Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נאמר לי שאפשר לעשות למנוע של האוטו שלי (סיווק האצ'בק 99 1.4) "הרחבת מנוע", המנוע עצמו נשאר כמו שהוא , רק בפנים הבוכות מורחבות והוא ניהיה 1.6, כמובן שהוא אמר לי שיש עוד כל מיני דברים, משהו עם טלטלים ולסדר ת'מחשב מנוע, בגדול זה מה שהבנתי ...

השאלה שלי היא - מישהו יכול להסביר לי בדיוק מה זה אומר ? האם זה אמין ? זה עושה בעיות מיוחדות למנוע ? איך זה ישפיע על הצריכת דלק , והאם זה ישפיע על הכוח של המנוע בצורה משמעותית, או שההבדל יהיה זניח ?

והכי חשוב - האם האוטו עובר טסט במצב כזה ? (הם אמורים לא לזהות את זה בכלל למיטב הבנתי ..)

תודה לכל מי שיענה על השאלות

פורסם

זה אומר שבמידה והבלוק מנוע שלך זהה להונדה סיוויק 1.6 אפשר לקחת את הבוכנות של ה1.6 ולשים אותם ב1.4, ככה גם הטלטלים, שסתומים ושאר חלקים במנוע חוץ מהבלוק שהוא גם ככה זהה...

ואז יהיה לך מנוע 1.4 שהוא בעצם 1.6 "חוקי".

כי על הבלוק נמצאים הנתוני זיהוי של המנוע, כל עוד בוחן תנועה לא יעשה לך דיינו וישווה את הנתונים עם הנתונים של הונדה 1.4 (:D:D זה בערך הדבר האחרון שיקרה בישראל, לפני ביאת המשיח כמובן) אז אין לאף אחד דרך לעלות על זה.

השאלה, אם זה ישתלם והאם כל החלקים מתאימים.

אם תוכל לקנות סיוויק 1.6 אחרי תאונה זה מצויין..!

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

כל העלות אמורה לצאת לי 2500 שקל פלוס מינוס ... לפי מה שאתה אומר שזה נשמע ממש סבבה

מה לגבי תוספת כוח וצריכת דלק ? הם ישתנו משמעותית ? או שהאוטו יהיה כמו סיוויק 1.6 שבגדול אמורה להיות חסכונית

כרגע האוטו עם 90 כ"ס, למה אפשר לצפות לאחר השינוי ?

פורסם

אולי הכוונה היתה לעשות לך חריטה בבלוק כדי שיוכלו להכניס לשם בוכנות גדולות יותר?

בכל אופן רק העבודה של פתיחת מנוע והחלפה של טלטלים ובוכנות עולה מחיר דומה כך שהצעה שקיבלת קצת חשודה.

פורסם
אולי הכוונה היתה לעשות לך חריטה בבלוק כדי שיוכלו להכניס לשם בוכנות גדולות יותר?

בכל אופן רק העבודה של פתיחת מנוע והחלפה של טלטלים ובוכנות עולה מחיר דומה כך שהצעה שקיבלת קצת חשודה.

כן, אני כמעט בטוח שזה מה שהוא אמר

וההצעה ממש לא חשודה, את כל העבודה אחי עושה לי ... חלקים אנחנו מביאים ממקומות שהוא מכיר , ככה שהמחיר הוא בשבילו ....

תוכל לענות לי בבקשה על יתר השאלות ששאלתי ?

פורסם

סתם שאלה, איך הגעת למסקנה שהרכב שלך אם 90 כ"ס?

איך שידוע לי שנתונים 96-98 זה 75 כ"ס .

99-00 זה 90 כ"ס, מה הדגם מנוע שכתוב לך ברשיונות? D14 ומה הלאה?

