Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני קיבלתי סטירת לחי מהרכבים הצרפתיים, היתה לי קליאו בי שנת 2001 בדגש על השנתון שמדובר פה לא על רכב כזה ישן בסהכ 9 שנים על הכביש. החלפתי מאריכי סליל הצתה, תושבת גיר , תושבת מנוע, תושבת אגזוז, מנוע צעדים ובטוח עוד משהו ששכחתי. הרכב הוחזק אצלי 11 חודש שבאמת טיפלתי בו וחודש ללא מוסך היה נראה כמו נצח שלא ביקרתי שם, לבסוף התיאשתי והרכב נמכר עם צמיגים שחוטים (בלאי טבעי - למעשה הבלאי הטבעי היחידי), גיר שנוזל ממנו שמן, ABS שלא מתפקד, בלמים גמורים, סרן הגה שדורש שיפוץ (לא עשיתי תאונות, ולא נכנסתי במדרכות), קלאץ שקשה כמו בטון בשמש, ובולמי זעזועים גמורים, והיה רצוי לעשות איזון גלגלים כיוון פרונט ויישור ג'אנט.

והדבר הכי מרגיז אותי לקרוא פה זה הטענה שהחלפים זולים, זה שקר במצח נחושה !!! אולי אצל רנו ספיציפית זה יקר ואצל השאר לא. אבל כשהחלפה של 4 מאריכי סליל הצתה עם עבודה מגיעים ל2500 שקל זה לא זול בכלל ! כשהחלפת קלאץ' עם עבודה בכל מקום ששאלתי נע בין 1800-2000 שקל זה בכלל לא זול! אני לא רוצה לחשוב כמה עולה טיימינג

יא באבא,

שכחת לציין שקנית רכב גמור בלי בדיקה עם ק"מ אסטרונומי - זה שהוא רק 9 שנים על הכביש לא אומר כלום.

בוא ואגלה לך משהו - הבעלים הקודם טחן וטחן את האוטו, ללא בעיות כלל - ונהנה מכל רגע.

כשהרגיש שהגזים והרכב באמת שירת אותו היטב והוא לא השקיע בו שקל (דבר לא הגיוני בעליל, בכ"ז צריך לתחזק מדי פעם) - הוא שם מודעת מכירה, ואז הגיע YONI S הלחוץ על רכב וקנה את האוטו...

עכשיו YONI S נוסע עם רכב טחון עם ק"מ היסטרי, שאף אחד בחיים לא היה ממליץ לך לקנות ובטח לא בלי בדיקה - ומספר על הסטירה שהוא קיבל מהצרפתיות.

בלי קשר לזה שאני אישית בחיים לא הייתי קונה רנו עקב העלויות הגבוהות של אחזקה במוסכים מורשים והחלפים המקוריים (זאת כבר אשמת היבואן) - אני לא הייתי בא להשמיץ רכב עם ק"מ כזה שעוד קנית בלי בדיקה.

תחשוב טוב - אם היית קונה את אותה קליאו בי, אבל אחרת. היית מחפש באדיקות אחת שמורה שטופלה במורשה בלבד.

היית מחפש רק אחת עם ק"מ נמוך יחסית, עד 120 אלף.

עדיין היית צריך לאכול בלאי שכזה?

כנראה שלא.

אז מה קשור צרפתיות או לא?

קנית אוטו שחוק, ביקרת במוסך יותר מדי פעמים ובכל פעם גילית את הצד היקר של התחזוק של רנו.

פורסם

חבר'ה אפשר להפסיק את הדיון על צרפתיות. לא יודע אם זה נכון או לא מצידי, אבל בסוף ריבוי הדעות השליליות ניצח.

כתבתי את זה בתגובה הקודמת שלי: הגעתי למסקנה שהייצור הצרפתי דורש מהישראלי הממוצע יותר מדי זהירות, יותר מדי פינוק שוטף, וביותר מדי כסף.

special: או שאני מנותק מהעולם, או שאולי פשוט לא מתעכל לי הסכום של 1500 שקל בחודש.

קודם כל בוא נמחק מהלקסיקון את המושג "ירידת ערך" כהוצאה חודשית. זה לא כסף שאני אוציא מעשית. בסופו של דבר כולם קונים רכבים משומשים ובסוף מוכרים / מאבדים אותם מתישהו. זה משהו שאני אקנה ויהיה שלי, לא ממש אכפת לי מה"שווי".

