Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה רבה על התגובות אנשים..!

אברם: מצטער אבל עוד לא קיבלתי מספיק דעות נחרצות על המגאן.. שמעתי שאם רוצים להחזיק אותה בריאה, היא צריכה טיפול כל הזמן והרבה השקעה, ואני לא חושב שאני אהיה אחד כזה. גג טיפולים שגרתיים ופעם בשבועיים שמן מים ורחיצה :p למשל הטיימינג שעשה לך נזקים (אני מניח שלמנוע).. בכמה כבר איחרת? שבוע? חודש? [אני אולי מגזים אבל הפואנטה מובנת, המגאן אולי נוחה+בטוחה, אבל האמינות שלה תלויה בפדנטיות]

פיספנו בחצי שנה ומעל 10K קילומטר

והלך גם ראש מנוע וגם כל המכלולים של החגורה.

קשה לי מאוד להגיד שאני שומר על האוטו בפדנטיות (כבר חודש לא שמתי מים לווישרים חח)

אז בשביל רכב בן 10 עם140 אלף קילומטר ש90 מתוכם עברה אצלינו עם נסיעות דו חודשיות מקריית שמונה לנתניה

האוטו אמין בטירוף.

אבל שוב , אנחנו מצאנו בובה של אוטו מיד ראשונה .

הקטע שיש כאלה מציאות במצב השוק של המגאן.

בהצלחה בכל מקרה

:wink:
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אצלנו במשפחה נוסעים רק על צרפתיות:סיטרואן C15 ידני,פיג'ו 405 בנזין אוטומט,פיג'ו 405 דיזל ידני,סיטרואן קסנטיה אוטומט,סיטרואן קסרה דיזל אוטומט ,ועכשיו סיטרואן C5 בנזין אוטומט. למה ?

1.אחזקה זולה (טיפולים,חלפים,וכ'ו)יחסית למתחרות .

2.חסכוניות בדלק לדעתי יותר מהיפניות ומהגרמניות.

3.אמינות (יהיו כאלה שיצחקו עכשיו )אבל אוטו שמטופל כמו שצריך יטפל בך כמו שצריך ולא יעשה לך בעיות ותאמין או לא עם אף אחת מהצרפתיות שהחזקנו במשפחה המצומצמת לא נתקלתי בבעיות שדרשו תיקון שעובר את הסכום של ה600 שקל וגם כן פעם ב-.

ככה שאני מאוד אוהב צרפתיות ומאוד ממליץ לך לקנות גם אחת כזאת בתקציב שלך נכנסת קסרה טורבו דיזל ידני שהוא חסכוני מאוד ויש לו גם לא מעט כוח.

וגם רנו מגאן ידניות למניהם ,אישית הייתי ממליץ לך בכול כיוון לקנות דיזל ידני כי הם הרבה יותק חסכוניות .

בהצלחה הכל מקרה.

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם

אתה צריך לשים לב שבקישור הראשון שנתתה זה של שנתון 2006

ונהמגאן שאתה דיברתה עליה היא שנתון 2001-2 אז לדעתי הבדל ב 4 שנים הוא דיי משמעותי

ולגביי דעות .

גם אני מחפש אוטו וממש קשה למצוא משהוא שהרוב אומרים שהוא טוב [יש הרבה חילוקי דעות ]

פורסם

כך בחשבון שאם אתה נהג חדש בשנתיים הראשונות, אין לך אפשרות להסיע יותר משני נוסעים כך שאולי כדאי לשקול שוב את גודל הרכב שאתה צריך.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

פותח השרשור, אם חשבת על הלאנסר כאופציה, אל תשכח שאתה יכול לחפש גם סוזוקי באלנו.

לסוזוקי יש תא מטען טוב, 4 דלתות מחיר סביר ויצא לה שם של רכב מאוד אמין. בקשר לבטיחות, דומה לבטיחות של כל רכב מאותה תקופה (למרות שקשה להתייחס לסעיף זה, מאחר ואחרי 10 שנים לעולם לא תדע אם המערכות תקינות, וכמובן שמבחני הריסוק נערכים על דגמים שונים, עם רמות אבזור שונות- כולל מספר שונה של כ' אויר וכו'). החסרון בשבילך, שאין ידניות, אבל זה לא שונה מרוב המשפחתיות.

מלבד זאת, זכור שברכבים כה ישנים, האמינות מושפעת באופן ישיר מהטיפולים ומאופן השימוש של הבעלים ברכב. כל רכב, אפילו האמין ביותר, יעשה המון בעיות במידה ולא טופל כראוי או היה בשימוש אגרסיבי בעברו.

