Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

והדלק עוד פעם עולה ,נמאס!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
CEREBAL CORTEX,

אני מסכים איתך על כל מילה, לנו - לחברי הפורום לפחות יש את האופציה להחזיק רכב שהוא עדיין בגדר מותרות בישראל - ואתם יודעים מה, אל תבלבלו לי את השכל על תחבורה ציבורית לקויה.

CEREBAL CORTEX - אני איתך אחי.

אל תבלבל לנו את המוח על תחבורה ציבורית יעילה.

אתה מביא דוגמא אחת ממקום אחד ומסיק ממנו כי התחבורה בארץ יעילה, אני מסכים שניתן להביא דוגמאות ספיציפיות שבהן לאנשים מסויימים תחבורה ציבורית היא בהחלט יעילה. אך לרוב, מנסיון לא קטן של תחבורה ציבורית ברחבי הארץ ואתייחס רק לשנים האחרונות (אחרי הרפורמה וההפרטה) רוב התחבורה הציבורית בארץ היא לא יעילה, לא זולה, לא נוחה ועוד ועוד. לא הגיוני שנסיעה באוטובוס תארך יותר מפי 2 מנסיעה רגילה ותעלה לכרטיס כמו מחיר הדלק (כן, גם מחיר הדלק היום), אם הבאת דוגמא לקו יעיל, אני משוכנע שאוכל להביא לך דוגמאות רבות הרבה יותר לקוים כאלו.

ועל הצפיפות?הנוחות?התדירות? בפריפרייה תחבורה ציבורית היא לא בדיחה, היא משהו שעובר מדי פעם ובדר"כ ריק.

אני מאמין גדול בתחבורה ציבורית ובקארפולינג, אבל המדינה לא מאמינה בתחבורה ציבורית, יש שיפור לטובה בשנים האחרונות אבל הדרך עוד ארוכה.

אגב ירושלים, חוויותיו בתור לא ירושלמי הם סיוט בכל פעם שנתקלתי באוטובוסים עירוניים בירושלים שכללו צפיפות, איחורים ונסיעה בלתי נגמרת שכאשר הייתי צריך להגיע מאותו מקום לאותו מקום ברכב לאחר מכן לא האמנתי בכלל שזה כל כך קרוב.

שלא לדבר על הרכבת הקלה ותקלותיה ובעיקר המאבטחים שחשים צורך להרביץ תורה וכמה סימנים כחולים בנוסעים מזדמנים ללא שום סיבה אמיתית ונראית לעין.

להרבה אנשים, ואני לא בינהם, רכב הוא לא מותרות, הוא הכרח.

• תגובות 198
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תחבורה ציבורית לעולם לא תהיה יעילה ונוחה כמו רכב, אבל היא כן מהווה אלטרנטיבה. הבעיה בארץ היא כזאת: ציבור נמנע מתחבורה ציבורית -> קווים מתבטלים ותדירות נסיעה יורד -> צביר נמנע מתחבורה ציבורית. מדובר במעגל קסמים שחייבים לשבור. עד שנות ה-2000 רכבת ישראל הייתה קטנה מאוד. בקושי היו תחנות, תדירות הנסיעה הייתה איומה, מסילות מיושנות. בשנים האחרונות מספר הנוסעים עולה בתדירות ורכבת נמצאת בתנופת בנייה אדירה. הרכש החדש כולל מעל 30 קטרים ו-200 קרונות. מיליארדים מושקעים בתשתיות מודרניות. כשיותר ויותר אנשים יעברו לתחבורה ציבורית הרמה תתחיל לעלות. בשביל זה צריך לעלות את השימוש ברכב. לדעתי הוגן ומוצדק.

פורסם

אם כבר תחבורה ציבורית אז עשיתי מחקר קטן של כמה זמן לוקח להגיע ממקום מגורי (ארלוזרוב פינת שד' העצמאות בבת ים) לבין מקום עבודתי (אבן גבירול ת"א)

שתי דרכים קיימות:

1. לקיחת אחד מהקווים: 10,18,25,125 מאזור מגוריי והגעה אל היעד.

2. לקיחת אוטובוס לתחנת רכבת בבת ים: 43,87 . נסיעה ברכבת עד עזריאלי ואז נסיעה לעירייה בקו 56 או ירידה בסבידור מרכז ולקחת קו 18 או 10 לעירייה.

תתפלאו ששתי הדרכים אורכות בדיוק אותו זמן ! כמה זמן ? כשעה ורבע. נסיעה של 12 ק"מ.

