Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השלטון במצרים נפל. דעות ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק קראתי שסופית חוסני מובארק התפטר מתפקידו.

מה לדעתכם צופן העתיד ?

אני מקווה שאני טועה, אבל אני צופה בלגן רציני מבחינת ישראל,ומאוד בקרוב.

:roll:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האיש חוסני מובארק נפל, לא השלטון.

יש שם פירמידה אדירה של שמור לי ואשמור לך, כל אנשי הצבא ומנגנוני המשטר תלויים זה בזה. אני מתקשה לראות אותם מוותרים על הכוח כל כך מהר.

המפגינים קיבלו את הסמל, חוסני מובארק, אבל אני בספק אם המהות תלך כל כך מהר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אף חייל מצרי לא ילחם בישראל. אני מניח שמבחינה פוליטית, זה יהיה לבנון מספר 2 כשאת תפקיד חיזבאללה לוקחים האחים המוסלמים. לא בפרונט, כי זה מצטייר רע במערב, אבל כן מושכים בחוטים וקובעים את סדר היום. יש שם מעמד נמוך מאוד גדול ולא משכיל (עד רמה של אי ידיעת קרוא וכתוב) שעשוי לקנות את קונספט המהפכה האיסלאמית וזה רע מאוד לכולם.

ממשלה כזו, אולי גם ובעיקר אל בראדעי, לא תכעיס את ההמונים על ידי נקיטת צעדים נגד חמאס כמו שעשה מובארק. אני מניח שחמאס יוכל לשלוח זרועות אל סיני כפי שהם כבר עושים, ועל מיגור ההברחות בין סיני והרצועה אין על מה לדבר כרגע.

היה ואל בראדעי והחברים שלו יהיו תקיפים כלפי האחים המוסלמים כפי שהיה מובארק, זה רק עניין של זמן עד שהם יסיימו את חייהם בנסיבות כאלו ואחרות. האחים המוסלמים מחכים לרגע הזה 90 שנה, והם כבר רצחו נשיא אחד (סאדאת, כמובן).

אני מקווה שאני טועה והמצרים יקימו דמוקרטיה נאורה, רק שאין לכך תקדים בעולם הערבי ואני גם לא רואה איך זה אפשרי, בהתחשב באוכלוסיה.

אגב, למצרים צרות צרורות דווקא מהכיוון האפריקאי, עם מאבקים צפויים על המים של הנילוס. הסיכוי שהם באמת יפתחו חזית צבאית מול ישראל הוא בדיוק אפס, אבל האפשרות, קלושה ככל שתהיה, תשפיע על המדיניות הבטחונית כאן. חוצמזה, חמאס לא מרוסן יגרום לבעיות טקטיות רבות, גם אם אלו לא יאיימו על ישראל צבאית - עדיין יתכן טרור ועוגמת נפש רצינית.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

"שעה קלה אחרי הודעת הפרישה של מובארק, הודיעה שוויץ כי היא מקפיאה את נכסיו של הנשיא המודח המוחזקים במדינה. לפי ההערות, מובארק מחזיק ברחבי העולם בנכסים בשווי של 40-70 מיליארד דולר."

האם מדובר על כסף אישי שלו ? מאיפה הוא השיג סכומים כאלו ?

איזה כייף לי :)

פורסם

כאמור, סביר להניח שלא ילחמו ישירות בישראל, אבל האיזון והשקט היחסי באזור בהחלט עלולים להיות מופרים.

אישית, אני בספק אם הדור הנוכחי יכול לכונן שם דמוקרטיה. כשם שבני ישראל היו צריכים ללכת 40 שנה במדבר בשביל להיפטר

מהמנטליות של העבד, כך יצטרכו לדעתי גם המצרים לעבור תקופת צינון בטרם יאמצו את מנגנוני השלטון הנהוגים בעולם המערבי.

על הכסף ומאבקי הכוחות שהולכים שם אני כבר בכלל לא מדבר. נכון להיום, אינני מכיר אף מדינה מוסלמית שמושתת על ערכים

מסורתיים של המזרח התיכון, ומתנהלת באופן דמוקרטי באמת (כאן אתם מוזמנים לתקן אותי... אשמח להשכיל).

ועם זאת, קשה שלא לשמוח על נפילת הסמל, בכל זאת יש פה משהו חיובי.

פורסם
"שעה קלה אחרי הודעת הפרישה של מובארק, הודיעה שוויץ כי היא מקפיאה את נכסיו של הנשיא המודח המוחזקים במדינה. לפי ההערות, מובארק מחזיק ברחבי העולם בנכסים בשווי של 40-70 מיליארד דולר."