Honda civic EJ6

פורסם

שוב המון תודה על השיתוף פעולה של כולם פה, אני מחכים ולומד הרבה!

ועכשיו תגובות לתגובות, כמיטב המסורת =]

sperial: כתבת "1500 בחודש" ואח"כ הוספת: מעבר לכך רישוי.. ביטוח...

אני לא יודע איך הגעת לחשבון שייצא לי 1500 בחודש, ועוד מובן מהדברים שלך שזה בלי הביטוח.

אתה מנסה לומר ש1500 שקל בחודש יהיו אחזקה נטו?!

ואפילו אם הכללת את הביטוחים.. קודם כל ביטוח חובה לנהג חדש בן 21 ונפח 1600, הוא על סך 2500 בערך לפי מחשבון משרד האוצר, תוסיף 1500 צד ג': 4000. ניתן לחלק ל-8 תשלומים וזה יוצא 500 בחודש (ואפילו 4 חודשים יהיו בלי זה). אז לטענתך אני אשלם כל חודש עוד 1000 שקל על אחזקה נטו?? נראה לי לא קולע למציאות כל כך.

לגבי בטיחות, לדעתי [וקצת לצערי] כשבנאדם בא ואומר לי "וואלה אחי אל תתקרב לאוטו הזה הוא בטיחותי כמו קרטון", זה בד"כ משמועות שהתחילו ממקרים שקרו כמו תאונות וכו'. הישראלי הממוצע לא בדיוק עוקב אחרי מבחני ריסוק, ובמילים אחרות לא נראה לי שהדעה הרווחת בארצנו המיוחדת היא לפי מבחני הבטיחות הרשמיים העולמיים. רק בישראל... =]

popkoren11: יכול להיות שבאמת אשקול לחסוך עוד קצת וללכת על מודל יותר מתקדם. לא מעט מציעים לי את זה.

Saar74: קיבלתי :) אשקול ברצינות את הכיוון.

drsubaru: נחזיר לך בהומור ציני :p אני? למה שאני אהיה ניזון משמועות? אני נהג כבר עשרות שנים, וכמספר השנים כך מספר הרכבים שהתנסיתי בהם. אני גם סתם המצאתי פוסטים בגנות הפונטו! אין פה אפילו אחד כזה! ובמיוחד לא מותיקי הפורום... ועכשיו ברצינות קצת (ואלה היו סתם לינקים אקראיים מחיפוש סופר-מהיר), אני פתחתי את השרשור בדיוק בשביל המטרה הזאת, להחכים ולשבור שמועות.

בכל אופן מהפונטו אני כנראה יורד בסוף. לאו דווקא בגלל אמינות, אלא בגלל חוסר התאמה לצרכים. אני צריך אוטו חזק יותר וגדול יותר.

לגבי מימון, כרגע אני בראש של צביקה- זה גדול עליי עכשיו. אם כבר אז לחכות ולחסוך עוד קצת.

Tzvika-Pick: אם אני הולך על לאנטיס, ואחת שמורה ולא ברארה, זה אומר כנראה שאני ארכוש מודל 97. באמת כדאי לי? יש לי ממש חשש מרכב ישן מדי. אני לא פריק רכבים, וגם בחברים הקרובים אין לי כאלה, וזה אומר שאני לא אוכל לטפל עצמאית בהרבה סוגים של תקלות. אמרת שבתקציב כזה אני חייב להתפשר על משהו, וגם popkoren11 ו-drsubaru רמזו שהתקציב הזה לא רציני כל כך בשביל רכב משפחתי ואמין. אולי באמת כדאי לי לחכות ולחסוך עוד קצת?

Avram: זאת בדיוק הבעיה, למצוא רכב שמור מלפני 10 שנים. אתה בטח קנית אותה כשהייתה גג בת 3-4. אם אחפש רכבים מ2006 ברור שאמצא הרבה שמורות. וגם, קרא מה שאכתוב ל-angain מתחת שורות אלה.

angain: בהמשך לאברם, כל רכב צריך טיפול! אבל אל תשכח שאנחנו מדברים פה על רכבים משומשים. הייצור הצרפתי לא כזה מותאם לתרבות נהיגה הישראלית [הנפוצה] לצערי. והפעם אני לא אומר את זה בתור סטריאוטיפ, ביררתי את זה אחת ולתמיד. הבלאי של צרפתיות בארץ הוא הרבה יותר מהיר מגרמניות ויפניות למשל. אין מה לעשות... יש יותר מדי אחוזים של לא מרוצים מאשר מרוצים. הלוואי שתיפול עליי מציאה בדוגמת: יד ראשונה, 130K ק"מ ב11 שנים, עברה טיפולים בזמן. אבל בשביל זה צריך לחפש ממש בנרות.

