Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המלצה איך להתפטר מראש הנחש:

תבדוק אם אתה יכול להתחיל לראיין מועמדים להחלפה,

ברר אם המועמדים יכולים לבוא למבחן שבו תבדוק את היכולת הטכנית לפני העסקתם [רצוי במומחיות של העובדת שמתמרדת].

והמהלך האהוב עלי:

בדוק עם הנהלת המפעל האם אפשר לקדם את אחת העובדות הזוטרות בתפקיד המחליף את הממרידה,

תפוס את אחת המלחימות האחרות שאתה חושב שראויה לקידום ותסביר לה שהיא הולכת לקבל העלאה במידה ותסיים חפיפה לשביעות רצונך ובמקצועיות שתיבחן .

קרא לשיחה את העובדת הממרידה ותסביר לה שהיא כרגע בתהליך של חפיפה [בלי להסביר יותר מדי היא כבר תבין על מה מדובר.]

עם העובדת שמצוותת לה עליה לקבל הדרכה מלאה ! [אם לא הדבר יראה מצד המפעל כפגיעה במפעל שיגרור סנקציות חמורות.]

אז תוכל להרגיע את המנהלים שלך.

דבר איתי בפרטי אם אתה זקוק ליותר מידע אשמח לנדב מנסיוני.

טוב שם טוב משמן טוב

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לא תוכל להפעיל שום סנקציות על עובדת שלא חופפת את המחליפה כמו שצריך ולא מלמדת אותה את רזי המקצוע. זה לא התפקיד שלה וזה פתח לחבלה שלא תוכל לעשות איתה כלום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תראה אתה יכול כרגיל להשתמש במקל ובגזר :

אם היא תחפוף את כל הנהלים והפרוצדורות ישחררו לה את כספי הפיצויים ואת המשכורת האחרונה בלי לבקש ממנה להישאר עד היום האחרון.

אם לא היא יכולה לא לקבל משכורת אחרונה [או חלק ממנה לפי היום שבו היא שוחררה מהעבודה] לפעמים על תקן של פגיעה מכוונת במקום העבודה [אם מוכיחים זאת באופן וודאי].

כמובן שלא תמיד זה יכול לעבוד, אבל כן יכול להעלות את רף שיתוף הפעולה שלה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

הוא ענה,והבנתי,מסתבר שבמחלקת הפיתוח (שהיא מבצעת עבורם הלחמת SMD לפרוטו-טייפים שלהם מדיי פעם)

מאוד מרוצים מהעבודה שלה,מנהל המחלקה חושש לפטר אותה מחשש שלא ימצא מישהו עם ידע בהלחמות ברמה שלה, ועם יד על הלב, היא באמת טובה בזה. יש לה שנים של נסיון.

טוב, זה כבר סיפור אחר.

השאלה היא: כמה קשה להשיג מלחימה ברמה שלה?

אם לא קשה, תפעל להחליף אותה. בלי איומים, בלי מכתבי הזהרה (להוציא ראיון שימוע מחוייב בחוק) פשוט לבצע. עובד ממריד הוא סרטן, ואנשים לא משתנים מקצה לקצה.

לחלופין

תתידד איתה מאוד ותעביר אותה לצד שלך (אם אפשרי בכלל...)

עוד אפשרות שהועלתה כאן: לבודד אותה.

בחברה שעבדתי היה עובד כזה, גאון מצד אחד, בלתי נסבל מצד שני. היחיד שידע לתחזק איזו מערכת קטנה, שולית, אבל רווחית. פשוט שמנו סביבו גדר, תחמנו אותו בתחום שלו, וספרנו את הכסף, תוך ידיעה שאולי יום אחד זה ייגמר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
תראה אתה יכול כרגיל להשתמש במקל ובגזר :

אם היא תחפוף את כל הנהלים והפרוצדורות ישחררו לה את כספי הפיצויים ואת המשכורת האחרונה בלי לבקש ממנה להישאר עד היום האחרון.

אם לא היא יכולה לא לקבל משכורת אחרונה [או חלק ממנה לפי היום שבו היא שוחררה מהעבודה] לפעמים על תקן של פגיעה מכוונת במקום העבודה [אם מוכיחים זאת באופן וודאי].

כמובן שלא תמיד זה יכול לעבוד, אבל כן יכול להעלות את רף שיתוף הפעולה שלה.

אין סיכוי שתצליח על דבר כזה לשלול לה את ההודעה המוקדמת או את כספי הפיצויים.

בית דין לעבודה נוטה תמיד לטובת העובד (ובצדק. המעביד תמיד נמצא בעמדת כוח ויש לו יותר אמצעים מלעובד ולכן מתפקידו של בית הדין לדאוג לזכויות העובד) ולרוב בצורה מוגזמת.

