Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נכון מאוד.

יותר מזה, לדעתי צריך להעלות עוד את המס למאיון העליון, וחבל שביבי הכשיל העלאת מס לשכר מעל 50000 ש"ח לחודש. (יתכן שלא דיקתי במספר).

למה אתה שונא את מי שמרוויח יותר ממך?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאיפה אתה יודע שהם מרויחים יותר ממני? :wink:

מן הצדק שמי שמרויח יותר ישלם אחוז גבוה יותר.

קח דוגמא מוורן באפט בארה"ב, שאמר שלא הגיוני שהמזכירה שלו משלמת אחוז מס גבוה יותר ממנו.

בנוסף שים לב, שטיפול נכון במחירי הדירות (ובעוד נושאים שהזכרתי) יגרום להורדת מס שתשפיע בעיקר על מי שמשלם הרבה מס, והם העשירונים העליונים.

יהודה

פורסם

אני לא שונא , אני מפרגן ורוצה ללמוד איך משתפרים - אבל , כאחד המרוויח יפה מאוד אני לא מרגיש מורם מהעם .

אני זוכר טוב שבזכות הלקוחות שלי/העם , אני מרויח יפה , ואני מבין מה עובר עלייהם - ולכן אני שותף למחאה ..

כי - אם לא , למה שהעם הפשוט במרכאות ירוץ להגן על המדינה , בשביל העשירים , שבנינו , :wink:

אתה יודע שהבנים שלהם לא בדיוק חוד החנית ..

ולמה שלא יהיו כאלה שישברו את הכלים , כי אין להם תיקווה ואופק כלכלי - וישדדו או יגנבו אותי ואותך ..-

לא שאני מצדיק , וזה פשע חמור מאוד , אבל לפעמים אנשים עושים מעשי טפשות ויאוש .

זכור - אתה חלק מחברה - לא שונה מכל אחד אחר , היום אתה למעלה , מחר אחר , אז ..

כל בני האדם שווים , והדבר הבסיסי שאנו צריכים לשדר לחברה , יש אופק כלכלי , גם לכם מגיע , דירה מזון שרותי בריאות .

כל אחד " אשר יעבוד " יגיע לכך בדרכו , יש דרך מהירה (מזל) יש כישורים , יש הורים מבוססים , ויש שיעבדו שנים רבות ,, -

אבל - צריך להשאיר לכולם אופק כלכלי שידעו שהם יכולים להגיע למטרה ( דירה , מזון , שרותי בריאות , ועוד קצת )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
מאיפה אתה יודע שהם מרויחים יותר ממני? :wink:

זו שאלה הרבה יותר קלה מ"למה אתה שונא את עצמך" ;)

מן הצדק שמי שמרויח יותר ישלם אחוז גבוה יותר.

קח דוגמא מוורן באפט בארה"ב, שאמר שלא הגיוני שהמזכירה שלו משלמת אחוז מס גבוה יותר ממנו.

בנוסף שים לב, שטיפול נכון במחירי הדירות (ובעוד נושאים שהזכרתי) יגרום להורדת מס שתשפיע בעיקר על מי שמשלם הרבה מס, והם העשירונים העליונים.

יהודה

הבעיה הכלכלית היא בצד ההוצאות, לא בצד ההכנסות. כל נסיון לאזן את תקציב המדינה בלי רפורמה מאסיבית בצד ההוצאה הולך לגרום לעוול לשכבה כלכלית כזו או אחרת.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

הבעיה היא שכשאתה ואני אומרים לצמצם בהוצאות אז אנחנו חושבים על פחות תקציבים לחרדים, דיאטה במגזר הציבורי, פחות תקציבי אנטרקוטים וכו' וכשהממשלה אומרת לצמצם בהוצאות אז לא מעבירים תקציבים למיטות בבתי חולים לאחר שיש סיכומים חתומים עם האוצר כי "פתאום אין כסף", או שפתאום מצמצמים כל מיני זכויות סוציאליות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
כי התמיכה הזו עולה למדינה כסף, וכי העשירון העליון הוא מי שמשלם את חלקו הארי והלחלוטין לא פרופורציונלי:

נכון, כיום העשירון העליון משלם את החלק הארי (ואני מנחש שתמיד הוא ישלם יותר מחלקות באוכלוסיה, כי הוא פשוט העשירון העליון) - אבל זה מצב מעוות שהממשלה גרמה לו בעקיפין (חיסול התחרות במגזרים מסויימים) וצריך לעשות כל מה שאפשר כדי לקדם את כל העשירונים.