מי שמכיר את הקווים יבין את כוונתי כעת:

למה 90% מהקווים חייבים לעבור באלנבי ?

למה כל הקווים עוברים בשד' ירושלים ?! המקום המקולל הזה גוזל בלבד חצי שעה ביום !

למה קו 40, שהוא קו שאי אפשר לעלות עליו ב6-7 בבוקר מפני שהוא מפוצץ בחיילי קרייה, עובדי אזור הבורסה, עובדי עזריאלי ועובדי אזור קניון איילון, כי בדן עד היום לא הבינו שבתחנה הרביעית שלו הוא כבר מלא !

יש פה אין סוף פאשלות של המערכת. אם יש כמעט עשרה קווים שמגיעים לבת ים למה כולם חייבים לנסוע בשד' ירושלים ? אפשר לעשות את השינוי הזה בכיף. יש שם יותר מידי דברים כפולים שאני לא חושב שהם שווים להם במיוחד, ממליץ להם קצת לרענן את המטרופולין והפעם בצורה חיובית.

נ.ב

השינוי שהחופשי חודשי הוא חופשי חודשי לכל אמצעי התחבורה הוא יותר מגאוני ומבורך. ח"ח !

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

דווקא ביומולדת שלי?:roll:

אני צריך אנשים :evil: ביומולדת?

טוב נו השיר שהכי מתאים פה!:

c2suGBZEZpk דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מילים שמתחברות בדיוק:

איזו מדינה, איזו מדינה

איזו מדינה מיוחדת במינה

ממשלה לוחצת, מדינה נלחצת,

איזו מדינה, איזו מדינה.

אנשים בוכים, מחירים עולים.

לשלם מיסים וגם קופת חולים.

אין כבר עבודה, הקופה ריקה,

אין ממה לחיות, סגרו את הלשכה.

בכנסת הם יושבים, עלינו הם עובדים,

לקחו החסכונות, הלכו הפיצויים.

לנו כבר נמאס, דפקו לנו עוד קנס.

גם על החלב הוסיפו את המס.

איזו מדינה, איזו מדינה

איזו מדינה מיוחדת במינה

ממשלה דורשת, כסף מבקשת.

איזו מדינה, איזו מדינה.

יש לנו שרים, רק כסא רוצים.

לא עושים דבר ורק מבטיחים

איפה השוויון, איפה החזון

איפה המוסר, איזה ביזיון.

מה אשיר לכם ומה אספר,

יש דברים רבים עליהם נוותר.

למרות הבלגן והחסרונות

את מדינתנו לדורי דורות.

איזו מדינה, איזו מדינה

איזו מדינה מיוחדת במינה

ממשלה לוחצת, מדינה נלחצת,

איזו מדינה, איזו מדינה

איזו מדינה מיוחדת במינה.

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

פורסם

תחבורה ציבורית לעולם לא תהיה יעילה ונוחה כמו רכב, אבל היא כן מהווה אלטרנטיבה. הבעיה בארץ היא כזאת: ציבור נמנע מתחבורה ציבורית -> קווים מתבטלים ותדירות נסיעה יורד -> צביר נמנע מתחבורה ציבורית. מדובר במעגל קסמים שחייבים לשבור. עד שנות ה-2000 רכבת ישראל הייתה קטנה מאוד. בקושי היו תחנות, תדירות הנסיעה הייתה איומה, מסילות מיושנות. בשנים האחרונות מספר הנוסעים עולה בתדירות ורכבת נמצאת בתנופת בנייה אדירה. הרכש החדש כולל מעל 30 קטרים ו-200 קרונות. מיליארדים מושקעים בתשתיות מודרניות. כשיותר ויותר אנשים יעברו לתחבורה ציבורית הרמה תתחיל לעלות. בשביל זה צריך לעלות את השימוש ברכב. לדעתי הוגן ומוצדק.

מה שאתה מציג הוא אבסורד, לכאורה אנחנו אמורים להשתמש בתחבורה ציבורית גרועה כדי שתהפוך לטובה יותר?

הגידול בנסועה ברכבת לא הגיע כי יותר אנשים החליטו להשתמש ברכבת אלא כי המדינה החליטה להשקיע ולהפוך את הרכבת לכדאית לנוסעים.

התחבורה הציבורית צריכה למשוך אליה אנשים ולא להפך, כשאני נוסע לעיר אני מעדיף להכנס בתחבורה ציבורית, אבל היא צריכה להיות יעילה ומשתלמת ולא לגזול לי יום שלם על פגישה אחת.

