Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לקנות בכלל רכב חדש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נדמה לי שכבר כתבתי פעם, אז הנה שוב - ציטוט ממכתב שכתב הרבי מלובביץ':

בנוגע הקאר, טוב לקנות חדשה, וכמדומה שחדשה 53 טובה כחדשה 54 וזול שלא בערך. (המכתב נכתב ב-1954)

בעברית מדוברת: רכב חדש עדיף על רכב ישן. אבל ההבדל בין רכב מהסוכנות לרכב יד שנייה איננו מצדיק את הפער במחיר.

יש כמובן שיקולים נוספים כמו מימון, חסכון בזמן וזה כבר שיקול ספציפי לתנאי הקונה - אם אני עשיר אני מוכן לשלם כסף כדי לחסוך זמן וכאבי ראש ו"לקרוע ניילונים".

שיקול נוסף: אם אני מתכוון להחזיק את הרכב זמן קצר, יהיה לי קשה יותר משמעותית למכור אותו (רכב משנת 2009 וכבר יד 2?).

פורסם

אתה רציני? מאיפה הבאת את הציטוט הזה?. מיליון נתונים משתנים בין אדם לאדם וממקרה למקרה. כל אחד הוא מקרה שונה. התגובה של הרבי היא לכלל העולם? ליהודים? לשאלה של בן אדם פרטי? אתה חושב שהשתנו קצת דברים מאז שנת 54? התשובה שלו היא לארצות הברית או תופסת גם לישראל? אני באופן אישי חושב שלא כדאי לקנות רכב מעל 30K . אני יודע תפיסה מוזרה קצת.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

רכב חדש עדיף חד משמעית על רכב משומש. זה הטכנולוגיה, הנוחות, הבטיחות, הריח, הפוזה ומה לא. אלה מה, תלוי מאיזה מקום אתה יוצא. אם אתה בשלב בחיים בו אתה זקוק ל 50K הפרש לסגירת משכנתא, לא יודע אם זה כדאי לך. אם אתה בשלב בחיים בו כל השקלים שאתה מרוויח אחרי שביזבזת וחיית, הולכים לניפוח חשבון הבנק, אז בעיני אתה אידיוט שאינך נוסע ברכב חדש כל שנתיים.

זו הכלכלה ידידי ולא צריך להיות מומחה.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
אתה רציני? מאיפה הבאת את הציטוט הזה?. מיליון נתונים משתנים בין אדם לאדם וממקרה למקרה. כל אחד הוא מקרה שונה. התגובה של הרבי היא לכלל העולם? ליהודים? לשאלה של בן אדם פרטי? אתה חושב שהשתנו קצת דברים מאז שנת 54? התשובה שלו היא לארצות הברית או תופסת גם לישראל? אני באופן אישי חושב שלא כדאי לקנות רכב מעל 30K . אני יודע תפיסה מוזרה קצת.

אם קראת את דבריי עד סופם ראית שהתייחסתי לשיקולים המשתנים מאדם לאדם. דברי הרבי נכתבו כתשובה לאדם פרטי אבל ברמת העיקרון הדברים רלוונטיים להפליא גם אחרי 60 שנה: כשאתה קונה רכב חדש אתה לא משלם על איכות עדיפה ביחס לרכב בן שנה, אלא על הניילונים והתחושה. אם יש לך כסף בשביל זה - בבקשה.

אגב, התפיסה שלך לא כ"כ מוזרה. מבחינה כלכלית נטו אני חושב שכדאי לקנות רכב בן 7-5 שנים. הוא כבר ספג את רוב ירידת הערך ואמור להיות במצב סביר. אלא שכאן הסיפור הופך להיות הרבה יותר מורכב בגלל העבר של הרכב הספציפי.

• תוכן חדש...