Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים,

אנחנו מחפשים לקנות רכב יד שניה, ואנחנו מתלבטים בין כמה סוגים; סוזוקי ליאנה 5 דלתות, יונדאי מטריקס 5 דלתות, שברולט אופטרה, מיצובישי לנסר. אשמח לדעת אם תוכלי לתת לי יתרונות וחסרונות של הרכבים האלה. חשובים לי הנק' הבאות: תצרוכת דלק, עלויות ביטוח, עלויות טיפול, נוחות נהיגה, יכולת של קיבולת של הפגאז' ועוד כל מה שעולה על דעתכם.

תודה

פורסם

מבין המכוניות שציינת הלאנסר תהיה ככל הנראה הנעימה ביותר לנסיעה, וככל הנראה גם תמורה טובה למחיר (הן סובלות מירידת

ערך גבוהה למדי בעיקר מכיוון שהרוב המוחלט נמכר לליסינג, ושרמת האבזור נמוכה). הליאנה והמטריקס יהיו הכי שימושיות,

במיוחד אם אתה מקפל את המושבים האחוריים.

למרות שלא התייחסת לזה, חשוב שתשים לב שאף אחת מהמכוניות שאתה שוקל לא נבחנה במבחן בטיחות, מה שמעלה שאלות

לגבי מידת הבטיחות שלהן במקרה של תאונה. כמו כן, האופטרה נחשבת למכונית מאוד מאוד מיושנת (עדיין תכנון של דייהו),

עם תדמית אמינות לא מרשימה וירידת ערך גבוהה.

לא ציינת תקציב, אך אציע בכל זאת לשקול ויתור על שנה או שנתיים בגיל המכונית או להוסיף מעט כסף, ולרכוש אחת מהמכוניות

המוצלחות יותר מהסוג שאתה מחפש, כמו פורד פוקוס, טויוטה קורולה, קיה סיד, יונדאי i30 או מאזדה 3.

פורסם

נתחיל מזה שאף אחת מהמכוניות שציינת אינה מבריקה או מצטיינת בשום תחום; לא נוחות, לא בטיחות, לא פונקציונאליות משפחתית, לא חיסכון בדלק, לא התנהגות כביש, לטעמי, אפילו ברמה האסטטית - המדובר במכוניות מכוערות...

ומכל אלה, דווקא היונדאי מטריקס היא המומלצת, במידה ואתה רוצה לשנע משפחה על שניים או שלושה ילדים. החסרונות: ראשית, היא נדירה מאד, והייתה בעיקר בשימוש חברות השכרה/ ליסינג. היא לא ממש חסכונית, בוודאי לא לרכב 1.6 ליטר. דבר נוסף, אין לה להציע יותר מדי פתרונות אחסון מעניינים, כך שאתה נאלץ לרכוש כל מיני אמצעי אחסון ולחבר אותם. אבל, היא מקנה תחושת ישיבה גבוהה כמו של מיניוואן, עם מרווח פנים טוב, ובגאז' גדול - יתרון למי שצריך מקום מספק לעגלה וציוד משפחתי נוסף.

אגב, לגבי אמינות לא צריכה להיות בעייה - רכבי יונדאי נחשבים לאמינים בהחלט, אם מטופלים כיאות.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

כמה נקודות לגבי הליאנה - מתוך נסיון די רב (לאבא שלי יש ליאנה בת למעלה מ-9 שניםף ולאשתי היו שתי ליאנות בליסינג).

1. נוחיות - הרכב הרבה יותר נוח ומרווח ממה שנראה מבחוץ, ומצטיין בתא מעטן ענק יחסית לקטגוריה.

2. אמינות - השם סוזוקי אומר הכל. אמינות גבוהה מאוד.

3. צריכת דלק - בהתעללות שעברה אצלנו (פקקים וטופוגרפיה של חיפה) צריכת הדלק לא מבריקה, אבל קשה לשפוט לגבי מי שנוהג בתנאים אחרים.

4. בטיחות - הדגם האמריקאי (קרוי Aerio) נבדק ב-USNCAP. מדובר בדגם מעט שונה מהאירופי (מנוע 2 ליטר, אין בידי פרטים לגבי אבזור הבטיחות). מכל מקום - לדגמים שנמכרו בארץ יש 4 כריות אויר. הציונים במבחנים האמריקאיים היו טוב להתנגשות חזיתית צד נהג, סביר בהתנגשות חזיתית צד נוסע, מצויין בהתנגשות צד. הנמונים ניתנים היום באינטרנט רק בטבלה המסכמת של כל דגמי סוזוקי, הדף המפורט לדגם זה הורד מהמרשתת לפני מספר שבועות.

לגביע האופטרה - היתה כזו לרשותי משך שבועיים כרכב חלופי, והיה מדובר ברכב זוועתי. נכון שמדובר ברכב שכנראה עבר התעללות בהשכרה, אבל פשוט לא היה מסוגל לעלות את הכרמל במהירויות סבירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה לגבי הביטוח של הליאנה?