שכר...?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

עושה רושם שהם לא אוהבים את איראן ואת החיזבאללה.

אבל זה יקרה הרבה יותר מהר לפני שהם יאהבו אותנו.

אני אומר שרק רע יכול לצאת מזה. אחרי הכל היינו בקשרים "טובים" עם המצריים בזמן מובארק ואפשר לומר שזאת המדינה

הערבית שהסתדרנו איתה בצורה הטובה ביותר.

רק שאל ברעדי הזה איך שלא קוראים לו יעלה לשלטון כי הוא חתיכת נבלה תומך איראן8)

נ.ב.

הבנתי שאחרי שהחזרנו את חצי האי סיני למצרים נחתם איתם הסכם שאסור ששום חייל\טנק וכדומה מהצבא המצרי ידרוך שם.

זה יתחיל מפה.

פורסם

את ה"מהפכה" הנהיגו ומימנו האחים המוסלמים בשליטת איראן.

הם רוצים רדיקליזם במצרים, אם הם יקבלו את זה (וכרגע הם בנתיב הזה) אז קיבלנו עוד אויבת גדולת מימדים עם צבא עצום.

נקווה שהם ישכילו לייצר דמוקרטיה אמיתית (מה שלא סביר במדינה מוסלמית).

פורסם

roee שלף לי את האותיות מהמקלדת - האחים המוסלמים מחכים בסבלנות אין-קץ בדיוק לרגע הזה.

אין לי מושג ירוק בנוגע לצבא המצרי ולאלה שמרכיבים אותו, אבל כל המצב הזה משחק היטב לידי הגורמים הקיצוניים.

די פופוליסטי ואופנתי לצקצק בלשון ולהגיד אוי-אוי-אוי על השחיתות של מובארק ואנשיו,

אבל כמעט כל אלטרנטיבה תהיה גרועה יותר. מובארק נאבק באופן חריף

באחים המוסלמיים, וזה שיחק מאוד לטובתנו.

ההתקוממות נגד שחיתות השאה הפרסי לא יצרה דמוקרטיה,

אלא הביאה את חומייני (אחד הנבלים הערמומיים בהיסטוריה).

יש בקרב האחים המוסלמים כמה נבלים ערמומיים מקבילים,

שחותרים בזהירות וביסודיות מתחת לשלטון כבר עשרות שנים.

אני מאוד מקווה שההיסטוריה לא תחזור על עצמה.

נ.ב.:

יש כמה אייקונים שיתאימו לתגובה של אובמה -

:loco::brickwall::drinking:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שעות נוספות, עריצות ושחיתות. זה מדהים מה שאפשר לחסוך ב-30 שנה של מילוי שלושת הסעיפים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

טוב, אני שוב אהיה בתפקיד זה שאומר את מה שלא פוליטיקלי קורקט לומר כיום :

באראק (מצלצל כמו מובאראק לא?) חוסיין אובאמה הוא במקור מוסלמי, כן.

עם זאת, יחסית למוסלמי הוא מאוד נאיבי או עושה את עצמו, אני מקווה שהוא ייפול כמה שיותר מהר כי הוא חי בסרט שדמוקרטיה זה טוב לערבים.

ערבים צריכים דיקטטור שיחזיק אותם קצר אחרת תהיה אנרכיה. אני אישית מקווה שיעלה שם דיקטטור אחר שיהיה ידידותי למערב. עם דמוקרטיה הם לא יגיעו רחוק ,בעיקר בגלל אופי האוכלוסיה (כמו שרועי ציין) והמנטליות שלה.

מרק, כל הכסף הזה זה מהצבעות לאח הגדול המצרי :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הדעה הרווחת בקרב "פרשנינו" המהוללים היה שזה הסוף של השלטון במצרים. מסתבר שהם התבדו.

האמת? מובארק רק "פרש" על הנייר, אך הוא מינה את סגנו להיות ראש הממשלה בפועל. אין ביניהם הרבה הבדלים במדיניות. אם ה"ג'מעה" של האחים המוסלמים תמשיך בקו שלה נגד ראש הממשלה החדש, הם ימצאו את עצמם מהר מאוד מתמודדים נגד המוח'אבאראת (כוחות בטחון הפנים) המצריים, בדיוק כמו בתקופתו של מובארק. ובמצריים (בניגוד לישראל שפה יש את בג"ץ ובצל"ם) מערכת הבטחון הפנימית מאוד נוקשה- ולא רק בגלל השימוש באלות ובמכות חשמל.

