Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

געגועיי לאיקאה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קיקה נפתח בארץ כיוון שיש אנשים שחושבים שיש מקום לחנות כזאת בארץ. (אלה שהשקיעו את כספם בפרוייקט)

ותוך מספר שנים נדע אם צלחה דרכם או לא.

ומי שבאמת מתגעגע לאיקאה יש את הסניף ברשל"צ כדי להתגבר על געגועיו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ולדעתי, כל מקום שבו העובדים שלו לא יכולים להרשות לעצמם לקנות את הסחורה שהוא מציע, בזוי בעיני.

אני עובד בתעשיה הבטחונית, המוצרים שהחברה שלי מוכרת מתחילים ב6 ספרות בדולרים, לדעתך הפקידה, המסגר והרתך צריכים להרוויח סכום שמאפשר להם לרכוש את המוצר?

לחליפין, האם פועל במפעל למבורגיני צריך להרוויח משכורת שמאפשרת לו לרכוש למבורגיני?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לחליפין, האם פועל במפעל למבורגיני צריך להרוויח משכורת שמאפשרת לו לרכוש למבורגיני?

לא יודע לגבי לרכוש, אבל בהחלט להרוויח משכורת גבוהה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

למה? מה ההבדל בין פועל אצל למבורגיני לבין פועל אצל פיאט? אם אתה מדבר על אנשי מקצוע מיוחדים כמו האנשים שבונים את המנועים, מילא. אבל פועל שמחבר ברגים? תופרת שעושה ריפודים?

בכל מקרה, בנוגע לאיקאה - מבחינתי זה די סיוט לבקר שם - עמוס והמוני ומבולגן. בטח עכשיו זה אפילו יותר גרוע כשיש רק את ראשל"צ. אבל קניתי שם לא מעט בגלל שהמחירים זולים והמוצרים מאוד נוחים - קונים כוורת ומרכיבים לבד בתוך חצי שעה. קונים מיטה ומרכיבים לבד תוך שעה. אבל מבחינתי כל הקטע של הריהוט באיקאה זה שקל להרכיב וקל לפרק. זה הכל. אין להם מוצרים איכותיים או יפים במיוחד, אלא פונקציונליים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
למה? מה ההבדל בין פועל אצל למבורגיני לבין פועל אצל פיאט? אם אתה מדבר על אנשי מקצוע מיוחדים כמו האנשים שבונים את המנועים, מילא. אבל פועל שמחבר ברגים? תופרת שעושה ריפודים?

אמרו חז"ל : you pay peanuts, you get monkeys.

במוצרים high-end, אני חושב שהפועלים ראויים להרוויח סכום גבוה יותר ממקביליהם במקומות "נמוכים" יותר, אבל לא מהסיבה שאתה חושב... במוצרים בסקאלה הגבוהה של המחיר, פועל ממורמר שיחליט שהוא לא מקפיד על העבודה שלו, יכול לגרום לנזק רציני מבחינה תדמיתית למוצר. לעומת זאת, פועל בפיאט, מה כבר יקרה?...

קשה לי למצוא את הניסוח הראוי, ומה שכתבתי לא יוצא בדיוק כמו שאני מתכוון לומר, אני נשמע מאד גרוע- ואני לא יודע איך לתקן את דבריי, מקווה שהמשמעות הובנה כהלכה.

פורסם
אני עובד בתעשיה הבטחונית, המוצרים שהחברה שלי מוכרת מתחילים ב6 ספרות בדולרים, לדעתך הפקידה, המסגר והרתך צריכים להרוויח סכום שמאפשר להם לרכוש את המוצר?

יופי. האם במפעלים של בואינג הפועל צריך להרוויח סכום שמאפשר לו לקנות מטוס ג'מבו במזומן?

אני מדבר על מוצרי consumer. לדוגמא, איך תיראה בעיניך מסעדת יוקרה, שבה המלצרים והטבחים צריכים להביא אוכל מהבית כדי לאכול ארוחת צהריים? או חנות רהיטים שמוכרת ספות ב50 אש"ח ומשלמת לאנשי מכירות שכר מינימום? או איש מכירות בסוכנות רכב חדש, שמגיע לעבודה בטרנטה מתפרקת?

למה? מה ההבדל בין פועל אצל למבורגיני לבין פועל אצל פיאט?

אז מה ההבדל בין למבורגיני לפיאט? אני לא אומר שלקוח של פיאט צריך לסבול מזה שהפועלים באים שיכורים לעבודה, ופשוט דוחפים את החלקים ביחד במקום לחבר אותם עם ברגים, אבל חלק מההבדל שאתה משלם על מוצר באיכות גבוהה יותר הוא גם על כח עבודה ברמה גבוהה יותר שהדרישות ממנו יותר גבוהות, וגם השכר בהתאם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

גם במוצרי צריכה השכר צריך להגזר מהעבודה שמבצע עובד, לא מהמוצר שהוא מוכר או שבו הוא מטפל.

האם לדעתך כל מכונאי מתחיל במוסך טויוטה צריך להגיע לעבודה בלקסוס? הוא לא יכול להסתפק בקורולה בת 10, או באוטובוס? הוא מכונאי, וצריך לקבל שכר הראוי למכונאי. ואם הוא בוחן - שכר שיבטא את תפקידו ואחריותו.