כמה נקודות לגבי הליאנה - מתוך נסיון די רב (לאבא שלי יש ליאנה בת למעלה מ-9 שניםף ולאשתי היו שתי ליאנות בליסינג).

1. נוחיות - הרכב הרבה יותר נוח ומרווח ממה שנראה מבחוץ, ומצטיין בתא מעטן ענק יחסית לקטגוריה.

2. אמינות - השם סוזוקי אומר הכל. אמינות גבוהה מאוד.

3. צריכת דלק - בהתעללות שעברה אצלנו (פקקים וטופוגרפיה של חיפה) צריכת הדלק לא מבריקה, אבל קשה לשפוט לגבי מי שנוהג בתנאים אחרים.

4. בטיחות - הדגם האמריקאי (קרוי Aerio) נבדק ב-USNCAP. מדובר בדגם מעט שונה מהאירופי (מנוע 2 ליטר, אין בידי פרטים לגבי אבזור הבטיחות). מכל מקום - לדגמים שנמכרו בארץ יש 4 כריות אויר. הציונים במבחנים האמריקאיים היו טוב להתנגשות חזיתית צד נהג, סביר בהתנגשות חזיתית צד נוסע, מצויין בהתנגשות צד. הנמונים ניתנים היום באינטרנט רק בטבלה המסכמת של כל דגמי סוזוקי, הדף המפורט לדגם זה הורד מהמרשתת לפני מספר שבועות.

לגביע האופטרה - היתה כזו לרשותי משך שבועיים כרכב חלופי, והיה מדובר ברכב זוועתי. נכון שמדובר ברכב שכנראה עבר התעללות בהשכרה, אבל פשוט לא היה מסוגל לעלות את הכרמל במהירויות סבירות.

פורסם
נתחיל מזה שאף אחת מהמכוניות שציינת אינה מבריקה או מצטיינת בשום תחום; לא נוחות, לא בטיחות, לא פונקציונאליות משפחתית, לא חיסכון בדלק, לא התנהגות כביש, לטעמי, אפילו ברמה האסטטית - המדובר במכוניות מכוערות...

ומכל אלה, דווקא היונדאי מטריקס היא המומלצת, במידה ואתה רוצה לשנע משפחה על שניים או שלושה ילדים. החסרונות: ראשית, היא נדירה מאד, והייתה בעיקר בשימוש חברות השכרה/ ליסינג. היא לא ממש חסכונית, בוודאי לא לרכב 1.6 ליטר. דבר נוסף, אין לה להציע יותר מדי פתרונות אחסון מעניינים, כך שאתה נאלץ לרכוש כל מיני אמצעי אחסון ולחבר אותם. אבל, היא מקנה תחושת ישיבה גבוהה כמו של מיניוואן, עם מרווח פנים טוב, ובגאז' גדול - יתרון למי שצריך מקום מספק לעגלה וציוד משפחתי נוסף.

אגב, לגבי אמינות לא צריכה להיות בעייה - רכבי יונדאי נחשבים לאמינים בהחלט, אם מטופלים כיאות.

אתה יודע נתונים לגבי מחיר הביטוח של המטריקס? לי אמרו שצריכת הדלק של המטריקס והליאנה די דומה, אשמח לדעת אם למישהו יש את המטריקס ויוכל להאיר את עיני לגבי נקודה זו.

פורסם
מבין המכוניות שציינת הלאנסר תהיה ככל הנראה הנעימה ביותר לנסיעה, וככל הנראה גם תמורה טובה למחיר (הן סובלות מירידת

ערך גבוהה למדי בעיקר מכיוון שהרוב המוחלט נמכר לליסינג, ושרמת האבזור נמוכה). הליאנה והמטריקס יהיו הכי שימושיות,

במיוחד אם אתה מקפל את המושבים האחוריים.

למרות שלא התייחסת לזה, חשוב שתשים לב שאף אחת מהמכוניות שאתה שוקל לא נבחנה במבחן בטיחות, מה שמעלה שאלות

לגבי מידת הבטיחות שלהן במקרה של תאונה. כמו כן, האופטרה נחשבת למכונית מאוד מאוד מיושנת (עדיין תכנון של דייהו),

עם תדמית אמינות לא מרשימה וירידת ערך גבוהה.

לא ציינת תקציב, אך אציע בכל זאת לשקול ויתור על שנה או שנתיים בגיל המכונית או להוסיף מעט כסף, ולרכוש אחת מהמכוניות

המוצלחות יותר מהסוג שאתה מחפש, כמו פורד פוקוס, טויוטה קורולה, קיה סיד, יונדאי i30 או מאזדה 3.

