Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם כאשר נוסעים עם מזגן המלוא העוצמה,

לתינוקת שיושבת בחלק האחורי של הרכב, עם הפנים נגד כיוון התנועה

(שזה פרמטר חשוב שמשפיע משמעותית לשלילה על הרגשת המזגן בצורה כזו),

פשוט חם.

האם יש מאוורר קטן או כל פתרון דומה שמתאים להתקנה בחלק האחורי של הרכב,

ולא דורש חשמל, אלא על סוללות ? אשמח לקבל לינקים למוצרים מתאימים.

(ראיתי לאחרונה כל מיני פרסומים על מאוורר סולארי, על מזגן קטן נייד, שלא נראו לי מתאימים)

תודה !

פורסם

ניסית לעשות השחרה בכל דרך שהיא לחלק האחורי של הרכב?

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

לפי מה שהבנתי זה חוקי רק בחלונות הצדדיים האחוריים של הרכב. אבל תבדוק שוב כי אני לא בטוח.

EX : Chevrolet epica X 2009 2.5L

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

יש כאלה שחיים את הרגע, אני חי את הסל"ד 8)

פורסם

כבעל חלונות מושחרים בחלונות האחוריים אני יכול להגיד לך שהנוסעים היושבים מאחורה באמת לא סובלים מעודף קרני שמש אך בהחלט לא גורם למזג האוויר בפנים הרכב להתקררות.

המדבקות שאתה מדבר עליהן רק מונעות חדירה של קרני שמש, לפניי שאתה נכנס לרכב אל תשכח שהוא מתחמם במהירות [לא משנה איזה צבע ואיזה סוג רכב יש לך] כולם מתחממים.

אם אתה רוצה משהו שעולה באמת כמה שקלים בודדים זה מאוורר נייד שכך תוכל לתלות לתינוקת מעל העגלה מול פניה או היכן שתרצה[זה פתרון נחמד אך לא מבטיח שמספיק מקרר]

פורסם

1. לפני מספר שנים היו לי מדקות שחורות על החלונות האחוריים (הגדולים והקטנים), ובטסט דרשו ממני להסיר,

האם ההנחייה הנ"ל השתנתה ? (חשוב לי החלונות האחוריים הגדולים ופחות הקטנים).

2. כיצד עושים את ההשחרה, האם כבר בעבר עם מדבקה פשוט ? מה העלות של הנושא ?

3. להבנתי נטען כאן שההשחרה אמנם מפחיתה את האור, אבל לא ממש מפחיתה את החום, האם הבנתי נכון ?

4. האם יש מאוורר קטן שניתן לרכוש ולתלות בחלק האחורי, אבל מאוור שפועל על סוללות ?

פורסם

המצב החוקי כיום (השתנה לפני מספר שנים):

השחרה של חלונות הצד הקדמיים, השמשה הקדמית, והשמשה האחורית - אסורה, בכל אמצעי.

כל יתר החלונות (ברכב נורמלי זה אומר חלונות הצד האחוריים, גם אלו שבדלתות וגם המשולשים הקטנים אם ישנם) - תעשה מה שאתה רוצה, מדבקות, השחרה בלייזר, הכהייה חלקית או 100% אטום, אין שום איסור חוקי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
המצב החוקי כיום (השתנה לפני מספר שנים):

השחרה של חלונות הצד הקדמיים, השמשה הקדמית, והשמשה האחורית - אסורה, בכל אמצעי.

כל יתר החלונות (ברכב נורמלי זה אומר חלונות הצד האחוריים, גם אלו שבדלתות וגם המשולשים הקטנים אם ישנם) - תעשה מה שאתה רוצה, מדבקות, השחרה בלייזר, הכהייה חלקית או 100% אטום, אין שום איסור חוקי.

אני חושב שגם חלון אחורי מותר להשחיר, בכל אמצעי, במקרה של מיניואן, ג'יפ או מרכב של 5/3 דלתות. במקרה של מרכב סדאן השחרה אסורה. כמו שציינת. לא יודע את הלוגיקה מאחורי זה.

אלעד, אני לא מסכים איתך בקשר להתחממות הרכב. חדירה של פחות קרני שמש שווה בצורה ישירה לפחות התחממות. גם כאשר תיגע בחלון עם השחרה/מדבקה אל מול חלון ללא כל אמצעי, תרגיש הבדל משמעותי בטמפרטורת החלון. זה גם גורם לעבודה יותר אפקטיבית של המזגן, גם אם זה מוריד מעלה אחת בלבד זה מאוד מורגש.

יגאל.

פורסם

למה שלא תבנה לך מאוורר לבד?

קנה מאוורר של מחשב (עדיף גדול ושקט), קנה סוללה או אפילו פאנל סולרי ותרכיב לבד.

לחילופין, תמיד אפשר לקנות סתם מאוורר קטן על סוללות, אבל הם נוטים להיות חלשים מדי.

פורסם

יש בפורום, י-ו-ת-ר מדי שרשורים על השחרה/הכהייה. למה לא לחפש?

הכהיית שמשה אחורית אסורה, לפי החוק. מיותר להגיד שחוקים ומה שקורה בפועל, לא תמיד משתלבים.

מאוורר מול התינוקת, לא יכול להיות מסוכן? לא שיש לי ניסיון בעניין, אבל התקררות היא אופציה מסוכנת בגילאים הקטנים, לא?

אני מציע, בתור שלב ראשון, לעשות השחרה ולבדוק את המצב עם מזגן פועל. אני מניח שזה יספיק.

פורסם

לא ברור למה חם מאחורה, או שיש תקלה במזגן או שמדובר בנסיעות קצרות עירוניות אבל בכל מקרה, הנה פתרון קל, פשוט וזול.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

למורה לנהיגה שלי היה כזה בסובארו :lol:

הקמצן המחורבן סירב להדליק מזגן ותמיד כשהיית מבקש הוא היה אומר "אין מזגן, יש מאוורר".

מדהים שהמוצר עדיין קיים ועדיין נמכר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...