לגבי דלק- כתבת טנק על 250 ק"מ, איך הגעת לזה?! חישוב פשוט של 250 חלקי 40 ליטר, יוצא שהאוטו יאכל 1 ל-6 ורבע לפי הגרסה שלך, וזה ממש לא הקייס שלי. רכב ידני עם נפח 1600 שמוגדר חסכוני (וחסכוני זה מה שאני מחפש), יזלול בממוצע 1 ל-9/10 בתוך העיר. ובכלל, לא יודע למה קבעת שאסע 250 ק"מ בשבוע. הגג של הגג יהיה 150 וגם זה לא בטוח. רוב הנסיעות יהיו בתוך העיר, ועוד אני שומר שבת.

מה שאומר 600 ק"מ בחודש, תחלק ב-10 כדי להגיע לליטרים- 60, כפול 6.40 לליטר = 384 שקל. וגם אם אחרוג מהנתונים פה ושם (והגזמתי גם ככה), ל-800 שקל דלק בחודש בחיים לא אגיע.

ביטוח, תיקונים, וטיפולים שוטפים כמובן שיהיו, אבל אני אומר לך כאן ועכשיו שאם באמת הייתי עיוור עד היום, ואנשים כאן יבהירו לי שרכב אומר הוצאה כספית של 1500 שקל בחודש, אני כנראה יורד מהרעיון עד שתהיה לי קריירה מפוארת מספיק בשביל זה. מקווה שהמגילה הזאת מיצתה את עניין ההוצאה החודשית.

כרגע ננעלתי בחיפושים אחרי ניסן אלמרה 98/99/00, קראתי עליה המון דברים טובים. בין השאר, וכעוד התקפה על special (סתם בצחוק :p), הבנתי שיש לה שרשרת טיימינג ולא רצועה. יתרון ענק לדעתי. החיסרון הוא שהיא פשוט בקושי נמכרת!!! כנראה לאור הסיפוק של הנהגים ממנה...

AlexTevosian עוד לא ענה לי בקשר לבאלנו, אז אשמח לקבל המלצה ממישהו על שנתון ודגם שייכנסו בתקציב שלי, בהנחה שאקנה רכב שמור כמובן.

מסיויק ולאנטיס כנראה ירדתי, הם אחלה רכבים אבל לא רוצה להתפשר על שנתון נמוך מדי.

יש גם את האפשרות שעלתה כאן של פז'ו 4 דלתות נחמדה. מה אתם אומרים? כדאי לחפש או שזה גם יהיה סוג של התפשרות?

תודה מראש,

מאיר.

פורסם

אתה שכחת עוד משהו - את הקוריאניות.

לא קראתי שוב אחורה, אולי זה הומלץ לך - אבל בהחלט הייתי שוקל קיה ריו.

זה רכב אמין מאוד, עם שוק גרוע לאללה.

את השוק העלוב שלהן הרוויחו הקיות בצדק - כאשר הדשבורדים בדגמים העממיים לאורך שנות ה-90 נטו להתקפל.

בניגוד לסדקים בדשבורד של האקסנט, זה פשוט צורם בטירוף לעין וגומר את האוטו.

אבל מה - בקיה ריו, החל משנת 2002 - יש שיפור עצבני ביותר בחומרים והם איכותיים מאוד, גם אחרי 8 שנים.

היתרון הוא שאתה קונה רכב שספג ירידת ערך אנושה וגם כיום הוא לא מהרכבים הנמכרים בקטגוריה.

תבדוק מה קורה במודעות, תבין במה מדובר - רכב חביב שנמכר במחירי רצפה.

בכמות הק"מ שאתה מתכוון לנסוע אין משמעות לידני\אוטומט. אם הרכב צורך 1:10 אתה תקנה 60 ליטר, אם הוא צורך 1:9

אתה תקנה 66 ליטר. בשביל 36 ש"ח בחודש לא הייתי נרתע מרכב אוטומטי.

אין פה שום פשרה - אם יש "פשרה" היא בראש שלך - כי קיה היא רכב מעולה בפרמטר של אמינות, פשטות מכנית, עלות חלפים.

פורסם

MeiR_ct, מצטער שלא עניתי עד עכשיו, חיכיתי לבעלי באלנו שיגיבו. לי אישית אין באלנו, אך אני מחבב את הרכב וחושב עליו גם כקניה פוטנציאלית.

לפי מה שהבנתי מהחיפוש בפורום, להלן המסקנות לגבי הבאלנו:

רכב משפחתי ממוצע בעל אמינות טובה מאוד ומוכחת (כמעט כמו של סובארו DL), הרבה אנשים מרוצים. זריז יחסית למתחרות, קצת קשה. גיר אוטומטי פשוט ואמין, תא מטען טוב אך מושבים אחוריים מעט צפופים, ומחירי טיפולים סבירים עד זולים במורשה.

בגרסאת ה"סופר-באלנו" אתה מקבל גם ABS ו2 כריות אויר.

צריכת דלק של 1 ל10 פחות או יותר, הגה לא מתקשר (כמו רוב היפניות).