ויותר מזה, אני חי בחברה שבה רוב האנשים לא נמצאים בעשירון העליון, ורוב האנשים לא מרוויחים את השכר הממוצע, ורוב האנשים אפילו לא מגיעים ל-5,500 ש"ח בחודש. כל אלה אנשים שנמצאים בחברה שאני חי בה, ואני לא חושב שאני צריך ניכור בין חלקי החברה השונים.

התהליך שישראל עוברת הוא הרסני אם הוא לא ייפסק, כי בסופו נישאר עם מעמד של אלו שחיים טוב, ואלו ששורדים בלבד.

יודע מה? תקרא את התחזיות בקשר לעתידה של ישראל במתווה הנוכחי. זה בדיוק העתיד שצריך לשנות, ורק כח שיטור לא יספיק לזה.

כמובן שרציתי להוסיף שבמדינה דמוקרטית המדינה היא למען האזרח, ולא האזרח למען המדינה...

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני כבר יומיים שובר את הראש ולא מצליח להבין את הרציונל של הוזלת המכסים על פלאזמות ומוצרי חשמל ביתיים ומנגד, ייקור המעמ ומס ערך מוסף בצורה גורפת?

תבטלו את ההורדת מכסים הטיפשית הזאת ועל חשבון החסכון תקלו בגזירות החדשות.

מסתבר שלא רק הקשיבו לי אלא שלמה על חשבון כשאפשר גם וגם? :x

תשכחו ממייבש כביסה מוזל: בוטלה הפחתת המכסים על מוצרי חשמל.

רק לפני שבועיים הודיע שר האוצר שטייניץ על הפחתת המכסים - וכעת צפויה הממשלה לבטל את הצעד. החיסכון: 250 מיליון שקל בשנה

פורסם

זאת ידיעה מלפני 7 חודשים.

פורסם

ועכשיו הגיע הקיצוץ בחינוך (61 מיליון ש"ח- 30.5 בשנה).

להזכירכם רק בשבוע שעבר ובפחות משבוע ימים, הצהירו שר האוצר ורה"מ שהחינוך והרווחה יהיו מחוץ לקיצוצים.

אז זה שקר גס או "פוליטיקה"?

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
אני כבר יומיים שובר את הראש ולא מצליח להבין את הרציונל של הוזלת המכסים על פלאזמות ומוצרי חשמל ביתיים ומנגד, ייקור המעמ ומס ערך מוסף בצורה גורפת?

תבטלו את ההורדת מכסים הטיפשית הזאת ועל חשבון החסכון תקלו בגזירות החדשות.

מסתבר שלא רק הקשיבו לי אלא שלמה על חשבון כשאפשר גם וגם? :x

אין רציונאל,

הכל סובב סביב הכותרות חבר.

מכיוון שהכל עניין של הישרדות פוליטית,

לפני זמן קצר מאוד היה נוח לביבי להצטייר בצורה X (מטיב עם מעמד הביניים לכאורה בדמות מתן הקלות כאלו ואחרות),

וכעת נוח לו להצטייר בצורה Y (ה"מבוגר האחראי" לכאורה, שמצהיר כי "אין ארוחות חינם" וכי כדי לממן את אותן הטבות הוא צריך לעשות שורה נרחבת של צעדים).

מכיוון שיש לנו הישראלים זכרון קצר,

מעט מאוד אנשים מרימים גבה, כמוך, ושואלים בצדק למה המדינה צריכה להוסיף מיסוי בכדי לממן אי אלו דברים שבוטלו \ היו צריכים לצאת מתקציבים אחרים.

אם היו מבצעים תכנון נכון של ההתנהלות קדימה, וכמו כן מבצעים תכנית ייעול אמיתית במשרדי הממשלה,

היה ניתן לחסוך הרבה מאוד כסף (הן מכיוון שהיו מקצצים בשומן עודף, והן מכיוון שהיו חוסכים הון תועפות ע"י הימנעות מטעויות מטומטמות שעולות הרבה כסף בקצת מחשבה תחילה).

אבל, אין שקיפות, אין אמינות, אין כלום.

