Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במידה והמנוע שלך תקין, ובמצב מקורי כל ההצעות שנתת פה ושהציעו לך אלו רק פתחים לבעיות, בלאגן וצרות שלא לדבר שבסכום הזה קשה להאמין שתעשה עבודה מקצועית. אם אתה מחפש תוספת כוח תחליף רכב או מנוע.

בעל מקצוע שעושה עבודה טובה ומקצועית, שיעשה התאמות, מדידות, חריטות, וכל מה שצריך ע"פ הספר הוא בדר"כ בעל מקצוע שמעריך את עבודתו ולא יגבה סכום של 2500 ש"ח.

פורסם

הקטנת הטלטלים(קצרים) לא תעלה את נפח המנוע, לצורך העניין הטלטלים יגרמו לנ.מ.ע להיות נמוכה יותר, ולנ.מ.ת להיות עוד יותר נמוכה, עד כדי כך שהבוכנה תרד נמוך מידי והרינגים יבלטו מחוץ לצילינדר וישברו (סתם דוגמה), בקיצור הנפח ישאר כמו שהוא רק תא הבעירה יגדל.

בוכנות עם בטן כמו שתיארת (קעורות) יגרמו לתא הבעירה לגדול ולהגדלת נפח המנוע במעט ולהקטנת יחס הדחיסה, זה לא יתאים לך אם אתה מתכוון להישאר אטמוספרי משום שמצד אחד הפחתת יחס הדחיסה תיגרום להפחתת ביצועים(אטמוספרי), מצד שני נפח הביעירה גודל כך שיהיה איזון ולא תרגיש שינוי, השינוי יורגש רק אם תגדוש.

בכל מיקרה כל שינוי כזה או אחר של חריטות, שינוי מבנה הבוכנות עלול לפגוע באמינות המנוע, לא ממליץ לך לחרוט, אם כבר אז תעלה את יחס הדחיסה או ע"י גילוח הראש מנוע מעט, או החלפת בוכנות עם בטן הפוכה (שתא הבעירה יקטן), אך שים לב העלאת יחס הדחיסה יתר על המידה תגרום לצילצולים ותזדקק לאוקטן גבוהה יותר(98 ) , ואף התחממות ו/או פריצת האטם ראש.

בקיצור אם חורטים את המנוע ומגדילים את הבוכנות עם עבודה מקצועית לא תהיה בעיה, אם הולכים לחרט חאפר העבודה תצא עקומה והמנוע יזרק לפח, צריך מישהו שמבין בזה היטב עם ניסיון רב.

פורסם

ראיתי כתבה על S2000 ושיפורים של חברת SPOON

בעל החברה (יפני) הראה בסרטוט איך הוא קיצר את מהלך הבוכנה כשהרינגים עדיין מכוסים בנ.מ.ת

זה הגדיל את הנפח מ2000 ל2200 סמ"ק,הרכב לא מוגדש אבל מן הסתם בעל קאמשפט חם תוכנה מתאימה וכ"ו

תסתכל מדקה ה6 בערך

קיט הגדלת נפח תא בעירה נקרא גם STROKE ד"א

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
במידה והמנוע שלך תקין, ובמצב מקורי כל ההצעות שנתת פה ושהציעו לך אלו רק פתחים לבעיות, בלאגן וצרות שלא לדבר שבסכום הזה קשה להאמין שתעשה עבודה מקצועית. אם אתה מחפש תוספת כוח תחליף רכב או מנוע.

בעל מקצוע שעושה עבודה טובה ומקצועית, שיעשה התאמות, מדידות, חריטות, וכל מה שצריך ע"פ הספר הוא בדר"כ בעל מקצוע שמעריך את עבודתו ולא יגבה סכום של 2500 ש"ח.

תודה על התגובה, בקשר ללהחליף אוטו - זה אחד הדברים שאני מנסה, הבעייה היא שאני די נעול על הסיוויק בגלל צריכת הדלק, אין מצב שאני עובר לאוטומט - ואני לא מוצא שום ידני 1.6 נורמלי ...

בקשר ללהחליף מנוע - גם את זה ניסיתי, אני לא מצליח לקבל אישור ברשיון וממש לא בא לי בעיות עם זה בטסטים או להסתכן בהורדה מהכביש ...

לגבי הסכום, אח שלי עושה לי את כל העבודה .. הוא מכונאי רכב ... לכן יוצא לי לשלם רק על עבודות חוץ שצריך לעשות(חריטה וכאלה) וכן על חלקים שגם אותם הוא מביא ממש בזול

הקטנת הטלטלים(קצרים) לא תעלה את נפח המנוע, לצורך העניין הטלטלים יגרמו לנ.מ.ע להיות נמוכה יותר, ולנ.מ.ת להיות עוד יותר נמוכה, עד כדי כך שהבוכנה תרד נמוך מידי והרינגים יבלטו מחוץ לצילינדר וישברו (סתם דוגמה), בקיצור הנפח ישאר כמו שהוא רק תא הבעירה יגדל.

בוכנות עם בטן כמו שתיארת (קעורות) יגרמו לתא הבעירה לגדול ולהגדלת נפח המנוע במעט ולהקטנת יחס הדחיסה, זה לא יתאים לך אם אתה מתכוון להישאר אטמוספרי משום שמצד אחד הפחתת יחס הדחיסה תיגרום להפחתת ביצועים(אטמוספרי), מצד שני נפח הביעירה גודל כך שיהיה איזון ולא תרגיש שינוי, השינוי יורגש רק אם תגדוש.

בכל מיקרה כל שינוי כזה או אחר של חריטות, שינוי מבנה הבוכנות עלול לפגוע באמינות המנוע, לא ממליץ לך לחרוט, אם כבר אז תעלה את יחס הדחיסה או ע"י גילוח הראש מנוע מעט, או החלפת בוכנות עם בטן הפוכה (שתא הבעירה יקטן), אך שים לב העלאת יחס הדחיסה יתר על המידה תגרום לצילצולים ותזדקק לאוקטן גבוהה יותר(98 ) , ואף התחממות ו/או פריצת האטם ראש.

בקיצור אם חורטים את המנוע ומגדילים את הבוכנות עם עבודה מקצועית לא תהיה בעיה, אם הולכים לחרט חאפר העבודה תצא עקומה והמנוע יזרק לפח, צריך מישהו שמבין בזה היטב עם ניסיון רב.

מה זה נ.ע.מ ? מה זה נ.מ.ת ?

לגבי ההסתכנות של השבירת רינגים, אחי חשב על זה, הוא אמר לי, אני לא זוכר מה הוא אומר לי שהוא עושה, אבל אחד הדברים שהוא אמר לי שיהיו חשובים - זה שאני צריך להשיג קראנק מחוזק ! מעניין אם אני יכול לשים קראנק של 1600 ...

עוד משהו שהוא אמר לי שהוא מתכוון לעשות זה - לשנות במחשב את היחס של אוויר/דלק, כך שיכנס יותר אוויר מדלק .. כדי שהאוטו לא יקח יותר מדי דלק, אני מאמין שזה קשור גם לדחיסה ...

נשמע הגיוני מה שהוא הולך לעשות ?

• תוכן חדש...