Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי אזעקת ביפר MVP עם לוגו של רב בריח.לפני כמה ימים התחילה לי בעיה,כשאני נועל את הרכב אז שומעים את המנעולים נסגרים ואז נפתחים מבחינת האזעקה הרכב נעול ואם אני פותח את הדלת אז הוא מצפצף.

בקצרה-הרכב לא נעול אך האזעקה חמושה.

ניתן לסדר את זה לבד?

ואין לי מושג מי התקין את האזעקה.

פורסם

יקיר הוא כתב לפני כמה ימים התחילה לי הבעיה כך שזה לא כל כך משנה, לי ברכב יש השהיה של המנורה הפנימית ואזעקה מאוטו הדגם, אז מה שקורה זה שננעלות הדלתות אך האזעקה מראה שהרכב לא נעול (מנעול פתוח), אהל יש סימן של רמקול שמופיע וכך אני יודע שהרכב נעול.

דרך אגב אם מחכים שהנורה תיכבה (כ-30 שניות) אז הכל עובד כשורה.

כשהרכבתי את את האזעקה זה הציק לי ולכן חיפשתי את קו הפקודה ללוח השעונים שמראה על דלת פתוח ולא כל כך מצאתי, אז בנתיים אני משאיר את זה כך עד שיהיה לי שרטוט חשמלי מתאים.

אבל כל זה לא משנה כי הוא לא כל כך עונה לשאלות.

פורסם

הרכב הוא 306,האור הפנימי כבה בעת סגירת הדלת ואין לו השהייה.

בצג של הביפר מוצג מנעול סגור ורמקול=נעול לגמרי,אך בפועל ניתן לפתוח את כל הדלתות ברכב,האזעקה עדיין פועלת זו פשוט הנעילה המרכזית שעושה בעיות.

כאשר אני נועל אני שומע את המנעולים בדלתות נסגרים(צליל שכולנו מכירים) הביפר מאותת שהרכב נעול ולאחר שניה שומעים את המנעולים נפתחים,הביפר עדיין מראה על מצב נעול.

פורסם

אני חושב שכדאי לבדוק חיבורים של הנעילה מרכזית, אם זה בדלתות, או פשוט להגיע למוח של האזעקה, בד"כ בדשבורד מאחורי ההגה, תפרק ותחפש, נראה כמו קרוסאובר שחור מחוברים אליו צמות כאלה, תבדוק טוב את כל החוטים, אולי יש חוט אחד שמשחק שם וזה הבעיה

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

כן,גם כאשר אני נועל עם המפתח זה קופץ חזרה.

היום הלכתי למקום שמתעסק בזה קצת והוא נתן הצעת מחיר של סביבות ה500 ש"ח,בנוסף הוא אימת את ההשערה שלי שזו אכן בעיה בנעילה המרכזית ולא בעיה של האזעקה.

ובכן,אין ברשותי 500 ש"ח ואני גם לא להוט להשיג את הכסף הזה בשביל האזעקה.

האם כדאי לנסות להתעסק עם זה לבד?

פורסם

דבר ראשון שהיתי עושה הוא לנתק את החיווט של הפיקוד בין המוח של האזעקה לבין המוח של הנעילה מרכזית ובודק אם הרכב ננעל ללא בעיות.

באזעקת ביפר יש כמה אופציות לפיקוד( יש פיקוד מינוס, פיקוד פלוס ועוד כמה אפשרויות).

כבר ניתקלתי ברכב שהייתה בו זליגת זרם שמרוקנת את המצבר תוך יומיים, הפכתי את כל מערכת החשמל עד שגילתי שבעיה הייתה בתצורת פיקוד של המוח של האזעקת ביפר, זה היה ברכב של חבר.

פורסם

לדעתי מקור התקלה הוא במיקרו סוויץ של אחת הדלתות צריך לבודד את הבעיה, לנתק דלת דלת ולראות מתי נעלמת הבעיה.

מה עוד יתכן שהוסיפו לך מתג במכסה המנוע והוא התמלא באבק עם השנים ומשגע את המערכת.

פורסם

ניסן גם אם מתג מלא באבק ואפילו עם קורוזיה הוא לא יגרום לבעיה הזו, כי מדור בלחצן הפוך, ז"א ברגע שהוא נילחץ המגעים מתנתקים אחד מהשני, ויותר סביר שאם כבר תקלה בלחצן תא מנוע אז או שהוא נשבר והוא לא נלחץ טוב, או שהחוט התנתק ממנו ומקצר לגוף.

פורסם

המתג במכסה מנוע תקין.

BA323F,מה שאתה מציע זה לנתק את האזעקה ולבדוק את הנעילה ידנית? אם כן נשמע רעיון טוב ואני אבדוק את זה.

עוד משהו שעלה לי לראש זה שיכול להיות שיש שם איזה קפיץ שלא מתוח מספיק ולכן הנעילה לא "נתפסת"?

קראתי שוב מה שכתבתם,ממה שאני מבין שיכול להיות שהכפתור של האור דלת קשור לאזעקה? כי בדלת נהג יש בעיה בכפתור הזה המגעים שלו לא משהו אז כשפותחים את הדלת נהג לא תמיד נדלק אור.

פורסם

יכול להיות שהמנוע נ"מ בדלת הנהג לא תקין, כי יש בתוך המנוע הזה מיקרוסוויץ שתפקידו לנתק את הפיקוד לאחר שהוא ננעל.

המיקרוסוויץ הזה קיים רק במנוע נ"מ(לוקר) בדלת הנהג.

• תוכן חדש...