Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני יכול לתת המלצה או שתיים,

בתחום התפקיד שלי יצא לי לנהל מעובד אחד ועד כמה עשרות,

אמנם בחברות הייטק העובדים משתכרים לא רע אבל שלא תחשוב שאין בעיות "משמעת" או חוסר מוטיבציה,

לדוגמא לך תסביר לאיזה בחור שיצא עכשיו מהצבא ומקבל משכורת גלובאלית שעליו להיות תורן בלילה כשיש נפילות ,

אז כן יש דרכים לדרבן עובדים ואני מסכים עם פאלו שתכנס לנעליים שלהם ותנסה להבין מה גורם להם להתנהג כך,

כמובן שבגבולות הגבול הסביר, לדוגמא היתה לי עובדת בת 50+ שהאמנתי ביכולות הטכנולוגיות שלה וגייסתי אותה למחלקה, בחברות הייטק משום מה הדבר לא מקובל וקיבלתי הערות בסגנון של "מה אתה מעסיק אותה " ו "תזהר שהיא לא תתפגר לך" בכל מקרה נאלצתי לפטר אותה לאחר מספר שיחות הבהרה מפני שכל פעם שהסברתי לה שכשיש תקלה והיא חייבת לפתור אותה גם בשעות הלילה היא התחילה להסביר לי שברוסיה זה לא היה ככה ותמיד מקבלים משכורת נוספת ובהסתדרות קיבלה משכורת נוספת ועוד ועוד על שעות נוספות ,אז הסברתי לה שבמהלך ראיון העבודה כל הנושא הוסבר ולכן היא גם קיבלה תוספת של X למשכורת בעקבות התורנויות.

ואם היא לא תשתפר אז היא תפוטר, אז כמו שהבנת אחרי לא מעט הזהרות היא מצאה את עצמה בחוץ [ואגב היום היא עובדת בחברת תעופה ישראלית שמאז הפסקתי לטוס איתם :-) ]

בכל מקרה כך בחשבון שהדרכים לתגמל עובדים יכולות להיות החל מקורסים מקצועיים, וכלה בהעלאה במשכורת,

תברר עם הממונה עליך האם אתה יכול לקבל תקציב קטן של כמה מאות שקלים בחודש [אפילו 200 ] על מנת לתת שובר אירוח או למסעדה לארוחה זוגית ותבצע מעין טקס הענקת עובד החודש בישיבה חודשית כאשר כל העובדים נוכחים.

אם אתה זקוק לעוד רעיונות יצירתיים או אשמח לספק לך מנסיוני.

טוב שם טוב משמן טוב

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא יכול לצאת מהמשבצת הזאת. בגלל שאני מצידי נותן ועושה הכל על מנת לשמור על המוטיבציה שלהן והן מצידן שמות פס עליי,על מנהל המחלקה ועל החברה בגדול.

סליחה על הבוטות, אבל משלמים לך כסף כדי להביא תוצאות או כדי לשרת את האגו שלך?

רוצה להיות מנהל, תהיה מנהל. תתרכז לא בעצמך, אלא במטרות של הארגון, ובדרכים הלגיטימיות העומדות לרשותך על מנת להשיג אותן.

את מי זה בדיוק מעניין, בעולם הזה, כמה קשה אתה עובד, לעומת כמה העובדות שלך עובדות?! מה אתה מחפש, כוכב תלמיד מצטיין מהמורה?!

אתה והן לא באותו סטטוס. אל תשווה אותך אליהן. הן עובדות שכר מינימום עם תחום ראייה ועבודה מאוד צר, אתה מנהל. אל תהיה קטנוני - תוביל!

צא מהראש של הביצפר והצבא, עם המשמעת והבית זונות ושאר תפיסות העולם שמתאימות למערכות כוחניות. אתה כבר לא שם. זה לא יעבוד לך ככה, בטח ובטח אם אין לך את הסמכות הנדרשת באופן טבעי (ותאמין לי, הייתי מש"ק מנהלה ורס"ר בבסיס עורפי שנה וחצי בלי לרשום תלונה לחייל, אבל עם מוניטין של בנזונה. אני יודע לדבר דיבור מסריח, יודע להשפיט מישהו במקום ויודע לטרטר חיילים עד מצב שיעדיפו להתנדב לשמירות מאשר להתקל איתי. זה אחלה בצבא, זה לא לחיים האמיתיים).

אבל, אם אתה מתעקש על עבודה כוחנית... קח עוד עובדת, לא חשוב מאיזו עדה/גיל, אבל משהו שלא מתחבר לקיימות. שתהיה מוכנה כספייר. קבע נהלים חדשים. תלה אותם בחדר. הראשונה שמפרה אותן - אזהרה. השנייה שמפרה בפעם השנייה, הביתה, בצעקות, לפני כולן, ועדיף את ראש הקנוניה (תמיד יש אחת/ד כזה/כזאת).

