7-10% באפריל אז מה נעשה ? כלום ! פשוט כמו ישראלים מפגרים לדורותיהם , ניבכה אחד על כתפו של השני , ונלכלך על הממשלה בפורומים השונים......

....במקום שחצי מדינה תצא להפגנה שתכריח את הממשלה לוותר על המיסוי השערוריתי !

הכי עצוב עד שזה מצחיק הוא העובדה , שכל פעם שעולה מחיר הדלק , ה 50% מס שלוקחת המדינה לכל ליטר

מתבטא שיותר כסף לקופת המדינה , כלומר , מצידם שליטר דלק יעלה 15 שח , ככה החלק שלהם על חשבוננו יהיה 7.5 שח.

....כאילו שזה לא מספיק שהמכוניות והחלפים נמכרים פי 2 מחו"ל , מה שגורם לישראלים לקנות עגלות במקום מכוניות נורמאליות , כאשר על כל רכב המדינה לוקחת חצי ממנו לכיסה.

אגב, ואני לא מתכוון להפגנה טפשית , חרישית ושקטה ללא תועלת , דוגמת הפגנות ה "צדק חברתי " , שבמקום להפגין ולמחות כמו שצריך (קחו את יוון כדוגמא ), באו אנשים לכיכרות לראות הופעות בחינם...חחח

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם
טוב, לכל אלה שבוכים. אני יודע שבתור ישראלים זה קשה לנו לראות את חצי הכוס המלאה ואנחנו רואים רק את הריקה. אולי ננסה אחרת? אז למי שלא יודע אנוכי חזרתי משלוש שבועות בהודו. הודו, המדינה השניה בעולם אחרי סין מבחינת תושבים. הודו מכילה 1.3 מילארד תושבים. למי שלא יודע 1.3 מילארד שווים ל 1300 מיליון איש. רק לאחוז אחד יש רכב לעומת זאת הודו אחראית ל 10 אחוזים מכלל תאונות הדרכים בעולם. ממוצע הרוגים בכבישים הוא 14 איש על כל 10 אלף איש לעומת המערב שזה 2 הרוגים על כל 10 אלף איש.

דולר אחד שווה ל 50 רופי. משכורת ממוצעת של עובד בהודו היא 20 רופי לשעה או 3,000 רופי בחודש. אופנוע סוזוקי 1000 החדש עולה 1,350,000 רופי. שהם 27 אלף דולר. תושב הודי יצטרך לעבוד 450 חודשים בכדי לקנות כזה אופנוע. קולה חצי ליטר עולה 30 רופי, פיצה דומינס גודל לארג עולה 400 רופי. ליטר בנזין עולה 70 רופי וליטר סולר עולה 45 רופי. כלומר הודי יצטרך לעבוד 3 שעות וחצי בשביל לקנות ליטר בנזין או שעתיים ורבע לקנות ליטר סולר. לרוב רובם אין מקרר, אין מכונת כביסה, אין מיקרוגל ואין טלויזיה.

אז דיי לבכות, כמו שישנם את אלה שרמת החיים שלהם היא מעלינו יש את המסכנים שרמת החיים שלהם היא הרבה מתחתינו ואיך שהוא הם לומדים לחיות עם זה בשימחה.

עוד נתון

מחיר ליטר בנזין נכון להיום באיטליה הוא 1.9 יורו. ואתם עוד בוכים בישראל.

השכר השנתי הממוצע נכון לינואר 2012 באיטליה הוא 188,000 שח שזה 15,666 לחודש.

בישראל ינואר 2012 השכר השנתי הממוצע הוא 106,000 שח שזה 8833 לחודש.

ההפרש הוא 6833 שח יותר בברוטו שנותן לך בנטו כמה אלפים טובים נוספים בחודש לתדלק גם במחיר מופקע של 1.9 יורו לליטר.

אז ההשוואה ישראל מול איטליה היא לא הכי אקטואלית.