מה שכן עובד בשנים האחרונות בארץ, זה הפעלת לחץ ועצומות לפתיחת קווי אוטובוס יעילים, אני מכיר אישית שני מקרים כאלו בשנים האחרונות, אבל זה טיפה בים.

פורסם

עד שנות ה-2000 רכבת ישראל הייתה קטנה וענייה. מנכ"ל הרכבת אי שם בשנות ה-90 החליט לסגור תחנות נטושות ולרכז את כל המשאבים במספר תחנות מבוקשות. כאשר הביקוש לרכבת התחיל לעלות המדינה התחילה להזרים יותר ויותר משאבים לרכבת. דוגמה נוספת קו קונקס אשדוד-תל אביב. מדובר בקו מבוקש מאוד וכתוצאה מהביקוש הרב יוצא אוטובוס כל חמש דקות. קו אשדוד-ראשון לציון לא מבוקש ובגלל זה יוצא אוטובוס פעם בשעה וחצי ועושה עיקוף מטורף דרך יבנה. למרות שראשון לציון יותר קרובה לאשדוד הנסיעה לוקחת הרבה יותר זמן.

ציטוט מויקיפדיה:

במשך שנים סבלה הרכבת בישראל מהזנחה מתמשכת עקב העדפה לתחבורה ציבורית באמצעות אוטובוסים. בשנת 1994 שינתה הנהלת הרכבת את מדיניותה התקציבית - במקום לבקש מהממשלה תקציבים לפיתוח, שלא הגיעו, על מנת לבצע שיפורים במערך הרכבות, הוחלט להפעיל כל קו וכל תחנה שניתן להפעיל על מנת שהציבור יתחיל שוב לנסוע ברכבת ויפעיל לחץ על הממשלה להגדלת התקציב. הרכבת המאספת המייגעת מתל אביב לחיפה מולאה עד תום. הציבור דרש רכבת מהירה לחיפה לצד רכבת מתחנות הביניים לתל אביב. גם קווים אחרים שנפתחו בשנים אלו התמלאו עד מהרה בנוסעים כמו הקו בין רחובות לתל אביב. הגברת הדרישה אכן הביאה לשינוי.

פורסם
מה שאתה מציג הוא ישראלי בכל רמ"ח איבריו, לכאורה אנחנו אמורים להשתמש בתחבורה ציבורית גרועה כדי שתהפוך לטובה יותר?

תיקנתי לך קצת.

אני נמנע מלהגיב על התחבורה הציבורית מ-2 סיבות:

כמעט שלא משתמש, ובחיפה אני לא מוצא יותר מדיי תלונות לגביהם.

מאז הפרוייקט המחורבן והארור של הרקבת הקלה (מטרונית? קוראים לה?), נהייה הרבה יותר מהיר לנסוע מחיפה למפרץ באוטובוס.

מצד שני, ברכב זה כבר נהיה סיוט לא נורמאלי. מצאתי את עצמי נוסע לכיוון עכו כדי לעקוף פקק תנועה לכיוון חיפה.:crazyeyes:2gunfire::turn-l::drinking::loco: :loco: :loco: :loco: :loco: :loco: :shock2::snipersmi:bigcry:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תסתכל על הדוגמאות שהבאת, בהן חברת התחבורה הציבורית ניסתה מיוזמתה לשפר את השירות ולכן הוא משך אנשים. ברוב המקומות מדובר בהפוך - מי שחייב להשתמש בתחבורה ציבורית משתמש בה, ומי שלא- לא.

לגבי הרכבת, בלי להזכיר את האירועים האחרונים שאין בכלל מה לדבר עליהם, אני בתור חייל שנסע בחינם, במידה והייתה לי האפשרות הייתי מעדיף לנסוע ברכב מאשר לנסוע בקווים שהדרישה בהם מטורפת כבר שנים ורק לאחרונה החליטו כפתרון להוציא מהם את החיילים בראשון בבוקר.

האזרח לא אמור לסבול תחבורה ציבורית גרועה על מנת להפוך אותה לטובה, הוא יכול לדרוש ולשפר, אבל אחרי כמות המיסים שהוא משלם בלי קשר לאחזקת רכב, עושה מילואים, לא עובר על החוק וכו' אתה מצפה ממנו גם לסבול את התחבורה הציבורית הלקוייה בתקווה שעשר שנים לאחר מכן היא תשתפר במידה והאוטובוס שבו הוא נוסע יהיה מפוצץ כל יום ולא יהיה לו מקום. אכן, פתרון מדהים והגיוני ביותר, מפתיע איך זה לא עובד בנתיים.

