Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וגם בעיוותים. נכון, ישנם שיאני שכר במגזר הציבורי שבאים ממקומות כמו רשות הנמלים, ופקידים רמי דרג וותק. מצד שני יש שם רופאים, מורים, ועובדים אחרים.

הרי לא תצפה מרופא שישתכר שכר מינימום (או השכר הממוצע במשק) וכדאי שמורה ירוויח יותר משכר מינימום וגם עובד סוציאלי.

הוא מגן על הטייקונים שלו, אבל משתלח בטייקונים אחרים (מנהלי קרנות הפנסיה). הוא צריך להבין שכמו שהוא טוען נגדם, ככה כדאי ראוי וצריך לטעון גם נגד הטייקונים שלו. בקיצור - להגביר את התחרותיות בכל מובן.

הוא גם מאוד מיתמם בהקשר של מתן ההלוואות. כשלתשובה יש גם חברת ביטוח שמנהלת כספי פנסיה קצת קשה להגיד לו "לא".

כשבן-דוב חבר של המילייה שמלווה לו את כספינו בשביל ההרפתקאה שלו, קשה להגיד לו "לא".

אז למען הסדר הטוב אני אביא כאן סיפור על עובדת קבלן:

הבעיה היא לא שיאני השכר. הבעיה היא עלות שכר גבוהה בכל רחבי המגזר הציבורי, בצירוף חוסר יעילות, חוסר משילות (קביעות, חוזים קיבוציים) ועלות עקיפה על המשק בדמות בירוקרטיה מטורפת שחונקת כל חלקה טובה. הבעיה היא שביחד, המגזר הזה מוריד את ישראל על הברכיים. קרא את שטרסלר מהיום, תראה לאן הלך הכסף בשנים האחרונות (לצבא, לתוספות שכר במגזר הציבורי, להסכמי כניעה עם הרכבת ועם הנמלים).

לא התספורות של הטייקונים הם מה שפגע בכלכלה, אלו פגיעות נקודתיות שנובעות מכשלי שוק רגולטוריים; בחלק מהמקרים, הטייקונים עשו את הונם תוך שימוש בכשלי השוק וההגבלות הממשלתיות (סלולר, רכב, בנקאות וכן הלאה), וזו גם אשמת הממשלה. אם נותנים לך, קח, נכון?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש בעיה קשה במגזר הציבורי, מסתתרים שם עשרות מיליארדים בכל מיני סעיפים הזויים כמו תמריץ אנטרקוטים של עובדי נמל אשדוד , 6 מליון ש"ח לשנה! :shock:

הבעיה היא כפולה ומכופלת כי:

1. אנחנו לקראת בחירות.

2. כל נסיון לטפל בתקציבים האלה יגרור שביתה.

3. אין לנו פוליטיקאים עם בייצים שיעיזו ללכת ראש בראש עם הוועדים לפני בחירות.

דרך אגב, יש פה מישהוא שמתנגד לקבל 40K ש"ח על עבודה 5 ימים בשבוע, 4 שעות ביום?

זה מה שמקבל מנופאי בנמל אשדוד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
תודו שעד היום חשבתם שכל החברה מ"גבר, בא תניח תפילין" עושים את זה בהתנדבות ! :x

לא מזמן ניגש אלי אחד כזה. לחצי שנייה הרגשתי רע על ה"לא" מלא הבוז שהוא קיבל ממני, אבל זה עבר לי. :evil:

ותמריץ הסטייקים הזה זו בושה שלא תתואר. גם השכר של המנופאי והנתב. אני לא מבין, אין שום דבר שאפשר לעשות נגד זה? למישהו זה נראה כמו שכר הגיוני? שיפטרו את כולם ויקחו אנשים חדשים בחצי מחיר. זה גם יופי של שכר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ותמריץ הסטייקים הזה זו בושה שלא תתואר. גם השכר של המנופאי והנתב. אני לא מבין, אין שום דבר שאפשר לעשות נגד זה? למישהו זה נראה כמו שכר הגיוני? שיפטרו את כולם ויקחו אנשים חדשים בחצי מחיר. זה גם יופי של שכר.

