Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני נוהג בדייהטסו שרייד שנת 98 (גיר ידני).

הבוקר עשיתי משהו די טפשי- נקלעתי לאיזשהי מהומה בדרך ונאלצתי לבלום בלימה פתאומית.

המקום היה רועש למדי וההרגשה שלי באותו רגע הייתה שהמנוע כבה (באותה שניה לא חשבתי פשוט להביט במחוונים).

על כל פנים, סובבתי את המפתח בסוויץ' ונשמע רעש די נוראי שקשה לי לתאר אבל הבנתי שהמנוע כבר דלק- אמנם קלטתי את זה תוך חצי שניה אבל אני עדיין יודע שזה משהו שמאד לא מומלץ לעשות.

הרכב אמנם התנהג בצורה נורמלית לחלוטין בהמשך הנסיעה אבל אני בכל זאת מודאג.

מה סוג הנזק שעלול להגרם כתוצאה מדבר כזה?

אילו בדיקות כדאי לעשות כדי לוודא שהכל בסדר?

תודה רבה מראש.

פורסם

הרס ובלאי גבוה לסטרטר.

המנוע לדעתי לא אמור להינזק.

בכל אופן, אם מדובר במקרה חד פעמי ולפרק זמן קצר במיוחד, לא אמור להיות נזק נראה לעין בטווח הקרוב.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

הרעש ששמעת נבע מזה שגלגל השיניים של הסטרטר מנסה להשתלב עם הגלג"ש של המנוע,

בגלל שהמנוע פעל, גלג"ש השיניים שלו הסתובב במהירות, ולא נתן לגלג"ש השיניים של הסטרט להשתלב לתוכו.

הרעש ששמעת נובע מהחיכוך בינהם בניסיון להשתלב(רעש מתכתי כמו חריקה חדה וחזקה).

הסכנה הייתה לשבור שן בגלגל השיניים של הסטרטר.

אם הוא מניע כרגיל, אז סביר להניח שלא נגרם נזק.

איתי

פורסם

זאת תופעה ששמעתי לא מפעם, בעיקר מצד נהגות, בלי לפגוע :)

בכל מקרה, מניסיוני, לרוב פעולה חד-פעמית וקצרצרה לא אמורה לעשות נזק, אולי

רק נזק שמיעתי!

וכמו שנאמר קודם, אם הרכב מניע כמו שצריך, תהיה רגוע.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

בהרבה מאוד מכוניות, גם בישנות מאוד (חיפושית למשל) יש מנגנון ביטחון מכאני בסוויץ', שלא מאפשר לעשות את מה שעשה פותח השירשור. המנגנון מאפשר לתת סטרטר רק פעם אחת, בשביל לתת עוד פעם צריך לסגור את הסוויץ' למצב off‏ ואז גם אם המנוע פעל, הוא יכבה.

חבל שאין את זה בכל רכב, מדובר במנגנון זול למדי .

• ספונסר פורום
פורסם

לא צריך להיבהל, אם באמת זה היה קצר מאוד ולא קורה לעיתים קרובות ,באופן עיקרוני הנזק שעלול להיגרם הוא לבנדיקס של הסטרטר או לזר השיניים של גלגל התנופה .

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

הרעש ששמעת נובע מהחיכוך בינהם בניסיון להשתלב(רעש מתכתי כמו חריקה חדה וחזקה).

איתי

That's the one..

בכל אופן, הרכב מניע כרגיל ואני אשתדל לא לעשות את זה יותר.:oops:

תודה רבה לכולם!

פורסם
למה אין הגנה מפני פעולה כזו ?

די פשוט להוסיף מנגנון שבודק ולא מאפשר לזרם לעבור לסטארטר אם המנוע מונע ...

יש מנגנון כזה בהרבה מכוניות, בעיקר באירופאיות, לא חשמלי אלא מכאני, תארתי את אופן פעולתו כמה תגובות מעל.

ישי את זה בחיפושית, יש את זה בדגמי רנו ופיאט, ובטח אצל עוד יצרנים.

אגב דניאל, אני במקרה זה לא ממש מסכים איתך כי עלות השן הנוספת הזו בסוויץ' באמת זניחה. והרבה יצרנים החליטו כן "להשקיע".

גם כל מיני מנגנוני בטחון שלא מאפשרים להוציא מפארקינג ללא לחיצה על הברקס, שלא מאפשרים להפעיל סטרטר בדרייב וכו' - עולים כמה גרושים, אבל עדיין כל היצרנים יישמו אותם.

פורסם

תאמין לי אני בענף הזה כבר מספיק זמן ושומע מיצרנים תדיר את "ההתבכיינות" והתנצלות בכל מה שקשור להורדת עלויות יצור ופיתוח.

כל יצרן כמובן רואה אחרת את הדברים ומה שיצרן אחד חושב שזה חשוב אחר מוותר עליו. לפעמים תכנון חלק מסויים זה בכלל ירושה של דגם ישן וקודם ועלויות התכנון של חלק חדש , פשוט וזול יותר, לא משתלמות לביצוע יחד עם חישוב הסטוקים הקיימים במחסנים של היצרן, אורך חיים של דגם וכו וכו.

פורסם

ברצינות, דניאל. אלו שתיים-שלוש שורות בקוד של המחשב מנוע/רכב.

לדוגמה, הפעלת המתנע ברוב הרכבי המודרנים מבוקרת בין כה-וכה ע"י האימוביליזר (אם המפתח אינו מכיל את השבב בעל הקידוד הנכון, לא מופעל ממסר ההתנעה) כך שהוספת בדיקה כזו צריכה להיות דיי טרוויאלית.

ברכב כשלי מופיעה כבר הגנה כזו (כשקניתי לאישתי את הרכב שלה היא לא הייתה מוכנה לרכב עם מנוע כה שקט כך שבהתחלה היא ביצעה התנעת מנוע פועל מספר פעמים:cry: ללא שום נזק)

• תוכן חדש...