Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב עשה כמעט 119 אלף , אני מקבל הודעת Gear BOX fail במהלך נסיעה בכביש על כ-100 קמ"ש.

בעיר אין התראה כזאת.

כדי לפתור התראה זו אני חוזר ל-N בזמן נסיעה ואז שוב ל-D.

הדגם : PUNTO SPICE DYNAMIC 80HP 2004.

ישנה גם התראה של לחץ שמן נמוך לפני נסיעה למרות שיש כ-שליש ממפלס השמן מנוע.

מה לעשות במצב כזה ?

פורסם

צריך לחבר מחשב איבחון לרכב על מנת לדעת מה התקלה ומה צריך לעשות על מנת לתקנה. אשמח לעזור בבדיקת התקלה והצעת מחיר לתיקון.

פורסם

הגיר ידני או רובוטי, יש לי גם פונטו 2004, רובוטית, בדיוק אותה בעיה כמו אצלך. הייתי גם מעביר לניוטרל ואז לראשון והיה מסתדר, עד שלאט לאט זה החמיר והיה צריך לכבות את הרכב ולהניע מחדש ולבסוף הגיר פשוט הפסיק להגיב והי צורך להחליף רובוט.

פורסם

זה גיר רציף אוטומט , מחר אני הולך למומחה חבר שללא תשלום יחליף שמן גיר אוטומט מחדש מקווה שזה יפתור את התקלה.

יש עוד המלצות לפתור את התקלה ?

אני לא מתכוון ללכת למוסך מורשה עקב מחירים הזויים - יש מספיק מוסכים שגובים מחירים סבירים עבור אותה עבודה.

פורסם

בגיר רציף בפיאט פונטו (המכונה SPEEDGEAR) יש נוזל תיבה מיוחד , ששונה מכל שמן גיר אוטומטי מקובל. אני מקווה שהחבר

המומחה יחליף לנוזל המתאים . מדובר בנוזל - TUTELA CVT N.G. כמות 1.8 ק"ג או 2 ליטר.

האם בדקת מפלס ומצב השמן לאחרונה ? האם הוחלף השמן אי פעם ולאיזה נוזל ?

לפי המלצת יצרן יש להחליף נוזל זה כל 40,000 ק"מ או כל 3 שנים ללא החלפת המסנן.

בבדיקה השמן צריך להראות נקי , צלול ושקוף . אם הוא שרוף, כהה וצמיגי הוא או התיבה פגומים במידה זו או אחרת.

בבדיקת המדיד מפלס צריך להיות בין שני קווי ההתייחסות מינ. - מקס. ניתן לבצע בדיקה קרה לאחר ההתנעה - מנוע בסרק ורכב

מפולס - מדיד סמוך לאות C.

ניתן לבצע בדיקה חמה לאחר נסיעה של 10 ק"מ - מנוע בסרק ומפולס - השמן מגיע לקו הסמוך לאות H.

תמיד הבדיקה שהבורר ב - P.

אם השמן נראה בצבע ומפלס תקין, הוחלף בעבר ובזמן לדעתי החלפתו לא תעזור כלל...

פורסם

ישנה גם התראה של לחץ שמן נמוך לפני נסיעה למרות שיש כ-שליש ממפלס השמן מנוע.

שמו מנוע או שמן גיר ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

תודה לכולם עבור התגובות.

כמה עדכונים :

רוקנו את כל השמן של המנוע והחלפנו 4 ליטר בשמן חדש.

השמן גיר יחסית נקי והמפלס גבוה כך שלא נגענו בזה כנ"ל לגבי נוזל בלמים.

החלפנו גם פילטר אוויר ופילטר שמן.

בנוסף הזמנתי 4 פלאגים לפונטו 16 שסתומים לדמגמי 04-10 מאיביי ב-25 ש"ח כל אחד ונוזל בלמים לדגם של הרכב ב-50 ש"ח כולל משלוח.

חשבתי להחליף בבאקה או כפר אחר רצועת טיימינג הם עושים את זה כולל עבודה ב-400 ש"ח.

בנתיים נסעתי כחצי שעה בעיר והמחשב לא נתן שום התרעה.

בנוסף אני מעוניין להחליף את הנורות עצירה בנורות LED :

[uebay.com/itm/280562073835?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_5502wt_897[/]

איזה כמות אני צריך ? 2 4 6 ?

פורסם

נוזל בלמים מחליפים כל שנתיים. מה מיוחד בנוזל בלמים מאי ביי ?

שמן גיר ברכב שלך חובה להקפיד להחליף כל 2-3 שנים או כל 40 אלף ק"מ. לא תקפיד על זה ובמיוחד אם תשים לא את שמן הגיר המתאים אז עלול להיגרם לתיבה נזק משמעותי.

נורות LED בפונטו יגרמו להדלקת נורת ההתרעה הכתומה בלוח שעונים של נורות שרופות. צריך כאלה שיש להן איזה מין נגד פנימי או לחבר גם נגד בנוסף לנורה כדי למנוע את התופעה. חפש בפורום.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

איפה קונים Tutela CVT NG עבור Speedgear ?

אני מגיע ל-120 אלף ק"מ עם פונטו דינאמיק (Speedgear אך אינני יודע איפה להשיג שמן גיר Tutela CVT NG שהינו השמן היחיד שמתאים לגיר.

עדיין נותר גיר במיכל אבל היצרן דורש החלפה כל 3 שנים או 40K ק"מ.

פורסם

רצועת טיימינג ב 400 שקל, ללא קשר אם זה נעשה בבאקה או ברמת אביב, נשמע כמו עבודה מחופפת וגסה ושימוש ברצועה ומותחנים משומשים/לא מתאימים/סיניים/ שהושאלו ממכונת כביסה. עדיף לך להוסיף עוד איזה 500-600 שקל ולעשות במוסך מקצועי שישים חלקים מקוריים.

פורסם

את החלפים אני יקנה בעצמי במקום רציני , את העבודה אני יתן כבר לאחמד לחסוך כמעט אלף ש"ח.

גם מוסך מורשה עושה את הפדיחות שלו כמו חבר בפורום פה שסיפר ששמו לו מים רגילים ברדיאטור.

פורסם

לא תחסוך 1000 ש"ח על הטיימינג ובמחיר הזה גם לא תחליף משאבת מים ולא מחזירי שמן שיש שם.

בקיצור - אתה מוכיח למה אסור לעולם לקנות רכב שלא טופל במוסך מורשה או מתמחה ועם חלפים מקוריים בלבד.

• תוכן חדש...