אי אפשר, כי הם ישבתו. אז תפנה את התנועה לנמל חיפה, אבל גם הם ישבתו לאות הזדהות. ואם תנסה לשבור את השביתה גם אצלם, יקום עיני וישבית את כל אגף התחבורה בהסתדרות לאות הזדהות. ואם תצפצף גם על זה, תקבל שביתה כללית. ואז מה תעשה?

אז משלמים ושותקים. מענק הסטייקים זה כסף קטן, באמת; תקראו קצת על הרפורמה בנמלים ומה עובדי הנמלים קיבלו תמורתה.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

מעבר להסבר המאוד נכון של רועי, יש בעיה נוספת.

הפחד האמיתי הוא לא שהם ישבתו, הבעיה הבאמת אמיתית היא שהם כולם מתפקדי ליכוד.

ביבי פשוט לא מסוגל לצאת נגדם.

בכל מוסד/מפעל/גוף ממשלתי, תבדוק את התנאים של מה שנקרא עובדי דרג א' ותקבל חררה בין האצבעות של הרגליים.

פקידונים פשוטים הולכים הביתה עם עשרות אלפי שקלים מידי חודש, ועוד עשרות אלפי שקלים מידי חודש בהטבות שונות ומשונות.

פורסם

ובדיוק ההתנהגות הזו של הועדים גרמה לתופעת עובדי הקבלן.

המעסיקים פשוט מבועתים מיכולת ההתאגדות של עובדיהם, ולכן הם שואפים שכל מועסק תחתם יועסק באמצעות חברה שתהווה צד שלישי.

האמת, אני יכול להבין אותם, למרות שזה יצר עיוות חברתי מטורף, אבל איזו אלטרנטיבה יש להם?

תחשבו על זה - אתם בעלי עסק, ואתם לא יכולים להיפטר מהעובדים הכי עצלנים, הכי חסרי כבוד (למעסיק), והכי חפיפניקים.

והעובדים האלה הם בדיוק מהסוג שגורר אחריו את שאר העובדים, כי לא משנה כמה חרוץ תהיה, כשאתה רואה מישהו לידך עושה 10% מהעבודה תמורת 100% מהשכר, אתה מרגיש פראייר, וכתוצאה מכך מתאים את ה"תפוקה" שלך לתפוקה של אותו עובד.

ועדים ואיגודים מקצועיים היו מאד חיוניים בתקופות שבהן מעסיקים ניצלו את העובדים - בשכר, בבטיחות ובתנאים.

בעידן של היום יש מערכת חוקים שנועדה להבטיח שכר (מינימום), סביבת עבודה בטוחה ותנאים סוציאלים בסיסיים (חופשה למשל)

הועדים הם פשוט שריד היסטורי - ממש גולם שקם על יוצרו.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

כל מילה נכונה, והדוגמא הכי טובה היא היישר מהמעסיק הכי גדול - המדינה. בגלל חוסר יכולת להתמודד עם המאפיה הזו, המדינה הכניסה עובדי קבלן (וחברות חיצוניות) איפה שרק אפשר. ואז בא עיני ומוחה נגד העסקת עובדי הקבלן, בזמן שלמעשה הוא האחראי לזה.

פורסם

לא ממש מדויק, כל המאפיה הזו היא אך ורק של עובדי דרג א' ובצורה פחותה ומוגבלת ביותר גם של עובדי דרג ב'.

יש עוד עשרות אלפי עובדי מדינה שנוספו בשלבים יותר מאוחרים, אין להם את כל הזכויות האלה של דרג א' ו ב' אבל הם לא עובדי קבלן.

עובדי קבלן הוא תירוץ מצוין של משרד האוצר לא לתת תנאים סוציאלים לעובדים.