אני מסכים לחלוטין שהאזרחים במדינתנו יכולים להיות פעילים יותר ולעודד את התחבורה הציבורית, אבל בסוף היום אתה רוצה להגיע הביתה וההבדל בין חצי שעה שעולה 30 שקל לשעתיים שעולות 15, הם משמעותיות, ואם תכניס פנימה גם את שעות העבודה - זה גם כלכלי יותר לא להשתמש בתחבורה ציבורית.

פורסם

אמנם זה די ספקולטיבי, אבל בהמשך למה שאתם אומרים- שהתחבורה הציבורית לא יעילה כי אין דרישה לתחבורה ציבורית,אני חושב שזה נובע בחלק גדול מזה שאין תחבורה ציבורית בשבת.

באמת, את הקול שלי בבחירות אני אתן למי שיפעל לתחבורה ציבורית בשבת , גם אם זה יהיה אחמד טיבי :)

פורסם

אם כבר עסקינן בתחבורה ציבורית יש משהו שעלה לי כרגע שחשוב לציין. בנושא אחר בפורום ראיתי שיש פה הרבה אנשים גבוהים ואני כבר מכיתה י' (דאז 1.85) סובל מהאוטובוסים. כל נסיעה לא נוחה בעליל ! צריך לקפל את הרגליים בצורה לא צורה או להיות תקוע עם הברך בכיסא מקדימה ואתה קם 2 תחנות לפני רק להתמתח.

אם הכיסא האמצעי של המושב האחורי לא פנוי, אתה גמור ! האמת היא שאפשר לעשות מזה תמונה ל9GAG :-D

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

Cerebral Cortex - תרשה לי לומר לך שאתה מבלבל בביצים, אני המצאתי את הבלנדר ואתה רק מועך את כולנו בבלנדר שלך .

רוצה לפתוח ויכוח בנושא ? נתחיל :

אוקיי, אז נניח שאתה צודק ושהדלק יקר כי הממשלה צריכה אותו כדי למלא את הקופה על מנת לממן את ה"צדק החברתי" או את ה "מדינת רווחה" תסביר לי כמה דברים :

1. מה הסיבה שהועלה השכר ל 120 דבילים בבניין גדול בירושלים בעוד 1500 ש"ח בחודש ?

תכף תגיד לי ששטייניץ העלה אותו כי לחכ"ים אין כסף לקנות לחם וחלב !!!

2. תסביר לי למה לעאזעל המדינה שלוקחת מסטודנט ביטוח לאומי 156 ש"ח כשהוא לא עובד אבל נותנת את הכסף הזה לחרדים שיושבים בישיבות ומקבלים משכורת ? למה האפליה ?

3. תסביר לי מה הקשר בדיוק בין מחיר הדלק שהיה עד לפני 2008 מצויין, היינו ממלאים ב 5-6 ש"ח לליטר, אפילו פחות מזה (זיכרוני כבר לא עובד טוב לשנים האלו) והמצב הכלכלי לא היה יותר טוב מהיום, היחסים עם איראן לא היו יותר טובים ותמיד היה סיכון ביטחוני והעלמות מס ושאר הבילבולי בלנדר שלך . הממשלה הסתדרה אז מצויין עם כל המעמסות אז מה קרה שהחל מ 2008 החליטו לטחון אותנו ?! עכשיו תכניס את הבלנדר שלך על OECD ותתחיל לקשקש על הודו (עולם שלישי חבר ! לא מדינה נאורה. אין מקום להשוואה בכלל !) ואז תוסיף למיקסר גם את אירופה עם 1.9 יורו שהם בכלל מרוויחים הון עתק כל חודש או שאולי נדלק לארה"ב שרק לפני חודש אירחנו בביתנו אורחת יהודייה מארה"ב שפשוט לא מפסיקה לספר על העושר ועל רמת החיים הגבוהה בארה"ב , שהכול פה נראה לה קטן ומסריח בעוד בארה"ב שותים את הכסף ומנגבים איתו את הישבן .

Cerebral Cortex , בשורה התחתונה, אתה לא באמת יודע על מה אתה מדבר, אתה מגן על מדינה שלא צריכה לקבל הגנה.

רוצה עוד סיבות ? אם כבר עברנו מנושא הדלק , בוא תענה לי על עוד כמה דברים

4. טרכטנברג (או טרכטנזובי) - אני לא רואה שמחירי הדירות ירדו מתחת למיליון שקלים, להיפך ! אני לא רואה את הממשלה בונה 3 חדרים לזוגות צעירים, אני לא רואה את ביבי יוצא בהצהרות ואומר "אני מוריד לעצמי מהשכר על מנת שלצעירים פה תהיה אפשרות לא רק לחלום אלא להגשים !"

