Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לקנות בכלל רכב חדש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מיזמן כתבתי שאני מתלבט בין שירוקו 122 כ"ס,לבין אלפא מיטו,או הונדה סיוויק ספורט.

הרכבים הנ"ל עולים 150K פלוס מינוס.

השאלה שלי היא , בכלל לגבי כל רכב חדש.

למה בכלל לרכוש רכב חדש שהמחירים לפי מחירון לוי יצחק, בשנה הראשונה יורדים ב-25,000 עד 30000 ש"ח!!

איפה ההגיון??

תפנימו טוב רכשת רכב ב- 150,000 ש"ח ,אחרי שנה בלבד הוא יהיה שווה 120,000 ש"ח.

למה לא לרכוש רכב בן שנתים על הכביש שאיבד את ערכו המשמעותי?

ידוע שבמדינה שלנו קורעים אותנו בלי רחמים במיסוי גבוה.

זה שיש פראיירים שקונים חדש זה משהו אחר(או כאלו שיש להם עודף כסף).

תנו לי סיבות אולי אני טועה או צודק?

בעבר MAZDA 3 SPIRIT

בהווה AUDI A3 1.8

פורסם

קניית רכב חדש ב-150000 למשך 3 שנים תעלה מבחינת ירידת ערך כ-50000 שקלים נניח.

קניית אותו רכב כשהוא בן שנתיים תעלה 115000 לצורך הדיון, וירידת הערך שלו אחרי 3 שנים תהיה 40000 שקלים. מדובר על 10000 שקלים הבדל. יודע מה - 15000. השאלה היא האם הסכום הזה שווה לך את קריעת הניילונים, העדר האחריות ואי הצורך לחפש רכב משומש. להרבה אנשים זה שווה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין בנו שום ייחוד. ירידת ערך כזו וגם גבוהה יותר תמצא כמעט בכל מקום על פני הכדור. עובדה שמכוניות חדשות ממשיכות להמכר, למרות שהקונים לדבריך "פרייארים". יש יתרונות לא מעטים לקניית רכב חדש שאת עיקרם פרט קודמי, חלקם ראליים וחלקם מתחום הנפש. אלו גם אלו הגיוניים ונורמלים.

פורסם

טוב נו לא באמת התכוונתי למילה "פראיירים" ברצינות.

אני מפנטז על רכב חדש עוד מגיל הנעורים.

אבדוק שוב את ירידות הערך לגבי רכבים משומשים באותו מחיר.

אין ספק שגם בישביל עוד 500 ש"ח יותר בחודש שווה לנהוג ברכב חדש.

קריעת ניילונים,טכנולוגיה מתקדמת,ואתה הראשון שנוהג על הרכב ולא חושש מההסיטוריה.

וחוסך זמן רב בחיפושים מתישים.

בעבר MAZDA 3 SPIRIT

בהווה AUDI A3 1.8

פורסם

האלפא כמו שכבר הזכירו מוצעת למכירה באוטודיל כיד ראשונה עם 0 קילומטרים ובמחיר נוח ביחס לרכב חדש.

השירוקו תוצע בקרוב בהנחה כלשהי ביריד המכירות של צ'מפיון מוטורס - כדאי לך לגשת לסוכנות בימים שהוא מתקיים.

ב-"סיויק ספורט" אני מניח שאתה מתכוון לדגם ה-5 דלתות שנמכר בארץ בכמויות זעירות יחסית ואני כמעט בטוח שלקראת סוף השנה הונדה יערכו מבצעי סוף עונה עם הנחות נאות מהמחירון לרכבים הפחות נמכרים כנהוג אצלהם.

עם מעט תשומת לב לתקשורת, לאינטרנט ולעיתים גם לשילוט מסביב לסוכנויות, ניתן "לדוג" מבצעים נאים מאוד ולרכוש רכבים חדשים במחירים נוחים יותר. זה עדיין לא המחיר של רכב משומש אבל זה גם לא חדש.

בהצלחה ושבוע טוב.

פורסם

אני אישית לא מבין מדוע לא לרכוש רכב בין 4-3 שנים אחרי שמרבית או לפחות חלק נכבד מירידת הערך שלו כבר התממשה.

אז נכון מישהו הפליץ במושב לפנייך,ונכון אין אחריות ,אך בעולם מודרני שרכבים גם בגיל 4 מפגינים אמינות כמעט כמו רכב חדש,

לאחר 4-3 שנים מרבית הטיפולים הגדולים כבר נעשו,(בהנחה והקלומטרז' ממוצע)ואם מדובר ברכב עם שוק גדול אז ניתן גם יהיה למצוא דוגמא מאוד מאוד שמורה,רק במחיר נמוך בהרבה מרכב חדש,וגם אם תאלץ לעשות ישור קו קל,עדיין הפער יהיה גדול באופן משמעותי,

החיסרון היחידי המשמעותי בעיני הוא שלאחר 4 שנים הדגם עצמו כבר בסוף חייו,בקרוב יוחלף ואתה עשוי להרגיש שאתה נוהג ברכב טיפה מיושן ביחס לדור החדיש שיצא.

Porsche 944 turbo

פורסם

לגבי האלפא באוטודיל ,הרכב הזה עומד שם כבר חודשיים או יותר.

בדקתי שוב ושוב הכי משתלם לרכוש רכב בן שנתיים או שלוש על הכביש.

