Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות כל הדיונים בפורום על הריקולים של טויוטה, מסתבר שהיא לא לבד.

בסוף השבוע צפוי להתפרסם ריקול למזדה 3 וגם ריקול לרכב אירופאי - ב.מ.וו Z4.

מתוך וואלה:

ה-NHTSA פתח בחקירה רשמית לבדיקת כשלים במערכות ההיגוי של מאזדה 3 וב.מ.וו Z4. מסתמן ריקול ל-342 אלף מכוניות כבר השבוע

לכתבה

פורסם

אני המאושר באדם:-D

האמינות היפנית חוטפת שוב ושוב ושוב.

אולי סוף סוף יבינו שהרכבים האלה לא נותנים כלום.

ועכשיו אני מבין עוד איזה ריקולים, כשלים במערכות היגוי, דוושות שנתקעות, בקיצור סכנה אחת גדולה

בואו לא נשכח שגם בתקופת ריקול הענק של טויוטה היה ריקול של כ300,000 רכבים להונדה.

פורסם

אל תתחיל אפילו.

אתה סתם מחפש תירוץ להוכיח את האמינות הצרפתית שלא קיימת .

אני טועה או שאתה זה עם הC5 המתפרקת?

בוא נסיים את זה כאן.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

הכללות כדרכן אינן פוגעות.

יש רכבים יפני טובים מאוד בכל קטגוריה , כל אדם לגופו על פי טעמו.

אמינות מוחלטת יש רק באגדות, הציבור נוכח שגם יפני מתקלקל, בדיוק כמו כל הרכבים האחרים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אל תתחיל אפילו.

בוא נסיים את זה כאן.

אז מה אם התקלה נגרמה עקב דלקן אשר הותקן בצורה רשלנית.

אצלך עובדות לא משנות את הצורך להשמיץ.

אכן, ריח החופש הגדול באויר.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אל תתחיל אפילו.

בוא נסיים את זה כאן.

תגיד לי משהו, אני אמרתי משהו על הצרפתיות?

אתה טועה חלקית, אני כן עם C5 והיא ממש לא מתפרקת.(אלא אם אתה מדבר על ההתקנה המקומית של הדלקן שגרמה לשיבוש במחשב, אבל עכשיו הוצאנו את הדלקן, ותנחש מה, הכל בסדר)

מה שלא תגיד עכשיו, יש לנו רכב צרפתי,(וגם היו עוד רכבים צרפתיים בשנים האחרונות) רכב גרמני בהזמנה, וטויוטה פוראנר שנת 96. ותנחש למי היו הכי הרבה תקלות? לטויוטה פוראנר, עם בעיות במכלולים, שהייתה פשוט מפחידה, אין חלק שמתחת למכסה המנוע שלא הוחלף או עבר שיפוץ יקר מאוד. והרכב טופל מתי שצריך.

אז זה הניסיון שלי, של יפני מול צרפתי, אז מה יש לך להגיד פה? שזה גם שטויות? כמו הדלקן בC5?

ומה שתגיד לא יעזור עכשיו, אלא אם תראה לי ריקול של צרפתיות שמסכן חיים, ומונה כ-10 מיליון רכבים בפחות משנה.

בנוסף, אני מאמין שלא היה לך רכב צרפתי, או שהיה לך לפני 15 שנה, שאז זאת לא הייתה התקופה שלהם, היום תקנה רכב צרפתי, לא תתקל בשום בעיות אמינות, מניסיון. אז די לזרוק דברים חסרי בסיס על הרכבים הצרפתיים, כי הם כן אמינים, ואתה יודע את זה, רק קשה לך להודות, כי כנראה שיש לך יפני, שאתה בכח מחפש למה הוא כן טוב.

CX25GTI זה הכוונה שלי, שיפני מתקלל כמו כל שאר הרכבים, וכל הרכבים היום מיישרים קו בנושא זה, מכאן זאת רק בחירה של הלקוח מה הוא רוצה, אמינות כבר לא שיקול כאן.

פורסם

אריק אין מקום להכללות. זה יפה שאתה באת וקבעת כעובדה שלצרפתיות מושג האמינות אינו קיים, אך הטענת שלך הינה מופרכת מיסודה.

סתם לדוגמה, עד לפני כמה שנים, ברשת משפחתי הייתה פיג'ו 309. הרכב ב12 שנים שהוא היה אצלינו עבר לא פחות מ 310,000 ק"מ, כאשר הפעם היחידה שהוא היה במוסך מעבר לטיפולים הייתה כשהתייבשה אצלו צינורית מים והתחילה לנזול.

