Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חתונה אזרחית- הכיצד?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לידיעתך: "חתונה" אזרחית בארץ היא חסרת משמעות פורמלית.

כלומר, בתעודת הזהות עדיין יופיע "רווק".

האם יש דרך לשנות את זה?

אין בזה שום בעיה וזוגות רבים (כולל חברים טובים שלי, הורים לתינוקת מקסימה) חיים כך.

זה לא מייצר שום בעיה חוקית ו/או הלכתית, להיפך: אין צורך בגירושין ברבנות, והילדים לא יכולים להיות ממזרים (לפי ההגדרה של ממזר, הוא לא יכול להיות בן של רווקה...)

אם אתה עורך טקס לא דתי בארץ, היתרון הוא שניתן לבצעו ביום שישי בערב ו/או עם קייטרינג לא כשר, מה שמגדיל את האפשרויות ומקטין את העלויות.

מזל טוב!

האם ניתן אחר כך לשנות את הסטטוס בתעודת הזהות איכשהוא? האם ניתן לעשות חתונה נוספת, ל"נייר", בחו"ל שתתפוס ותוכל לשנות את הסטטוס (נניח אחרי שנה או משהו)? או שצריך "להתגרש" ואז שוב "להתחתן"?

מצד שני,

אם אכן יש לכם ענין ברישום כזוג נשוי ,עדיף לעשות זאת בחו"ל , למשל: קפריסין שכן במידה והתחתנתם אזרחית בחו"ל אתם יכולים להירשם כזוג נשוי בארץ ,מה שלא ניתן לעשות אם עשיתם זאת בארץ.

בן.

לי אישית יש עניין בזה, לזוגתי פחות מסתבר. עדיין לא הבנתי למה בחול זה תופס ופה לא.

הי.

דבר ראשון מזל טוב!

תודג!8)

גם אני מתחתן חתונה אזרחית בספטמבר. (אירוע עם "רב" חילוני בארץ שעושה טקס חתונה אבל בלי כל החרטא הדתית)

מזל טוב!

בעקרון כמו שכבר ענו לך, חתונה אזרחית בארץ לא תופסת במשרד הפנים.

מה שכן אפשר לעשות זה שני דברים..

להוציא "תעודת זוגיות", בעקרון זה מקנה לך את הזכויות של ידועים בציבור. (חשבונות משותפים ועוד..)

הדבר השני זה ללכת לעורך דין ולחתום אצלו על "הסכם זוגיות" או משהו כזה.

הסכם שאומר שאתם חיים יחד אבל לא רשומים כזוג נשוי במשרד הפנים. זה כולל בפנים סוג של הסכם ממון, חזקה על ילדים משותפים וכו'..

לפי מה שהבנתי גם עם ההסכם הזה אפשר לקבל את רוב הזכויות שמגיעות לזוג נשוי.

אני אישית כן מתכנן לטוס לקפריסין או לפראג (נראה כמה כסף ישאר אחרי הירח דבש..) ולהתחתן שם אזרחית..

יש כל מיני דילים מאורגנים לחתונה אזרחית. (אם למישהו שכבר עשה את זה טיפים, אני אשמח לשמוע..)

בהצלחה ותעדכן (כי אולי יש משהו שאני פיספסתי)

עודד.

רוב הזכויות? אילו זכויות לא ניתנות?

אפתח בגילוי נאות: אני חילוני גמור, וכך גם זוגתי ומרבית חבריי.

קשה להוציא ממני מילים טובות על כל המוסד הזה שנקרא "הרבנות הראשית", ויחד עם זאת, קשה לי להתעלם מההכללה המוטעית והלא יפה שעשית כאן.

שלושה חברי ילדות טובים שלי התחתנו, שניים מהם חיתן אותו רב. בשלושת המקרים, שני הרבנים היו חבר'המנים, ערכו טקס קליל, דיברו בצורה ברורה, טרחו להסביר לקהל הכופרים וגם לזוגות הנרגשים על מה הם מברכים וגם סיפרו בדיחות תוך כדי.

אין לי ספק שכאשר אתחתן, זה יהיה אצל אחד משני הרבנים הללו.