עם כל זה, יכול מאוד להיות שאשקול פז'ו נחמדה עם תא מטען, כמו שאמרתי ל-Saar74 למעלה.

alexsmol: כנ"ל.

daniel204: מה הקשר? הנוהל של השנתיים הוא לגבי מי שמתחת 21, ואני בן 21. אני יכול להסיע את עצמי + 4 נוסעים + בעלי חיים + שאר יצורים :D. [אני מוגדר "נהג חדש" לשנתיים הקרובות בהקשר של עבירות תנועה והשלט הצהוב, אבל לא לגבי הסעת נוסעים]

AlexTevosian: בדיוק אתמול עוד מישהו יעץ לי לגבי באלנו. אתה צודק, יש מודעות ספורות ביד2 של ידנית. יש לך להציע לי שנתון מועדף?

מתישהו אני אנסה לסכם בתגובה אחת (או אולי אפילו באשכול חדש) את הכיוונים העיקריים שהענקתם לי מהשרשור הזה, כדי לשמוע דעות סופיות, ולקבל הכוונה מה בדיוק לחפש ("XYZ הוא דגם יותר מפואר") וממה בדיוק להיזהר בכל דגם ("מחלות נפוצות").

תודה רבה ואשמח אם תגיבו בינתיים!

מאיר.

פורסם

כאשר אני מעריך עלות רכב ב-1500 ש"ח בחודש מדובר באומדן גס שיכול לנוע במאות שקלים לכאן ולכאן. אבל תביא בחשבון: רישוי וביטוח (בחלוקה שנתית) - סדר גודל של 500 ש"ח לחודש. ירידת ערך (החסכון הדרוש כדי לחזור לרכב בגיל דומה בעוד כמה שנים) כ-200 ש"ח בחודש (ערך מאד שמרני, 2400 ש"ח בשנה, יכול להיות גם כפול אפילו לרכב ישן). דלק - לפחות 600-800 ש"ח בחודש (מיכל בשבוע, כ-250 ק"מ) טיפולים שוטפים ותיקונים - אם לא נפלת על מציאה חריגה - 200 ש"ח לחודש (כמובן שיהיו שנים שבהן כל התיקונים יסתכמו בהחלפת שמן ב-400 "שח, אבל יהיו שנים עם טיימיג ופלאגים וצמיגים ומצבר וכו' ותוכל להגיע גם ל-5000 ש"ח בשנה, לא כולל פחחות). וככל שהרכב יותר ישן השנים הרעות יירבו (מערכת קירור, בלמים, הגה, מזגן וכו' וכו' וכו, שלא לדבר על מצב שבו צריך לטפל בראש המנוע).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן כך - מספיק שדווקא אתה נופל על תיקון ראש מנוע או גיר, והופס - הלכו 5-6K בלי לדבר. לפעמים קורה שנדפקים שניהם.

זאת הסיבה שהמלצתי על מימון - אבל לפעמים צריך ללמוד בדרך הקשה...

פורסם

אני נוסע על צרפתיה זקנה (306 99 1.4L) שחסכונית מאד בדלק ונוחה מאוד אבל...

בשנה הראשונה בערך 2500 ש"ח תקונים (כולל ישור קו)

בשנה השניה אני כבר חציתי את ה7000 ש"ח תקונים ולא נגמרה השנה (נסועה רגועה מאד של בערך 40K ק"מ בשנה).

במחחשבה שניה יכול להיות שהייתי צריך ללכת על אלמרה\לנטיס ידנית (חבר נוסע על סאני 95 ידני וחצה את ה400K כמעט ללא תחזוקה אוטו כנ"ל לגבי לגאסי 91 2.2) הרבה פחות נוחות אבל הרבה יותר אמינות.

פורסם

אני נוסע על צרפתיה זקנה (306 99 1.4L) שחסכונית מאד בדלק ונוחה מאוד אבל...

בשנה הראשונה בערך 2500 ש"ח תקונים (כולל ישור קו)

בשנה השניה אני כבר חציתי את ה7000 ש"ח תקונים ולא נגמרה השנה (נסועה רגועה מאד של בערך 40K ק"מ בשנה).