הכביש הוא כמו בדיקת אק"ג אם זה קו ישר אתה מת -------------

פורסם
אוסטרליה? מי דיבר על אוסטרליה בכלל? אהה שכחתי. הוד מעלתו לוקה בבעיה קשה של הבנת הנקרא. לך, לך תמשיך להתבכיין ולהמריד אחרים שקשה להם לחשוב בהיגיון אבל ממורמרים בגלל מחיר הדלק שעולה.

וואלק אתה צודק, על אוסטרליה בכלל אני דיברתי, אני מתנצל.

אני מתקן את עצמי : בלבלת לנו בביצים רק על ארה"ב וענייני איראן :screwy:

ולמה רק המרדה? בוא תאשים אותי גם בבגידה ומסירת סודות לאויב בעת מלחמה ונסיים את הסיפור

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
השכר השנתי הממוצע נכון לינואר 2012 באיטליה הוא 188,000 שח שזה 15,666 לחודש.

בישראל ינואר 2012 השכר השנתי הממוצע הוא 106,000 שח שזה 8833 לחודש.

ההפרש הוא 6833 שח יותר בברוטו שנותן לך בנטו כמה אלפים טובים נוספים בחודש לתדלק גם במחיר מופקע של 1.9 יורו לליטר.

אז ההשוואה ישראל מול איטליה היא לא הכי אקטואלית.

יפה אמרת. בהחלט השוואה לא נכונה.

Twincharger Stratified Injection

פורסם
יפה אמרת. בהחלט השוואה לא נכונה.

אני מניח שזה נכתב בסרקסטיות...

בכל אופן, זאת דוגמא מצויינת. לעשות השוואה של המשכורות לכשעצמן או למחירי המוצרים לכשעצמם אין משמעות רבה. למעשה, אם נתעלם לצורך העניין ממסחר בינלאומי, זה משול לאמירה שישראלים מרוויחים יותר כי מבחינה מספרית המשכורת גדולה יותר.

השאלה האמיתית היא כמה אפשר לקנות במסגרת תקציב קיים. בנוסף לכך עלותו האמיתית של מוצר מושפעת ממחירם של מוצרים אחרים (החשבון בסופר באיטליה, לדוגמא), קל לראות שהאיטלקי הממוצע משלם פחות על דלק בהשוואה לישראלי הממוצע.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

דעתי על עליית מחירי הדלק:

כן אני מבין את המשבר העולמי והאיום האיראני ועוד כמה דברים, שימו לב שהרבה התיקרויות לא היו עקב האיום או החרם על איראן אלא סתם כי החליטו לדפוק קופה בתירוץ בשביל לקדם נסיעה בתחבורה ציבורית, נקודה חשובה בעניין שגם התחבורה הציבורית יקרה !!! נכון יש מדינות שהבנזין יקר יותר ממה שבישראל, אל תשכחו שהמשכורות בישראל נמוכות ובלי שום קשר הכל יקר פה בצורה מחרידה בהשוואה למדינות אחרות. המיסים המיועדים לדכא אותנו מלקנות ולנהוג ברכבים פרטיים ועלאק להפסיק את העומס על הדרכים ותאונות הדרכים רק חונקים אותנו והח"כים היקרים שלנו עדיין נוסעים ברכבים בזבזני דלק ולא משלמים אגורה על ליטר בנזין !!! הממשלה רוצה להוות דוגמא ? שיעברו לרכבי פיאט או משהו כזה ואת הוולוו שיש להם יורידו מהכביש, נראה את שר האוצר עומד בתחנת דלק ומתדלק מכספו את הרכב !

רעיון למחאה ציבורית זה פשוט להביא את כל הרכבים למשרדי האוצר ולחסום את המעבר :) פשוט לנטוש רכבים בכביש(להשאיר מקום לאמבולנסים ורכבי ביטחון) למנוע מהח"כים היקרים שלנו להגיע לעבודה.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

אני מסכים איתך על כל מילה, לנו - לחברי הפורום לפחות יש את האופציה להחזיק רכב שהוא עדיין בגדר מותרות בישראל - ואתם יודעים מה, אל תבלבלו לי את השכל על תחבורה ציבורית לקויה.