אגב, גם החברים טוענים שאותם רבנים כלל לא היו כבדים איתם לפני הטקס ולא עשו להם חיים קשים מידי, בהתחשב ברקע החילוני שלהם.

לא יודע אם מדובר כאן במקרים יוצאים מהכלל ושאינם מעידים על הכלל, אבל בכנות, מהצד זה נראה שהתגובה שלך נגועה ביותר מידי דיעות קדומות שהקשר בינן למציאות רופף משהו.

אה, וכמובן... מזל טוב לברווז, לפרה ולכל שאר דרי גן החיות :-)

תודה, ואיך הם "לא היקשו" על החברים שלך? מה הכוונה בזה?

עצה וסיפור.

אם תעשו חתונה לפי כל כללי הטכס היהודיים: טבעת, חוזה (כתובה עם נוסח קבוע שניתן למצוא באינטרנט), עדים ואולי עוד משהו קטן ששכחתי, אין צורך ברב כלל והרבנות מחוייבת לרשום אתכם.

רצויי לצלם בווידאו את מעמד החופה אבל גם זה לא הכרחי!

ועכשיו לסיפור, (אני לא זוכר את מלא הפרטים אבל זה פורסם באתר חדשות באינטרנט)

לפני כמה זמן (שנה בערך) זוג צעיר בני 16 בערך ערכו לעצמם חתונה "בכאילו" עם איזו טבעת לא קשורה ועדים, מישהו צילם את כל הסיפור בווידאו, ותאמינו או לא, הרבנות חייבה אותם אח"כ לערוך גירושים הלכתיים ברבנות. כלומר הם הכירו בכך שלא צריך רב בחתונה אלא רק את שלשת הדברים שכתבתי, למעשה רק שניים כי כתובה לא הייתה שם..

זכור לי סיפור מאד מאד דומה, רק הרבה יותר ישן, בערך כשהייתי בצבא, אולי אפילו קצת לפני.

אז בקיצור, מי שרוצה להתחתן, ולא רוצה רב, לא חייב. מה שכן את המעבר ברבנות תצתרכו לעשות כדי להרשם כנשואים אבל אחרי שהתחתנתם הם לא יכולו (להערכתי) לעשות לכם בעיות עם להביא עדים וכדומה.

אני מעריך (שוב אני נזהר פה) שחתונה כזו אפילו בין כהן לגרושה "תתפוס" ולא תהיה לרבנים הגדולים ברירה אלא לאשר אותה, כמובן שהם ינסו להכריח את הזוג להתגרש כי גרושה/אלמה זה לא באמת בן אדם, וכהן זה דבר נעלה.

נדב.

אזי, אם אביא עדים מטקס נישואין אזרחי, מלווה בצילומי ווידאו, עם שבירת הכוס, ואמירת "בטבעת זו הרי את" וכולו וכולו, לא תהיה להם ברירה אלא לרשום אותנו כנשואים???

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברווז - מזל טוב !

אחד הדברים הכי בסיסיים ביהדות זה חתונה.

נכון, לפני 500 שנה לא היו מתחתנים דווקא עם רב.

רק מה? כולם ידעו מה צריך כדי להיחשב נשואים.

נכון, אפשר סתם ללכת לרבנות ולהתחתן שם ב5 דקות. ואז תהיו גם רשומים כנשואים במדינה בלי טרטור מיוחד.

מסיבה תעשה אח"כ איפה שאתה רוצה:-P.

אז מאיפה נכנס לנו הרב לחתונה?

הרב תפקידו לוודא שהחופה - טקס הנישואין עצמו, מבוצע כהלכה. שהטבעת באמת שייכת לבעל, וכו'.

ונכון, כמו המקרה של בני ה16 ש"התחתנו" זה מחייב לפי ההלכה, והנה אתה "יכול לנצל זאת לטובתך".

וחברים.

יהדות זו דת.

מי שלא נחשב כיהודי לפי הדת, הוא אינו יהודי.

מוסד הרבנות סה"כ בא לקבוע שלא יקרה מצב של התבוללות בין השאר במדינה שלנו.