מחפשים לעשוק מכל הבא ליד :shock:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

התהליך שישראל עוברת הוא הרסני אם הוא לא ייפסק, כי בסופו נישאר עם מעמד של אלו שחיים טוב, ואלו ששורדים בלבד.

יודע מה? תקרא את התחזיות בקשר לעתידה של ישראל במתווה הנוכחי. זה בדיוק העתיד שצריך לשנות, ורק כח שיטור לא יספיק לזה.

כמובן שרציתי להוסיף שבמדינה דמוקרטית המדינה היא למען האזרח, ולא האזרח למען המדינה...

מה שאני חותר אליו הוא פשוט: ישראל היא חברה הטרוגנית להחריד. אני בטוח שמבחינה עדתית\שבטית\מנטלית\דתית זו המדינה הכי מפולגת בOECD, לעומת אוכלוסיות הומוגניות כמו למשל המדינות הנורדיות. בחברה הטרוגנית יש פערים מובנים בשל רמות האוכלוסיה. הפערים האלו, חלקם מבחירה (חרדים, ערבים) וחלקם מכורח (אוכלוסיות מוזנחות, ערבים).

הצורה היחידה שניתן להגיע למצב של רמת חיים דומה היא להכביד את נטל המס על החלק היצרני של האוכלוסיה עד רמה בלתי נסבלת ולחלק מחדש את ההון באמצעות תשלומי העברה מפלצתיים. לא הייתי קורא לזה בדיוק "המדינה למען האזרח"; אל תשכח שעם כל השנאה והשיטנה כלפיהם, גם המרוויחים 30K+ הינם אזרחים בעלי זכויות, לרבות הזכות לשמור את פרי עמלם ולרבות זכות הקניין.

אין לי שום ספק שאנחנו בדרך למלחמת מעמדות. בטעות התפרש כאילו שהמחאה האחרונה היא המחאה של מעמד הביניים, אבל כמו שהנתונים שהעליתי מראים, מעמד ביניים הוא אנשים שמרוויחים 3.5K עד 10K. אם אתה עובד בהייטק עם משכורת של 25K, כדאי לך לא לפצות את פיך כי אתה תהיה זה שמשלם את החשבון.

האספסוף מדקלם "טייקונים טייקונים" מבלי בכלל לדעת מה רמות המיסוי שהם משלמים; והרי בכל מקרה, הם ברובם אנשים עם הון עצמי נמוך ונזילות מוגבלת ששולטים בחברות ענק בצורה ממונפת. כלומר, לקחת מהם כסף יהיה מאוד קשה, והחברות שלהם במצב חרא מסיבות של ניהול קלוקל, מיתון עולמי ושינויים רגולטוריים.

אז ממי נשאר לקחת? ממאות אלפי האזרחים שנמצאים בעשירון 7 וצפונה. אם אתה נמצא בעשירון הזה, לטובתך - התחל לחשוב איך מפחיתים את ההוצאות ואל תעמוד כמו דגנרט ותבקש חינוך חינם; אולי תחסוך כמה גרושים על הילדים שלך, אבל תסבסד את הילדים של כווווווו-לם לכל יתרת חייך.

עכשיו, זה לא שמי שבעשירון 8 ו9 ואפילו בקצה התחתון של ה10 מלקק דבש והחיים שלו כאן קלים כלכלית. ממש לא. הוא פשוט לא מבין כמה רע המצב של מי שמתחתיו - אבל תעלה לאנשים האלו את נטל המס והם יברחו מכאן.

פורסם

מחפשים לעשוק מכל הבא ליד :

אמנם ענתיקה ואמנם שליש עיברית, שליש אנגלית ושליש יידיש אבל סופר רלוונטי למשפט שכתבת.

התרגום המילולי לקטע שביידיש הוא

"לקחת, לחטוף, לקחת לחטוף'

אל תגיד כלום, אל תזכיר כלום

אל תסתכל, אל תדבר

ואח"כ סידרה של מספרים שמרמזים לתעריפי השוחד""

כשהם בעצם מדברים על ממשלת מפא"י.

דרך אגב, השיר גם מאוד רלוונטי למצב עם העובדים הזרים בארץ.

עצוב לראות שכלום לא השתנה, במיוחד שהשיר הוא משנת 1958!!! :shock:

http://www.youtube.com/watch?v=b5Jh9rce9HU דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

• תוכן חדש...