אני גר בירושלים, או יותר נכון גבעת זאב, יש לוח זמנים קבוע של אוטובוס כל רבע שעה (בבוקר 5 דקות) שמגיע עד לתחנה מרכזית ובעזרת כרטיס ההמשך (שעולה 10 אג' יותר נראה לי) אני יכול להגיע לכל מקום בירושלים.

מבלי להיכנס לפוליטיקה כן, מזרח ירושלים למרות האיחוד מנותק באופן לא הגיוני משאר העיר בכל הנוגע לתחבורה ציבורית, אבל בינינו מי בכלל נוסע לשם.

ולכן למרות בעל רכב (סך הכל חודשיים) אני זעמתי הרבה פעמים על כך שאין תחבורה ציבורית בדיוק שצריך אותה (גשם הכי חזק בעולם והאוטובוס לא מגיע - או מגיע מלא) אבל בחלוף השנים לא נתקלתי כמעט בבעיות.

האם בזכות הדלק הם חולבים אותנו? כן - ללא ספק, המיסים בשמיים וההתנהלות לא נכונה בכל הנוגע למיסוי והשאלה "לאן הכסף הולך" היא שאלת הזהב והיא נכונה, אבל בואו נסתכל על זה באופן יחסי כאזרח.

אם ארה"ב היא הדלוקס, ואתיופיה היא הכי בעיתי, למי אנחנו יותר קרובים מבחינת איכות חיים, תודה לאל יש לנו טכנולוגיה, יש לנו משכורת שאולי לא סוגרים איתה את החודש, אבל לפחות אנחנו חיים בסדר ולא בצריף (חלקנו).

אז בטוח לא ניסית לתפוס אוטובוס בשעות הבוקר, אה וגם בשעות הצהריים, אה וגם בשעות הערב בתל אביב, נכון?

מרחק של 10 ק"מ בשעה וחצי.

Opel Adam S 2017

פורסם

אני מסכים חלקית עם הטענה ש"ישראל מדינה סוציאלית ולכן צריך מיסים", הבעיה עם המשפט היא שיש הרבה מיסים\תקציבים שנבלעים ולא מנוצלים כראוי.

מה שדי משעשע זה שעליית מחירי הדלק תפגע באגרת הכביש החדשה- חלק מהאנשים בהחלט יקבלו החלטה שמוטב להם לעבור לרכב חסכוני קטן או לתחבורה ציבורית בנסיעות ארוכות, זה יפגע בקצב ייצור הדו"חות של המצלמות החדשות...

אם הייתי בממשלה (ומניאק כמו שר התחבורה ומשטרת ישראל) הייתי מציב עוד מצלמות ומוריד את מחיר הדלק ל-5 שקלים לליטר....ההכנסה מהדו"חות על מהירות היתה גבוהה מההכנסה על דלק במחיר 8 שקלים לליטר...

:roll:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
הרגע אמרו בחדשות שהדלק עולה בעוד 10 אגורות ב1 באפריל.

אני אומר אופניים חברו הטוב של האדם

אם רק הייתי יכול לזרוק את הרכב ולנסוע באופניים לעבודה הייתי עושה את זה מייד.

מילא המרחק של 30 קילומטר לעבודה, עם זה אולי הייתי יכול להסתדר, אבל הבעייה שאין תשתית. אני לא אסע על השוליים של הכבישים המהירים , זה מסוכן מידי.

תחבורה ציבורית סבירה אין מהמקום שאני גר בו, בקיצור עד שלא אחליף עבודה אין לי הרבה אפשרויות

פורסם
אני מסכים חלקית עם הטענה ש"ישראל מדינה סוציאלית ולכן צריך מיסים", הבעיה עם המשפט היא שיש הרבה מיסים\תקציבים שנבלעים ולא מנוצלים כראוי.

מה שדי משעשע זה שעליית מחירי הדלק תפגע באגרת הכביש החדשה- חלק מהאנשים בהחלט יקבלו החלטה שמוטב להם לעבור לרכב חסכוני קטן או לתחבורה ציבורית בנסיעות ארוכות, זה יפגע בקצב ייצור הדו"חות של המצלמות החדשות...