אני בן 24 , עוד מעט 25, אני באוקטובר מתחתן עם בת זוגתי ואני רחוק ש-נ-ו-ת -א-ו-ר מבית משלי .

עכשיו נחזור לעניין השכר - תסתכל על החכ"ים האלה בכנסת, המיותרים האלה, שמקבלים עוד 1500 ש"ח למשכורת ועל זה תוסיף רכב צמוד לישבן, עוזר אישי לכל שר , ארוחות ושלל שירותים על חשבון המדינה .

מה, מה , מה הולך כאן ?!

אז תנסה לצאת עוד פעם אחת לטובת המדינה הזו, שרק עסוקה בלרמוס את האנשים הכי חשובים במדינה : הצעירים ! כי בלי הצעירים ובלי הכוח שלנו והמוח שלנו כשאנחנו יוצאים מהטכניון ומשאר האוניברסיטאות , המדינה הזו לא שווה כלום !

בלי הצעירים - אין צבא

בלי הצעירים - אין משק , אין עבודה , אין שפה ! קשה, קשה .

יאללה, נמאס לי כבר מברברנים שחושבים שהם יודעים משהו, אם הצלחת לעצבן אותי סימן שאתה מדבר שטויות וחי במדינת תל אביב ולא מבין מה הולך לא מימינך ולא משמאלך .

אתה יודע מה אני אוהב להגיד על אנשים כמוך ? הציבור מטומטם אז הציבור ישלם !

נחש מה ? אני הפסקתי לשלם.

אני הולך למכור את הרכב, לרדת לאופנוע שיעשה 1 ל -30 , לסכן את עצמי רק כדי שהמדינה המזופתת הזו תקבל פחות כסף ממני בדלק.

אני הולך בנוסף לעשות הכול בקיץ הקרוב ואני מתכון ה-כ-ו-ל כדי שהממשלה הזו תבין שהצעירים זה הכוח שלה ואם היא תמשיך להתעלל בנו ולתת לי להמשיך לשמוע סטודנטים שלא מצליחים לגמור את החודש, או לשמוע קשישים שאין להם אוכל במקרר (והם ניצולי שואה) אני אשרוף כמה צמיגים בצומת. אופס . שכחתי . כדי לשרוף צריך דלק ! 8 ש"ח לליטר. שיט ! טוב, בלי שריפות.

עכשיו הבנת ?! או שאתה צריך עוד הסבר מפורט ? .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

1. חסר משמעות לחלוטין. הכסף חוזר למדינה במיסים.

2. סטודנט זכאי לקבצאות הביטוח הלאומי גם אם אינו עובד. אברך מקבל גרושים מביטוח לאומי. אל תשכח בדרך כלל מדובר באדם עם ילדים.

3. עושר ורמת חיים גבוהה? אמריקאים אף פעם לא יגידו משהו רע על עצמם. ארצות הברית נמצאת במצב הכלכלי החמור ביותר מאז השפל הגדול. מיליונים מובטלים, מדינות שלמות על סף פשיטת רגל, התאוששות לא נראת באופק.

4. מדינה לא צריכה לבנות דירות. לא צריך שכונות עוני ממשלתיות. מי אמר שאתה חייב לקנות דירה?

5. וואו כמה אנרגיה. אולי במקום להתפרע תנצל את האנרגיה בעבודה במשרה נוספת ואז לא תהיה סטודנט רעב?

פורסם

5. וואו כמה אנרגיה. אולי במקום להתפרע תנצל את האנרגיה בעבודה במשרה נוספת ואז לא תהיה סטודנט רעב?

למה בן אדם צריך לעבוד ביותר ממשרה אחת כדי להתפרנס בכבוד?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
Cerebral Cortex - תרשה לי לומר לך שאתה מבלבל בביצים, אני המצאתי את הבלנדר ואתה רק מועך את כולנו בבלנדר שלך .

רוצה לפתוח ויכוח בנושא ? נתחיל :

אוקיי, אז נניח שאתה צודק ושהדלק יקר כי הממשלה צריכה אותו כדי למלא את הקופה על מנת לממן את ה"צדק החברתי" או את ה "מדינת רווחה" תסביר לי כמה דברים :

1. מה הסיבה שהועלה השכר ל 120 דבילים בבניין גדול בירושלים בעוד 1500 ש"ח בחודש ?

תכף תגיד לי ששטייניץ העלה אותו כי לחכ"ים אין כסף לקנות לחם וחלב !!!