מניסיון שלי פוקוס לא סוחב בעליות. או יותר נכון הוא א חזק בתאוצה. כל השאר לא בתקציב. אציין גם שחשוב לי פגש גדול, למאזדה 3 עד כמה שאני יודע אין אחד כזה.

פורסם

אני נוסע על יונדאי מטריקס מהעבודה ומנסיון אישי של כשנה וחצי להלן מס' נקודות :

1.זה הרכב הכי פרקטי שהיה לי עד היום במיוחד עם שני ילדים .תא מטען ענקי וגבוה ואין שום בעיה להכניס עגלה

וקניות בנוסף.במידה ומקפלים את המושבים אפשר להפוך אותו לרכב מרוווח מאד להעמסה.

2.יש לו גגון מקורי,הובלתי מיטה בעבר על הגג ואין ספק שזה יתרון.

3.תנוחת ישיבה גבוהה ביחס לרכבים אחרים .

4.מרווח פנים ענקי והמון מקום לרגליים גם במושב האחורי וגם במושבים הקדמיים.

5.באופן מפתיע די יציב ביחס לרכב שכזה ואני לא ממש נוהג בעדינות...

6.תצרוכת דלק ממוצעת ומשולבת 1:10.

7.בעל מערכת ESP ,יתרון עצום לחוליגנים או סתם לכאלה שרוצים להרגיש יותר בטוח.

8.מכיוון שהרכב גבוה כשמכניסים ילדים קטנים למושב בטיחות אין צורך להתכופף.

9.מושב נהג מ-ז-ע-ז-ע . חובה לשפר אותו עם ד"ר גב או משהו דומה .

10.אמין בצורה בלתי רגילה.אני לא חושב שיש עוד מטריקס במדינת ישראל שעוברת התעללות כמו שלי וזה

יאמר לזכותה של יונדאי.

11.די קופצנית בנסיעה עירונית ,אבל לא משהו שיפריע לרוב הרוכשים הפוטנציאלים.

12.אני מניח שדי זולה לתחזוקה שוטפת ולביטוח כמו רוב דגמי יונדאי.

13.מנוע 1600 ממוצע.לא חזק אבל מספיק בהחלט.בנסיעה בינעירונית שיוט על 140 הוא די נוח.

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

פורסם
מה לגבי הביטוח של הליאנה?

אין לי מושג, כאמור, הליאנות של אשתי היו בליסינג, כך שהביטוח היה כלול. אצלי זה אחד השיקולים להמשיך ולהחזיק ברכב ליסינג שכן ביטוח לבנים שלי לרכב פרטי יעלה לי לפחות 5000 ש"ח לשנה (זה ההפרש בין ביטוח לנהגים נקובים לעל גיל 50 לבין ביטוח לנהג צעיר וחדש, לא מדובר בליאנה).

מחיר הביטוח תלוי במאפייני בעל הרכב יותר מאשר בדגם הרכב, בעיקר גיל והיסטוריית תביעות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חברים,

לאחר המון התלבטויות, התייעצויות וכדו' אנחנו נלך ככל הנראה על הסוזוקי ליאנה. אגב, מבירור שערכתי בחברות הביטוח עם הנתונים שלנו הביטוח של הליאנה יותר זול משל המטריקס כמעט ב-1,000 ש"ח. מבחינת התצרוכת דלק נאמר לי שהן שתיהן צורכות בערך אותו דבר (יש לי חבר שיש לו ליאנה והוא אמר לי ששלו עושה 1 ל- 11).

עכשיו שאלה אחרת; רכב 2007 עם מכה בקצה שלדה (עם 112,000 ק"מ) , מה זה אומר?

מה אומרת העובדה שהרכב הוא של שנת 2007 ועשה כ-150,000 ק"מ?

מה עדיף מבינהם?

פורסם

עכשיו שאלה אחרת; רכב 2007 עם מכה בקצה שלדה (עם 112,000 ק"מ) , מה זה אומר?

מה אומרת העובדה שהרכב הוא של שנת 2007 ועשה כ-150,000 ק"מ?

מה עדיף מבינהם?

שניהם רכבים שנסעו הרבה מאוד (הראשון בממוצע 28K והשני קרוב ל-40K בשנה).

פורסם

אם אתה מעוניין, אני מוכר ליאנה 5 דל' 2007 105k ק''מ יד שניה. (בלי מכות בשילדה..)

מנוע חדש שהוחלף מפני שאשתי לא שמה לב שיש נזילת מים (חור קטן בצינור) והלך המנוע.

מסירה ב20 לינואר

פורסם
אם אתה מעוניין, אני מוכר ליאנה 5 דל' 2007 105k ק''מ יד שניה. (בלי מכות בשילדה..)

מנוע חדש שהוחלף מפני שאשתי לא שמה לב שיש נזילת מים (חור קטן בצינור) והלך המנוע.

מסירה ב20 לינואר

בעקרון יש על מה לדבר, מאיזה אזור אתה?

• תוכן חדש...