אני לא חושב שפניה של מצרים הם למלחמה נגד ישראל. יש להם הרבה מה להפסיד:

1. סיוע חוץ אמריקאי מאז הסכמי קמפ דייויד. הסיוע הזה הוא אחת הסיבות לכך שסאדאת מיהר לחתום על הסכם שלום עם ישראל. "מהומות הלחם" במצריים אחרי מלחמת יום כיפור גרמו לכלכלה המצרית ליפול. הסיוע האמריקאי הוא הדבר שהציל (וממשיך להציל) את מצרים, שטובעת במיליוני תינוקות ובפיצוץ אוכלוסין ובצרות כלכליות.

2. הכלכלה המצרית לא מוכנה למלחמה מקיפה עם ישראל.

3. עליונותה הטכנולוגית של ישראל: מצריים חמושה בנשק אמריקאי (טנקי אברהמס, מטוסי קרב F16 הן רק 2 דוגמאות).

אם ישראל הצליחה להחדיר וירוס למחשבי הכור הגרעיני באיראן, אני חושב שהמצרים חושבים טוב טוב מה ישראל יכולה לעשות לצבא שלהם, שרובו מבוסס על טכנולוגיות אמריקניות שישראל מכירה באופן אינטימי. האופציות בלתי מוגבלות: לדוגמה, ייתכן שאפילו טילים שמשוגרים נגדנו "יוחזרו לשולח" :shock:

4. מצריים היא מדינה סונית. הדבר האחרון שמצריים רוצה לראות פה זה גרורות של "האחים המוסלמים" שמגובים ע"י איראן השיעית.

5. העובדה שישראל משמשת כגורם מייצב בטחוני. שיתוף הפעולה בין המודיעין הישראלי למצרי הוא מאוד אינטימי. עדות לכך היא מעבר של צוללת ישראלית דרך תעלת סואץ באישור מצרי. דבר זה גורם לאיראנים לתת מנה כפולה של זיעה עקב העובדה שישראל מקצרת את הדרך של הצוללות שלה בכמה שבועות, בשיתוף פעולה עם מצריים.

6. מובארק מחכה לרגע שבו הוא יגרום לאובמה לשלם את המחיר על הטיפשות שלו ועל "זריקת מצריים לכלבים". המדינות המתונות, בנות בריתה של ארה"ב רואות את היחס של הממשל האמריקני ושואלות את עצמן האם גם אליהן יתייחסו ככה. דבר זה יאפשר למצריים להציב תנאים לאמריקאים במידה והם ירצו שוב דריסת רגל שלהם באזור המזה"ת בעל השפעה מצרית.

פורסם

אף אחד לא דיבר על כך שמצרים תפתח במלחמה נגד ישראל, אבל יש למה שקורה שם כרגע כמה משמעויות מיידיות:

1.הגבול בין ישראל לסיני פרוץ מתמיד- יש כרגע מעבר חופשי לגמרי של חמושים בין רצועת עזה לסיני, בכללם אנשי חמאס,חיזבאללה ואל קאעידה.

2.פיצוץ צינור הגז- זו רק ההתחלה, אני מאמין שבקרוב נראה עוד פיגועים אסטרטגיים כאלה.

3.למאבק נגד מובארק היו 2 סמלים- אל ברעדאי, מי ש"עצם עיניים" ונתן לתכנית הגרעין האיראנית לצמוח, הסמל השני זה האחים המוסלמים, הם אלה ש"זרעו" את אירגון חמאס.

4.אומנם רק ה"ראש" נפל- אבל זה כבר סימן לבאות מבחינת כל הממשל שם, טוב לא הולך להיות שם.

5.הסכמי השלום- כרגע בגדר סימן שאלה רציני כי ברגע שהאחים המוסלמים יתפסו את מקומם השלום הולך לזבל.

6.תעלת סואץ- אם האחים המוסלמים יעלו לשלטון אף אחד לא ייתן ערבויות לכך שתעלת סואץ תישאר פתוחה, דבר שמבחינת ישראל זה סוג של הכרזת מלחמה.

בטווח המיידי לדעתי סיני הופכת להיות בית גידול לטרוריסטים, אנחנו עוד נאכל הרבה קש מהנפילה של מובארק, מה שקרה בלבנון עם ההתעצמות של חיזבאללה יבוא לנו בהפוך על הפוך גם מהגבול המצרי (גם בלבנון פני השלטון אינם למלחמה אבל זה לא ממש מרגש את אירגוני הטרור).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...