פורסם

D14Z2

Found in:

1999–2000 Honda Civic 1.4i EJ9 (European Market)

Displacement : 1,396 cc (85.2 cu in)

Bore and Stroke : 75.0 × 79.0 mm (2.95 × 3.11 in)

Compression : 9.1:1

ECU code: P3X

Power : 90 hp (55.9 kW, 90.0 ps) @ 5700 RPM also 90 hp

Torque : 82.60 ft·lbf (11.42 kg/m, 112 Nm) @ 3000 rpm

Valvetrain : SOHC (4 valves per cylinder), non VTEC

Redline : 6800 RPM

Fuel cut: 7200 RPM

Fuel Control : OBD2-a, DPFI (SFi – Simplified Fuel injection), 1+3 2+4 injectors thrown together

Transmission: S40 , S20

אם זה בסדר לפתוח מנוע?, בסדר.

השאלה מה הלאה?, מה התכנון?, להעלאות קומפרסיה, להרחיב צילינדרים, מה התכנון?

פורסם

בסיויק סליבים יבשים או רטובים ?

אם צריך לחרוט בבלוק בדוק כמה מותר. קשה לי להאמין שהעובי המוקשה מאפשר. בד"כ מקס. 40 אלפיות אינטש וזה לא מעלה מ-1400 ל-1600.

אם להחליף לסליב 1600 - אולי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מה זה סליב ?

אני שם בוכנות של 1600, עם חור כזה באמצע .. הם אמורות להיות אותו גודל אבל עם יותר מקום לדלק, יש להם "בטן" כזו ..

ושם טלטלים קצרים + קראק מחוזק

זה אמור לתת לאוטו יותר כוח, לא ?

אגב, אפשר לקחת קראנק של 1600 ולשים אותו ב 1400 או שאני חייב קראנק מחוזק ?

פורסם

אתה יכול פשוט לקחת טלטלים קצרים יותר מה שיגרום לתא ה בערה "לגדול"

זה יבוא על חשבון מומנט בטורים הנמוכים אבל יתן מנוע שמעלה טורים בקלילות .

ויתן אולי יותר כח בגבוהות...

אבל דורש המון תשומת לב והתאמות שמלכתכילה לא חושב שתרצה להכנס אליהן.

קח מנוע 1.6 דחוף בפנים וסע לשלום.

פורסם
אתה יכול פשוט לקחת טלטלים קצרים יותר מה שיגרום לתא ה בערה "לגדול"

זה יבוא על חשבון מומנט בטורים הנמוכים אבל יתן מנוע שמעלה טורים בקלילות .

ויתן אולי יותר כח בגבוהות...

אבל דורש המון תשומת לב והתאמות שמלכתכילה לא חושב שתרצה להכנס אליהן.

קח מנוע 1.6 דחוף בפנים וסע לשלום.

האמתי שמה שאני רוצה זה כח בטורים הנמוכים דווקא ... אני לא מגיע לטורים גבוהים בד"כ, יש משהו שאני יכול לעשות שיתן לי יותר כח בטורים הנמוכים דווקא ?

אח שלי מביא לי בוכנות עם "בטן" ואז מלכתחילה תא הבערה גודל.

מה שרציתי מההתחלה לעשות זה לשים מנוע 1.6 .. אבל אני ממש לא מצליח לקבל אישור לזה ולא בא לי כל שנה בעיות עם טסטים או הורדה מהכביש, ככה יש לי מנוע שנראה בדיוק כמו 1400 - אבל בליבו פועם 1600 ...

פורסם
את אורך המהלך (stroke ) לא עושה אורך הטלטל אלא הקראנק ולא שמעתי עדיין על "שיפור" כמו שאתה מציע.

דווקא קראתי על זה בפורומים בחול, ראיתי כמה שעשו את זה ... וקראתי גם מישהו בארץ שהציע דבר דומה.

אם אני מביא קראנק של 1600 הוא יתאים ל 1400 או שאני צריך לחפש קראנק של 1400 מחוזק ?

• תוכן חדש...