שים לב שצריך לחפש הרבה עד שמוצאים את הרכב המתאים, וכאן במיוחד, לאור העובדה שהרכב יכול לספוג הרבה הזנחה ולא נכנע בקלות.

*איני לוקח אחריות על הנכתב לעיל, לאור העובדה שמעולם לא החזקתי את הרכב הנ"ל והדברים נכתבו כ"סיכום" התוצאות העולות מהחיפוש בפורום הנ"ל.

בהצלחה.

Honda civic EJ6

פורסם

special: או שאני מנותק מהעולם, או שאולי פשוט לא מתעכל לי הסכום של 1500 שקל בחודש.

קודם כל בוא נמחק מהלקסיקון את המושג "ירידת ערך" כהוצאה חודשית. זה לא כסף שאני אוציא מעשית. בסופו של דבר כולם קונים רכבים משומשים ובסוף מוכרים / מאבדים אותם מתישהו. זה משהו שאני אקנה ויהיה שלי, לא ממש אכפת לי מה"שווי".

לגבי דלק- כתבת טנק על 250 ק"מ, איך הגעת לזה?! חישוב פשוט של 250 חלקי 40 ליטר, יוצא שהאוטו יאכל 1 ל-6 ורבע לפי הגרסה שלך, וזה ממש לא הקייס שלי. רכב ידני עם נפח 1600 שמוגדר חסכוני (וחסכוני זה מה שאני מחפש), יזלול בממוצע 1 ל-9/10 בתוך העיר. ובכלל, לא יודע למה קבעת שאסע 250 ק"מ בשבוע. הגג של הגג יהיה 150 וגם זה לא בטוח. רוב הנסיעות יהיו בתוך העיר, ועוד אני שומר שבת.

מה שאומר 600 ק"מ בחודש, תחלק ב-10 כדי להגיע לליטרים- 60, כפול 6.40 לליטר = 384 שקל. וגם אם אחרוג מהנתונים פה ושם (והגזמתי גם ככה), ל-800 שקל דלק בחודש בחיים לא אגיע.

ביטוח, תיקונים, וטיפולים שוטפים כמובן שיהיו, אבל אני אומר לך כאן ועכשיו שאם באמת הייתי עיוור עד היום, ואנשים כאן יבהירו לי שרכב אומר הוצאה כספית של 1500 שקל בחודש, אני כנראה יורד מהרעיון עד שתהיה לי קריירה מפוארת מספיק בשביל זה. מקווה שהמגילה הזאת מיצתה את עניין ההוצאה החודשית.

תיקון קטן - בשביל הפורום אני sperial, בשביל אשתי אני special.

אצלי מילוי שבועי של מיכל דלק זה 25-30 ליטר, שונא לראות את מד הדלק מתחת לחצי, כך שזה די תואם את חישוב הצריכה שלך. 30 ליטר לשבוע לפי 6.4 ש"ח לליטר כפול 4.5 שבועות בחודש נותנים כ-850 ש"ח לחודש.

לגבי התחשבות בירידת הערך כהוצאה - הטעות היא שלך. ביום מן הימים תרצה להחליף את רכבך ברכב שיהיה לפחות ברמה של רכבך הנוכחי ביום שרכשת אותו. כיצד תממן את ההחלפה? נכון, מחסכונות. והחסכון לאורך תקופת החזקת הרכב הוא, למעשה, הוצאה על אחזקתו. לכן הטעות היא שלך ולא שלי. אם אתה מתכוון לרכוש רכב באמצעות הלואה אתה פשוט דוחה את הההוצאה לרכב הבא, תמורת תשלום ריבית. וכך אתה נגרר מרכב לרכב עם חובות. עוד יותר גרוע.

אפילו אם תשנה את החישוב לפי העובדה שאתה צורך פחות קילומטרים ממני, נניח 600 ש"ח דלק לחודש (לפני עלית הבלו הצפויה) תוסיף עוד 100 ש"ח רישוי, 500 ש"ח ביטוח (וזה ביטוח זול - חובה וצד ג' בלבד אם אתה נהג צעיר) - וכבר הגעת ל-1200 ש"ח וזה לפני שהחלפת שמן או צמיג או מצבר, שלא לדבר על חגורת טיימינג או רדיאטור, ולא כולל ירידת ערך. הבנת את החישוב ברוך?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן, ירידת ערך זו פונקציה חשובה מאוד.

לא סתם אחד הפקטורים החשובים ביותר ברכישת רכב הוא שמירת הערך - בזה כמעט כולם מתעניינים - זה חישוב הוצאה חודשי לכל דבר ועניין.

נניח ואתה אוהב לנסוע כל 3 שנים ברכב חדש. אתה אוהב רכבי מנהלים.