אל תשכח שלהגיע לדיון בבית דין לעבודה יעלה לחברה הרבה יותר מהסכום השנוי במחלוקת והעובדים יודעים את זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ובינואר השנה קיבלתי את "תואר" מנהל העבודה במעבדת האלקטרוניקה, מעבדה המונה ארבעה נשים מלחימות (הנדסאיות) ושני גברים העוסקים בהרכבת המפוחים עד למוצר המוגמר.

ישנן בעיות משמעת קשות שלא הייתי מודע להן קודם אשר פוגעות ישירות באופן התפוקה של המעבדה בעיקר אצל הנשים. זה מתבטא ביציאות תכופות לשתיית קפה, יציאות לשירותים בהתאם, והכי קריטי - שיחות הטלפון הבלתי פוסקות. לפעמים אני מרגיש שאני עובד במרכזייה של הוט ולא בחדר נקי שאמור לייצר מעגלים אלקטרוניים.

ניסיתי לדבר,ניסיתי לאיים,שום דבר לא עובד! מה עושים על מנת להתמודד בתופעה ובלי להוריד את המוטיביציה של העובדים?

נ.ב

מנהל המחלקה אינו יושב במעבדה ולא מוכן להתערב, הוא פוחד שאם הוא יתערב אז העובדים יראו בי מן שליח שלו ולהבא לא יספרו אותי בכלל.

מה גם שכן כל אחת מהמלחימות שם יכולה להיות אמא שלי,אז קצת קשה להגיע למצב של טורים גבוהים איתן...

אובד עצות :|

אז היום בסוף יום העבודה נשארתי לדבר עם מנהל המחלקה על הבעייה.

זאת היתה הפעם הראשונה ששמעתי ממנו מה הוא חושב (הרי לפני חצי שנה אני עצמי הייתי בצד השני),

גיליתי דברים שלא ידעתי קודם, מסתבר שהמלחימה שמשתכרת הכי גבוהה (זאת שמבצעת גם את בדיקות האיכות במיקרוסקופ)

הבהירה לבוס מצד אחד שהיא רוצה "לא לחשוב יותר מדיי" ומצד שני היא ממרידה את שתי חברותיה הרוסיות ואף גורמת להן

לעבוד בקצב איטי על מנת שהדרישות של המערכת לא יהיו גבוהות בעתיד,היא גם מהסוג שדוחף את האף לכל בעייה ותקלה

רק על מנת למרוח את הזמן אפילו אם אין לאותה תקלה שום קשר אלייה.

אז חלק מהדברים ידעתי, וגם אני סימנתי אותה כ"ראש הנחש" או "התפוח הרקוב" או איך שלא תקראו לזה,

אבל על זה שהיא ממרידה את החברות שלה,את זה לא ידעתי.

אז שאלתי את השאלה הכי ברורה: למה לא מפטרים אותה?!

הוא ענה,והבנתי,מסתבר שבמחלקת הפיתוח (שהיא מבצעת עבורם הלחמת SMD לפרוטו-טייפים שלהם מדיי פעם)

מאוד מרוצים מהעבודה שלה,מנהל המחלקה חושש לפטר אותה מחשש שלא ימצא מישהו עם ידע בהלחמות ברמה שלה, ועם יד על

הלב, היא באמת טובה בזה. יש לה שנים של נסיון.

הבנתי גם שהיא הוזהרה כבר מספר פעמים, וכבר דיברו איתה בדיוק על אותם הנושאים עוד לפני שאני הגעתי למעבדה.

המסקנה שהגענו אלייה היא שאני לא מוכן להמשיך ולעבוד איתה,השבוע יוציאו לה מכתב אזהרה רשמי ואחרון,במקביל נתחיל לאסוף קורות חיים של מחליפים פוטנציליים.

כמו כן, אין דרך אחרת לדעתו אלא לשבת לה על הווריד,ברגע שמסיטים ממנה את המבט היא כבר שוכחת על מה סיכמתם,אין אפשרות לסמוך עלייה.

כמו שאני רואה את זה-אם היא לא שם,שתי השניות חוזרות לתלם,היא זאת שנותנת להן את הביטחון לעשות את מה שהן עושות.

קיבלת פה שפע של עצות.

לכן אני אשאל שאלות.

האם יש טענות על תפקוד המעבדה ממנהל המחלקה האחראי עליך במצב הנוכחי?

ברור שלעובדת הזו יש לה מהלכים בהנהלה, לכן היא משתינה עליך ? תיזהר שהיא זו שתקבל את הגב, ומנהל המחלקה שלך לא יתן לך גב. אפשרי?