2. תסביר לי למה לעאזעל המדינה שלוקחת מסטודנט ביטוח לאומי 156 ש"ח כשהוא לא עובד אבל נותנת את הכסף הזה לחרדים שיושבים בישיבות ומקבלים משכורת ? למה האפליה ?

3. תסביר לי מה הקשר בדיוק בין מחיר הדלק שהיה עד לפני 2008 מצויין, היינו ממלאים ב 5-6 ש"ח לליטר, אפילו פחות מזה (זיכרוני כבר לא עובד טוב לשנים האלו) והמצב הכלכלי לא היה יותר טוב מהיום, היחסים עם איראן לא היו יותר טובים ותמיד היה סיכון ביטחוני והעלמות מס ושאר הבילבולי בלנדר שלך . הממשלה הסתדרה אז מצויין עם כל המעמסות אז מה קרה שהחל מ 2008 החליטו לטחון אותנו ?! עכשיו תכניס את הבלנדר שלך על OECD ותתחיל לקשקש על הודו (עולם שלישי חבר ! לא מדינה נאורה. אין מקום להשוואה בכלל !) ואז תוסיף למיקסר גם את אירופה עם 1.9 יורו שהם בכלל מרוויחים הון עתק כל חודש או שאולי נדלק לארה"ב שרק לפני חודש אירחנו בביתנו אורחת יהודייה מארה"ב שפשוט לא מפסיקה לספר על העושר ועל רמת החיים הגבוהה בארה"ב , שהכול פה נראה לה קטן ומסריח בעוד בארה"ב שותים את הכסף ומנגבים איתו את הישבן .

Cerebral Cortex , בשורה התחתונה, אתה לא באמת יודע על מה אתה מדבר, אתה מגן על מדינה שלא צריכה לקבל הגנה.

רוצה עוד סיבות ? אם כבר עברנו מנושא הדלק , בוא תענה לי על עוד כמה דברים

4. טרכטנברג (או טרכטנזובי) - אני לא רואה שמחירי הדירות ירדו מתחת למיליון שקלים, להיפך ! אני לא רואה את הממשלה בונה 3 חדרים לזוגות צעירים, אני לא רואה את ביבי יוצא בהצהרות ואומר "אני מוריד לעצמי מהשכר על מנת שלצעירים פה תהיה אפשרות לא רק לחלום אלא להגשים !"

אני בן 24 , עוד מעט 25, אני באוקטובר מתחתן עם בת זוגתי ואני רחוק ש-נ-ו-ת -א-ו-ר מבית משלי .

עכשיו נחזור לעניין השכר - תסתכל על החכ"ים האלה בכנסת, המיותרים האלה, שמקבלים עוד 1500 ש"ח למשכורת ועל זה תוסיף רכב צמוד לישבן, עוזר אישי לכל שר , ארוחות ושלל שירותים על חשבון המדינה .

מה, מה , מה הולך כאן ?!

אז תנסה לצאת עוד פעם אחת לטובת המדינה הזו, שרק עסוקה בלרמוס את האנשים הכי חשובים במדינה : הצעירים ! כי בלי הצעירים ובלי הכוח שלנו והמוח שלנו כשאנחנו יוצאים מהטכניון ומשאר האוניברסיטאות , המדינה הזו לא שווה כלום !

בלי הצעירים - אין צבא

בלי הצעירים - אין משק , אין עבודה , אין שפה ! קשה, קשה .

יאללה, נמאס לי כבר מברברנים שחושבים שהם יודעים משהו, אם הצלחת לעצבן אותי סימן שאתה מדבר שטויות וחי במדינת תל אביב ולא מבין מה הולך לא מימינך ולא משמאלך .

אתה יודע מה אני אוהב להגיד על אנשים כמוך ? הציבור מטומטם אז הציבור ישלם !

נחש מה ? אני הפסקתי לשלם.

אני הולך למכור את הרכב, לרדת לאופנוע שיעשה 1 ל -30 , לסכן את עצמי רק כדי שהמדינה המזופתת הזו תקבל פחות כסף ממני בדלק.

אני הולך בנוסף לעשות הכול בקיץ הקרוב ואני מתכון ה-כ-ו-ל כדי שהממשלה הזו תבין שהצעירים זה הכוח שלה ואם היא תמשיך להתעלל בנו ולתת לי להמשיך לשמוע סטודנטים שלא מצליחים לגמור את החודש, או לשמוע קשישים שאין להם אוכל במקרר (והם ניצולי שואה) אני אשרוף כמה צמיגים בצומת. אופס . שכחתי . כדי לשרוף צריך דלק ! 8 ש"ח לליטר. שיט ! טוב, בלי שריפות.