אם קנית מאזדה 6 - תצטרך להוסיף 50 אלף ש"ח כדי לקנות אחת חדשה.

אם קנית סיטרואן C5 - תצטרך להוסיף 80 אלף ש"ח כדי לקנות אחת חדשה.

מסקנה - אחזקה של C5 עולה 30 אלף ש"ח יותר...כמעט 1000 ש"ח בחודש יותר.

פורסם

עוד משהו לגבי הבאלנו - הגיר האוטומטי שלה לא אמין כלל, מדובר בגיר יפאני תוצרת אייסין שיש אותו גם בפיאט מהשנים ההם - והוא מתפגר בסביבות 150 אלף ק"מ, רק לידיעה.

פורסם

היי מאיר

1500 שקל לחודש זו הוצאה סבירה לרכב ,או אפילו נמוכה במעט.

בוא נעשה חישוב קצר:1500 ביטוח חובה לשנה,800 שקל לצד ג.טסט 1100 שקל.כלומר 3400 רק לביטוח וטסט לחלק ל12 יוצא לך בחודש:283.3 שקל.בוא נעגל ל300.טיפול ,לפחות פעם בשנה עוד בין 500-1000 (תלוי איזה טיפול),תיקונים -מדובר ברכב ישן ,ניקח עלות של כ3000 ש"ח לשנה,+-.בלאי של צמיגים ושאר מיני רעין עוד אלף וכבר אתה עומד על בערך כ600 שקל לחודש וזאת מבלי שנסעת ולו קילומטר אחד.עכשיו תוסיף לזה בערך עוד 700-1000 שקל בחודש דלק (אמרת שאתה מתכוון לנסוע לא מעט,אני מדבר על כמות נסועה ממוצעת) והנה קיבלת משהו בסגנון ה1300-1500 שקל בחודש.אלו החיים.גם אם תוריד בחודש אחד 300-400 שקל ,זה יבוא בחודש אחר ,ככה זו תהייה ההוצאה החודשית שלך בכל מקרה ,בחישוב שנתי.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

דר סובארו הייתי לחוץ לקנות אבל גם המוכר היה לחוץ למכור הקליאו נקנתה 6 מתחת למחירון ובסופו של דבר היא גם נמכרה ככה. ואגב למדתי המון מטעויות שעשיתי בקליאו שלא אחזור עליהם לעולם ברכב הבא שאקנה ובקצב שאני חוסך מאז שאין לי רכב זה קרב ובא :twisted:

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

6 מתחת למחירון זה מה שמשלמים על קליאו שמורה :| מניסיון אישי ראיתי איך אנשים נשחטים על הרכב הזה.

ברגע שאתה לחוץ לקנות - אתה עושה טעויות פטאליות ומתפשר חזק על דברים שלא היה צריך להתפשר עליהם.

אני מקווה שאתה באמת חוסך לקנות לך רכב טוב כי אין דבר יותר מבאס מלראות בנאדם עובר במהירות האור מהפורום ייעוץ לרכישה לפורום הטכני :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

אני חיכיתי למכונית שלי במשך חודשיים תמימים. ידעתי בדיוק מה אני קונה והייתי מוכן לחכות לה כמו פראייר - אבל מאז שרכשתי אותה טפו טפו לא היו תקלות כלל והאוטו נטחן בנסיעות יום יומיות.

בדיעבד אני יודע שהיה שווה לנסוע חודשיים באוטובוס ולא לנסוע אח"כ באוטובוס בחזרה הביתה מהמוסך ואל המוסך :wink:

פורסם

וואלה זה גם מבאס לראות מישהו עובר מהפורום ייעוץ ל... כלום! ונראה לי שאני אצטרך לבאס.

תודה ל-sperial (הנה תיקנתי חח) ו-IRON-MAN שהארתם לי תעיניים בזמן עם הקטע של ההוצאות. אפילו שאני חייל בשבוע שבוע שעושה קצת כסף מ10 ימי עבודה בחודש, אני לא הולך לשמש את האוטו שלי. הוא צריך לשמש אותי!

כנראה בגלל שאין לנו רכב בבית הייתי צריך את הפורום פה שיוריד אותי מהעץ הגבוה =]

וגם ככה יש לי קצת בלאגן עם הצבא וגם הוצאות אחרות עם המשכורת שלי.

בקיצור ירדתי מהרעיון, לצערי רכב זה לא בשבילי כרגע. קודם אשתחרר מהצבא, אתקבע בעבודה ולימודים, ואם התנאים יתאימו אלך על זה בע"ה

המון תודה לכולם על ההכוונה זה לא היה לשווא..

הפורום הזה זה נכס לאומי :)

נשתמע פה ושם,

מאיר

• תוכן חדש...