במחחשבה שניה יכול להיות שהייתי צריך ללכת על אלמרה\לנטיס ידנית (חבר נוסע על סאני 95 ידני וחצה את ה400K כמעט ללא תחזוקה אוטו כנ"ל לגבי לגאסי 91 2.2) הרבה פחות נוחות אבל הרבה יותר אמינות.

אני לא מופתע כל רכב בנזין שתיסע איתו 40K בשנה יעשה לך בעיות זה ק"מ גבוהה יחסית לרכב בנזין .

אני הייתי ממליץ לך לעבור לרכב דיזל.

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם

בעיקרון הק"מ אצלי באוטו יחסית נמוך (עכשיו 149K) ולאור זה שהמנוע אמור להחזיק לפחות 250K (מנועי 205 המפורסמים) והרכב מטופל ציפיתי לתחזוקה זולה יותר מה עוד שעיקר הבעיות היו לא במנוע.

בכל מקרה התחלתי לחפס מגאן דיזל אבל לך תמצא אחת עם פחות מ120K ק"מ ולך תמכור 306 (-:.

פורסם

אני קיבלתי סטירת לחי מהרכבים הצרפתיים, היתה לי קליאו בי שנת 2001 בדגש על השנתון שמדובר פה לא על רכב כזה ישן בסהכ 9 שנים על הכביש. החלפתי מאריכי סליל הצתה, תושבת גיר , תושבת מנוע, תושבת אגזוז, מנוע צעדים ובטוח עוד משהו ששכחתי. הרכב הוחזק אצלי 11 חודש שבאמת טיפלתי בו וחודש ללא מוסך היה נראה כמו נצח שלא ביקרתי שם, לבסוף התיאשתי והרכב נמכר עם צמיגים שחוטים (בלאי טבעי - למעשה הבלאי הטבעי היחידי), גיר שנוזל ממנו שמן, ABS שלא מתפקד, בלמים גמורים, סרן הגה שדורש שיפוץ (לא עשיתי תאונות, ולא נכנסתי במדרכות), קלאץ שקשה כמו בטון בשמש, ובולמי זעזועים גמורים, והיה רצוי לעשות איזון גלגלים כיוון פרונט ויישור ג'אנט.

והדבר הכי מרגיז אותי לקרוא פה זה הטענה שהחלפים זולים, זה שקר במצח נחושה !!! אולי אצל רנו ספיציפית זה יקר ואצל השאר לא. אבל כשהחלפה של 4 מאריכי סליל הצתה עם עבודה מגיעים ל2500 שקל זה לא זול בכלל ! כשהחלפת קלאץ' עם עבודה בכל מקום ששאלתי נע בין 1800-2000 שקל זה בכלל לא זול! אני לא רוצה לחשוב כמה עולה טיימינג

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

לי דווקא היה נסיון טוב מאוד עם מגאן,

לפני 4 שנים קניתי רנו מגאן שנת 98 יד 2 עם 75K ק"מ מטופל במורשה עם ספר טיפולים, קניתי ב-26K(מחירון דאז).

האוטו היה אצלנו על לפני שנה שאז נהרס בתאונת דרכים(קלה, בלי נפגעים אבל הרכב טוטאל לוס)

כאשר המד הראה 150K ק"מ, בכל 3 השנים שבהם הרכב היה אצלנו חוץ מטיפולים שוטפים שכללו אך ורק חלקים מקורייים, היה תיקון אחד בלבד, שבו החלפנו מיסבים אחוריים בעלות דיי נמוכה(לא זוכר מחיר מדוייק).

כמובן שמעבר לזה החלפנו צמיגים ומגבים, אבל לזה אין שום קשר לסוג הרכב.

כאשר אנחנו קנינו את הרכב, השיקול הראשון אצלנו היה הבטיחות שעליה לא היינו מוכנים להתפשר,

בנוסף הרכב נוח מאוד.

פורסם

אני תורם את חלקי לגבי רנו , אכן עלות חלקים לא זולה בכלל

הרכב אצלי (קליאו B 2000 ידנית) כמה חודשים והוא לא עושה תקלות חוץ מבלאי טבעי של טיימינג ורצועת מנוע שהגיע מועד החלפתם (מדובר בסדר גודל של 4אלף שקל לפחות לשניהם)

ובאופן כללי העלות של הטיימינג לרנו היא גבוה מאוד , וצריך להחליף אותה כל 5 שנים או 100 ק"מ .

• תוכן חדש...