הרכב מעולם לא היה על גרר ומעולם לא היה מצב שהוא ניתקע או איכזב אותנו.

כל החלקים המכנאיים המרכזיים ברכב נשארו מקוריים עד ליום מכירתו.

הכל עניין של טיפול והשגחה.

הרכב טופל ביסודיות לפי הספר, הכל הוחלף לפי הספר וכל בעיה קטנה טופלה מייד והרכב קיבל רק חלפים מקוריים.

פורסם

לא יודע מה אתכם, אבל אני לא חושב שריקול הוא מדד לאמינות.

יש רכבים עם המון בעיות ולא מזמינים אותם לעשות ריקול(ולא נכנס לשמות, אבל רואים את זה כאן בפורום)אז בגלל שהם לא מופיעים ברשימת ה''ריקולים'' זה הופך אותם לאמינים?

למשל-אם לרכב שלי היו נדלקות נורות אזהרה, או היתה מתקלקלת לי תיבת ההילוכים, או המחשב ניהול מנוע, או לוח השעונים לא היה עובד, או שהרכב היה נכבה סתם באמצע נסיעה וכו', אם כל זה היה קורה, וחוזר על עצמו, ולא היו מזמינים אותי לריקול לפני שזה קורה, והייתי צריך לשלם על כל התיקונים מכספי-הייתי אומר ש ה3 רכב לא אמין, והייתי מוכר אותו מיד ולא שוקל לקנות את הדגם החדש. אבל זה לא קורה.

אני כרגע עם מאזדה3 שמשנת 2006 עברה רק טיפולים שגרתיים כל 15k, שום תקלה ושום בעיה אין בה. אז בגלל ריקול אחד או שתים היא נחשבת ללא אמינה?

שורה תחתונה:

כל היצרנים עוברים ריקולים, כולל המכוניות היקרות והאיכותיות בעולם. ככה שזה לא בושה למאזדה או ליצרנית רכב אחרת לעבור איזה ריקול מידי פעם.

העיקר שהחברה תקח אחריות ותתקן את הטעויות שהיא עשתה(וזה בסדר, לא קל לתכנן רכב)ושזה לא יפול עלינו כלקוחות ונצטרך לאכול קש מהיבואן.

שיהיה שבוע טוב ומוצלח. :-)

פורסם

זה לא מפסיק לחזור על עצמו- אנשים קוראים על ריקולים ומיד פוערים את פיהם (ו/או פוצחים בהכללות):

"עוד פעם יפנית", "שוב צרפתי", "עכשיו ידוע שלרכבים תוצרת ^#$& אין אמינות"," BMW זה גם חרא", "ריקול ריקול ריקול!!"

למירוץ החימוש של יצרני הרכב יש תשלום ויש רווח.

אנחנו מרוויחים מכוניות חדשניות יותר, בטוחות יותר, מזהמות פחות, חסכוניות יותר... ומשלמים באמינות, הוצאות כספיות במקרה של תקלות, צורך בהרחבת הניסיון הטכני וכו'.

בעולם שבו קמים תקנים על ימין ועל שמאל ובכל שנה נקבעת אמת מידה בכל תחום טכני שהוא (היגוי, התנהגות, ביצועים, בטיחות, תקני זיהום אויר וכו') אי אפשר לדרוש רכב עם אמינות מושלמת!

לעולם רכב חדיש עם מערכות פיתוח חדשות יהיה פגיע לחבלי לידה והדגמים לאחריו יהיו חסינים יותר בשל למידת המגרעות.

מספיק להתבכיין על הריקולים האלה- זוהי דרכה של הנדסה!

פורסם

33 תלונות מתוך מיליוני לקוחות? יש יותר סיכוי לטבוע באסלה מאשר לקבל מאזדה עם מערכת היגוי דפוקה. אני לא מזלזל חלילה בחומרת הבעיה, אבל החקירה המקיפה וריקול עולמי בגלל תקלה נדירה מוכיחה שאף תעשייה בעולם לא נמצאת תחת המיקרוסקופ כמו תעשיית הרכב.

פורסם

לכל כלל יש יוצא מן הכלל !