אני בטוח שרבים ולאו דווקא דתיים יוכלו להבין את החשיבות בנושא.

פורסם

נכון, לפני 500 שנה לא היו מתחתנים דווקא עם רב.

רק מה? כולם ידעו מה צריך כדי להיחשב נשואים.

...

יהדות זו דת.

מי שלא נחשב כיהודי לפי הדת, הוא אינו יהודי.

מוסד הרבנות סה"כ בא לקבוע שלא יקרה מצב של התבוללות בין השאר במדינה שלנו.

ידידי המוערך (ברצינות גמורה - הבחור הוא אחד החברה הטובים שאני מכיר) - יש לנו רק כמה בעיות יסודיות עם ההשקפה הזו:

א. לפני 500 שנה - לא היתה מדינת ישראל - יהודי שרצה לחיות עם משהו אחר (ותקרא לזה איך שבא לך - כולל התבוללות - זכותך) יכל לעשות זאת כאהבת נפשו איפה שבא לו - היום לא.

ב. יהודי יכל לבחור איך להתחתן - ואח"כ להתמודד עם זה מול הקהילה שלו.

ג. מוסד הרבנות - נכפה על חלק מאחינו היהודים. אם היום - 2 יהודים שאין להם שום רצון בחתונה יהודית (מסיבותיהם האישיות - אני מקווה שאתה מסכים שזכותם המלאה) - אין להם אלטרנטיבה.

על הדברים האלו יש פה לאנשים בעיה , לא על הנקודות שאתה העלית - שבעינך הן אבני יסוד וממש הכרח כחלק מאורך חיים - אך בעיני אחרים רחוק מאוד מכך.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
ידידי המוערך (ברצינות גמורה - הבחור הוא אחד החברה הטובים שאני מכיר) - יש לנו רק כמה בעיות יסודיות עם ההשקפה הזו:

א. לפני 500 שנה - לא היתה מדינת ישראל - יהודי שרצה לחיות עם משהו אחר (ותקרא לזה איך שבא לך - כולל התבוללות - זכותך) יכל לעשות זאת כאהבת נפשו איפה שבא לו - היום לא.

ב. יהודי יכל לבחור איך להתחתן - ואח"כ להתמודד עם זה מול הקהילה שלו.

ג. מוסד הרבנות - נכפה על חלק מאחינו היהודים. אם היום - 2 יהודים שאין להם שום רצון בחתונה יהודית (מסיבותיהם האישיות - אני מקווה שאתה מסכים שזכותם המלאה) - אין להם אלטרנטיבה.

על הדברים האלו יש פה לאנשים בעיה , לא על הנקודות שאתה העלית - שבעינך הן אבני יסוד וממש הכרח כחלק מאורך חיים - אך בעיני אחרים רחוק מאוד מכך.

ליביו

שלום לך !

תראה, אני לא יכול לענות לך לפי הא'ב' כי הכל פה דבר אחד.

ואני גם לא ממש יכול לענות בצורה פשוטה על זה כי הבנת התשובה על זה מחייבת את השומע להבין מהו "עם".

אבל בכל זאת.

אתה אומר שצריך לכבד גם את מי שלא רוצה לפעול בדרך מסויימת? בסדר. אין לי בעיה.

אבל מה יקרה בעוד 20 - 50 שנה ?

ואני מדבר פה על נישואין של יהודי כדת עם גוי !

אם הם יביאו ילדים שיגדלו בארץ כמו כל יהודי אחר - ואנחנו זוכרים שאנו במדינת יהודים נכון? - והילדים יגדלו, ירצו להתחתן.

רוב הסיכויים שהם יתאהבו במישהו שהוא יהודי ואז יש בעיה. אז נניח שהם מודעים לבעיה וכמו חלק מהמגיבים פה, מחליטים שלא אכפת להם ומתחתנים ב"אזרחי", והם יביאו ילדיםף והילדים שלהם יגדלו וירצו להתחתן. אני כבר מניח שהנכדים הללו

כבר לא ממש יגדלו עם הידיעה שהם לא ממש יהודים או משהו, ויתחתנו עם יהודי שכן אכפת לו להיות יהודי לפי הדת.