זה לא יהפוך את מקום העבודה לטוב ונעים ויותר, אבל לפחות האגו יהיה בסדר והמשמעת תאכף...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני מצידי נותן ועושה הכל על מנת לשמור על המוטיבציה שלהן והן מצידן שמות פס עליי,על מנהל המחלקה ועל החברה בגדול.

כאמור, זה בגלל שאתה האויב.

הן השקיעו שנים בלימוד, רכשו מקצוע ונסיון, ועכשיו עובדות במפעל ומשתכרות פחות ממה שמגיע להן (גם אם היו מקבלות 50K בחודש).

אתה בחור צעיר, טיפש, פרימיטיבי, והתקדמת בחיים רק בזכות זה שעשית צבא עם הילדים של מנהלי המפעל (לא באמת, זאת הגישה).

עכשיו אתה מנהל והן העובדות. ומי אתה בכלל שתנהל אותן? מה אתה יודע על הלחמה? בוא נראה אותך מנסה לשבת פה

יום שלם עם האף בתוך הבדיל ואצבעות דביקות מפלאקס. הן גידלו ילדים, ראו עולם, חיו חיים שלמים... אתה ילד קטן, לא

יודע שום דבר, ועכשיו בא ומתחיל לנהל אותן.

חשוב שתבין, זה לא בגלל שאתה אדם רע, זה בגלל שהן דפוקות. ומפה אין כ"כ מוצא. רוסים באים בד"כ בשתי קטגוריות -

טובים ורעים, יש מעט מאד באמצע. אתה נפלת על הרעים, אלה עם הגישה השלילית וראיית העולם המתנשאת.

הם מוציאים שם רע לכולנו.

מה שלא ברור לי זה האם בעצם הפרודוקטיביות פה נפגעת. אם לא, אז מה איכפת לך? אם כן, אז יש לך בסיס לסנקציות.

בשורה התחתונה, זאת צריכה להיות הדאגה היחידה שלך, לא הרקע הפסיכולוגי שלהן ומצב החמניות אצלהן בגינה.

הייתי מציע לך לנסות את מה שאמר falou על הגרמניה. נסה לבסס איתה אמון ואולי היא תתן לך תובנות מועילות לגבי

שאר העובדות, מה עוובד עליהן, איך "קונים" אותן ומה אפשר לעשות ע"מ לשפר את האווירה במחלקה.

פורסם
אני לא יכול לצאת מהמשבצת הזאת. בגלל שאני מצידי נותן ועושה הכל על מנת לשמור על המוטיבציה שלהן והן מצידן שמות פס עליי,על מנהל המחלקה ועל החברה בגדול. בכלל שמתי לב שככל שאני נענה לבקשות ולדרישות שלהן כמו ההפסקה הנוספת הזאת שהן ביקשו,הן פשוט דורכות עלייך יותר. מזה זה מתחיל וזה מה שיגרום לשינוי הפאזה שלי. עכשיו מעניין אותי להביא את החדר לדרישות שלי וליצב את אוירת השוק שמתחוללת שם. אחר כך נחשוב אם יהיה אפשר להתחמד שוב.

הגישה הזו תוביל לפיצוץ ביחיסים בינכם וזה לא ממש יהיה לטובתך,חשוב שוב על מה שהציע לך falou,רוב הסיכויים הם שבגלל שאתה חדש הן מנסות לבחון איתך את הגבולות לוייצר נורמות חדשות במחלקה,נסה קודם לבסס את היחסים איתן ואז לתקן את הדורש תיקון.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אגב עוד הערה קטנה,

אני יישמתי את ההמלצה של יושב ראש פורד בשנות ה70 וכינסתי ישיבה עם כל עובדי המחלקה וביקשתי מהם המלצות איך לשפר את התנאים בעבודה,

כמובן שבתחילת השיחה הסברתי להם שהיכולות שלי מוגבלות והכוונה טובה,

לאחר שכמה נקודות הועלו, פניתי איתם למנכ"ל וביררתי אם הוא יכול להתגמש לכיוון העובדים,

לאחר מכן האווירה השתפרה פלאים [ומי שעדיין לא היה מרוצה יכל לבחור לעזוב ].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

היכן הבעיה לא ברור , האם יש ירידה בתפוקת העבודה , האם יש יחסי אנוש לא טובים .

אם תפוקת העבודה נמוכה , והגורם הוא ההפסקות הרבות ,

הסבר לעובדים מנקודת המבט של המפעל את הבעיה , ובקש כי ימעיטו עם שיחות הטלפון ( בבקרה עצמית שלהם ).