האם איש מכירות של מגדלי יוקרה צריך לגור בדירה בשווי 15 מיליון ש"ח? איש מכירות צריך להרויח בהתאם למקצועו, אולי בונוס אם הוא מצליח למכור דירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מדבר על מוצרי consumer. לדוגמא, איך תיראה בעיניך מסעדת יוקרה, שבה המלצרים והטבחים צריכים להביא אוכל מהבית כדי לאכול ארוחת צהריים? או חנות רהיטים שמוכרת ספות ב50 אש"ח ומשלמת לאנשי מכירות שכר מינימום? או איש מכירות בסוכנות רכב חדש, שמגיע לעבודה בטרנטה מתפרקת?

מצב נורמלי לגמרי. מה אתה מצפה, שמלצר אצל הסטון בלומנטל יאכל לארוחת צהריים לובסטר שבושל בואקום?

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

גם אני הייתי בקיקה לפני כמה ימים, כגודל הציפיה גדול האכזבה.

א. לא אהבתי את סידור המקום.

ב. לא התלהבתי מהמבחר, אין שם שום דבר יחודי שלא ניתן למצוא במקום אחר בנתניה.

ג. המחירים מופרזים, נראה כאילו ניפחו אותם בכוונה, ראיתי דברים זהים במקומות אחרים בהרבה פחות.

ד. חרא אווירה.

לצורך העניין, נסענו עד ראשון כדי לקנות מטבח באיקאה (כן כן, מטבח, דווקא איכותי) ופינת אוכל. :)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אני לא יודע לגבי המפעל של למבורגיני, אבל כן יודע לגבי המפעל של BMW, כמעט כל פועלי קו היצור שם עברו את גיל 40 והם מקבלים משכורת מכובדת. בנוסף דואגים כל הזמן לגוון להם את העבודה והם מעלים הצעות ייעול להנהלה שלא פעם מתקבלות.

ולגבי איקאה:

http://www.ikeahackers.net/

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
לגבי איקאה, זה עניין של טעם. אני אישית מעולם לא קניתי שם שום דבר שעלה מעל 59 שקלים, בד"כ הייתי נכנס בשביל הנקניקיות או הסט-כלי-מטבח-בעשרה-שקלים. את הקונספט של הרהיטים להרכבה עצמית הריצו כבר כמה רשתות נוספות בארץ לפניהם (זוכרים את רהיט-להיט?) אבל כשלו מסיבות עסקיות. באיקאה תמיד הייתה לי תחושה שאנשים באים יותר בשביל חוויית הקניה ופחות בשביל האיכות, העיצוב או המבחר של המוצרים. עכשיו שאני חושב על זה, מעולם לא ביקרתי בסניף של איקאה מחוץ לישראל.

אני אישית לא מחסידי איקאה, אבל יש להם פתרונות מצטיינים וזולים למי שיחסית דל בתקציב או לחילופין למי שמסיבות שונות לא רוצה בשלב זה להשקיע בריהוט יוקרה.

כדרישתם ואנוכי ריהטנו את הדירה הנוכחית הלכנו על רהיטים של חברה שנקראת DSC שזו המקבילה ההונג קונגית של איקאה, רהיטים מאוד פרקטים ולא יקרים יחסית.

בחרנו ללכת על החנות הזאת מכיוון שאיקאה יותר מדי המונית (אין בית בישראל בלי איזו מנורת עמוד מנייר של איקאה או כוסות שלהם....כך גם בחו״ל).

לנו זה התאים כי אנחנו גרים בשכירות ובכל מעבר דירה הריהוט נדפק, ופתאום חלק מהריהוט לא מתאים לדירה החדשה וכו׳, במקום לזרוק כסף לפח הלכנו על ריהוט מעוצב ולא יקר.

אגב, בכל העולם חנויות איקאה נראות אותו דבר, מסודרות אותו דבר ומוכרות כמעט אותם מוצרים בדיוק.

באמת שאין סיבה לשכר גבוה במיוחד אם מדובר בפועל פשוט ללא כישורים מיוחדים.

כמובן שכחלק מרצון לשמור על מוטיבציה גבוהה חברה יכולה מדי פעם ליצור תמריצים אבל לא כמשהו קבוע בשכר (למעט אנשי מכירות שחייבים לטעמי לקבל עמלות או בונוס כתמריץ).

אל תשכח שגם העובד מקבל ״תגמול״ מכך שהוא עובד בחברה גדולה, זה מגיע בצורת רקורד מועיל בקורות חיים, הרי אם אתה מקים עסק וצריך רתכים אתה כנראה תעדיף רתך שעבד 5 שנים בלמבורגיני מאשר רתך שעבד 5 שנים אצל עזרא ובניו רתכות מתוך ידיעה שכנראה בלמבורגיני דורשים רמה מאוד גבוהה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
עכשיו שאני חושב על זה, מעולם לא ביקרתי בסניף של איקאה מחוץ לישראל.

מקפיץ את השרשור לאחר ביקור באיקאה של ברצלונה.

מדהים עד כמה המקום נראה זהה לסניף הנתנייתי הי"ד, אם כי מעט יותר צפוף.

דבר אחד שלא הבנתי - למה בברצלונה נקניקיה עולה 50 סנט, ובארץ 5 שקלים?

איך בדיוק התבצעה ההמרה, ואיך זה שבישראל משלמים כמעט 100% יותר?

עוד מזימה של קרטל יבואני הבשר? של ממשלת שוודיה? של האו"ם?

האם הם אנטישמים? או שזה בגלל שאני רוסי? :shock::-)

ברצינות, מה הקטע?

פורסם

המחירון בישראל עובד לפי שיטה קבועה (מחירון של הכל, כל מה שמיובא מחו"ל): קח את מכיר המכירה בחו"ל, ותכפיל ב-10. זה כל העניין.

• תוכן חדש...