ואז, נמנעת ממנו האפשרות, כי מי יידע בכלל שהוא הודי או לא ?

תבינו שכעת במדינה שלנו, אם אתה פוגש בחורה, עדיין רוב הסיכויים שהיא יהודייה, ובהחלט יש מודעות לנושא.

אם יהיה מצב של חתונות אזרחיות, אז באמת בעוד 50 שנה, למי יהיה אכפת ותיווצר פה אנדרלמוסיה מוחלטת.

היום מי שגר בחו"ל ומתאהב באיזה סטודנטית, יודע שאם אכפת לו, עליו לברר אם היא יהודייה, כי מי שגר בחו"ל יודע ששם זה משהו אחר והרוב אינו יהודי.

בארץ הסביבה "מוגנת" יותר. וזה בדיוק מה שהרבנות באה לוודא. שהחתונה פה היא של יהודים בלבד.

ואם לא יצליחו לשמר את המצב הזה וכן יהיה אפשר לעשות נישואין אזרחיים - אז יצטרכו לבצע רישום של מי החתן ומוצאו וכנ"ל לגבי הכלה. ורק כך אולי אפשר יההי למנוע התבוללות מוחלטת.

אני לא נכנס לזה יותר מידי, כי חסר לי מידע בנושא. קראתי פעם משהו שנותן תשובה טובה לדברים הללו ואני לא מוצא כעת.

אם זה באמת אכפת למישהו ורוצה באמת לדעת. מוזמן לעיין כאן. או לצפות יותר נכון. זה בוידאו.

צפייה של חצי שעה. מי שרוצה יש עוד.

אני לא צפיתי בקטע, אבל באתר הזה תמצאו הרבה תשובות לשאלות. כן ויש גם את מדור שאלות ותשובות.

ברור לי שאלו מבניכם שיילכו לעיין רק כדי לנגח ללעוג ולעשות צחוק, ימצאו על מה.

אבל אם תהיו ניטראליים לרגע, ותנסו לשמעו באמת, ייתכן ותבינו על מה מדובר.

פורסם

אלעד - אני מבין לגמרי מה אתה אומר, ולמי שחשוב לו שילדיו ימשיכו להיקרא יהודים וכו - אכן רלוונטי לגמרי.

אבל יש אנשים שלא חשוב להם - ומעבר ללאום שבו הם גדלו - זה לא חשוב להם (או כמו המקרה שניתן פה - שהאב יהודי והאם לא) - ואם הם רוצים להתחתן עם גוי - כהגדרת הדת - יש להם בעיה, או אם הם לא רוצים טקס דתי - גם יש להם בעיה.

(וכנ"ל לגבי גירושים בחלק מהמקרים).

ובמקרים האלו הכוונה לליבראליות ולאופציות האזרחיות הנוספות.

וכן - אולי זה יעלה בעוד "התבוללות" , אבל מראש - מי שרוצה - מתחתן בטקס דתי דרך הרבנות , מי שלא - שיתנו לו את האופציה במקום לשים לו רגליים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
האם ניתן אחר כך לשנות את הסטטוס בתעודת הזהות איכשהוא? האם ניתן לעשות חתונה נוספת, ל"נייר", בחו"ל שתתפוס ותוכל לשנות את הסטטוס (נניח אחרי שנה או משהו)? או שצריך "להתגרש" ואז שוב "להתחתן"?

לי אישית יש עניין בזה, לזוגתי פחות מסתבר. עדיין לא הבנתי למה בחול זה תופס ופה לא.

רוב הזכויות? אילו זכויות לא ניתנות?

תודה, ואיך הם "לא היקשו" על החברים שלך? מה הכוונה בזה?

אזי, אם אביא עדים מטקס נישואין אזרחי, מלווה בצילומי ווידאו, עם שבירת הכוס, ואמירת "בטבעת זו הרי את" וכולו וכולו, לא תהיה להם ברירה אלא לרשום אותנו כנשואים???