עכשיו הבנת ?! או שאתה צריך עוד הסבר מפורט ? .

קודם כל אני רוצה להודות מכל הלב לייפה הנפש מר רועי5 שנפגע עד עמקי נשמתו בכך שהשתמשתי במילה מסויימת לתאר 2 מגזרים שמביאים ילדים לעולם בלי שום התחשבות ובעצם הנטל הכלכלי הכבד נופל על מדינת ישראל שזה אנשים שעובדים מסביב לשעון. אז רועי 5 טושה' לך שבכית להנהלה וקיבלתי הערה בגלל זה.

1.מר סיזאר, לפני שאענה לך אני מבקש להסיט את תשומת ליבך לכל שנכבדי הפורום ואלה שנחשבים וותיקים ובעלי תשובות לעניין לא טורחים אפילו לענות כאן. בצדק, למה להם.

אני מניח שאתה סטודנט כי העלית את נקודת התשלומים. בנוגע לתשלום של 156 שקל בחודש. הרשה לי לשאול אותך. בעבור מה התשלום הזה לפי דעתך? אולי עלה בראשך שהתשלום הזה הוא בעבור ביטוח רפואי בין הייתר? מה קורה עם חלילה מחר אתה נוסע על האופניים שלך בטיילת נופל ושובר את הראש? אתה חושב שזה מוגזם לבקש ממך 156 שקלים בחודש על מנת לבטח אותך מבחינה רפואית? אתה יודע מה? אתה סטודנט ו 156 שקל בחודש זה המון כסף בשבילך. אין בעייה אני מבין. יש לי פיתרון עבורך איך לשלם במקום 156 שקל רק 20 שקלים בחודש. אני בטוח שיש לך 20 שקלים בחודש נכון? זה כולה מנת פלאפל ופחית שתייה. אתה מוכן? פשוט מאוד, מצא לך עבודה כלשהיא, מספיק שתעבוד שעה בשבוע ואני מבטיח לך שאתה לא תשלם יותר מ 20 שקל לביטוח לאומי. מתאים לך? כולה 4 שעות בחודש בעבודה מסויימת ואתה מסודר. אוקיי, פתרנו את הבעייה? אחלה. כמובן שתוודא שאתה מקבל תלוש. אחלה, פתרנו את בעיית 156 שקלים.

2.אני מבין שיש הרבה מירמור בדברייך. אם כל הכבוד ויש הרבה כבוד אתה לא צריך להיות ממורמר. אני זה שצריך להיות ממורמר כי אני משלם עלייך אבל שים לב שאני שמח וטוב לב. מה הכוונה שאני משלם עלייך? אתה סטודנט נכון? אני לא יודע איפה אתה לומד אבל בו ונניח שאתה למד הנדסת חשמל בטכניון שנחשב לאחד מהמוסדות האקדמיים המכובדים בעולם. בזכות המיסים שאני ושאר בני ישראל משלמים אתה משלם רק שבריר מעלות הלימודים. כמה עולה שנת לימודים אחת באנגליה? 9,000 ליש"ט שזה 45 אלף ש"ח. כמה עולה שנת לימודים אחת ב MIT בבוסטון שמקביל לטכניון? 50 אלף דולר. כמה עולה שנת לימודים אחת בטכניון? אפילו לא 4,000 אלף דולר. אז אדוני היקר, זה נראה לי קצת חוצפה לקטר, להתבכיין ולכלכך על מדינה שסופגת את רוב עלות הלימודים האקדמיים על מנת לעודד כמה שיותר אנשים לפנות ללימודי השכלה גבוהה.

3. רוב רובם של חבריי שהיום כבר מהנדסים התחילו את חייהם בגיל 30. אף אחד מהם לא התחתן ולא קנה בית לפני זה. אז צר לי, אם אתה מתכוון לחיות ברמת חיים גבוהה עלייך להבטיח זאת. גיל 25 זה מוקדם מדיי. תסיים לימודים, תמצא עבודה, תצבור וותק בכדי למצוא עבודה עוד יותר טובה עד אשר תגיע למצב שאתה מאושר סוף סוף. גיל 25 זה קצת מוקדם מדיי ביימינו. טוב שלא החלטת להתחתן בגיל 21, אחרי הצבא.

4. אתה באמת רוצה שאענה לך על כל השאר או עכשיו אחרי שהתקררת כבר התחלת להבין את כל מה שרשמת?

