Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 563
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לחץ על הממברנה (בעדינות!) עם אצבעות שתי ידיך כלפי פנימה כמעט עד לסוף המהלך ותראה -

אם הממברנה חוזרת במהירות למקומה -יש כניסת אויר. ואולי גם תוכל לשמוע אם תנסה.

כניסת אויר יכולה להגרם גם בחור הקטן עליו הרכבת את הבננות לחיבור הסאב.

בהצלחה

ליאור

פורסם

התיבה צריכה להיות אטומה הרמטית?

נגיד ואני חותך בד מתחת לטבעת שרמקול, שם איזה טבעת מבודדת, זה אמור לעזור?

אני שמתי לב שרב הסאבים יושבים על הבד, ומוברגים עליו. והכל עובד, ואין כניסת אוויר. איך זה?

פורסם

אם מטרתך תיבה אטומה-אז כשמה כן היא.אטומה.

ייבגני 4321 העיר לי לפני זמן לבדוק את התיבה האטומה והכפולה שלי ומסתבר שצדק.יש לי כניסת אויר בשני הסאבים ופשוט מחוסר זמן וסדר עדיפויות עוד לא טיפלתי בכך.

מומלץ להוריד את הלבד שעל הטבעת ולשים במקומה חומר אטום ומבודד כמו דבק דו צדדי מקצועי לו יש עובי מסויים.כאמור,עדיין לא עסקתי בכך אבל מאמין שיש עוד פתרונות.

לא להדביק עם סיליקון כי האדים ממש לא בריאים לסאב ובמידה ורוצים להוציאו מהתיבה ...:|

ליאור

פורסם
לחץ על הממברנה (בעדינות!) עם אצבעות שתי ידיך כלפי פנימה כמעט עד לסוף המהלך ותראה -

אם הממברנה חוזרת במהירות למקומה -יש כניסת אויר. ואולי גם תוכל לשמוע אם תנסה.

כניסת אויר יכולה להגרם גם בחור הקטן עליו הרכבת את הבננות לחיבור הסאב.

בהצלחה

ליאור

עשיתי בדיוק כמו שאמרת לעשות.

לחצתי על הממברנה, והיא חזרה לעט לעט.

זה אומר שהכל בסדר?!

פורסם

DAn-BP 1.8

תרשה לי לענות במקום ליאור, אני בטוח שליאור לא ייפגע

כל החיבורים בתיבה פורטד חייבים להיות הרמטיים. הפתח היחיד הוא הפורט. הפורט מתפקד כמחולל גל והוא מכוון לתדר מסויים. אם יש בריכת אוויר מדפנות, הרי שאז לא יווצרו תנאים (לחץ אוויר בעיקר בעת עבודת הסאב) מתאימים ליצירה של גל בפורט או יותר גרוע, לא יווצר לחץ אוויר בתיבה כדי לבלום וליצור תנאיי עבודה מתאימים לסאב וזה כבר גובל בבריחה מ-XMAX של סאב ורמקול מת. לכן כדי לבדוק את איכות ההרכבה של התיבה, יש לסתום בצורה הרמטית את הפורט ולפעול כמו שליאור תיאר. לסגור את הפורט ניתן בכמה דרכים. אני משאיר את זה למי שרוצה לבדוק את התיבה (דוגמה - קלקר עבה בקוטר פנימי של פורט והרבה איזולירבאנד או בכלל, חתיכת MDF גדולה מפתח הפורט שתסגור את הפורט לצורך בדיקה. )

ShizoManiak

אני בד"כ לא משאיר בד מתחת לטבעת הרכבה של סאב, רק מסביב ממש צמוד לסאב והרבה דבק על הבד. זה נותן תוצאה הכי טובה בהכי פחות השקעה.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם
עשיתי בדיוק כמו שאמרת לעשות.

לחצתי על הממברנה, והיא חזרה לעט לעט.

זה אומר שהכל בסדר?!

קיבלתי הבוקר SMS מחבר יקר שטען שהאינדיקציה לתיבה אטומהלחלוטין(:idea:) שהממברנה של הסאב אמורה להתנגד ללחץ הפיזי המופעל עליה. כלומר,ככל שתפעיל כוח =התנגדות.

הוא אטם בבאסקט ובאזור הטרמינלים עם דבק אפוקסי וספוג עם דבק חד צדדי והגיע לאטימה מוחלטת.

ליאור

פורסם

אני לא מבין את המבחן הזה.

במקרה הכי גרוע אתה גם עלול להוציא את הסליל מהמרכוז שלו או לקרוע את הספיידר - בשביל מה?

אתה חושב שיש לך כניסת אוויר לתיבה? תיקח פיסת נייר ותראה אם אתה מצליח בכלל להעביר אותה לתוך הטרמינל או אם אתה רואה אותה זזה כשהסאב עובד.

אם פתחת חור גדול מידי לטרמינל והוא פשוט החליק למקום שלו במקום שהיית צריך ללחוץ אותו לשם בכוח (אפילו להשתמש בפטיש בכדי שיכנס) אז אולי כדאי שתוציא אותו לרגע, תלפף אותו באיזולירבנד עד שהוא יכנס לתוך התיבה בלחץ.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני לא מבין את המבחן הזה.

במקרה הכי גרוע אתה גם עלול להוציא את הסליל מהמרכוז שלו או לקרוע את הספיידר - בשביל מה?

למה אתה קוצוני? :-D

מה אני מפגר בלי רגש? :-D הכל נעשה בעדינות, רק כדי לבדוק שהכל נראה בסדר.

עוד מעט נחבר אותו ונשמע אותו, אז אדווח על התוצאות.

• תוכן חדש...