1. אני אסביר שוב: טקס "אזרחי" בארץ (עם בדרן, חשפנית, לא חשוב מה) אין לו שום משמעות חוקית.

מבחינת הרשויות זה חסר משמעות.

אם תרצה (אחרי שבוע, אחרי שנה, אחרי 20 שנה - לא חשוב) להירשם כ"נשואים" בתעודת הזהות, אין בעיה לבצע חתונה שכן מוכרת בישראל, כלומר או ברבנות או בקפריסין/פראג/לאס וגאס.

2. לגבי זכויות - לידועים בציבור נתונות כל הזכויות שיש לנשואים.

דווקא מבחינת מיסוי יש יתרון מסויים לידועים בציבור עם ילדים על פני נשואים עם ילדים.

3. רק לצורך הבהרה - ילדים של זוג רווקים (ידועים בציבור או לא...) אין להם שום בעיה חוקית בישראל, ויוכלו אפילו להתחתן ברבנות אם ירצו כשיגדלו. (אם האמא יהודיה כמובן) הם לא ממזרים.

ולגבי הפרוצדורה בקפריסין: (לזוג רווקים עם אזרחות ישראלית)

1. להוציא במשרד הפנים תמצית רישום (הנוסח הקצר) - ללא תשלום, 5 דקות בעמדה המהירה.

2. תרגום לאנגלית של 2 התמציות הנ"ל (של 2 בני הזוג). (כמה מאות ש"ח. אפשר גם לבד, אבל רצוי לראות קודם תרגום של תעודה כזו של מישהו אחר)

3. אישור נוטריוני של התרגומים. (כמה מאות ש"ח)

4. לקבוע עם המשרד הרלוונטי בקפריסין ולשלוח להם במייל את הניירת. לקבל מהם אישור שהניירת תקינה ולקבוע תאריך. רצוי בלימסול או בלרנקה.

5. לטוס לשם. טקס. לשלם 280 אירו+הוצאות נוספות. (לרבות החתמת התעודה בחותמת "אפוסטיל")

6. להגיע למשרד הפנים בארץ עם התעודה שהתקבלה בקפריסין ולהירשם כנשואים. להגיע יחד עם תעודות זהות ודרכונים של שני בני הזוג, ו4 תמונות פספורט לכל אחד ליתר בטחון. הרישום חינם ומיידי. התעודה הקפריסאית (באנגלית) מתקבלת בארץ ללא בעיה כשהיא עם חותמת אפוסטיל.

אין שום צורך לקחת חבילה מאורגנת מהארץ. זה ממש פשוט.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אתה אומר שצריך לכבד גם את מי שלא רוצה לפעול בדרך מסויימת? בסדר. אין לי בעיה.

אבל מה יקרה בעוד 20 - 50 שנה ?

ואני מדבר פה על נישואין של יהודי כדת עם גוי !

אם הם יביאו ילדים שיגדלו בארץ כמו כל יהודי אחר - ואנחנו זוכרים שאנו במדינת יהודים נכון? - והילדים יגדלו, ירצו להתחתן.

רוב הסיכויים שהם יתאהבו במישהו שהוא יהודי ואז יש בעיה. אז נניח שהם מודעים לבעיה וכמו חלק מהמגיבים פה, מחליטים שלא אכפת להם ומתחתנים ב"אזרחי", והם יביאו ילדיםף והילדים שלהם יגדלו וירצו להתחתן. אני כבר מניח שהנכדים הללו

כבר לא ממש יגדלו עם הידיעה שהם לא ממש יהודים או משהו, ויתחתנו עם יהודי שכן אכפת לו להיות יהודי לפי הדת.

ואז, נמנעת ממנו האפשרות, כי מי יידע בכלל שהוא הודי או לא ?

V8Driver, הדברים שרשמת: אינני מסכים איתם. כמו שרשמתי קודם שהכל מסתכם בדבר אחד: כפייה.

יש מישהו שמחליט בשבילי את מי מותר לי לאהוב, מתי מותר לי לקיים איתה יחסים, איך לקיים יחסים, מה לאכול, מתי, איפה, מתי לנסוע, מתי אסור להדליק אור, מתי אסור ליראות טלויזיה. זה נוגד את השקפת העולם שלי בהקשר של חירות.