לא יעזור , הוצא הנחיית מנהל כי אין שיחות טלפון בעבודה , אלא במקרים דחופים ובתאום מראש .

בעיית יחסי אנוש - לכן אתה המנהל .. חלק רב בניהול הוא ניהול משאבי אנוש , למד כיצד להניע אנשים , באוירה נעימה וטובה .

לזה אין מדריכי עבודה , אופי העבודה והאנשים קובע , נהל את העבודה תוך עמידה ביעדי המפעל , אבל באופן אנושי ,ומשרה אוירה נעימה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כן, התפוקה ירדה משמעותית עוד לפני שאני נכנסתי לתפקיד. נושא שיחות הטלפונים הוצג בישיבת תיאום הציפיות והוחלט כי רק שיחות דחופות יתבצעו ויתבצעו בקצרה. בפועל? שיחות טלפון מלוות את כל רקע היום, אני לא יכול לדעת על מה מדובר כי אני לא מכיר את השפה אבל דחוף זה בטוח לא. העובדת הגרמניה מספקת תוצר תוך שלושה ימים כאשר הרוסיות עושות את אותו הדבר בשבוע+יום. כשהעלתי את זה בפניהן קיבלתי תשובה: ״אני עובדת לאט אבל איכותי״ במבטא רוסי כבד, פעם הן עמדו באותו קצב רק לידיעה כללית. הן בטוחות שכשמנהל המחלקה כבר לא בסביבה אז יש אוירת ״חופש גדול״ וזה בא על חשבון יעילות. רואים את זה מספרית,גם כשעולים כמה מדרגות למעלה במפעל. אבל לבסוף, באתי לכאן להתייעץ על מנת באמת להתמודד עם הבעיה, היום בערב אני אשב מול הדברים שנאמרו כאן ואגבש לי שיטת עבודה שבתקווה תביא להבנה ותוצאות טובות יותר בחדר הזה. לכל השתתפים תודה, דעתכם הייתה חשובה לי.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

לדעתי רוב הדברים ש Falou אמר נכונים

אתה לא בצבא, אתה בשוק החופשי ועובד עם אנשים.

זה תמיד מסובך לנהל אנשים בטח מבוגרים יותר ממך שלך אין נסיון בניהול.

לדעתי אתה צריך להראות גמישות כלפיהן, אבל בדברים החשובים באמת ( בד"כ תפוקה ) לא לוותר.

זה הקו האדום.

את הכבוד והערכה אתה אמור לרכוש לא כוח ומשמעת, זה פועל יוצא.

אתה חייב להבין שאתה עובד עם אנשים ולא עם מכונות.

גם אם אתה נותן להן עוד הפסקה, אז מה? מה הבעייה בזה?

תערב אותן בעניינים, תן להן תחושה שהן שותפות, אבל אתה זה שמחליט.

תסביר להן שמודדים את המחלקה שלך בהשגים, והן צריכות לעמוד בתפוקה, אחרת יקצצו לך עובדים...

תשתמש בשכל

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

במסגרת הג'וב יוצא לי "לרעות" מספר עובדים (הדגש הוא על לרעות בע' היות ואני יכול רק לכוון אותם מבלי להפעיל סמכות).

לא הקשיבו בעניין הטלפון - תארגן משבש תדרים ותכבה אותו בזמן ההפסקה (מבלי לעדכן אותם בקייומו) לאחר שבוע אתה כבר לא תזדקק לו.

תגדיר יעדים - לדוג' סיימת פרוייקט בX זמן יום למחרת קיבלת שעה חופשית בבוקר או בסיום יום העבודה.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

בתור אחד שניהל קצת אנשים בעבר, למרות שזה נושא פחות אהוב, כי לנהל אנשים זה דבר לא קל,

אני יכול להגיד לך שלדעתי יש כאן שתי בעיות. הראשונה היא חוסר התקשורת שלך איתן, וזה שנעשתה

חלוקה של אני והם, כך שהן רואות את זה כאנחנו והוא(המנהל).

הבעיה השניה היא בעובדות עצמן, שמה לעשות, מנסות לבחון אותך ואת הגבולות שלך, ולעתים יש עובדים

שחושבים שהם חזקים יותר מהמנהל שלהם, ושבזכותם העולם בכלל קיים. אני גם מהמר שיש אחת שם

שגוררת את השאר איתה.

אתה צריך לשלב את כל מה שהציעו לך. מצד אחד אתה צריך לנסות לגרום להם לחשוב שאתה והן זה צוות

ולא מנהל/עובדים. יש כל מיני דרכים לעשות את זה, חלק מהן הוצעו לך בשרשור הזה.