לא הכל בחיים הוא שחור ולבן וזה שהוא לא דרג א' אז לא מחייב להיות עובד קבלן.

פורסם

והנה גפני כבר עושה עלינו סיבוב:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000769023

תשאלו את עצמכם, מי הם העשירים, בהתחשב בכך שעשירון 9 הוא משפחות שמרוויחות משהו באיזור 16K נטו לחודש (שני בני הזוג ביחד!).

כלומר, לעשירון הרביעי, שמרוויח משהו כמו 7K למשפחה, ואל ליבו פונה גפני, העשיר הוא מי שעובד בהייטק.

אמנם כתבה מלפני שנתיים, אך שימו לב לחלוקת העשירונים:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4004827,00.html

12_wa.jpg

יש המון מה לקרוא לאחרונה בנושא. אני משועשע מלראות איך הונאת הפונזי שבנינו כאן הולכת לקרוס לתוך עצמה.

פורסם

משעשע כל עוד זה לא פוגע לך בפרנסה :roll:

פורסם

איבדתי אותך :?

אני דווקא מכיר את ג'ורג' ומעללי המט"ח שלו רק לא מבין מה הוא קשור לעניין ועל איזה הונאת פונזי שקשורה אליו.

מה לעשות, לפעמים אני מגלה סתימות יתרה! :wink:

פורסם
אי אפשר, כי הם ישבתו. אז תפנה את התנועה לנמל חיפה, אבל גם הם ישבתו לאות הזדהות. ואם תנסה לשבור את השביתה גם אצלם, יקום עיני וישבית את כל אגף התחבורה בהסתדרות לאות הזדהות. ואם תצפצף גם על זה, תקבל שביתה כללית. ואז מה תעשה?

אז משלמים ושותקים. מענק הסטייקים זה כסף קטן, באמת; תקראו קצת על הרפורמה בנמלים ומה עובדי הנמלים קיבלו תמורתה.

קודם כל, קצת קראתי על זה באינטרנט וחצי נדהמתי לקרוא שמה שמתואר בסרטון שרועי העלה נכון לחלוטין - נמל אשדוד נסגר 4 פעמים לפחות ב-4 שנים בגלל אירועים פרטיים של כמה מעובדי הנמל - כל העובדים פשוט יצאו לחגוג ועזבו את העבודה. מי יגיד להם מה לעשות? מי???

מכיוון שאני באמת לא מבין בכל הפוליטיקה הזו, אני שואל ברצינות (גם אם השאלה נדמית מצחיקה) - אי אפשר להפריט את הנמלים ולתת לחברה פרטית להריץ אותם? אם הממשלה לא מסוגלת להתמודד מול כמה אלפי עובדים שמרוויחים משכורות עתק לא הגיוניות, שמנהל פרטי יעשה את זה.

קראתי על זה עוד קצת, ואני חייב להודות שזה די מדהים לקרוא כתבות כאלה.

איך לעזאזל קורה שנמל אשדוד מעסיק 1284 עובדים, מכניס 1.143 מיליארד שקל בשנה, משלם לעובדיו 518 מיליון שקל בשנה ועדיין מצליח להרוויח 381 מיליון שקלים נקי? משהו פה דפוק לגמרי. או שהמחירים שנמל אשדוד גובה מלקוחותיו מופרכים בכל קנה מידה, או שהנתונים האלו לא קשורים למציאות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
איבדתי אותך :?

אני דווקא מכיר את ג'ורג' ומעללי המט"ח שלו רק לא מבין מה הוא קשור לעניין ועל איזה הונאת פונזי שקשורה אליו.

מה לעשות, לפעמים אני מגלה סתימות יתרה! :wink:

ידידינו ג'ורג' מממן של עדאללה, הקרן החדשה ועוד אי אלו ארגונים אנטי-ציונים.

• תוכן חדש...