Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קודם כל, קצת קראתי על זה באינטרנט וחצי נדהמתי לקרוא שמה שמתואר בסרטון שרועי העלה נכון לחלוטין - נמל אשדוד נסגר 4 פעמים לפחות ב-4 שנים בגלל אירועים פרטיים של כמה מעובדי הנמל - כל העובדים פשוט יצאו לחגוג ועזבו את העבודה. מי יגיד להם מה לעשות? מי???

מכיוון שאני באמת לא מבין בכל הפוליטיקה הזו, אני שואל ברצינות (גם אם השאלה נדמית מצחיקה) - אי אפשר להפריט את הנמלים ולתת לחברה פרטית להריץ אותם? אם הממשלה לא מסוגלת להתמודד מול כמה אלפי עובדים שמרוויחים משכורות עתק לא הגיוניות, שמנהל פרטי יעשה את זה.

קראתי על זה עוד קצת, ואני חייב להודות שזה די מדהים לקרוא כתבות כאלה.

איך לעזאזל קורה שנמל אשדוד מעסיק 1284 עובדים, מכניס 1.143 מיליארד שקל בשנה, משלם לעובדיו 518 מיליון שקל בשנה ועדיין מצליח להרוויח 381 מיליון שקלים נקי? משהו פה דפוק לגמרי. או שהמחירים שנמל אשדוד גובה מלקוחותיו מופרכים בכל קנה מידה, או שהנתונים האלו לא קשורים למציאות.

רוני

רציתי להפנות אותך לכתבה על אדון חסן, אני רואה שכבר מצאת. ח"ח על העיתונות החוקרת.

כחלק מההפרטה, שולם שוחד - לא פחות מזה - לעובדים, בדמות דיבידנדים ואפילו בעלות חלקית על החברה לאחר ההפרטה. מבין את זה? נכס ממשלתי. עלות מעביד ממוצעת של 39,000 שקל לחודש.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000723542

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000746147

אותו סיפור חזר על עצמו עכשיו ברכבת, רק שלרכבת יש קצת פחות כוח מעובדי הנמל. תמורת ההסכמה שלהם לכך שהמדינה, שומו שמיים, תשלוט ותנהל את נכסיה, הם קיבלו קביעות ל20 שנה ותוספות שכר. אתה יודע כמה שווה בשוק החופשי קביעות ל20 שנה, במשכורות שהם מקבלים? מי שמע על דבר כזה?

אבל עדיין יותר קל וזול לממשלה לעשות את זה מאשר להכנס למלחמה כוללת מול ההסתדרות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הם קיבלו קביעות ל20 שנה ותוספות שכר..

אם אני זוכר נכון הם קיבלו גם מענק חד פעמי של כ 40K שח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אכן, הכל בשביל לא לשבות.

העיקר איזה חבר כנסת שמנמן צעק "לפרק את הרכבת".

המדינה הזאת הולכת לעזאזל.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

חזרה לימי הצנע, מס עינוגים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
קודם כל, קצת קראתי על זה באינטרנט וחצי נדהמתי לקרוא שמה שמתואר בסרטון שרועי העלה נכון לחלוטין - נמל אשדוד נסגר 4 פעמים לפחות ב-4 שנים בגלל אירועים פרטיים של כמה מעובדי הנמל - כל העובדים פשוט יצאו לחגוג ועזבו את העבודה. מי יגיד להם מה לעשות? מי???

מכיוון שאני באמת לא מבין בכל הפוליטיקה הזו, אני שואל ברצינות (גם אם השאלה נדמית מצחיקה) - אי אפשר להפריט את הנמלים ולתת לחברה פרטית להריץ אותם? אם הממשלה לא מסוגלת להתמודד מול כמה אלפי עובדים שמרוויחים משכורות עתק לא הגיוניות, שמנהל פרטי יעשה את זה.