אגב,זה כן משתלם לרכוש רכב חדש ולמי שהוא בעל חברה ורושם את הרכב על שם החברה שלו וככה יש לו פחת.

הוא מקבל החזרים על ההוצאות.

שוב כפי שציינתי, עד שבמדינה שלנו לא יורידו את המיסוי משמעותית לא משתלם לרכוש רכב חדש!

דרך אגב,כל הנתונים שאתם קוראים בעיתונים שנמכרים אלפי רכבים בשנה בארץ,מדובר ב- 70% זה ליסינג לחברות!

בעבר MAZDA 3 SPIRIT

בהווה AUDI A3 1.8

פורסם

יתרון נוסף - רכב שתרכוש חדש תחזיק בידך 6-8 שנים, רכב משומש (נניח בן 3) במקרים רבים יגיע לידיך עם קילומטראז' יותר גבוה מאשר הרכב שלך לאחר 3 שנים, ותרצה להחליפו באותו גיל, כלומר לאחר שהיה בידיך 3-5 שנים. למעשה מה שקורה הוא שבמשך החיים של מכונית חדשה אחת אתה מחליף משומשת פעמיים, עם כל ההתרוצצות וההוצאות הכרוכים בכך, וזאת המקרה האופטימי שהרכב לא גורם יותר מדי צרות מההתחלה.

אישית אני שונא את ההתעסקות במכירת רכב - ועוד יותר את חיפוש הרכב המשומש שיחליף את הנמכר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני אישית לא מבין מדוע לא לרכוש רכב בין 4-3 שנים אחרי שמרבית או לפחות חלק נכבד מירידת הערך שלו כבר התממשה.

אז נכון מישהו הפליץ במושב לפנייך,ונכון אין אחריות ,אך בעולם מודרני שרכבים גם בגיל 4 מפגינים אמינות כמעט כמו רכב חדש,

לאחר 4-3 שנים מרבית הטיפולים הגדולים כבר נעשו,(בהנחה והקלומטרז' ממוצע)ואם מדובר ברכב עם שוק גדול אז ניתן גם יהיה למצוא דוגמא מאוד מאוד שמורה,רק במחיר נמוך בהרבה מרכב חדש,וגם אם תאלץ לעשות ישור קו קל,עדיין הפער יהיה גדול באופן משמעותי,

החיסרון היחידי המשמעותי בעיני הוא שלאחר 4 שנים הדגם עצמו כבר בסוף חייו,בקרוב יוחלף ואתה עשוי להרגיש שאתה נוהג ברכב טיפה מיושן ביחס לדור החדיש שיצא.

כלכלנים/בעלי מקצוע גדולים ממני וממך חקרו את השאלה הזו והגיעו למסקנה שכנראה כדאי ללכת על רכב חדש.

תאמין לי שאם זה היה משתלם אז חברות הליסינג היו עושות חוזים ל-5 שנים או חוזים חדשים לרכב שכבר היה 3 שנים אצל אדם אחר. כנראה שאחרי 3 שנים ו-100K ק"מ הרבה מהמערכות מתחילות לעשות בעיות + הרכב מתחיל להכנס להוצאות גדולות (ראש מנוע, טיימינג, מצבר, צמיגים, ציריות וכו').

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לא קשור. החוזים של הליסינג ל 3 שנים בגלל אחריות יבואן.

כל רכבי הליסינג נקנים בהלוואות שמגולגלות על הלקוח, ובסוף כדי לא להכנס להוצאות חריגות , יש אחריות יבואן ל 3 שנים (ברוב רובם של הרכבים, חות מקונצרן VAG).

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אני מיחס את דעתי-אך ורק לשוק הישראלי בו רכבים יקרים במיוחד.

בברטניה לדוגמא-ברור שכדאי לקנות פורד פוקוס חדשה במחיר של 10-9 אלף לירות שטרלינג.

Porsche 944 turbo

פורסם

אני לא מבין הרבה במכוניות, רוצה אוטו בטיחותי כמה שניתן, רוצה להנות משקט ולא לראות מוסך.

כל אלה כנראה שווים אם הלכתי וקניתי רכב חדש... (שוב, עם הטבות מימון שככל הנראה עם עליית הריבית תהיינה שוות הרבה יותר...).

יתרון לקנית רכב חדש, מעבר לקריעת הניילונים ולהיות הראשון שלו - יש אפשרויות למימון ותשלומים, מה שאין לך בקניה של אוטו שנה/שנתיים על הכביש.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
כלכלנים/בעלי מקצוע גדולים ממני וממך חקרו את השאלה הזו והגיעו למסקנה שכנראה כדאי ללכת על רכב חדש.

תאמין לי שאם זה היה משתלם אז חברות הליסינג היו עושות חוזים ל-5 שנים או חוזים חדשים לרכב שכבר היה 3 שנים אצל אדם אחר. כנראה שאחרי 3 שנים ו-100K ק"מ הרבה מהמערכות מתחילות לעשות בעיות + הרכב מתחיל להכנס להוצאות גדולות (ראש מנוע, טיימינג, מצבר, צמיגים, ציריות וכו').

תוכל לפרט או להפנות אותי למחקרים כאלה?

פורסם

לא מדוייק - יש אפשרויות מימון גם לרכב משומש, לא חסרים בנקים וחברות אחרות שישמחו לתת לך הלואה. הנכון הוא שחלק מהיבואנים מציעים תנאי מימון נוחים, אבל אלה הם רק תוספת האפשרויות האחרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...