אם הייתי בממשלה (ומניאק כמו שר התחבורה ומשטרת ישראל) הייתי מציב עוד מצלמות ומוריד את מחיר הדלק ל-5 שקלים לליטר....ההכנסה מהדו"חות על מהירות היתה גבוהה מההכנסה על דלק במחיר 8 שקלים לליטר...

בהחלט נקודה מעניינת העלית פה למרות שהתיאוריה שלך לצערי - תישאר באוויר.

Twincharger Stratified Injection

פורסם
רק מחאה אחת יכולה לשנות משהו במדינה הזאת.

מחאה מחוץ לבית. אם כולם ימשיכו להתבכיין פה ובשאר האינטרנט כמה קשה להם וכמה הם מסכנים וכמה המדינה הזאת אוכלת יושביה, וכמה הממשלה הזאת רק השמידה את המדינה מ2008, הם ימשיכו לשבת במשרד שלהם, ימשיכו לנהוג על חשבונכם וכמובן יעלו לעצמם שוב את המשכורת.

דלק זו ההוצאה הכי זניחה באחזקת רכב. מי שיכול להרשות לעצמו רכב עם כל ההוצאות הנלוות: הון ראשוני לרכישה או הלוואה נושאת ריבית, ביטוח, טיפולים, תיקונים, ירידת ערך, אגרת רישוי, טסט שנתי יכול לעמוד גם ב-10 שקל ליטר בנזין. מי שלא בבקשה שיעבור לאוטובוס, מונית, רכבת, אופניים, רגליים.

אז בטוח לא ניסית לתפוס אוטובוס בשעות הבוקר, אה וגם בשעות הצהריים, אה וגם בשעות הערב בתל אביב, נכון?

מרחק של 10 ק"מ בשעה וחצי.

תעלה על אופניים ותרכב 10 ק"מ בחצי שעה. מה קרה? למה רואה חשבון בגרמניה בחליפה תפורה בהזמנה אישית ב-3,000 אירו יכול לרכב על אופניים לעבודה ובישראל כל כלומניק בשכר מינימום חייב להחזיק מכונית?

פורסם

תודה רבה גבר, אני מאוד שמח שישנם עוד אנשים עם שכל בקודקוד שלהם שמוכנים לקלוט ולהבין דברים ולא ללכת עם העדר כי זה מה שכולם עושים.

דעתי על עליית מחירי הדלק:

כן אני מבין את המשבר העולמי והאיום האיראני ועוד כמה דברים, שימו לב שהרבה התיקרויות לא היו עקב האיום או החרם על איראן אלא סתם כי החליטו לדפוק קופה בתירוץ בשביל לקדם נסיעה בתחבורה ציבורית, נקודה חשובה בעניין שגם התחבורה הציבורית יקרה !!! נכון יש מדינות שהבנזין יקר יותר ממה שבישראל, אל תשכחו שהמשכורות בישראל נמוכות ובלי שום קשר הכל יקר פה בצורה מחרידה בהשוואה למדינות אחרות. המיסים המיועדים לדכא אותנו מלקנות ולנהוג ברכבים פרטיים ועלאק להפסיק את העומס על הדרכים ותאונות הדרכים רק חונקים אותנו והח"כים היקרים שלנו עדיין נוסעים ברכבים בזבזני דלק ולא משלמים אגורה על ליטר בנזין !!! הממשלה רוצה להוות דוגמא ? שיעברו לרכבי פיאט או משהו כזה ואת הוולוו שיש להם יורידו מהכביש, נראה את שר האוצר עומד בתחנת דלק ומתדלק מכספו את הרכב !

רעיון למחאה ציבורית זה פשוט להביא את כל הרכבים למשרדי האוצר ולחסום את המעבר :) פשוט לנטוש רכבים בכביש(להשאיר מקום לאמבולנסים ורכבי ביטחון) למנוע מהח"כים היקרים שלנו להגיע לעבודה.