תנסה להדגיש את הדברים שאתה דואג להן, ושהן לא יודעות או שומעות עליהם, כמו ההפסקה, כמו למשל

ששאלו אותך למה התפוקה נמוכה כ"כ, ולמה לא עומדים ביעדים, ושאתה גיבית אותן והבטחת לטפל בבעיה,

במקום להאשים אותן או לפטר מישהי בלי אפשרות לנסות ולפתור את הדברים.

מצד שני, לפעמים יש עובדים שלא מבינים בטוב, ואז אין מה לעשות, רק אזהרה ראשונה, שניה, והביתה!

אחרי שאחת תלך, תאמין לי שהאחרות יתיישרו, לפחות לתקופה מסויימת. תשתדל בתקופה הזאת להפוך אותן

לצוות עליו דובר, ולא ליצור אווירה עוד יותר עכורה.

פורסם

קודם כל אתה צריך להבין שזו לא מערכת צבאית ולא מערכת שמישהו חייב לך משהו. אתה חופשי לדרוש מה שאתה רוצה והן חופשיות להגיד לך שלא מתאים להן.

אתה צריך לדרוש אבל לדעת איך לדרוש. זה לא יעזור לצעוק וללכת עם הראש בקיר והשיטה לדעתי צריכה להיות הערה ברוח טובה תוך כדי עבודה (שמן הסתם לא תילקח ברצינות) ואחריה זימון ראש הנחש למשרד ושיחה רגועה בה תסביר שזה לא מקובל ושביקשת ממנה פעם וההתעלמות שלה מראה על זלזול לא רק במקום העבודה אלא גם בך ולתת לה את זכות התגובה.

מן הסתם היא תגיד שהיא לא התכוונה ושהיא תצמצם ואז בא התפקיד שלך להבהיר לה שאם יש בעייה או שמשהו דחוף צץ שתגיד לך ושאין בעייה שתדבר אבל לא בצורה הפגנתית כי היא לא לבד.

מעבר לזה מצטרף לדברי FALOU בהסתייגות אחת קטנה. אתה חייב למצוא את סגנון הניהול שמתאים לך. אני לא חסיד של כל מיני תיאוריות וקורסים למיניהם כי כל אדם הוא אישיות בפני עצמו והוא לא יוכל להאריך בהצגות אם הסגנון הניהולי שלו לא מתאים לאישיות שלו (ויש גם בעלי אישיות שלא מתאימה לניהול. גם זה בסדר). הסתייגות נוספת היא מהקביעה שכל תפקידך הוא להביא תפוקות. אני חושב שתפקידך הוא גם ליצור תרבות ארגונית ונהלי עבודה שיובילו להתפתחות והתייעלות. לא רק לשמוקר על הקיים.

לגבי ישיבות צוות אני לא כל כך דוגל בשיטה הזו ברמת העובדים שבה מדובר אלא יותר בשיחות חולין תוך כדי עבודה. מעבר לזה תהיה קשוב ועירני ואם אתה רואה עובד/ת שעובדים קשה בגלל ציוד לא מתאים או צורת עבודה לא נכונה אל תהסס להתערב ולדאוג לרווחתו. אל תשכח שעבודות בשכר מינימום לא חסרות ואם נצא מנקודת הנחה שתגמול כספי הוא לא בסמכותך הדבר היחיד שאתה יכול להתחרות בו מול השכן שמשלם אותו הדבר זה היחס והאווירה.

יש דברים ממש קטנים שיכולים לשפר את האווירה. אנחנו למשל עושים לפני כל פסח ויום העצמאות על האש לכל העובדים. העלות של זה היא זניחה (עשרות בודדות של שקלים לעובד) וזה יוצר תחושת שייכות ואוירה נעימה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני לא יכול לצאת מהמשבצת הזאת. בגלל שאני מצידי נותן ועושה הכל על מנת לשמור על המוטיבציה שלהן והן מצידן שמות פס עליי,על מנהל המחלקה ועל החברה בגדול. בכלל שמתי לב שככל שאני נענה לבקשות ולדרישות שלהן כמו ההפסקה הנוספת הזאת שהן ביקשו,הן פשוט דורכות עלייך יותר. מזה זה מתחיל וזה מה שיגרום לשינוי הפאזה שלי. עכשיו מעניין אותי להביא את החדר לדרישות שלי וליצב את אוירת השוק שמתחוללת שם. אחר כך נחשוב אם יהיה אפשר להתחמד שוב.

עם הצ'ופר באות הדרישות. כנס אותן ותסביר להן שבהנהלה רצו לבטל את ההפסקה הנוספת אבל אתה נלחמת בשבילן והצלחת להשיג עוד שבועיים ניסיון שבהם הן צריכות לעבוד לפי הנהלים, לת את התפוקות הנדרשות ולצמצם בזבוז זמן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...