כפי שהזכרתי קודם במדינת ישראל חיים אנשים של מעל 70 לאומים שונים. זאת כבר מזמן לא רק מדינת (יהודה) היהודים, אלא מדינת ישראל(ים). מי שיש לו אזרחות במדינה - הוא ישראלי וזאת גם מדינה שלו.

סיסמאות של דמוקטרייה זה נחמד, סיסמאות של אהבת אנשים ששונים ממך זה גם נחמד. אבל כל זה רק סיסמאות, מילים שסתם זורקים לאויר - כי בפועל שום דבר מזה לא מתקיים אפילו בקצת.

אם יש אזרחים, הם צריכים להיות חופשיים לחיות לפי השקפת עולם שלהם כל עוד זה במסגרת חוקים מוסריים המקובלים על-ידי חברה. אזרחים צריכים להיות מסוגלים להתחתן באופן חופשי. חתונה זה בחירה וכל אחד אמור להיות רשאי לבחור דרך להתחתן ממספר דברים מקובלות, כלומר חתונה דתית למי שרוצה או חתונה אזרחית.

מושג של גויים ולא גויים הוא גיזעני ופוגע באזרחים שחים במדינה הזאת, אזרחים שמשרתים בצבא ונהרגים למען המדינה הזאת כדי להגן אותה. למה אזרח חוקי במדינה צריך לטוס למדינה אחרת כדי להתחתן שם בשושו? בסופו של דבר זה לא מגביל, כי אזרחים ימשיכו להתחתן חתונה אזרחית מקווה שיתרבו כאלה שיתחתנו דווקא בצורה כזאת. פשוט זה אבסורד שצריך לעשות את זה במדינה אחרת.

אני יהודי לפי הלכה משני הצדדים וישעשה כל מה שביכולתי כדי להתחתן חתונה אזרחית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

Wil כתב:

לגבי זכויות - לידועים בציבור נתונות כל הזכויות שיש לנשואים.

דווקא מבחינת מיסוי יש יתרון מסויים לידועים בציבור עם ילדים על פני נשואים עם ילדים.

צריך לשים לב שעל זוגות ידועים בציבור לא חל חוק יחסי ממון, למיטב זכרוני. משמע- שיתוף נכסים.

יש כאלו שזה מתאים להם, יש כאלו שפחות.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

לגבי יחסי ממון - רצוי בהחלט לחתום על הסכם ממון גם אם מתחתנים (לא חשוב קפריסין או רבנות) וגם אם לא.

פורסם

אני כמעט בטוח ששמעתי מזמן שאפשר לשלוח מסמכים לקפריסין ולא חייבים דווקא לטוס

פורסם
V8Driver, הדברים שרשמת: אינני מסכים איתם. כמו שרשמתי קודם שהכל מסתכם בדבר אחד: כפייה.

יש מישהו שמחליט בשבילי את מי מותר לי לאהוב, מתי מותר לי לקיים איתה יחסים, איך לקיים יחסים, מה לאכול, מתי, איפה, מתי לנסוע, מתי אסור להדליק אור, מתי אסור ליראות טלויזיה. זה נוגד את השקפת העולם שלי בהקשר של חירות.

כפי שהזכרתי קודם במדינת ישראל חיים אנשים של מעל 70 לאומים שונים. זאת כבר מזמן לא רק מדינת (יהודה) היהודים, אלא מדינת ישראל(ים). מי שיש לו אזרחות במדינה - הוא ישראלי וזאת גם מדינה שלו.

סיסמאות של דמוקטרייה זה נחמד, סיסמאות של אהבת אנשים ששונים ממך זה גם נחמד. אבל כל זה רק סיסמאות, מילים שסתם זורקים לאויר - כי בפועל שום דבר מזה לא מתקיים אפילו בקצת.