וכמו שיש הרבה רכבים אירופאים שהם כן אמינים, לעיתים יכול לצאת שיש גם תקלות ברכב יפני,

ואין מה לעשות בסך הכל מובר במכאניקה, ואלקטרוניקה, ורכיבים שכן לפעמים יכולים לצוץ בעיות בכשל בתכנון או כשל בהרכבה.

צריך להוריד את הכובע בפני החברות הללו שכן מוציאות החוצה את הבעיות וקוראות לריקול, בכדי לפתור את התקלה

כי ישנן חברות רבות שישנם המון בעיות שהם טירפדו את זה ולא עשו שום ריקול ושום נעלים.

אחד המדריכים בקורס למכונאות שאני לומד כרגע, השבוע סיפר לנו על המקרה הבא:

ישנו שנתון יצור של מנועי Z3 (לא זכור איזה שנה במדוייק) , היה בחור שהתלונן רבות על המנוע שאינו עובד באופן תקין,

כאשר עשו בדיקה מעמיקה, גילו שישנה בעייה בשסתומים, והם אינם נסגרים כמו שצריך,ולא ידעו מהיכן נוסע, כאשר הסתכלו בשרטוטים של המנוע, גילו שעל השסתומים אמורים ליהיות לכל שסתום כ-2 קפיצים,שאמורים להחזיר אותו למקומו, בעוד באותו המנוע שיצא מהמפעל, היה רק קפיץ אחד לכל שסתום.

כאשר פנו ליצרנית העולמית, לא ידעו כיצד להגיב, ואמרו שיטפלו בדבר, ומה עשו ?

פשוט הפסיקו את היצור של אותו המנוע, התחילו קו יצור חדש בעל 2 קפיצים לכל שסתום כמו שאמור ליהיות, ואותם בעלי רכבים שבעלי המנוע הפגום/תקול/אינו מורכב להלכה או איך שתקראו לזה, לא יודעים בכלל שזה קיים, ונוסעים על Z3 שאינה מפיקה את שיא הספקה.

המקרה עצמו קרה אצלנו בארץ והתקלה לאותו הרכב נפתרה בארץ על ידי המוסך המרכזי לאחר בירורים מול היצרנית העולמית

כמו שברזיל הקבוצה שהיתה פעם הכי טובה וכולם אמרו המונדיאל שלה כי היא הכי חזקה, כי זו ברזיל (אני אישית לא אמרתי אבל זה עניין אחר) ,ולבסוף היא עפה מהמונדיאל,קורה, אין מה לעשות.. וצריך להבין את זה, ולהעריך את זה שהם קרעו לריקול.

כי ישנם המון מקרים, שתקלות מאוד חשובות, פשוט מושתקות ואנשים לא יודעים על קיומם.

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם
לא יודע מה אתכם, אבל אני לא חושב שריקול הוא מדד לאמינות.

ריקול שנעשה בזמן וביוזמה של היצרן הוא מדד מצויין לאמינות של היצרן שלוקח אחריות על התוצרת שלו ומתקן דברים שעלולים לגרום לבעיות.

הוא בהחלט לא מדד לאמינות של הרכב ובטח לא של תוצרת של אומה שלמה.

emotion of motion

פורסם

ריקויילים תמיד היו ותמיד יהיו אצל כל היצרנים.

ההבדל היחיד הוא שכרגע זה "אופנתי" לפרסם אותם בזכות מקרה טויוטה.

TFSI Power

פורסם
אני המאושר באדם:-D

האמינות היפנית חוטפת שוב ושוב ושוב.

אולי סוף סוף יבינו שהרכבים האלה לא נותנים כלום.

תגובה מעולה. האר את עיני, איזה רכב לדעתך כן נותן משהו?

פורסם
ריקול שנעשה בזמן וביוזמה של היצרן הוא מדד מצויין לאמינות של היצרן שלוקח אחריות על התוצרת שלו ומתקן דברים שעלולים לגרום לבעיות.

הוא בהחלט לא מדד לאמינות של הרכב ובטח לא של תוצרת של אומה שלמה.

בלי להכנס להבדלי אמינות בהתייחס למוצא, שהרי אין כאלה, כדאי להבין ש"ריקול" אינה תוצאת רוח התנדבות יוצאת דופן של יצרן מקסים. מדובר בחובה חוקית של יצרן, כשבחלק המדינות אי ביצועה מהווה עבירה ובמקומות אחרים, היצרן פשוט מונע מהצורך להמנע מעמידה בפני תביעות רשלנות בעתיד בגין ליקוי ש"ריקול" נועד לתקנו.

• תוכן חדש...