לכן יהיה עליך לנקוט בדרכי פעולה אחרות .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

2 משפטים שהבוס המיתולוגי שלי תמיד היה משנן לי:

1. לשכות העבודה מלאות במאות מובטלים שחשבו שאין להם תלחליף.

2. תפוח אחד רקוב הורס לך ארגז שלם של תפוחים מצוינים.

אני הייתי מבהיר לה בצורה חד משמעית (מגובה בפעולות שהיא גם תראה כמובן) שפורסמה מודעת דרושים ואתם מתחילים בראיונות ע"מ למצוא לה מחליפה אבל במידה והיא תיישר קו עם הדרישות, עוד לא מאוחר מידי בכדי להוכיח את עצמה ולשמור על העבודה.

בשיחה הזו אפשר גם קצת לרמוז שעם התנהגות כזאת ועם פיטורין על רקע כזה, אתם תציינו את זה במפורש במכתב ההמלצה שהיא בוודאי תדרוש.

אם באותו יום היא לא מתיישרת ע"פ הקווים המנחים שלך ומתחילה לעבוד בכיוון של חניך מצטיין, אפשר להתחיל להפרד להמטרד לשלום כי ברור שהיא כבר לא תתישר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

טוב אז היום התחלנו לאסוף קורות חיים.

כנראה שעד רביעי הבא (יום ראיונות) כבר יהיו כמה מועמדים.

בקשר למכתב, היא תקבל אותו בתוך המעטפה של תלוש המשכורות, בערך ב 8 ליוני.

אל תשאלו אותי למה דווקא אז, זה מנהל המחלקה החליט ככה ולא התעמקתי יותר מדיי (אוליי הוא מנסה בכל זאת לתת לה צ'אנס אחרון?)

נקווה שכשהיא תראה את האנשים שבאים להתרשם מהמחלקה בראיון העבודה היא תבין את הרמז.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

השנקל בגרוש שלי, מנקודת מבט של פועל.

אתה יודע לדרוש? תדע גם לתת.

אתה יודע לתת? חובתך לדרוש.

כמו שאמרו, נסה לבודד את מקור הבעייה, שתעבוד לבד, עדיף עם מצלמה עליה, או שתתקינו ריהוט מחיצות בחדר, כך שלכל עובד תהיה פינה משלו-דגש על פינה מרווחת ונוחה (יחסית, עד כמה שניתן). כך כל אחת תוכל לשמוע רדיו וכו' ואינטראקציות יירדו קצת.

בד בבד, ריענון של נהלי העבודה בישיבה עם הצוות-החל מהיום, חל איסור מוחלט על שימוש בסלולר,ההפסקה השנייה מבוטלת (לקפה) עד לעלייה בתפוקה וכולי.

כמו כן, החברה החליטה על יישום שיטת "העובד המצטיין" לפי מחלקות, יום חופש על חשבון החברה) אחת לחודש לזוכה, ויישום רבעוני של עליית תפוקה במידה והייתה ע"י יום כיף נחמד איפה שהוא או אפילו חצי יום ופשוט ללכת לאכול במסעדה טובה ולדבר על זה שם תוך כדי הזלילה.

על המקל והגזר לא להיכנס לאותו חור... כמו שקורה במקום עבודתי הנוכחי.

(פסססט... מחפש מחסנאי???)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
על המקל והגזר לא להיכנס לאותו חור...

שיקח אותך השד, איזה תמונות תקעת לי עכשיו בראש.

פורסם

כאילו דא, עם הגזר והמקל תקועים שם, אין מקום לדחוף גם תמונות!

פורסם

דיברו כאן על שהצבא פולט אנשים מהמקצוע הזה לאזרחות.

יש דרך ספציפית להגיע לאנשים האלו ללא חברות כ"א?

ואם יש לאיזה חבר פורום המלצות על אדם מתאים שגר בסביבת זכרון\בנימינה\אור עקיבא\חדרה אז קדימה, זה המקום וזה ה place!

קורות חיים יתקבלו בברכה :)

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

אתה צריך לחפש יוצאי יחידות אלקטרוניקה צבאיות, כמו במצ"א בצריפין ויחידה 108 בתל-נוף.

מלחימים זה מקצוע מוכר בחיל הקשר ובחיל האוויר, כאשר אצל הטייסים הסטנדרטים בד"כ גבוהים יותר.

אני אשאל אצל חברים ששירתו שם אם נשארו להם קשרים, אבל ספק אם זה יניב תוצאות. הייתי מנסה

לפנות ללשכה להכוונת חיילים משוחררים, אולי הם יוכלו לסייע באיתור מועמדים מתאימים.

• תוכן חדש...