Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום ראיתי ב"תעשיות על" פרק על הלמבורגיני מורצילאגו עם ה670 כ"ס ומשקל מופחת ב100 ק"ג עם מראה אגרסיבי במיוחד

בסוף הבניה הם מראים שהם מניעים את הרכב, קודם כל שמים אותו בחדר שהוא רץ על המעין צינור מסתובב כזה שמודד לו שהביצועים תקינים מבחינת האצה בקו ישר, ואז מיד יוצאים איתו לכביש ובוחנים אותו בנסיעה מהירה 60 ק"מ. כאילו המנוע רק יוצר ולא פעל עדיין ומיד יוצאים לקרוע אותו. מה ההסבר לזה שהם קורעים אותו מיד ללא הרצה ?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פשוט מאוד, מנוע של למבורגיני לא צריך הרצה.

הוא יריץ בעצמו את מי שינסה להריץ אותו :lol:

רציני אתה חושב שהוא בנוי כל כך מדויק וטוב שלא צריך הרצה ?

זה נשמע תמוהה אבל זה ההסבר היחיד סך הכל שיכלתי לחשוב עליו.

פורסם

הם לא קורעים אותו לפחות לא לפי מה שאמרו, בתוכנית אמרו משהו בסגנון של "מכיוון שללמבורגיני אין מסלול הם משתמשים בכבישי ה...(לא זוכר איך קראו לעיר) ופועלים בשיתוף המשטרה".

פורסם
הם לא קורעים אותו לפחות לא לפי מה שאמרו, בתוכנית אמרו משהו בסגנון של "מכיוון שללמבורגיני אין מסלול הם משתמשים בכבישי ה...(לא זוכר איך קראו לעיר) ופועלים בשיתוף המשטרה".

בואנה יש לך זכרון חבל על הזמן :-) אני היום ראיתי את זה ולא זוכר כזה טוב.

הם לא אמרו שקורעים כמובן אבל הראו אותן נוסעות בסל"ד גבוה בהחלט במקומות שונים

פורסם

זה הסבר נכון מאוד. זה מנוע שבנוי בעבודת יד ולפי סטנדרטים מאוד מאוד גבוהים. סמוך עליהם שהוא עובד כמו שצריך מהרגע הראשון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני אשמח להסבר למה דווקא משתמשים בעבודת יד במכוניות כאלה, בפרק של בוגאטי ווירון הראו הכל ושמדביקים וכדומה ואני חושב שמכונה יכולה להיות הרבה יותר מדוייקת מבן אדם, אני מבין שעבודת יד עושה את זה יותר "יוקרתי" וכך גם זמני ההמתנה המטורפים.

היתרון היחיד שמצאתי לשימוש בעבודת יד זה שיש תגובה אנושית כך שאם כן קוראת טעות העובד יכול לתקן במקום או להשליך את החלק אבל עם הטכנולוגיה של היום יש מכונות שעוקבות עם מצלמות וכך אפשר למנוע בעיות.

פורסם

למען האמת, גם אני צופה באדיקות בתוכנית תעשיות על וגם אני כמו קודמי לשרשור לא מבין מה השוס הגדול בעבודת יד.

בפרק על פרארי למשל, הראו פועל עומד ליד מחרטה וחורט שסתומי מנוע, איש לא ישכנע אותי שהעבודה שלו מדויקת יותר מעבודה של רובוט ממוחשב שאיננו מאבד ריכוז לעולם, לא חושב על הדייט בערב וגם לא סובל מעייפות יתר אחרי לילה ללא שינה.

ההסבר שלי לצורת הייצור הזו, שבשל היקפי הייצור המצומצמים זול יותר להעסיק עובד ולא לרכוש מכונה מדויקת בהרבה.

כמובן שצריך להצדיק את המחיר ומופקע שנגבה בעבור הרכב ואז בונים לו הילה שיווקית של משהו בעל איכויות נדירות של פעם, איכות שרק פלצן מדופלם ידע להעריך (אני כותב על איכות הבניה ולא על איכות הנסיעה).

רק שוכחים, שעד לפני מאה שנה לערך זה נחשב לבלתי אפשרי לייצר רכב ביצור המוני, כי הטולרנסים היו כ"כ גדולים שכל חלק נדרש להתאמה אישית עם הרכיב שאליו הוא התחבר.

בקיצור, לטעמי מדובר במוצר נחות בעל אריזה נוצצת - משהו כמו 'ביטוח מנהלים'...

פורסם

כנראה שיש דברים שעד שאתה לא מבצע פיזית קשה לשפוט מהצד, ניתן רק להעלות תהיות.