5. זה שאנחנו פראיירים זה לא חדש. מדינת ישראל יכולה להפוך לגן עדן אילו רק יפסיקו את המנהג המגונה הזה של לעודד אנשים להוליד ילדים כאילו אין מחר. ברגע שאנשים יבינו שהמדינה לא נותנת גב הם יפסיקו להביא ילדים כאילו אין מחר או שגם אנחנו נהפוך למדינה שבה ילדים מתים מרעב כמו הודו לדוגמה.

6. שוב פעם, תודה מקרב לב לרועי5 יפה הנפש.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

Cerebral Cortex - אתה יודע מה ? עזוב את הביטוח הלאומי , הדעות חלוקות בנושא.

למען גילוי נאות אדגיש ואומר שאני לא סטודנט אך בת זוגתי סטודנטית , אני עצמי כבר מזמן הבנתי שלהיות שכיר בעלות מינימום לא תוכל לספק לי את כל צרכיי המינימליים ולכן, בחרתי להיות עצמאי .

נחזור לעניין השכר - עדיין לא נתת לי צידוק מספק להעלאת השכר בקרוב החכ"ים הנפלאים שיש לנו בכנסת .

יש להדגיש כי מחציתם יושבים בלי תיק, מחממים את הכיסא רוב היום אך מציעים פה ושם הצעת חוק עסיסית שמדי פעם עולה לכותרות .

למה בעידן שבו אנשים נלחמים על כל שקל, שהמשכורות נותרו בדיוק אותו הדבר, מעלה המדינה את השכר לחברי הכנסת ?

למה בעידן שבו המשכורות הן אותו הדבר, המדינה לא עובדת על מנת לסבסד את ענף הנדל"ן ?

באיזו מדינה נשמע שאני או סטודנט צריכים לעבוד ב-2 עבודות על מנת לממן את עצמו ?

נניח שאתה מדבר על ילודה , כל אזרח חילוני במדינת ישראל מביא 2-3 ילדים לא יותר, בחלק מהמקרים 2 בלבד וכל זאת בגלל המעמסה הכלכלית הכרוכה בכך. קהל האברכים עליהם אתה מדבר שמשלמים להם גרושים, דווקא לא נהנים מגרושים בדיוק, הם נהנים מקצבת ילדים ולכן מביאים ילדים בכמויות מסיביות .

אני יכול רק לומר לך שילדים זו ברכה, יחד עם זאת זו לא באמת הסיבה שאנחנו לא מצליחים לגמור את החודש , יש כאן משהו גדול יותר ונרחב יותר שקוראים לו שחיתות .

עכשיו תעשה אתה את החשבון ותבין למה שחיתות ולמה העשירים מתעשרים על חשבון מעמד הביניים והעניין ולמה אנחנו בממשלת ביבי הנוכחי לא מצליחים לגמור את החודש .

תכף תגיד לי שוב פעם שזה בגלל הילודה או בגלל שיש חור בקופה - אדוני היקר , זה בולשיט ! אין שום חור תקציבי, יש עודפי מסים, המדינה עשתה הרבה מאוד גבייה , לאן הולך כל הכסף הזה ?!

אני אגיד לך לאן - לממשלה שלא יודעת לנהל את הכסף. אנחנו צריכים ממשלה שתדע לנהל את הכסף בצורה חכמה, שתדע לנתב וש 90 אחוז מהתושבים יהנו ממענה לחלק מבעיותיהם .

אני לא אומר לך עכשיו להפוך למדינת רווחה ולפתוח "דירות עוני" של עמידר , אני אומר לבנות דירות זולות יותר בנות 3 חדרים שזוג צעיר יכול להרשות לעצמו. איפה נשמע דבר כזה שאני צריך להוציא 3500 שח על שכירות במקום להוציא את זה על דירה ?! המדינה מפסידה יותר ממני .

רוצה שניכנס לעניין המכוניות ? מכונית משפחתית כאן נמכרת ב 115 אלף ש"ח , בחוץ לארץ ב הרבה פחות (הבנת את הנקודה) . בקלות יכולים להוריד את המס אבל שוב, מכונית זה עניין של מותרות ולכן לא אחתור לדבר על הנושא.

המדינה גובה איפה שבא לה , לוקחת ממי שבא לה מתי שבא לה בלי להתחשב במעמד הביניים ובעניים . הממשלה הזו מדברת רק בכסף, רוצה לתת לעשירים כדי שהם יבואו לבנות פה גורדי שחקים, להקים קניוני םולתת לברק את היכולת לקנות עוד דירה באקירוב .

צר לי ידידי , כך לא עובדת מדינה מתוקנת , כך עובדת מדינה מושחתת .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...