איך לעזאזל קורה שנמל אשדוד מעסיק 1284 עובדים, מכניס 1.143 מיליארד שקל בשנה, משלם לעובדיו 518 מיליון שקל בשנה ועדיין מצליח להרוויח 381 מיליון שקלים נקי? משהו פה דפוק לגמרי. או שהמחירים שנמל אשדוד גובה מלקוחותיו מופרכים בכל קנה מידה, או שהנתונים האלו לא קשורים למציאות.

רוני

צודק לגבי הצורך להפריט את הנמלים, אבל לא בצורה שבה ממשלתנו עושה את זה. הממשלה מפריטה כל נמל כמקשה אחת, אז מה שקורה זה שבמקום להיות מונופול ממשלתי הם הופכים להיות מונופול (או דואופול במקרה של נמל חיפה ואשדוד) פרטי. הדרך הנכונה יותר לעשות מהלך כזה היא להפריט כל רציף בנפרד, ככה יהיו הרבה חברות שעוסקות בפריקת מטענים שיתחרו אחת בשניה.

לגבי הרכבת, שם ההפרטה הרבה יותר מורכבת כי איך לעזזאזל אפשר לגרום לתחרות בתחום הזה?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לגבי הרכבת, שם ההפרטה הרבה יותר מורכבת כי איך לעזזאזל אפשר לגרום לתחרות בתחום הזה?

א) בדיוק כמו שיש את רמי לוי על הרשת של זבאלהפון למשל. התשתית מסילות קיימת...

ב) למה לגרום לתחרות? במקרה הזה, זו הוצאה מיותרת.

מה שצריך לעשות שם זה התייעלות מאסיבית. העלאת כמות הנוסעים ע"י שיפור השירות תוך הורדה דרמטית במצבת כח האדם שמקבל הרבה ועושה מעט מאד (הורדת עלויות).

תחשוב לרגע: מה יקרה אם למשל ניקח מחברת סלולאר 2 מוקדנים ממחלקת טלפון חול ונעביר למחלקת שירות לקוחות? זמני ההמתנה של מחלקת חול כמעט לא ישתנו, 20 שניות אולי במקרה הטוב, ושירות הלקוחות הרגיל יוכל לתת מענה יותר מהיר משמעותית (*בהנחה שהם רוצים לענות, לפי מה שנראה לי החברות הישנות משחקות במשחק "תן לו להתייאש ואולי הוא יהפוך לפראייר ששותק")- במקום 45 דקות, "רק" 30...:?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני אסביר לך מה הטעות:

1. התשתית יכולה להכיל כמות מסויימת מאוד של רכבות.

2. אני בתור נוסע מהרצליה לתל אביב (או מחיפה לתל אביב) לא יכול לבחור באיזו חברה שבא לי בשביל לנסוע.

3. העברה לידיים פרטיות לא תבטיח ייעול, אלא דווקא העלאת מחירים "כדי למקסם את הרווח" רק בגלל שזה יותר קל.

4. רכבת עולה הרבה יותר מאוטובוס, ואף חברה לא תיגש למכרז שמוגבל לשנתיים למשל, ולסלול קווים זה יקר ומסובך (וכולל הפקעת קרקעות).

אז סביר להניח שבידיים פרטיות השירות יורע (תחזוקה פחות טובה של רכבות, פחות עובדים, וכו') ויתייקר. הכל בשם מיקסום הרווחים בטווח הקצר.

כדי שזה לא יקרה חייבת להיות תחרות, השאלה היא איך יוצרים אותה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

רוני

BAGIRA צודק שזו הסיבה:

הפחד האמיתי הוא לא שהם ישבתו, הבעיה הבאמת אמיתית היא שהם כולם מתפקדי ליכוד.

ביבי פשוט לא מסוגל לצאת נגדם.

בשיטה הקימת כל ראש ממשלה יהיה באותה בעיה. זה לא משהו אישי של ביבי.

ויש פתרון לבעיה הזו , והוא שינוי שיטת הבחירות.