על אותו משקל ניתן לשאול למה גם היום מלטשים יהלומים בעבודת יד ולא על ידי רובוט ?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אנחנו ב-2011, הרצה לרכב זה מונח מהעבר חלאס לא צריך יותר,להלן כל מכוניות הליסינג/השכרה שלא עובר עליהם חיים קלים כבר מהיום הראשון ועדיין שורדות.

vr6T gt35/40-sold

a3 1.8T 180-sold

ibiza fr stage 1-sold

540I m-tech 6MT-sold

פורסם

דווקא על הקרמבואים אני יודע את התשובה, פשוט אין בנמצא רובוט שמסוגל לעשות עבודה כזו.

תתפלאו אבל זו האמת ואתם מוזמנים לבדוק אותה.

לגבי יהלומים אני משער שהסיפור דומה, עדיין אין מכונה שיכולה לתכנן ולבצע ליטוש יהלום גולמי.

שסתומי מנוע להבדיל ניתנים לייצור המוני, ראה אצל יצרני הרכב הגדולים.

פורסם

חשיבות ההרצה נמוכה בהרבה מבעבר, ועדיין רוב היצרנים ממליצים על יחס מיוחד כזה או אחר למנוע באלפי הק"מ הראשונים, בין אם זה קצת פחות לקרוע אותו, או לבדוק שמן לעתים תכופות יותר וכו'. אני מניח שבמידה רבה זה מקדם בטחון ובמרבית המקרים לא באמת נדרש, אבל בטח לא מזיק. רכבי ליסינג אוכלים בימי חייהם כל כך הרבה *** שההתעלמות מעניין ה"הרצה" היא הפחותה שבין דאגותיו של מי שיהיה יד שניה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אני אזרוק את דעתי לגבי עבודת יד, מתוך ניסיון בתחום האוטומציה של בדיקות חומרה/תוכנה - החסרון המרכזי של רובוט (וכל דבר שאין מעורבות של אדם) היא העדר feedback. רובוט מבצע פעולה מסויימת שהוגדרה לו, מבלי אפשרות לשינוי, תיקון טעות או הסתגלות לדבר מה חדש. כמובן שהרובוט מבצע את הפעולה בצורה מאוד מדוייקת ועקבית, וזה אכן יתרון בהרבה תחומים של ייצור. העניין הוא שביצוע פעולה כלשהי אף פעם לא יהיה עקבי - תמיד יש שינויים קטנים שמשפיעים, ורובוט לא יוכל להגיב אליהם. לדוגמה, רובוט שמרתך שלדות, לא יידע ששני החלקים אותם הוא מרתך קצרים ב-2 מיקרון מהנדרש. הוא יירתך כמו שהוא יודע, ויווצר ריתוך שהוא חלש במעט מהריתוך המיטבי. רתך אנושי (בעל מיומנות וניסיון של שנים) יוכל לזהות את חוסר ההתאמה בין החלקים (הסטייה הקטנה בריתוך) ולשנות מעט את שיטת הריתוך שלו על מנת לקבל ריתוך בעל עוצמה מירבית. מגוון הקלט של עובד אנושי היא עצומה, מכל החושים וברמת פירוט גבוהה מאוד, שאנחנו נוטים לזלזל בה. רובוט שמבצע פעולה בלי קלט בכלל, או עם קלט מוגבל (מצלמה שמפקחת, סרבו עם feedback) לא יכול להגיע לרמה אנושית של תגובה לשינויים. במידה והמוצרים שהרובוט עובד עליהם זהים לחלוטין, ופעולת הרובוט זהה לחלוטין, התוצר יהיה מוצר מעובד זהה לחלוטין. הבעיה (והיתרון לעובד האנושי) היא שהמוצר איננו זהה לחלוטין, ואפילו פעולת הרובוט לא עקבית ב-100% (שחיקה מתמדת של המכלולים שלו, שלא תמיד אפשר לפצות עליה). דבר זה מוביל לשינויים בתוצר המוגמר. לרוב השינויים קטנים ואפשר לחיות איתם. עובד מיומן יכול להגיע למצב שהשינויים קטנים יותר (אפילו אם הוא מוטרד מדייט בערב), בעיקר אם משלמים לו מספיק בשביל שיהיה לו אכפת מהאיכות שהוא מייצר.

וכמובן, כמו בדוגמת הקרמבו, יש פעולות שמחייבות feedback רב וניתן לבצע אותן רק ע"י עובד אנושי.

פורסם

יצרני הרכב אינם מבצעים כיום הרצה למנועים חדשים.

הייתי לאחרונה במפעל לייצור היילקס של טויוטה בתאילנד.

למעשה הפעם הראשונה שהמנוע מונע הוא כאשר המנוע כבר מתוקן ברכב.

הרכב מונע לכמה דקות לראות שהמנוע תקין,הרכב מובל בנסיעה לחנייה וזה הכל, שום הרצה.

• תוכן חדש...