"נכון, יש מדינות שהבנזין יקר יותר ממה שבישראל". אמממ, אם אני לא טועה, ממה שמספרים ישראל היא המדינה שבה מחיר הבנזין הוא הכי זול מכל המדינות שהן לא עולם שלישי. כאמור, ארה"ב היא יוצאת דופן והסברנו כבר כמה פעמים למה.

לזה שהסביר שממוצע המשכורות באיטליה הוא גבוה מישראל. אני לא בא לסתור את דברייך אבל אם כל הכבוד, בינתיים האו"ם קבע בדוח אינקדס איכות החיים שהוא מפרסם כל שנתיים לערך שאיכות החיים בישראל עולה על איכות החיים באיטליה.

ולכל השאר שחושבים שאני איזה חפרפרת במשרד ההסברה למדינת ישראל צר לי לנפץ את הפנטזיות שלכם. בסך הכל אזרח ישראל שחי עשור בארה"ב וראה והבין שהחלום האמריקאי הוא לא בדיוק חלום כמו שכולם חושבים. בניגוד להרבה ישראלים שרואים רק את השלילי במדינה כאן אני גם רואה את החיובי. הורי ז"ל עלו לארץ בשנת 1950 ומעולם לא שמעתי אותם מתבכיינים כמו שהרבה ישראלים מתבכיינים היום. אז לא הייתה טלוויזיה בצבע ולא היה מיקרוגל ולא מכונת כביסה 8 ק"ג ששוקלת אוטומטית את הבגדים לחיסכון במים ובאנרגיה. אז היו אוכלים לחם עם מרגרינה ואם רוצים להרגיש קצת שהחיים הם טובים אז מורחים גם ריבה על המרגרינה. כמה מלחמות האנשים עברו אז ומעולם לא שמעתי נואש. היום הרבה רק מתלוננים ומעוניינים איך להשיג דרכון זר שיוכלו לברוח איתו מהארץ בשעת הצורך. בהחלט, הדברים השתנו מאז ועד היום.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אמרת פה שני דברים שהם בעצם אחד!

מצד אחד הם מורידים(גם בספק) לנו את הדוחות כשמעלים את הדלק, אבל מצד שני הם נותנים לעצמם לגיטימציה להוריד את רף האכיפה מהר יותר.

ככה שבסופו של דבר זאת השקעה לטווח ארוך כי כרגע יהיה להם פחות דוחות, אבל אז כשמחיר הדלק יירד, רף האכיפה ישאר כמושהו והנה לך הכנסה גבוהה יותר מלכתכילה.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

אתה גר בעיר גדולה ונוחה אך מה לעשות שלא כל ישראל ירושלים?

סיפור ברשותך - אני משרת בבסיס נידח ברמת הגולן ועל מנת להגיע ליישוב הקרוב אני צריך לקחת קו אוטובוס שלו שעות מסודרות ושנונג להופיע באופן קבוע בבוקר באיחור של בין עשר לעשרים דקות. עד כאן סביר (במונחי מדינת ישראל)

סוף שבוע אחד הקצתי משנתי, לבשתי מדי א׳ וניגשתי לחכות את חצי השעה מהזמן שכתוב בלו״ז חברת ״רמה (מאז הרפורמה בחברות התחבורה הציבורית אגד ברחה והפקירה את תושבי רמת הגולן לחסדי החברת האיומה הזאת). והנה האיחור האופנתי של קו 13 מתארך ומתארך ובתום שעה ומשהו של המתנה התקשרתי לברר מה קורה. ענתה לי מרכנית, הודיעה לי ״אה כן, הקו בוטל״ ולאחר דין ודברים גם ״זה מה יש״.

סיפור נוסף בקצרה. אני ממתין לקו מחצור הגלילית שייקח אותי לתל אביב. במשך שעה וחצי המתנתי, כל האוטובוסים בקו הנסיעה הזה הגיעו מלאים מקריית שמונה אפילו בלי מקום לעמידה ובאגד סרבו לתגבר את הקווים.

עושה רושם שהייתי צריך לבוא לשרת בירושלים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...