Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים טובים!

אני צריך עזרה בשני הדברים הנ"ל:

1. איזה שמן מנוע אני צריך בשביל פולו 2008 , 1.6 , טיפטרוניק ?

2. לחץ אוויר - לעזאזל...אין לי שמץ של מושג. צילמתי תמונה, מצורפת (לא הכי ברורה...)

בתמונה - ברכב כתוב bar , איזה לחץ אני צריך לגלגלים קדמיים ואיזה לאחוריים? ומה זה הציורים שם??

אודה לעזתכם!!

1111.JPG

פורסם

שמן המנוע הינו 5w40 סינטטי מלא שיהיה רשום על האריזה תקן vw502

לגבי הטבלה-

צד שמאל-מידת צמיג ישנם 3 אפשרויות שכתובות יש תרמה מה מורכב על האוטו שלך

צד אמצאי-עומס מלא 5 נוסעים ומטען או 2 נוסעים ומטען קל

צד שמאל-לחץ קידמי ואחורי לפי מה שמתחת לציור. אני יודע ש2.1 בר זה 30 psi ו2.2 זה 31 ו2 זה 29 אבל בכל משאבה יש לך כפתור המרה.

מקווה שעזרתי

how it's like to drive :twisted:

פורסם

לגבי השמן אחלה.

לגבי הלחץ אוויר:

שתי העמודות הימניות - כתוב עליהן את הלחץ אוויר.

עכשיו, יש חלק עליון וחלק תחתון. הציורים שם זהים, מלבד מה שכתוב בעמודה הכי ימנית

פורסם

לגבי לחץ האוויר: האיורים מראים מצבי עומס (נוסעים מקדימה, מאחורה ומטען), כאשר עיניך הרואות שיש צורך בלחץ שונה בהתאם לעומס. הלחץ מצוין ביחידות של BAR ששוות ל-14.8 PSIG, שהיא יחידת המדידה המקובלת בארץ. רוב המשאבות בתחנות הדלק מאפשרות שימוש בשתי המידות, אבל במקרה הצורך אפשר להכפיל ב-15 לצורך הפשטות.

יש גם חלוקה בין שתי מידות הצמיגים המותרות לרכב על ידי היצרן (בצד ימין). שים לב שהלחץ הכתוב הוא "קר" - כלומר אם אתה נוסע לתחנה אפילו רק עשר דקות, הצמיגים יהיו חמים ותצטרך לנפח את הצמיגים ללחץ גבוה מהלחץ הקר ב-10% ואפילו יותר. בכל מצב של ספק, בחר בלחץ הגבוה ולא הנמוך.

בוא נדגים: בשורה הראשונה מוצג לחץ האוויר הקר במצב לא עמוס במידת צמיג מסוימת - שהוא 2.4 קדימה ו-2.2 אחורה, שהם 35 ו-32 PSI בהתאם. במצב עמוס - עולה ל-2.6 ו-3 שהם 38 ו-44 PSI. במידה השנייה, במצב לא עמוס: 2.2 ו-2 שהם 32 ו-29 PSI. גם חשוב כמו שאמרתי להתחשב בחום: נסעת 10 דקות לתחנה? נפח צמיגים ל-39 ו-35. לטובתך, בדוק לפחות אחת לשבוע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה אחי. תשובה מפורטת.

כלומר, אם הבנתי נכון, אם אין לי עומס - אני ממלא מקדימה 2.4 ומאחורה 2.2 , וזה כשהצמיג קר.

כתבת משהו על שתי מידות - אני מניח שכל מידה זה בעצם : השלוש שורות ראשונות זו מידה אחת, והמידה השניה - 3 שורות תחתונות.

מה זה אומר? סוג הצמיג? צריך לבדוק איזה צמיד ועל פי זה לבדוק?

פורסם

כן. הטור הימני הרחוק מתאר שני מידות של צמיגים שאפשר להרכיב על הרכב. בדוק איזו מידה יש לך, זה כתוב על צד הצמיג. באותה הזדמנות תבדוק איזה צמיגים יש לך (יצרן, גיל, מצב) ותבדוק שוב - כל פעם שאתה נוסע ברכב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...