אם חברי הכנסת יבחרו בבחירות איזוריות (כמו בארה"ב, בריטניה, צרפת ועוד) הם לא יוכלו להתעלם כל אחד מהבוחרים באיזור שלו . אם הבוחרים באיזור מסוים מתעצבנים על הכספים העצומים שמוקצים לחרדים, או על השחיתות בנמל אשדוד, הח"כ של אותו איזור יהיה חיב לפעול כך או שלא יבחר שנית.

יהודה

פורסם
אם חברי הכנסת יבחרו בבחירות איזוריות (כמו בארה"ב, בריטניה, צרפת ועוד) הם לא יוכלו להתעלם כל אחד מהבוחרים באיזור שלו . אם הבוחרים באיזור מסוים מתעצבנים על הכספים העצומים שמוקצים לחרדים, או על השחיתות בנמל אשדוד, הח"כ של אותו איזור יהיה חיב לפעול כך או שלא יבחר שנית.

יהודה

בדיוק.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

צהריים טובים.

ישנן שתי שאלות שלדעתי חשובות מאוד לסיכום ביניים:

האם מכל מי שכתב בשרשור הארוך הזה, יש עוד כאלו שיצביעו לביבי (מיותר לשאול אם יש כאלו שעוד מאמינים לו)? האם מכל מי שכתב בשרשור שכולו כלכלי, יש מי שחושב שהבעיה הביטחונית, היא הבעיה המרכזית שלנו?

מספיק שהתשובה לאחת השאלות תהייה "כן", ונכשלנו כאזרחים דעתניים ואכפתיים.

אז נכון שיבואו אלה שיגידו שאין אלטרנטיבה (האומנם?), ושאירן מאיצה את יצור הצנטריפוגות ו... אם זו הממשלה שתשב בכנסת הבאה אז אנחנו- אזרחי המדינה, נכשלנו.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
צהריים טובים.

ישנן שתי שאלות שלדעתי חשובות מאוד לסיכום ביניים:

האם מכל מי שכתב בשרשור הארוך הזה, יש עוד כאלו שיצביעו לביבי (מיותר לשאול אם יש כאלו שעוד מאמינים לו)? האם מכל מי שכתב בשרשור שכולו כלכלי, יש מי שחושב שהבעיה הביטחונית, היא הבעיה המרכזית שלנו?

מספיק שהתשובה לאחת השאלות תהייה "כן", ונכשלנו כאזרחים דעתניים ואכפתיים.

אז נכון שיבואו אלה שיגידו שאין אלטרנטיבה (האומנם?), ושאירן מאיצה את יצור הצנטריפוגות ו... אם זו הממשלה שתשב בכנסת הבאה אז אנחנו- אזרחי המדינה, נכשלנו.

אין אלטרנטיבה, וכל קול שלא ילך אל ביבי ילך אל החרדים והסיפור יחזור על עצמו.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הצבעתי לו בפעם האחרונה ואני כל יום בוכה על זה מחדש.

היות וכל מי שנמצא בכנסת נכון להיום נמצא שם בערך מאז שאני זוכר את עצמי והכול מלוכלך מגעיל ואינטרסים בפעם הבאה אני הולך להצביע למישהו שאף פעם לא היה שם וזה יאיר לפיד.

יכול בהחלט להיות שגם הוא כולו דיבורים וגם אם במפתיע הוא יהיה ראש הממשלה הבא הוא לא ישנה כלום.

מה שבטוח זה שאני הולך להצביע כי אחרת אני מחזק את אלה שנוגדים את דעותיי.

לגבי הביטחון אירן וכו' זה הבולשיט הכי גדול שיכול להיות מהסיבה הפשוטה שאם אירן אכן תזרוק עלינו פצצת אטום ממילא הכל ייגמר בשנייה אז למי אכפת איך מתים העיקר מתים.

מה שחשוב באמת הוא איך חיים ואיך סוגרים את החודש (בניגוד לאיך מתים) ובינתיים היחיד שמדבר ומעלה את הנקודות שכואבות למעמד הביניים הוא יאיר לפיד.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...