אם יש אזרחים, הם צריכים להיות חופשיים לחיות לפי השקפת עולם שלהם כל עוד זה במסגרת חוקים מוסריים המקובלים על-ידי חברה. אזרחים צריכים להיות מסוגלים להתחתן באופן חופשי. חתונה זה בחירה וכל אחד אמור להיות רשאי לבחור דרך להתחתן ממספר דברים מקובלות, כלומר חתונה דתית למי שרוצה או חתונה אזרחית.

מושג של גויים ולא גויים הוא גיזעני ופוגע באזרחים שחים במדינה הזאת, אזרחים שמשרתים בצבא ונהרגים למען המדינה הזאת כדי להגן אותה. למה אזרח חוקי במדינה צריך לטוס למדינה אחרת כדי להתחתן שם בשושו? בסופו של דבר זה לא מגביל, כי אזרחים ימשיכו להתחתן חתונה אזרחית מקווה שיתרבו כאלה שיתחתנו דווקא בצורה כזאת. פשוט זה אבסורד שצריך לעשות את זה במדינה אחרת.

אני יהודי לפי הלכה משני הצדדים וישעשה כל מה שביכולתי כדי להתחתן חתונה אזרחית.

נו, אז גם אתה רוצה לכפות.

כי אם תקרא שוב את התרחיש שכתבתי, רצונות כמו שלך יכולים להרוס גם למי שכן חשוב לו. כלומר, אתה תכשיל את הרבים. לי אין בעיה שלא יתחתנו ברבנות. העיקר שיהיה רישום מסודר. שאם נכד או נין שלי בעוד כך וכך שנים יפגוש מישהי, אז שיכול לדעת בברור אם היא יהודיי או לא.

אני לא יודע אם שמעתם.

אבל היה מקרה בשנים האחרונות של אדם ח-ר-ד-י !!! שפתאום גילה שהוא בכלל גוי.

כלומר, איזה אובר חוכעם באילן היוחסים שלו, "קילקל" את יהדות המשפחה. והנה, לא טרחו להגיד לאף אחד.

אני לא זוכר איך הוא גילה, אבל הוא גילה. והנה, היה עליו לעבור גיור.

לכן, הדברים שאני מעלה, אינם בגדר דמיון מופרז. אתם חייבים להבין את זה.

ושים לב להדגשה של דבריך באדום - לומר כזה דבר - כלומר לרצות לעשות דווקא, זה לא בוגר ובגדר רישעות נטו.

אני מניח שזה בגלל שאתה חושב שהממסד הדתי עושה לך דווקא, אבל תבין שהממסד לא עושה "לך" כלום. הוא עושה לחברה ודואג לה. כי מה לעשות, פה זה מדינה יהודית, ולפי השיטה שלך, אנחנו עוד נפסיק להיות מדינה יהודית בעוד ממש לא הרבה שנים.

אני בטוח שאתה לא מסוגל בכלל להבין מה הבעיה פה, עד שזה יפגע בך !

שוב, תתחתנו מצידי אצל לוליין בקרקס, העיקר שיהיה רישום מדוייק של מי יהודי פה ומי חושב שהוא יהודי. זה הכל.

אני אישית רוצה שיהודי יתחתן עם יהודייה כמובן, אבל זה שריטה שלי. מה לעשות.

מי שלא טוב לו אז שיכריז שהוא נוצרי, קתולי, או סתם כופר ושיילך לגור בקפריסין.

אני אומר את זה רק על אנשי ה"דווקא". פותח השרשור למשל - ברווז - מסתמן שהוא מוכן ללכת לרבנות ולסגור עניין "בקטנה" כדי להיות רשום בתעודת זהות ולהיות נשוי לכל דבר ועניין.

אני לא רוצה להרוס לו את השרשור השמח שלו בויכוחי דת. מי שרוצה מוזמן לפתוח נושא חדש ונגיב כולנו שם.

וגם הוא - ברווז - יוכל שוב לחבוט בי ושכמותי פה בפורום:-D בענייני דת.

פורסם
העיקר שיהיה רישום מסודר.

מסכים, העיקר שיהיה רשום אחרי חתונה כזאת בתעודת זהות שבני הזוג בעל ואישה.

אז שיכול לדעת בברור אם היא יהודיי או לא.

לי העיקר לדעת לא מאיזה דת היא ולא מאיזה לאום, אלא שהיא בן אדם. זה מספיק לי - כי אני מעריך את זה הרבה יותר מלאום או דת שאצלי הם נימצאים בסוף רשימה (אחרי איזה רכב היא אוהבת ואילו תוכניות טלויזיה רואה). הכוונה שלי כמובן לבת זוג שהיא חופשייה מדעות קדומות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אלעד - אני מבין לגמרי מה אתה אומר, ולמי שחשוב לו שילדיו ימשיכו להיקרא יהודים וכו - אכן רלוונטי לגמרי.

אבל יש אנשים שלא חשוב להם - ומעבר ללאום שבו הם גדלו - זה לא חשוב להם (או כמו המקרה שניתן פה - שהאב יהודי והאם לא) - ואם הם רוצים להתחתן עם גוי - כהגדרת הדת - יש להם בעיה, או אם הם לא רוצים טקס דתי - גם יש להם בעיה.

(וכנ"ל לגבי גירושים בחלק מהמקרים).

ובמקרים האלו הכוונה לליבראליות ולאופציות האזרחיות הנוספות.

וכן - אולי זה יעלה בעוד "התבוללות" , אבל מראש - מי שרוצה - מתחתן בטקס דתי דרך הרבנות , מי שלא - שיתנו לו את האופציה במקום לשים לו רגליים.

ליביו

ושוב שלום:-P

אין לי בעיה. כל עוד אין לך בעיה עם עניין הרישום שהעליתי.

שאלה אישית אליך.

האם אתה מאמין, שחתונה של יהודי עם גויה או הפוך, לאורך השנים עשוי להפוך פה את כל המצב הדמוגרפי במדינה

ואז כל עניין מדינת היהודים שהוקמה רק בגלל סיבה אחת - שנמאס כבר להזכיר, ייחלש, ושב היהודים יהיו מיעוט נרדף במדינתם שלהם !! אני הרי לא צריך להזכיר פה, שהיהודים הם נרדפים, נרדפו, ויירדפו. בין השאר ע"י אנשים שבוא לפה וקיבלו סל קליטה מלא.

החשיבות של מקום ליהודים הוא כה גדול, שכן אילולא מקום כזה, ודאי היינו אנו - קוראי הפורום יושבים במדינות שונות

וממתינים לגל השנאה הבא. עוד לא עברו 100 שנה, ועדיין יש ניצולי שואה חיים, וכבר יש מי שטוען שהכל המצאה.

לכן תבינו, שאם יתדרדר המצב הדמוגרפי לרעת היהודים, מצבנו יהיה בכי רע מאד.

אנו זקוקים פה לכל יהודי ויהודי באשר הוא. העיקר שיהיה פה. דתי או לא.... זה נראה כבר.

מעבר לזה, באמת שאין לי בעיה.

פורסם

לדעתי אם הרבנות נורא רוצה לשמור רישומים מדוייקים של מי יהודי ומי חושב שהוא יהודי אז שיבושם לה.

גם אין לי בעיה שאיש הדאטה-בייס שיעזור להם עם הרישום יתוקצב מתקציב המדינה.

אני לא מבין איך הרצון הזה לקיים רישום של "מיהו יהודי" (שזה ממש פשוט - מי שאימו יהודייה או שהתגייר. איך זה קשור לנישואין בכלל?) נהיה רצון לאסור על אנשים להירשם כבעל ואישה במשרד הפנים בלי לעבור טקס דתי (או לנסוע לחו"ל).

אה, ולגבי חתונה בפקס - בקפריסין אי אפשר ומעולם לא התאפשר. חובה נוכחות של בני הזוג.

פעם היה ניתן לבצע זאת בפראגוואי (ללא הגעה פיזית) אבל כיום לא ניתן בלי נוכחות בכלל, אלא חובה נוכחות אחד בני הזוג לפחות בפראגוואי (שזה סוף העולם בערך) אז זה בד"כ לא אטרקטיבי (אלא אם לשני יש עיכוב יציאה מהארץ או משהו כזה)

• תוכן חדש...